Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

... Wessz úr ... te javítottad a vezérlőmet 70,000 ft ért először kb 30 km-t ment is aztán megnit megált mégsem lett "rádhajtogatva az autóm"(teszem hozzá kicserélted korrekten 3 nap mulva )

... te nyultál bele a saját vezérlödbe amit sikeresen elk...tál aztán jöttél hozzám.....

cserébe adtam egy másikat

Ne haragudjatok, nem akarom tovább szítani a tüzet, de akkor ez hogy is volt?

Megosztás:

Bocs a félreértésért,helyesbítenék!

Én arra "hajtogatnám" rá az autóm képletesen,aki megcsinálja,mégis szar marad,és nem vállalja a felelősséget...

Nem mondok olyanról véleményt,akit nem ismerek,mint írtam jóhiszemű vagyok.

Eddig minden szerelővel jóba lettem,ahol megfordultam,senkivel nem vesztem össze,és nem is akarok.

De ne veszekedjetek ilyen miatt,ez olyan,mintha miattam lenne az egész,mert én kértem itt segítséget! :lol:

Megosztás:

Bocs a félreértésért,helyesbítenék!

Én arra "hajtogatnám" rá az autóm képletesen,aki megcsinálja,mégis szar marad,és nem vállalja a felelősséget...

Nem mondok olyanról véleményt,akit nem ismerek,mint írtam jóhiszemű vagyok.

Eddig minden szerelővel jóba lettem,ahol megfordultam,senkivel nem vesztem össze,és nem is akarok.

De ne veszekedjetek ilyen miatt,ez olyan,mintha miattam lenne az egész,mert én kértem itt segítséget! :lol:

Nem veszekszem és nem is áll szándékomban folytatni a vitát mert nincs értelme!!Én ugy érzem senkit sem bántottam ahogy az előző hozzászólásomban mondtam befelyeztem!! :lol:

Megosztás:

sziasztok!

az alsó linken csatoltam egy képet az adagolóm aljáról (Isuzu motoros Astra 1.7 DTI, 2000-es évjárat), és a pirossal bekeretezett valami mellett folyik a gázolaj.

A szerelő 74000-et kér csak az új alkatrészért + munkadíj.

Tudja vki mi a túró ez? mit keressek a bontóban?

Illetve van vkinek vmi ötlete mi a teendő?

http://kepfeltoltes.hu/view/100120/valami2...ltoltes.hu_.jpg

Előre is köszi

W

Megosztás:

sziasztok!

az alsó linken csatoltam egy képet az adagolóm aljáról (Isuzu motoros Astra 1.7 DTI, 2000-es évjárat), és a pirossal bekeretezett valami mellett folyik a gázolaj.

A szerelő 74000-et kér csak az új alkatrészért + munkadíj.

Tudja vki mi a túró ez? mit keressek a bontóban?

Illetve van vkinek vmi ötlete mi a teendő?

http://kepfeltoltes.hu/view/100120/valami2...ltoltes.hu_.jpg

Előre is köszi

W

Szia!

Amit le fényképeztél az a már sokszor emlegetett elektromos előtöltés állító szelep. Valóban őbelőle szokott folyni a gázolaj és miatta áznak el a vezetékek meg az ECU csatlakozó is.

Én amikor ilyet cseréltem akkor kb 50 körül szereztem be. Szerintem érdeklődj az Extreme dízel cégnél, vagy az Opel Csergőéknél. Én azt javaslom, hogy a bontottat felejtsd el. Ha érdeklődsz a szelep után akkor úgy keresd, hogy Denso adagoló ECD-V5 típushoz TCV, vagy elektromos előtöltés állító szelep.

Üdv: András

Megosztás:

Szia!

Amit le fényképeztél az a már sokszor emlegetett elektromos előtöltés állító szelep. Valóban őbelőle szokott folyni a gázolaj és miatta áznak el a vezetékek meg az ECU csatlakozó is.

Én amikor ilyet cseréltem akkor kb 50 körül szereztem be. Szerintem érdeklődj az Extreme dízel cégnél, vagy az Opel Csergőéknél. Én azt javaslom, hogy a bontottat felejtsd el. Ha érdeklődsz a szelep után akkor úgy keresd, hogy Denso adagoló ECD-V5 típushoz TCV, vagy elektromos előtöltés állító szelep.

Üdv: András

köszi, megpróbálom

Megosztás:

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.

Ismeri esetleg valaki Bánhegyi Gábort?

Elvileg az én adagoló elektronikám már javított,és az ő neve volt

rajta,és ez a dátum 2007.ápr.08. gondolom ez a gari vége lehet,mert

én nem csináltattam,és 2005 szept. óta nálam van a jószág... :S

Viszont akkor elég jó garit adott rá :lol:

Megosztás:

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.

Ismeri esetleg valaki Bánhegyi Gábort?

Elvileg az én adagoló elektronikám már javított,és az ő neve volt

rajta,és ez a dátum 2007.ápr.08. gondolom ez a gari vége lehet,mert

én nem csináltattam,és 2005 szept. óta nálam van a jószág... :S

Viszont akkor elég jó garit adott rá :lol:

a bánhegyi gábor fél év garanciát ad a vezérlőkre...

Megosztás:

Köszi szépen.

De akkor mi lehet ez a dátum?

Nem értem...

És amúgy te tudod,hogy ott mennyi eme alkatrész javítása?

hali,

google mindenki barátja nem győzöm hangsúlyozni :lol:

http://209.85.129.132/search?q=cache:5_Fwc...lient=firefox-a

szerk:

bár úgy látom nem az ajánlott kategória itt a fórumon, amit adtam link, ott viszont dícsérik :lol:

Megosztás:

nem emlékszem, olyan50-70 között...

de nem ajánlom őt. mi szivattyúztunk sokat a cuccaival illetve előír a garanciához még egy két alkatrész cseréjét, amindek nem láttuk az értelmét, és 60 ezerbe került. így már nem is volt olcso... sok volt a baj a javitásaival, volt ami javitás után sem müködött azonnal...

és mi mindig hivatalosan számlára javitottunk nála, az még plusz pénz volt ha jólemlékszem...

Megosztás:

nem emlékszem, olyan50-70 között...

de nem ajánlom őt. mi szivattyúztunk sokat a cuccaival illetve előír a garanciához még egy két alkatrész cseréjét, amindek nem láttuk az értelmét, és 60 ezerbe került. így már nem is volt olcso... sok volt a baj a javitásaival, volt ami javitás után sem müködött azonnal...

és mi mindig hivatalosan számlára javitottunk nála, az még plusz pénz volt ha jólemlékszem...

Köszi.

Akkor ez kilőve... :lol:

Megosztás:

Nem tud esetleg valaki a Balaton déli partján valami szakit,aki folalkozik

adagoló elektronikával,és nem drága?

Persze nem a minőség rovására...

Vagy esetleg olyasvalaki,akinek van ilyenje kipróbálni a verdám,hogy 100%ig ez e a baja.

Astra G 1.7 dti isuzu

Köszi bármit,amit segítetek...

Megosztás:

Nem tud esetleg valaki a Balaton déli partján valami szakit,aki folalkozik

adagoló elektronikával,és nem drága?

Persze nem a minőség rovására...

Vagy esetleg olyasvalaki,akinek van ilyenje kipróbálni a verdám,hogy 100%ig ez e a baja.

Astra G 1.7 dti isuzu

Köszi bármit,amit segítetek...

nem értem, hogy wessz miért nem ír, ő ilyeneket javít.........posta is van a világon. Ma már gyors is

Megosztás:

Köszi!

Majd lehet az lesz...

Üdv Kollega!

Jó kis vita kerekedett ebből a EDU-ból!

A Balaton déli partjába belefér Siófoktól még 40km (sztem ez nem távolság)?

Az enyémet ott javították 17e! ft-ért, azért merem ajánlani mert a jav. óta eltelt 1 év és még mindig jó (kolegámét is ő csinálta és még az is müködik).

Persze az ár változhat a meghibásodás kismillió fajtájától.

Ha érdekel irj PÜ-t.

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap felfedeztem valamit..............

Ti tudtátok, hogy az y17dt motort kicsit más formában hajókba is szerelik

"mindössze" 120 LE

Nincs AGR, nincs motorvezérlő, mechanikus adagoló, vizes intercooler, és egy jó nagy turbó

A motor ott MerCruiser D1,7L névre hallgat

http://affordablemarinesd.com/wp-content/u...cdiesel-007.jpg

Aszta.....!!

Átépítem a gépet kétéltűnek!

Megosztás:

Sziasztok járt már úgy valaki hogy a 3 ajtós asztra előrehajthatós ülése elromlott?

Mert én igy jártam!

és nem jövök rá hogy csak kiakadt vagy el is szakadt a bóvden!!!

Jah a futómű alkatrészek már nem aktuálisak!!!De azért köszi!!!Bár senki nem jelzett vissza! :rolleyes:

nincs valakinek még rajtam kivül limitált szériás G Astrája mert szivesen beszélgetnék vele h. milyen hibák a gyakoriak és honnan lehet esetlegesen könnyen alkatrészt beszerezni?! köszi!!!!

Sziasztok!!

Megosztás:

Sziasztok járt már úgy valaki hogy a 3 ajtós asztra előrehajthatós ülése elromlott?

Mert én igy jártam!

és nem jövök rá hogy csak kiakadt vagy el is szakadt a bóvden!!!

Jah a futómű alkatrészek már nem aktuálisak!!!De azért köszi!!!Bár senki nem jelzett vissza! :D

nincs valakinek még rajtam kivül limitált szériás G Astrája mert szivesen beszélgetnék vele h. milyen hibák a gyakoriak és honnan lehet esetlegesen könnyen alkatrészt beszerezni?! köszi!!!!

Sziasztok!!

huss innen a dízelből :rolleyes:

az én astrám limitált, ilyen rendszámmal csak 1 van :P

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.