Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Sziasztok!

Én nagyon új versenyző vagyok itt,és már az elején hatalmas kérdéssel fordulnék hozzátok.Először is,van egy 2003-as 1.7 Cdti-s Z17DTL motorkódú g astrám.Mi az általános véleményetek róla?A második,és a fontosabb:ma egy olyan hiba jött elő rajta,hogy ráadom a gyújtást,és a töltésvisszajelző nem világít,de rámértem,és a generátor 13,7-14.1-el tölt.Plusz még ráadott gyújtásnál elindul az elektromosszervó villanymotorja.Majd ha beindítom az autót,menet közben egy eddig nem hallott búgó/csapágy?/hang jön elő!Bármilyen segítséget,útmutatást nagyon szívesen veszek,és előre is köszönök mindent!

Üdvözlet:csámpás

Megosztás:

nincs valakinek még rajtam kivül limitált szériás G Astrája mert szivesen beszélgetnék vele h. milyen hibák a gyakoriak és honnan lehet esetlegesen könnyen alkatrészt beszerezni?! köszi!!!!

Attól, hogy limitált szériás, még rohadtul ugyanazok a hibái, mint a többinek. A limitált széria csak egy parasztvakítás.

Megosztás:

Sziasztok!

Én nagyon új versenyző vagyok itt,és már az elején hatalmas kérdéssel fordulnék hozzátok.Először is,van egy 2003-as 1.7 Cdti-s Z17DTL motorkódú g astrám.Mi az általános véleményetek róla?A második,és a fontosabb:ma egy olyan hiba jött elő rajta,hogy ráadom a gyújtást,és a töltésvisszajelző nem világít,de rámértem,és a generátor 13,7-14.1-el tölt.Plusz még ráadott gyújtásnál elindul az elektromosszervó villanymotorja.Majd ha beindítom az autót,menet közben egy eddig nem hallott búgó/csapágy?/hang jön elő!Bármilyen segítséget,útmutatást nagyon szívesen veszek,és előre is köszönök mindent!

Üdvözlet:csámpás

Tényleg új vagy, welcome in the club :rolleyes: Nekem is hasonló a kocsim, csak nem common-rail. Egyelőre elégedett vagyok, de azért aggódva figyelem a kocsit, bár nem értek hozzá, de asszem több nyűgje van azért, mint egy benzinesenek. Túl azon, hogy nekem csak olyan hibák voltak eddig, ami motorfüggetlen (generátorkábel, vízpumpaeresztés, fűtőradiátorcsere, kopó alkatrészek). Eddig pluszban vagyok egy hasonló benzineshez képest (már ha van értelme így nézni), mert olcsón jutottam hozzá, és NAGYON keveset fogyaszt, azt is ugye az olcsóbb dieselből. Csak ne jöjjön az adagoló/porlasztócsúcs-halál... Szal eddig csak dicsérni tudom, remélem, Neked is bejön majd. Sajnos vannak olyan cartársak, akik úgy tűnik, belenyúltak és mérgesek, de asszem ez nem általános...

Megosztás:

Itt van az aláírásomban például. :rolleyes:

Megszámolod hányat villog,a villogások között kis szünet van utána jön a köv. számjegy.

Egy vill. 1-es szám

Két vill. 2-es szám

stb...

A tíz villanás a 0-t jelöli.

Leírod a számot amit így kaptál és a listából kikeresed.

Megosztás:

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni abban, h fék+gáz benyomásánál a hiba kódot hogy kell értelmezni(motordiag villogási ütemeire gondolok)?Hibakód listája esetleg nincs valakinek?

Köszönöm:Szilárd

ITT magyarul szólnak az emberhez, villogásokat corsIKa írta.

Megosztás:

Sziasztok!

Sajnos egy kis gondal fordulnék hozzátok :rolleyes:. Van egy 2.0 DTi caravan astram. Olyansmik történnek az utobbi időben, (egy hónapja van meg), hogy például ma reggel is első kulcsra beindul, berreg a motor ugy kb 10-20 másodpercet utánna meg egyből leáll!!!! Na innen kezdődnek a bajok.....önindíthatózok, nem akarja bevenni :D. Hagyom tekerje és tekerje és tekerje és kb úgy a 4ik indításnál olyan 10-15-20 másodperc után valahogy nagy nehezen!!!! beindul a motor. Utána már nem akar leállni, de hát ilyen nekiindulással nemigen fogja bírni az aksim sajna. Na meg az önindítónak sem tesz jót szerintem :P. Szerintetek mi lehet a gond? Kicseréltem a gázolajszűröt is, kitisztítottam a levegőszűröt!

Ilyeneket akkor csinál, úgy vettem észre ha 10-12 órát áll és mondjuk kint -5 alatt volt a hőmérséklet (éjjel).

Megosztás:

Sziasztok!

Sajnos egy kis gondal fordulnék hozzátok :rolleyes:. Van egy 2.0 DTi caravan astram. Olyansmik történnek az utobbi időben, (egy hónapja van meg), hogy például ma reggel is első kulcsra beindul, berreg a motor ugy kb 10-20 másodpercet utánna meg egyből leáll!!!! Na innen kezdődnek a bajok.....önindíthatózok, nem akarja bevenni :D. Hagyom tekerje és tekerje és tekerje és kb úgy a 4ik indításnál olyan 10-15-20 másodperc után valahogy nagy nehezen!!!! beindul a motor. Utána már nem akar leállni, de hát ilyen nekiindulással nemigen fogja bírni az aksim sajna. Na meg az önindítónak sem tesz jót szerintem :P. Szerintetek mi lehet a gond? Kicseréltem a gázolajszűröt is, kitisztítottam a levegőszűröt!

Ilyeneket akkor csinál, úgy vettem észre ha 10-12 órát áll és mondjuk kint -5 alatt volt a hőmérséklet (éjjel).

Hali!

Én csak találgatok,de nem lehet,hogy hidegben megdermed a gázolaj,esetleg használsz valami adalékot ilyenkor?

Ha nem ez lehet a baj forrása,akkor a szakik tuti adnak neked választ!

Megosztás:

Hali!

Én csak találgatok,de nem lehet,hogy hidegben megdermed a gázolaj,esetleg használsz valami adalékot ilyenkor?

Ha nem ez lehet a baj forrása,akkor a szakik tuti adnak neked választ!

hol tankolsz ? mert ha gagyi kutnál akkor a dermedés a baj. ADALÉK.

Megosztás:

Sziasztok!

résolajcsövön bekapja a levegőt (tipushiba)

Megosztás:

Hali

Legtöbbször a Lukoilnál tankolok, nem használok semmiféle adalékot, meg néha még mol gázolaj kerül bele. Nekem is az a gyanús, hogy elsőre pöcre indul, utána meg megáll. Mintha elfogyna a motortérből a gázolaj utána a "friss" meg le lenne dermedve. Hát nem a minőségi cucc van benne az biztos :rolleyes:. Miféle adalékot ajánlotok? Eddig még nem volt dízelem...

Megosztás:

Értem, vagyis nem értem mert még zöldfülű vok....hogy orvosolható???

jól indul, ebből gondolom, hogy ez a baja. A porlasztóktól visszatérő résolaj az adagoló szívóágába van bekötve, ha ez kirepedezik akkor levegősödik. Indulni azért indul, mert a magas nyomású rész légtelen, de pár másodperc alatt beszívja az órák alatt összegyűlt levegőt, ezért leáll. Gondolom az ismételt elindulás után egy pár másodpercig szarul jár.

Mellesleg ez a legolcsóbb tétel amit érdemes kicserélni.

Ha nem vagy vállalkozó szellemű akkor vidd szervizbe, és egyenlőre ne engedj máshoz nyúlni. Egy-két nap és kiderül, hogy ez volt-e a baj.

Megosztás:

jól indul, ebből gondolom, hogy ez a baja. A porlasztóktól visszatérő résolaj az adagoló szívóágába van bekötve, ha ez kirepedezik akkor levegősödik. Indulni azért indul, mert a magas nyomású rész légtelen, de pár másodperc alatt beszívja az órák alatt összegyűlt levegőt, ezért leáll. Gondolom az ismételt elindulás után egy pár másodpercig szarul jár.

Mellesleg ez a legolcsóbb tétel amit érdemes kicserélni.

Ha nem vagy vállalkozó szellemű akkor vidd szervizbe, és egyenlőre ne engedj máshoz nyúlni. Egy-két nap és kiderül, hogy ez volt-e a baj.

Most voltam kint az autónál (jól megfagytam).

Ahol vannak jobb oldal azok a kis vákuum dobozok, az aksi mellett, na ott hallok egy ilyen sziszegést, mint a légy mikor döglik úgy zúg. Lehúzogattam a csöveket meg vissza, de nem szünt meg végül is. Mikor le volt húzva akkor nem szólt. Ez jelent valamit?

Megosztás:

Most voltam kint az autónál (jól megfagytam).

Ahol vannak jobb oldal azok a kis vákuum dobozok, az aksi mellett, na ott hallok egy ilyen sziszegést, mint a légy mikor döglik úgy zúg. Lehúzogattam a csöveket meg vissza, de nem szünt meg végül is. Mikor le volt húzva akkor nem szólt. Ez jelent valamit?

Annak semmi köze az induláshoz. Nekem is zúg.

Áthidaló megoldásként próbáld fordulaton tartani indítás után, így könnyebben kidolgozza a levegőt, és (talán) nem áll le.

Nem tudomk mást mondani, csak az előző hozzászólásomat. Persze tegyük fel, hogy a gázolajszűrőt jól összeraktad, és nem amatőr hiba miatt szív ott levegőt.

Megosztás:

Szerintem a gázolajszűrővel nincs gond, még szilveszter elött lett berakva, a probléma meg csak a napokba ütötte fel magát. Holnap veszek ilyen csövet oszt kicserélgetem, remélem ez lesz a fő gond és javul az állapot. De az az érdekes hogy pl az este is elég késön lett lerakva az autó, reggel 6kor meg probléma. Utána meg 7től állt 5ig és semmi baja...Ugyanannyi idő alatt nem kellett volna ugyanaz történnie?

Megosztás:

Szerintem a gázolajszűrővel nincs gond, még szilveszter elött lett berakva, a probléma meg csak a napokba ütötte fel magát. Holnap veszek ilyen csövet oszt kicserélgetem, remélem ez lesz a fő gond és javul az állapot. De az az érdekes hogy pl az este is elég késön lett lerakva az autó, reggel 6kor meg probléma. Utána meg 7től állt 5ig és semmi baja...Ugyanannyi idő alatt nem kellett volna ugyanaz történnie?

Szia!

Most vagyok túl ugyan ezen a hibán én is. A probléma nem más, mint levegősödés. Én agusztusban cseréltem szűrőket és jó is volt az autó, de a hidegekben lelevegősödött. A résolajcsöveknél kezdtem én is a vizsgálódást, mert kézenfekvő hibának tünt, de ott minden rendben volt. Traverz gyűrűk cseréje már igen problémás, ezért még adtam egy esélyt magamnak, hogy nem e a gázolajszűrő háznál van a baj. Hál istennek ott volt a hiba. A gumitömítés volt egy kicsit félrecsúszva. Vissza tettem bele az előzőt (szerencsémre nem dobtam ki) és már jó is az autó. Hát röviden ennyi! ...volt akinek a szűrőház volt elrepedve. Ezeket Te is meg tudod nézni és akár javítani is. Sok sikert!

Megosztás:

Sziasztok:

Kikészit a kocsim, (Isuzu motoros 1.7TDI, 2000-es évj, 200ezer km), anyagilag csődbe visz...

- 2009 karácsony előtt az ékszíjfeszítő csapágya meghalt, csere 70ezer

- 1 hétre rá adagoló nagynyomású (vagy mi) szelep + elektronika javítása 70+70ezer

- 2010 jan eleje izzító gyertyák cseréje 10ezer

- jan közepe elektr előtöltés szabályzó szelep csere 74ezer (folyt belőle a gázolaj)

2006-tól 2009 dec-ig viszonylag semmi baja nem volt, aztán összezuhant mint a parasztgatya...

És ez a betegágy még mindig nem jó! Melegen az alapjárat ingadozik (hidegen NEM!), vmi elektromos hibára gyanakszom, mert ha felkapcsolok néhány elektromos dolgot (lámpa, ventill, stb...) akkor stabilizálódik...

Van vmi ötletetek mielőtt felgyújtom az egészet?

a szerelő menekül már előlem ha meglát...

Köszi

Megosztás:

Sziasztok:

Kikészit a kocsim, (Isuzu motoros 1.7TDI, 2000-es évj, 200ezer km), anyagilag csődbe visz...

- 2009 karácsony előtt az ékszíjfeszítő csapágya meghalt, csere 70ezer

- 1 hétre rá adagoló nagynyomású (vagy mi) szelep + elektronika javítása 70+70ezer

- 2010 jan eleje izzító gyertyák cseréje 10ezer

- jan közepe elektr előtöltés szabályzó szelep csere 74ezer (folyt belőle a gázolaj)

2006-tól 2009 dec-ig viszonylag semmi baja nem volt, aztán összezuhant mint a parasztgatya...

És ez a betegágy még mindig nem jó! Melegen az alapjárat ingadozik (hidegen NEM!), vmi elektromos hibára gyanakszom, mert ha felkapcsolok néhány elektromos dolgot (lámpa, ventill, stb...) akkor stabilizálódik...

Van vmi ötletetek mielőtt felgyújtom az egészet?

a szerelő menekül már előlem ha meglát...

Köszi

Üdv véletlenül beleolvastam a fórumba azért véletlenül mert én megszabadultam tőle inkább hogy ne szívjak vele.

Nekem opel motoros volt és azon kívül hogy hülyére szívatott más bajom nem volt vele.Ha megteheted és van rá modod add el,vagy vegyél egy ugyanilyet kintről és rakosgassál át mindent jobban jársz ,sajna kevés a jó szaki. Üdv Kele

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.