gyula701 Elküldve Július30, 2008 Megoszt Elküldve Július30, 2008 Szia. nem a témához vágó kérésem lenne , de hátha tudsz segíteni, nekem is egy most 4 éves ,7 CTDI-is enjuo astrám van , de nincs benne magyar nyelvű navigáció és eddig nem találtam sehol sem, nem tudod hogy hol lehet beszerezni. Köszönöm segítségedet. Szia Attól függ. Ha a siemens gyári navi-d van, pl. NCDR1100 vagy 1500 akkor sehol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
So Fine Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Sziasztok! Nekem egy Y17DT astrám van.Két éve vettem akkor 3 éves volt. Azóta hajtom és a kötelezön kivül nem volt gondom vele.EDDIG!!! Autópályán haladva minden előjel nélkül megált a motor mint amikor kifogy az üzemanyag. (jelzem akkor tankoltam)Majd az osztrák rendőrség lehúzott egy parkolóba és 4 óra dekkolás után próba szerencse probáltam inditani és beindult.Alapjáraton hagytam pőfőgni 5 percig,majd nagy bátran megindultam és 3 km után ujra ugyanugy megált. Persze a műszerfalon lévő kis autó a villáskulcsal mintkét esetben kigyuladt jelezvén baj van. (Erre egyébként magamtol is rájöttem) Kérdésem:-milyen problémák merülhetnek fel elindulva a kisebbtől a nagyobbak felé? előre is köszönöm az ötleteket Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Sziasztok! Nekem egy Y17DT astrám van.Két éve vettem akkor 3 éves volt. Azóta hajtom és a kötelezön kivül nem volt gondom vele.EDDIG!!! Autópályán haladva minden előjel nélkül megált a motor mint amikor kifogy az üzemanyag. (jelzem akkor tankoltam)Majd az osztrák rendőrség lehúzott egy parkolóba és 4 óra dekkolás után próba szerencse probáltam inditani és beindult.Alapjáraton hagytam pőfőgni 5 percig,majd nagy bátran megindultam és 3 km után ujra ugyanugy megált. Persze a műszerfalon lévő kis autó a villáskulcsal mintkét esetben kigyuladt jelezvén baj van. (Erre egyébként magamtol is rájöttem) Kérdésem:-milyen problémák merülhetnek fel elindulva a kisebbtől a nagyobbak felé? előre is köszönöm az ötleteket Nagyon sok, a Tech-2 majd megmondja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bandi25Bp Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Sziasztok! Nekem egy Y17DT astrám van.Két éve vettem akkor 3 éves volt. Azóta hajtom és a kötelezön kivül nem volt gondom vele.EDDIG!!! Autópályán haladva minden előjel nélkül megált a motor mint amikor kifogy az üzemanyag. (jelzem akkor tankoltam)Majd az osztrák rendőrség lehúzott egy parkolóba és 4 óra dekkolás után próba szerencse probáltam inditani és beindult.Alapjáraton hagytam pőfőgni 5 percig,majd nagy bátran megindultam és 3 km után ujra ugyanugy megált. Persze a műszerfalon lévő kis autó a villáskulcsal mintkét esetben kigyuladt jelezvén baj van. (Erre egyébként magamtol is rájöttem) Kérdésem:-milyen problémák merülhetnek fel elindulva a kisebbtől a nagyobbak felé? előre is köszönöm az ötleteket Szia! Első lépésként szerintem egy diagnosztika gépre kellene rádugni, hogy milyen hibakódokat tárolt el, mert ugye írtad, hogy világított a hiba lámpa. Nem minden diagnosztikai eszköz kezeli a HDRC rendszert ami ebben az autóban van. Lehetőleg olyan helyre vidd ahol van TECH 2 diagnosztika műszer. Ennek a motornak az eggyik leggyakoribb hibája az adagoló vezérlő elektronika hiba. Ez okozhat ilyen leállást. Ebben az esetben pl a P 0251 hibakód jelenik meg a kiolvasáskor. Erről a hibáról már elég sok írás van itt a fórumon is. Üdv: András Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Augusztus3, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2008 Ennek a motornak az eggyik leggyakoribb hibája az adagoló vezérlő elektronika hiba. Ez okozhat ilyen leállást. Ebben az esetben pl a P 0251 hibakód jelenik meg a kiolvasáskor. Erről a hibáról már elég sok írás van itt a fórumon is. Üdv: András Sajnos ez bizony eléggé drága dolog, mivel nem nagyon bontható és javítható, csak cserével.... :lol: De mielőtt végleg leírnánk szegény autót tényleg nézess egy hibakódot, hogy legyen vmi kiindulópont! Link to comment Megosztás: More sharing options...
So Fine Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Szia! Első lépésként szerintem egy diagnosztika gépre kellene rádugni, hogy milyen hibakódokat tárolt el, mert ugye írtad, hogy világított a hiba lámpa. Nem minden diagnosztikai eszköz kezeli a HDRC rendszert ami ebben az autóban van. Lehetőleg olyan helyre vidd ahol van TECH 2 diagnosztika műszer. Ennek a motornak az eggyik leggyakoribb hibája az adagoló vezérlő elektronika hiba. Ez okozhat ilyen leállást. Ebben az esetben pl a P 0251 hibakód jelenik meg a kiolvasáskor. Erről a hibáról már elég sok írás van itt a fórumon is. Üdv: András Szia! Köszönöm a választ!De lenne még kérdésem! 1 napja áll az autó a ház elött és megprobáltam inditani. Pöcre indult.Hagytam alapjáraton pöfögni és minden rendben volt még a hangjában sem hallottam változást. Ha az adagoló vezérlő elektronika hal meg képes elindulni?Nekem egy kicsit olyan mintha nem kapna űzemanyagot és szerintem nem árt üzemanyag szűrőt cserélni és tisztitani a rendszert.Lehet meguszom ennyivel? Ha ezután mükődik és hazajutok(sajnos ausztriában vagyok) mindenképp kiolvasatom a hibát. üdv:Csaba Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bandi25Bp Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Szia! Köszönöm a választ!De lenne még kérdésem! 1 napja áll az autó a ház elött és megprobáltam inditani. Pöcre indult.Hagytam alapjáraton pöfögni és minden rendben volt még a hangjában sem hallottam változást. Ha az adagoló vezérlő elektronika hal meg képes elindulni?Nekem egy kicsit olyan mintha nem kapna űzemanyagot és szerintem nem árt üzemanyag szűrőt cserélni és tisztitani a rendszert.Lehet meguszom ennyivel? Ha ezután mükődik és hazajutok(sajnos ausztriában vagyok) mindenképp kiolvasatom a hibát. üdv:Csaba Az adagoló vezérlő elektronika javítható, nem kell kidobni. A motor vezérlő elektronika ami a motor tetején van az viszont nem javítható. Sok esetben így jelentkezik a hiba ahogy nálad is. A hibatárolót ki tudod olvasni Te magad is úgy, hogy gyújtást kapcsolsz és benyomod a fékpedált és a gázpedált teljesen padlóig. Figyeled a villogások számát és felírod. Ha jól tudom akkor először 12 villogás lesz az az olvasás kezdetét jelenti. Erről a kiolvasásról is találsz itt a fórumon írást. Próbáld ki ha tudod és megpróbáljuk megfejteni, hogy mit jelent. Üdv: András Link to comment Megosztás: More sharing options...
So Fine Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Az adagoló vezérlő elektronika javítható, nem kell kidobni. A motor vezérlő elektronika ami a motor tetején van az viszont nem javítható. Sok esetben így jelentkezik a hiba ahogy nálad is. A hibatárolót ki tudod olvasni Te magad is úgy, hogy gyújtást kapcsolsz és benyomod a fékpedált és a gázpedált teljesen padlóig. Figyeled a villogások számát és felírod. Ha jól tudom akkor először 12 villogás lesz az az olvasás kezdetét jelenti. Erről a kiolvasásról is találsz itt a fórumon írást. Próbáld ki ha tudod és megpróbáljuk megfejteni, hogy mit jelent. Üdv: András Link to comment Megosztás: More sharing options...
So Fine Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Szia! Kiprobáltam amit mondtál,de nálam nem volt semmilyen villogás.Én csináltam valamit rosszul vagy valami nem stimmel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Az a fajta hibakódolvasás amit Bandi25Bp írt, az elektromos gázpedállal szerelt autókra igaz, nem tudom hogy az Y17DT ilyen-e. Ha igen akkor működnie kell, ha nem akkor is ki tudod olvasni a hibakódot, csak akkor a diagnosztikai csatlakozóban kell összekötni két érintkezőt, sajna most nemtom melyikeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
So Fine Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Szerintem nálam nem elektromos gázpedál van.Marad a diagnosztika gép Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Ha van elektronika akkor elektromos a gázpedál is..... :lol: Az y17dt biztosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Ha van elektronika akkor elektromos a gázpedál is..... :lol: Az y17dt biztosan. Nem ilyen egyszerű ám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Hajnalka! Te ezt nem tudhatod ! (familia kft.) :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bandi25Bp Elküldve Augusztus4, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2008 Szia! Kiprobáltam amit mondtál,de nálam nem volt semmilyen villogás.Én csináltam valamit rosszul vagy valami nem stimmel? Szia! Az Y17 DTI-ben elektromos gázpedál van, mással nem is birna működni. A módszer annyi, hogy gyújtásra teszed, benyomod a fékpedált és a gázpedált az ütközőig és a motorhiba lámpa villogásait figyeled. Ha gyújtáson van akkor ég a motorhiba lámpa? A gázpedál alá nem gyűrődött szőnyeg? Le tud menni teljesen az ütközőig? Ennek a módszernek ennél a motornál működnie kellene, ahogy leírtam. Nincsen semmilyen utólagosan beépített indítás gátló, vagy riasztó ami szórakozhatna veled? Próbáld úgy is, hogy először lenyomod a pedálokat és utána teszed gyújtásra hátha úgy elkezdi kivillogni. Üdv: András Link to comment Megosztás: More sharing options...
So Fine Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Szia! Az Y17 DTI-ben elektromos gázpedál van, mással nem is birna működni. A módszer annyi, hogy gyújtásra teszed, benyomod a fékpedált és a gázpedált az ütközőig és a motorhiba lámpa villogásait figyeled. Ha gyújtáson van akkor ég a motorhiba lámpa? A gázpedál alá nem gyűrődött szőnyeg? Le tud menni teljesen az ütközőig? Ennek a módszernek ennél a motornál működnie kellene, ahogy leírtam. Nincsen semmilyen utólagosan beépített indítás gátló, vagy riasztó ami szórakozhatna veled? Próbáld úgy is, hogy először lenyomod a pedálokat és utána teszed gyújtásra hátha úgy elkezdi kivillogni. Üdv: András Szia! Köszi Bandi!Megprobálom mégegyszer.Gyújtásnál ég a motorhiba lámpa,szőnyeg nincs,talán a fékem nem megy le ütközöig. Ha sikerült valami jelzem és hátha megfejtünk valamit. Köszi a türelmet és a jó szándékot! üdv:Csaba Link to comment Megosztás: More sharing options...
tama Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Sziasztok! Megoldódott a problémánk, ki lett cserélve a motorvezérlő, és szuperul gurul a masina. 100 rugó volt az alkatrész(bontott), olcsóbban nem találtunk, de még igy is jól megúsztuk az új árához képest. Köszi mindenkinek a segítséget!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
So Fine Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Szia! Sikerült a müvelet.Először a pedálokat kell benyomni aztán a gyújtás. Egy kicsit el vagyok keseredve,mert,ha jól olvastam ki akkor nagy a baj. Először 10 villogás ez a beolvasás majd 2 villanás és 5 villanás majd 1 Egyszerű paraszti ésszel ez P0251 hibakód.Gondolom.Erősits vagy cáfolj meg légyszíves! Akkor ez adagoló vezérlő elektronika?Ha jól emlékszem azt mondtad az javitható. Kb mennyit kostál ennek javitása? Üdv:Csaba Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyula701 Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Sziasztok Érdekes hibajelenség jött elö az autómon. (G 1.7CDTI) Alapjáraton járva leáll az autó, és be sem akar indulni. Ha várok vele 5-10 percet akkor viszont pöccre indul. (önindító forgat mint állat) Másik jelenség, hogy menet közben elkezd rángatni, pár mp.-re aztán 50km-ig semmi. A harmadik, hogy pl. ha folyamatosan tartok egy sebességet (nem mozdítom a lábam a gázon) és mégis gyorsit/lassit az autó. Tempomattal is ugyan ez van. Ezek a hibák egyszerre kezdtek el jelentkezni. Hibajelzés nincs. Valami ötlet? Köszi. Na, ma meg is állt a verda, szégyenszemre haza kellett vontatni. Ellenőriztem a gázolajszűrőt, és akkor kiderült, hogy tök üres a szűrőház. Feltöltöttem, akkor pöccre indul, de csak addig jár a motor amíg megint ki nem ürül. Ellenőriztem a tankban lévő szűrőt, a tank csatlakozásait, a szűrőház csatlakozásait, de semmi. Valahogy mégis lelevegősödik a rendszer. Hibajelzés semmi. Ötlet? Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Na, ma meg is állt a verda, szégyenszemre haza kellett vontatni. Ellenőriztem a gázolajszűrőt, és akkor kiderült, hogy tök üres a szűrőház. Feltöltöttem, akkor pöccre indul, de csak addig jár a motor amíg megint ki nem ürül. Ellenőriztem a tankban lévő szűrőt, a tank csatlakozásait, a szűrőház csatlakozásait, de semmi. Valahogy mégis lelevegősödik a rendszer. Hibajelzés semmi. Ötlet? Üdv. Lásd fentebb: adagoló vezérlő elektronika "gyanús".... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyula701 Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Lásd fentebb: adagoló vezérlő elektronika "gyanús".... Szia De ez Z17DTL. Common rail, ezért nincs igazán adagoló... Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Augusztus5, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2008 Szép jó napot mindenkinek! Ma 1 olyan hibával találtam szembe magam ami érdekes!Hátha tudna valaki magyarázatot adni mitől is lehet bár már megoldódott de az okára kíváncsi lennék! Szóval tegnap délután kivillant a sárga "motorhiba jelző" lámpám diagnosztikára téve izzítási hibát hozott!Gergyák ellenálása mérve jó és egyforma kipróbálva akksiról izzik mintha muszáj lenne áram felvétele nem jelentőssen tér el egymástól ! Izzító elektronka (Relé) lehúzása után a lámpa nem égett (kellene égni égyáltalán elektronoka nélkül a hibajelző lámpának??)nosza bontóbol havertól hoztam 1 bontott elektronikát próbára a helyzet nem változott!!Kicseréltük az izzítógyertyákat ujra (utángyártott FAE gyártótól ha jól elmékszem) a probléma megszünt pedig a a bennelévő és a az uj izzítók ellenállása ugyanannyi volt!!Teszem hozzá a régi gyertyák valami francia beszálítótól származtak (Eyquem) kb 1 éve vagy még annyi sem, voltak cserélve!Tudna valaki valami logikus magyarázatot adni erre a jelenségre!!! Előre is köszi üdv:Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Augusztus6, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2008 Ha jól értem akkor neked az izzítógyertya cseréje hozta meg a sikert? A relé hibátlan volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Augusztus6, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2008 Ha jól értem akkor neked az izzítógyertya cseréje hozta meg a sikert? A relé hibátlan volt? Igen hibátlan de ebben valami elektronika van sztem!Csak az az X akta számomra hogy a régi és uj gyergyák közel azonos paraméterekkel rendelkeznek és mégis a gyertya csere hozott sikert!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Augusztus7, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2008 Nos meglett a megoldás ha érdekel valakit! A régi gyetyák közül az 1-ik üzemmelegen átvezetett testre!hidegen teljesen jó volt felízzott de ha izzítás után vissza adtad neki a tápot akkor már záratos volt addíg mig ismét vissza nem hült !!! Üdv:Z Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts