astra Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 Hello Mindenkinek! Mekem is 1.7DTi G Astram van, amiben most szeretnék olajat cserélni. Van valakinek valamilyen tapasztalat abban, hogy milyen olajat érdemes használni? A segítséget mindenkinek előre is köszönöm! én 5 w40-est használok mert cser.- cser.ig 15000km. nem fogy belöle valami FUSCH nevü oil. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vipi Elküldve Augusztus29, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2008 Lehet, nemtom. A szemrevételezés sokat elárul. Az időnek biztos jobban ellenáll, mint a "gyűrődésnek". Egy átlagosnak tekinthető futásteljesítmény mellett is max. 5-6 év alatt összejön a 60e km. Az már eléggé átlag alatti futásteljesítmény ha ennyi idő alatt gurul bele 60e km. Láttam már elég rehült állapotú bordásszíjat szakadva, de kopottnak nem látszott, persze lehet ez a ritkább eset. Ellenőriztetni kell rendszeresen, és ha kicsit is gyanús akkor cserélni. Olcsóbb mint a szakadás utáni helyreálítás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Augusztus30, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2008 Az már eléggé átlag alatti futásteljesítmény ha ennyi idő alatt gurul bele 60e km. Láttam már elég rehült állapotú bordásszíjat szakadva, de kopottnak nem látszott, persze lehet ez a ritkább eset. Ellenőriztetni kell rendszeresen, és ha kicsit is gyanús akkor cserélni. Olcsóbb mint a szakadás utáni helyreálítás. A 9-10.000 km/év igen átlagos futásteljesítmény, mondjuk ennyiért nem érdemes dieselt venni. A szíj és más egyébb gumiáru állapotát, korát nem csak a kopottsága jellemzi. Egész finom repedéseket kell keresni, amik pókhálószerűen sokkal feltűnőbbek lesznek. Ez utóbbi már a végső stádium, azonnali csere kell. Érdemes az újonan beszerzett árut is alaposan átnézni, nehogy valami régi elfekvőt (túltároltat) sózzanak akárkire is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Szeptember3, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2008 A 9-10.000 km/év igen átlagos futásteljesítmény, mondjuk ennyiért nem érdemes dieselt venni. A szíj és más egyébb gumiáru állapotát, korát nem csak a kopottsága jellemzi. Egész finom repedéseket kell keresni, amik pókhálószerűen sokkal feltűnőbbek lesznek. Ez utóbbi már a végső stádium, azonnali csere kell. Érdemes az újonan beszerzett árut is alaposan átnézni, nehogy valami régi elfekvőt (túltároltat) sózzanak akárkire is! azt szeretném megtudni hogy az y17dti motornál van -e EGRszelep?????????????? bocs ha tudatlannak látszom ,hol találhato????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember3, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2008 asszem van. és a motorkódod az Y17DT. a DTI a hátsó feliratod :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Papy Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 Sziasztok, A mult héten végre találtam egy szerelőt aki végre megoldotta az 1,7 Dti-m (2 honapja van nálam, 150 e km) rángatózását és instabil menetteljesitmenyét.... Kiderült hogy a turbóvezérlésem volt a nagy gond, de 200 km utan meghalt az egész turbóm ... 120 e ... lehet összefüggés vagy csak a km órám lehet visszacsvarva és itt volt az ideje ? kösz a válaszokért Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 azt szeretném megtudni hogy az y17dti motornál van -e EGRszelep?????????????? bocs ha tudatlannak látszom . Vanám bizony.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 Sziasztok, A mult héten végre találtam egy szerelőt aki végre megoldotta az 1,7 Dti-m (2 honapja van nálam, 150 e km) rángatózását és instabil menetteljesitmenyét.... Kiderült hogy a turbóvezérlésem volt a nagy gond, de 200 km utan meghalt az egész turbóm ... 120 e ... lehet összefüggés vagy csak a km órám lehet visszacsvarva és itt volt az ideje ? kösz a válaszokért szerintem ma magyarországon majdnem minden dizel motoros autónak vissza van tekerve az órája... amugy nem szokott meghallni a turbo a Y17DT ben... nagyon jó konstrukció... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 azt szeretném megtudni hogy az y17dti motornál van -e EGRszelep?????????????? bocs ha tudatlannak látszom . http://www.totalcar.hu/szotar/egr Ezzel se igent, se nemet nem mondtam. Ez egy őszinte passz. Csak nincs valimi gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 szerintem ma magyarországon majdnem minden dizel motoros autónak vissza van tekerve az órája... Á, dehogy ! <_< Majdnem minden autónak a használtpiacon! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 asszem van. és a motorkódod az Y17DT. a DTI a hátsó feliratod <_< y17dti a mocikod az 5.ik ajton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Szeptember4, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2008 [tiszteletem a topiklakoknak. arra lennék kiváncsi y17DTI-m van ha ráteszem a gyujtást és ki jön a kisauto a vill.kulcsal van amikor elalszik van amikor nem mi lehet az ok.?a motor nincs beinditva . Link to comment Megosztás: More sharing options...
csuszi Elküldve Szeptember5, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2008 Hello Mindenkinek! Eljött az idő, hogy olajat cseréljek az autóban / 1.7 DTI /.... Én TOTAL QUARTZ 7000 10W/40 -re gondoltam. Szerintetek ez jó elképzelés a részemről? Mindenkinek a segítségét előre is köszönöm!!!!! ÜDV.: Csuszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Szeptember6, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2008 Hello Mindenkinek! Eljött az idő, hogy olajat cseréljek az autóban / 1.7 DTI /.... Én TOTAL QUARTZ 7000 10W/40 -re gondoltam. Szerintetek ez jó elképzelés a részemről? Mindenkinek a segítségét előre is köszönöm!!!!! ÜDV.: Csuszi T csuszi! Az elképzelés jó. Azzal a kiegészítéssel, hogy a Total olajai közül a QUARTZ ENERGY 9000 0W-30 rendelkezik a GM (GM-LL-B-025) gyári jóváhagyással. Lásd: itt Az www.olajshop.hu-n most akcósan 4 liter 10 890 Ft. Tágabban értelmezve: minden olaj jó amin a GM-LL-B-025 felirat látható: Tessék az első 10: Gyártó Termék név ÖMV BIXXOL SPECIAL G Meguin Motorenoel Quality SAE 5W-30 Texaco Havoline Ultra G Longlife 5W-30 Mobil 1 Mobil 1 0W-40 Castrol Edge 0W-30 Valvoline SynPower GM 5W-30 Statoil LaserWay G 5W-30 Fuchs Titan Supersyn Ecoflex 5W-30 FINA First 600 0W-30 Motul Specific LL A/B 025 5W-30 Nem felejtkezhetünk meg e piac legolcsóbb termékéről sem: a GM Genuine 5w-30 feliratú motorolajról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Papy Elküldve Szeptember7, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2008 Eljött az idő, hogy olajat cseréljek az autóban / 1.7 DTI /.... Én TOTAL QUARTZ 7000 10W/40 -re gondoltam. Szia Most volt nalam is olajcsere, es attol fuggetlenul hogy a GM nem ajanlotta a Szerelom Total-tol kapott progija szerint ez jar bele... igyhat ez is kerult bele.... hat igy kerdesesse valik... de a Opel konyvembol az 5W40 azt hideg eghajlatra (Skandinav orszagokra) ajanlottak ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Szeptember8, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2008 Szia Most volt nalam is olajcsere, es attol fuggetlenul hogy a GM nem ajanlotta a Szerelom Total-tol kapott progija szerint ez jar bele... igyhat ez is kerult bele.... hat igy kerdesesse valik... de a Opel konyvembol az 5W40 azt hideg eghajlatra (Skandinav orszagokra) ajanlottak ... De magyerországra sem árt, föleg télen, jobb ha jobban bírja a hideget, gyorsabban felépül a kenés, mint a 10W-s olajjal. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Szeptember8, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2008 Üdv! Olaj: Mióta megvan a gép 3x cseréltem olajat. Szerelő javaslatára AGIP valami TD került bele 10-40w-es. Gond nincs vele, nem is eszi. (1.7 DTI y17dt) Tegnap egy 700km-es kanyart mentünk a kocsival. Indulás előtt 1/1-ig tankoltam a kocsit, pont a vonalon állt. 4 személy, kevés csomag, klíma mert ugye meleg is volt. Irány Pécs-Baja-Szeged-Hódmezővásárhely-Orosháza-Békéscsaba. Visszafelé 3-an jöttünk 30 kg krumplival meg 20 kg hagymával a csomagtérbe. <_< Mikor hazaértünk szomorúan tapasztaltam, hogy 721 km után már majdnem a piros mező szélét éri a mutató. :D 2002-es a kocsi, 1.7 DTI, 52 000 km. Lehetséges, hogy haldoklik a légtömegmérő? Esetleg elkoszolódott a 1- 1 1/2 hónapja cserélt légszűrő? Vagy a 75 lónak ennyi kell hogy mozgassa a kocsit? 50-60 lakotterületen, kint 90-110-130 km/h + klíma de azt ki be kapcsolgattuk. Várom a tippeket. Az a csiholó nyüsszögő hang pedig még mindig előjön, amit még senki nem tudott "hova" tenni.... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Szeptember8, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2008 De magyerországra sem árt, föleg télen, jobb ha jobban bírja a hideget, gyorsabban felépül a kenés, mint a 10W-s olajjal. <_< Progi nekem is a 10-40w dobta ki....azé ment az bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Szeptember8, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2008 Ne higgy a üza. szintmérőnek, elég pontatlanok.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csuszi Elküldve Szeptember10, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2008 Szia Most volt nalam is olajcsere, es attol fuggetlenul hogy a GM nem ajanlotta a Szerelom Total-tol kapott progija szerint ez jar bele... igyhat ez is kerult bele.... hat igy kerdesesse valik... de a Opel konyvembol az 5W40 azt hideg eghajlatra (Skandinav orszagokra) ajanlottak ... Hello! A jövő héten nekem is ez fog belekerülni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mesipesi Elküldve Szeptember11, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2008 Sziasztok! Most szeretnék venni egy astra h 1.7 diselt.Kinéztem magamnak egy 2006.-os caravant amiben 89e km van 2.8 millioért.Szerintetek megéri az árát ennyiért és ezeknél az autoknál mennyire sok a 89e km?Az ennyém f astra1.6 benzines 93.-as és 180e van benne ,de már most nagyon gyenge.Köszi a véleményeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Szeptember11, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2008 89ezer km-er nem sok, ha gondos gazdája volt.. A Caravant, ha jól alkudozol 2.5ért oda fogják adni neked! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
mesipesi Elküldve Szeptember11, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2008 89ezer km-er nem sok, ha gondos gazdája volt.. A Caravant, ha jól alkudozol 2.5ért oda fogják adni neked! <_< Köszi a segitséget! Azért voltam gondban mert hosszú távra szeretném venni és nem tudom,hogy mennyit birnak az ujabb autok. Köszi még egyszer! Link to comment Megosztás: More sharing options...
joem Elküldve Szeptember12, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2008 Lédisz end dzsentlömen! 1000 bocsi, nem lustaság, de tényleg nincs időm utána olvasni a korábbi hozzászólások között. Keresek Y17DT adagoló elektronikát megfizethető áron Budapest környékén. Esetleg jó szakit, aki gyorsan és nem aranyárban megbuherálná. Még csak akadozik és megy, 2x volt már +csinyálva <_< Köszi, és még1x bocsi, mert biztosan volt már téma... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember13, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2008 olyan 60.000 ft ért javitják garival, de tudni kell, hogy az elektronikák azért mennek tönkre, mert van egy nyomásszabályzó szelep ami elkezd sok áramot felvenni, és kicsapja a computert. azt is kellene cserélni. ez a szelep szintén olyan 60.000 ft. nagyonnagy szopás cserélni... viszont ha a szelepet nem cseréled akkor tönkremehet újra az elektronika, és a computer felujitó nem vállal garit csak ha szeleppel együtt cseréled. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts