delinquent Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Üdv a klubban! Igen javítható az EDU, még szerencse mert az új ára horror! Ezek az "okos" kitalálók a motorblokkra szerelték a tartóját, ahol nehezen viseli el a bele a hőingadozást. Szét kell pattintani és átnézni a forrasztásokat, utána meg vmi hőálló tömítőpasztával összerakni. Most már én is "okos" vagyok mert nekem is bekrepált és elvittem szerelőhöz, aki viszonylag kevés pénzért javította, de házilag is megoldható feltámasztása némi villanyos ismerettel. Köszönöm a gyors reagálást.Igen,én is ilyen horror árakról hallottam,meg 40000ft-ért javítják is valahol. Hát akkor valószínű,hogy megnézetem ismerősömmel,egy próbát megér,okos csávó! :lol: Még egyszer köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Lehet, hogy hülyeséget mondok, de az nem megoldható, hogy az adagoló vezérlő elektronikát, ami nem bírja a hőingadozást, áttelepíteni máshova, mondjuk a tűzfalra, vagy az utastéren belülre a műszerfal alá, ahol nincs kitéve olyan igénybevételnek, mint a motorblokkon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Lehet, hogy hülyeséget mondok, de az nem megoldható, hogy az adagoló vezérlő elektronikát, ami nem bírja a hőingadozást, áttelepíteni máshova, mondjuk a tűzfalra, vagy az utastéren belülre a műszerfal alá, ahol nincs kitéve olyan igénybevételnek, mint a motorblokkon? Elméletileg üdvözítő megoldás volna, de ... .... de ismert jelenség az, amikor maga az elektromos vezeték a tömítetlenség miatt nem csak elektromos jeleket, hanem gázolajt is szállít a vezérlőbe. Ezt minél hosszabb úton tudja megtenni, annál nagyobb az esélye egy látványos tűzhalálnak. És ha a gyújtózsinór egyik végét az utastérben helyezzük el ... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Lehet, hogy hülyeséget mondok, de az nem megoldható, hogy az adagoló vezérlő elektronikát, ami nem bírja a hőingadozást, áttelepíteni máshova, mondjuk a tűzfalra, vagy az utastéren belülre a műszerfal alá, ahol nincs kitéve olyan igénybevételnek, mint a motorblokkon? Ismerős szerelővel épp erről beszéltünk nemrég, hogy ők építették már át valahová a tűzfalra az elektronikát. Azzal még amúgy nem volt semmi gond, de a tulajnak nem volt szimpatikus, hogy a blokkon van felcsavarozva, és amúgy meg a tulaj nem fél a forrasztópákától (mobiltelefonokat, tévéket, műholdvevőket, ilyesmiket javít civilben), azt mondta, hogy ő kitoldja a drótokat és átrakja onnan máshová. De végül állítólag a drótokat sem kellett toldania, valahogyan sikerült elhelyeznie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
delinquent Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Lehet, hogy hülyeséget mondok, de az nem megoldható, hogy az adagoló vezérlő elektronikát, ami nem bírja a hőingadozást, áttelepíteni máshova, mondjuk a tűzfalra, vagy az utastéren belülre a műszerfal alá, ahol nincs kitéve olyan igénybevételnek, mint a motorblokkon? Megmondom őszintén,én is gondolkodtam hasonló dolgon,de nem merek nagy változásokat csinálni,gondolom ennek is megvan magyarázata,hogy miért ott van (lehet azért,hogy szervízigényesebb legyen a verda) :lol: Mióta itt olvasgatok,azóta egy két megelőző intézkedés tettem azért (pl. AGR szelep tisztítás,ki még nem iktattam...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Köszönöm a gyors reagálást.Igen,én is ilyen horror árakról hallottam,meg 40000ft-ért javítják is valahol. Hát akkor valószínű,hogy megnézetem ismerősömmel,egy próbát megér,okos csávó! :lol: Még egyszer köszönöm a segítséget! az nem horror ár ma 80 e ft ért javitottam mert belekokányoltak.Ti is igy jártok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 az nem horror ár ma 80 e ft ért javitottam mert belekokányoltak.Ti is igy jártok. Nem akarok kötözködni, de más miért nem tudhatja ugyanúgy megjavítani, mint te? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Nem akarok kötözködni, de más miért nem tudhatja ugyanúgy megjavítani, mint te? kérdezz magadtól? akkor minek kerül hozzám? Bán...Gábortól is jött már ide....nevét sokan ismerik hogy megtudja javitani de hitvány modon....mégis ide kerül...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilas Elküldve Január19, 2010 Megoszt Elküldve Január19, 2010 Sziasztok! Ahogy ígértem beszámolok az ECU-ba történő gázolaj beszivárgás okáról! Leszedtem mindent, ahogy írtátok/tad (Bandi25Bp) és a következő képen (azon kívül a befecskendező szelep (TCV) körül minden tiszta gázolaj) bizonyosodtam meg a hibáról: - a TCV szelepről lehúztam a csatit - a csatlakozótól kb. 5cm-re elvágtam a két kábelt - a csatlakozó felöli kábeleket (5cm es) darabot megtoldtam kb. 50cm es kábelekkel - a levágott kábelek másik felét, amik a kábelkorbácsba mennek tovább azokat is megtoldtam kb. fél méteres kábel darabokkal. - a TCV szelepre ráhúztam a csatit - levágott kábeleket a mindkét oldali meghosszabbításnak köszönhetően a motor tetejére ki tudtam vezetni (jól hozzáférhető helyre) és a megfelelő párokat összekötöttem (csokival) sor kapoccsal. Az aljára minden visszapakoltam és elmentem próbaútra, 5km után nem akartam hinni a szememnek a csokiból csöpög a gázolaj, amiben az a durva, h a kábel szigetelése (dupla szigetelésű kábel) teljesen száraz volt. Szóval már meg is rendeltem az új szelepet.(38e FT) Az én problémám megoldódott hála Nektek, főleg Bandi25Bp .Köszönöm szépen Üdv.:Szilárd Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Nem akarok kötözködni, de más miért nem tudhatja ugyanúgy megjavítani, mint te? Világért sem akarok senkit megbántani de ez a kérdés bennem is megfogalmazódott, mert nekem is "más" javította 1 éve és még jó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
delinquent Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Hali! Kicsit értek én is az elektronikához,de addig nem tudok mit mondani (mennyire javítható házilag) amíg nem láttam,hogy mi van benne. De valószínű inkább akkor is a cimborámra bízom,mert ő azért már sok elektronikát látott,és ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is oldott már meg, ráadásul informatikus,műszerész ...stb! Azért csak menni fog neki. Amúgy 40e-ért találtam Debrecenben olyan illetőt,aki fél év garit is adna rá. Ha más nem lesz,akkor viszem oda... De nem érdemes itt ilyenen összeveszni! :lol: Szép napot nektek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Hali! Kicsit értek én is az elektronikához,de addig nem tudok mit mondani (mennyire javítható házilag) amíg nem láttam,hogy mi van benne. De valószínű inkább akkor is a cimborámra bízom,mert ő azért már sok elektronikát látott,és ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is oldott már meg, ráadásul informatikus,műszerész ...stb! Azért csak menni fog neki. Amúgy 40e-ért találtam Debrecenben olyan illetőt,aki fél év garit is adna rá. Ha más nem lesz,akkor viszem oda... De nem érdemes itt ilyenen összeveszni! :lol: Szép napot nektek... akihez viszed debrecenbe neki javitottam már... ennyit erröl.....segitségért meg már konzultált Link to comment Megosztás: More sharing options...
delinquent Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 akihez viszed debrecenbe neki javitottam már... ennyit erröl.....segitségért meg már konzultált Uhuhu szavaival élve "Olcsó János" :lol: Értem. Akkor hogy mer rá garit vállalni? És akkor mennyi az ilyen javítása? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Értem. Akkor hogy mer rá garit vállalni? És akkor mennyi az ilyen javítása? Nemrég irta, h 80-ért csinált ugyanilyet. A garit én sem értem, hiszen ha vállal rá, biztos jól csinálja meg. Azért 40 vagy 80 tényleg nem mind1. Link to comment Megosztás: More sharing options...
delinquent Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Nemrég irta, h 80-ért csinált ugyanilyet. A garit én sem értem, hiszen ha vállal rá, biztos jól csinálja meg. Azért 40 vagy 80 tényleg nem mind1. Hát az tényleg nem mindegy! Amúgy 50ért több helyen is láttam bontottat,csak kérdés,az is meddig bírja... Akkor mi is a jó megoldás vajon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
delinquent Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Amúgy ez a hirdetés szövege. "Válalom opel y17dt motorkódú diesel adagoló vezérlők javítását garanciával,cseredarab esetén azonnal vihető a javított vezérlő." Reklámot nem akarok ide tenni,ezért az elérhetőséget nem rakom ki,de ha kell odaadom! Bár ezek szerint nem biztos hogy jó szaki... A racing-bazáron volt hirdetve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Nemrég irta, h 80-ért csinált ugyanilyet. A garit én sem értem, hiszen ha vállal rá, biztos jól csinálja meg. Azért 40 vagy 80 tényleg nem mind1. Az írta, hogy a belegányolt javítása volt annyi, gondolom az drágább, mintha egyből Ő foglalkozik vele és nem kell azt is javítani amit más elfuserált. De erről gondolom majd nyilatkozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
delinquent Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Világért sem akarok senkit megbántani de ez a kérdés bennem is megfogalmazódott, mert nekem is "más" javította 1 éve és még jó! Azt esetleg megkérdezhetem,hogy neked hol javították,és mennyibe fájt? Csak ha nem titok... :lol: Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Amúgy ez a hirdetés szövege. "Válalom opel y17dt motorkódú diesel adagoló vezérlők javítását garanciával,cseredarab esetén azonnal vihető a javított vezérlő." Reklámot nem akarok ide tenni,ezért az elérhetőséget nem rakom ki,de ha kell odaadom! Bár ezek szerint nem biztos hogy jó szaki... A racing-bazáron volt hirdetve. Olyan ez a hirdetés, mint a politika: egy dolog a választási ígéret (esetünkben hirdetés), más dolog, hogy van-e valós alapja. A lényeg, hogy sokan bedőljenek neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Amúgy ez a hirdetés szövege. "Válalom opel y17dt motorkódú diesel adagoló vezérlők javítását garanciával,cseredarab esetén azonnal vihető a javított vezérlő." Reklámot nem akarok ide tenni,ezért az elérhetőséget nem rakom ki,de ha kell odaadom! Bár ezek szerint nem biztos hogy jó szaki... A racing-bazáron volt hirdetve. rövidre zárom itt opelforumosoknak én is 40 körül javitom meg de ha belenyulnak és nagyobb kárt csinálnak persze hogy felmegy az ára..... és az számlás volt tehát nettósítsd vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
delinquent Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Olyan ez a hirdetés, mint a politika: egy dolog a választási ígéret (esetünkben hirdetés), más dolog, hogy van-e valós alapja. A lényeg, hogy sokan bedőljenek neki. Sajnos én jóhiszemű vagyok a legtöbb emberrel szemben, de ha szarul csinálná meg,lehet hogy ráhajtogatnám az autómat utána... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Jó bornak nem kell cégér! Az többet jelent ha Wesszt a cartársak ajánlják (ha viszonylag messze is van) és nem egy önreklám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 akihez viszed debrecenbe neki javitottam már... ennyit erröl.....segitségért meg már konzultált Uhuhu szavaival élve "Olcsó János" :lol: Köszönjük Wessz úr blamálását de teregessünk kártyákat valóban te javítottad a vezérlőmet 70,000 ft ért először kb 30 km-t ment is aztán megnit megált mégsem lett "rádhajtogatva az autóm"(teszem hozzá kicserélted korrekten 3 nap mulva ) !!!Azótta javítom én is mert rákényszerültem!De egyébként vidék nem pest ahol gusztustalanul lehet pénzt húzni amugy meg 10-20,000 ft eltérés csak a km-ből adódik! (ennyit az olcsó jánosságról)!!igen valóban konzultálok segítségért ahogy te is fordulsz máshoz ezt tudjuk jól mindketten... mert sztem te sem az anyatejjel szivtad magadba a tudást!!A másik dolog pedig az hogy hidd el nekem sem jöt vissza vezérlőm hiába vagyok "olcsó" de ezt már egy más alkalommal megbeszéltük!A garancia természetesen 6 hó amit vállalok azonnal kicserélem a rossz vezérlőt minden szó nélkül (mivel 2-3 db megjavítva mindíg van polcon és ki is van próbálva autón természetesen) és hogy ne lehessen félreéretni a dogot zárjegyet kap javítási dátummal a vezérlő igy biztos hogy én javítottam és nem barmoltak utánnam benne! Maradjunk annyiban hogy jobb a békesség de a blamálást nem szeretem! Tisztelettel:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Köszönjük Wessz úr blamálását de teregessünk kártyákat valóban te javítottad a vezérlőmet 70,000 ft ért először kb 30 km-t ment is aztán megnit megált mégsem lett "rádhajtogatva az autóm"(teszem hozzá kicserélted korrekten 3 nap mulva ) !!!Azótta javítom én is mert rákényszerültem!De egyébként vidék nem pest ahol gusztustalanul lehet pénzt húzni amugy meg 10-20,000 ft eltérés csak a km-ből adódik! (ennyit az olcsó jánosságról)!!igen valóban konzultálok segítségért ahogy te is fordulsz máshoz ezt tudjuk jól mindketten... mert sztem te sem az anyatejjel szivtad magadba a tudást!!A másik dolog pedig az hogy hidd el nekem sem jöt vissza vezérlőm hiába vagyok "olcsó" de ezt már egy más alkalommal megbeszéltük!A garancia természetesen 6 hó amit vállalok azonnal kicserélem a rossz vezérlőt minden szó nélkül (mivel 2-3 db megjavítva mindíg van polcon és ki is van próbálva autón természetesen) és hogy ne lehessen félreéretni a dogot zárjegyet kap javítási dátummal a vezérlő igy biztos hogy én javítottam és nem barmoltak utánnam benne! Maradjunk annyiban hogy jobb a békesség de a blamálást nem szeretem! Tisztelettel:S szerintem jobb hogyha maradsz magadnak......sok baromságot pedig ne keverd velem össze....... annyi hozzá van füzve hogy te nyultál bele a saját vezérlödbe amit sikeresen elk...tál aztán jöttél hozzám..... cserébe adtam egy másikat de teszem azt mi van ha téged feljelentenek? számla képes vagy? én tényt állapitok meg ezek igazak te nem tudsz felhozni semmit.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 szerintem jobb hogyha maradsz magadnak......sok baromságot pedig ne keverd velem össze....... annyi hozzá van füzve hogy te nyultál bele a saját vezérlödbe amit sikeresen elk...tál aztán jöttél hozzám..... cserébe adtam egy másikat de teszem azt mi van ha téged feljelentenek? számla képes vagy? én tényt állapitok meg ezek igazak te nem tudsz felhozni semmit.... Látom nem lehet emberként beszélni!Igen Számlaképes vagyok bár ez nem ide tartozik!Igen belenyultam a vezérlőmbe igen átforrasztottam de az még nem az elkúrás szintje sztem!Azt hiszem én nem rontottam a hiteled a hirneved nem becsméreltem a tudásod és nem is pocskondiáztalak az előző hozzászólásomban!Sőtt meg sem fenyegettelek mert a fórum nem erről szól!De nem is a reklámról egyszerüen csak azt szerettem volna elérni hogy ne "bánts" olcsó jánosozz olyan embert akiről nem sokmindent tudsz ahogy én sem bántottalak sztem téged mert elmondtam hogy korrekten kicserélted!Ha ez nagy kérés sajnálom!Ha valamivel megbántottalak amit nem hiszek hát megkövetlek!Egy dolog biztos nem csak te tudod javítani ezt az elektronikát és hát elméletileg demokrácia van ugye mindenki ott javíttat ahol akar! Ezzel én ezt a meddő vitát rövidre zárom! Még mindig tisztelettel:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts