Zachi Elküldve Március13, 2008 Megoszt Elküldve Március13, 2008 az után érdeklödnék hogy a turbomeghibásodás hogy jelentkezik .nem érzek semmit a motornál megy rendesen mégis a turbo alulrol nézve olajos az olaj nem hiányzik a motorbol és még az érdekelne hogy ez a motorvédöburkolat ha hiányzik gond -e???????? nekem a közepe darabokra tört ............... y17dti a drágám és a turboja öklömnyi..............lehet hogy vékony az oil benne 5w40-es van benne . A turbóról nem nyilatkoznék, mert ahoz (és még sok máshoz :D ) nem értek. Viszont a motorvédőburkolat nevében hordozza a választ. A + gond az, hogy aranyárban mérik. Ahogy Paja is mondja a 10W 40-es olajt jobban szereti. Főleg ha már túl van 100 ezer km-en. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bandi25Bp Elküldve Március13, 2008 Megoszt Elküldve Március13, 2008 Erről már többször esett szó, de általánosságban: folytószelepház tisztítás, alapjárati léptetőmotor tisztítása. Ha részterhelésnél is ingadozik, vagy inkább rángat, akkor AGR szelep :D Esetleg MAP szenzor, de akkor csere! A lámpád mindaddig világít, míg nem épül fel a rendszerben az olajnyomás, azaz addig a pár másodpercig nem "tökéletes" a kenés. Ez pedig egy motornak sem az ideális állapot....... Szia Roló! Spooky egy Y17DT motorról beszél ha jól sejtem. Ebben nincs folytószelepház és nincs alapjárati léptető motor sem mert dízel. Ezeknél a motoroknál az alapjárat ingadozást okozhatja pl: a töltés hullámzása vagy az adagoló vezérlőegység / EDU / hibája, meg ezeken kívül még jó néhány ok. ÜDV: András Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Március13, 2008 Megoszt Elküldve Március13, 2008 Ez a "hangra változik a fordulatszám, de óra szerint nem" nekem elég furcsán hangzik (250 rpm osztású az óra). Szerintem tartja a fordulatot, csak a motor terhelése változik a rendetlenkedő generátor miatt és ez okozza a hang változását, majdnem úgy , mintha a légkondi szivattyúja ki-be kapcsolna. Ez nem okozhat akkora ford.szám változást jó állapotú motornál, ami annyira feltűnő volna. Hacsak nem vagyunk vájtfülűek. Azért a lassú ford.szám esés is elgondolkodtató. Csökkent a motor belső ellenállása? Ez egy diesel motor és nem kétütemű Trabi v. Wartburg! Persze lehet, hogy nagy szamárság ez az egész, de akkor bocs! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március14, 2008 Megoszt Elküldve Március14, 2008 Ahogy Paja is mondja a 10W 40-es olajt jobban szereti. Főleg ha már túl van 100 ezer km-en. Én eddig csak OW-40est (Mobil 1 Protection Formula) tettem a gépbe és azzal úgy jár, mint a "Safhauzen"! Olajfogyi max fél liter 10 ezer km-eren. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március14, 2008 Megoszt Elküldve Március14, 2008 Lehet volt már ez is kérdés de azért felteszem:valakinek "chippelték" módosították már az ECU-t és ha igen mi erről a tapasztalat???? Nekem is lett változtatva rajta: remekül műlszik a gép: már közel 60.000km-eres a tapasztalat. Gyári paci: 82Le, most 110 van benne. Kapott 1 Yo kidörgő rendszert is a vas. Átlag fogyi: 6.2l/100km (17es kerékkel vegyesben) Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Március14, 2008 Megoszt Elküldve Március14, 2008 Köszönöm szépen a válaszokat! A generátorra gyanakszom én is bár nem autoelektromos vagyok hanem elektromüszerész!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Március14, 2008 Megoszt Elküldve Március14, 2008 Szia Roló! Spooky egy Y17DT motorról beszél ha jól sejtem. Ebben nincs folytószelepház és nincs alapjárati léptető motor sem mert dízel. Ezeknél a motoroknál az alapjárat ingadozást okozhatja pl: a töltés hullámzása vagy az adagoló vezérlőegység / EDU / hibája, meg ezeken kívül még jó néhány ok. ÜDV: András Az én ford.szám mérőm 500-as osztásu és ha ingázik valamicsikét mozdul de igen mereszteni kell a szemed hogy észrevedd!!!!EDU-t cseréltünk igaz csak próbára akkor is ingázott!!De mint mondottam hőmérsékletfüggő a dolog!! Node most sikerült 1felujjított generátort kölcsönkérni az 1-ik autóelektromos szaki ismerőstől este rádobom ha az volt kiderül rövid időn belül és közlöm az eredményt!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Március14, 2008 Megoszt Elküldve Március14, 2008 Én eddig csak OW-40est (Mobil 1 Protection Formula) tettem a gépbe és azzal úgy jár, mint a "Safhauzen"! Olajfogyi max fél liter 10 ezer km-eren. 0.5l az semmi sem szerintem, főleg hogy hígabb 0W-s olajról beszélünk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Március14, 2008 Megoszt Elküldve Március14, 2008 A turbóról nem nyilatkoznék, mert ahoz (és még sok máshoz :D ) nem értek. Viszont a motorvédőburkolat nevében hordozza a választ. A + gond az, hogy aranyárban mérik. Ahogy Paja is mondja a 10W 40-es olajt jobban szereti. Főleg ha már túl van 100 ezer km-en. köszi a választ én is erre gondoltam csa jo ha az ember gondolatait megtámasztják Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 Az én ford.szám mérőm 500-as osztásu és ha ingázik valamicsikét mozdul de igen mereszteni kell a szemed hogy észrevedd!!!!EDU-t cseréltünk igaz csak próbára akkor is ingázott!!De mint mondottam hőmérsékletfüggő a dolog!! Node most sikerült 1felujjított generátort kölcsönkérni az 1-ik autóelektromos szaki ismerőstől este rádobom ha az volt kiderül rövid időn belül és közlöm az eredményt!!!! nos lecseréltem az este a generátort de semmi változás!!!!! Amit efelejtettem említeni a mikor megvettem volt 1 kis olaj a hütövizben valamikor hengerfejes lehetett de kipucoltuk a hütörendszert azotta tiszta!!! Nem lehet hogy valamelyik hőmérséklet szenszor játszik velem (lerakódott rá valami olaj vagy ilyesmi)????Lehet hülyeséget beszélek nem értek hozzá csak próbálok megodást keresni a jelenségre!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bandi25Bp Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 nos lecseréltem az este a generátort de semmi változás!!!!! Amit efelejtettem említeni a mikor megvettem volt 1 kis olaj a hütövizben valamikor hengerfejes lehetett de kipucoltuk a hütörendszert azotta tiszta!!! Nem lehet hogy valamelyik hőmérséklet szenszor játszik velem (lerakódott rá valami olaj vagy ilyesmi)????Lehet hülyeséget beszélek nem értek hozzá csak próbálok megodást keresni a jelenségre!!! Szia! Az a kis olaj nem biztos, hogy hengerfej probléma volt, sokkal inkább az olajhűtő átrepedése okozta, lehetséges, hogy már ki volt cserélve és a még a rendszerben lévő olajat láttad a tartáyban. Erről a témáról már itt is írtunk a fórumban. A fordulatszám ingadozással kapcsolatban: Az EGR szelep volt már nézve? Ha nem akkor lehet, hogy érdemes lenne kitakarítanni, mert nagyon le tud ott ülni az olaj sár, koksz, ezzel arra gondolok, hogy nem tud lezárni rendesen a szelep bár elég erős rugó van benne. Én az enyémet egy órán keresztül takarítottam, áztattam, faragtam a kormot belőle. Lehet, hogy hülyeség, de próbáld ki lehúzott légtömeg mérővel is, a sárga lámpát be fogja rakni, de ha vissza teszed akkor néhány újra indítás után elfelejti. Az EDU amit rá tettetek az tuti jó volt??? Nagy szeméttségeket tud csinálni az a panel. Lehet érdemes lenne levenni és belenézni, hogy a forrasztások milyen állapotban vannak. Az én autómon ugyanezt csinálta és az elektronika volt a baja. Át lettek forrasztva a hibás forrasztások és azóta működik rendesen. Ha van rá lehetőség akkor még meg kellene nézni TECH-2-vel az összes adatlista paramétert is, hátha láttok valami nem oda illő értéket. ÜDV: András Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Március15, 2008 Megoszt Elküldve Március15, 2008 Szia Roló! Spooky egy Y17DT motorról beszél ha jól sejtem. Ebben nincs folytószelepház és nincs alapjárati léptető motor sem mert dízel. Ezeknél a motoroknál az alapjárat ingadozást okozhatja pl: a töltés hullámzása vagy az adagoló vezérlőegység / EDU / hibája, meg ezeken kívül még jó néhány ok. ÜDV: András Jogos, köszi a korrekciót! Én már "csak" benzinesben gondolkodom.... :D Az én twinport Corsámban sincs alpjárati léptetőmotor, mint utóbb kiderült, pedig benzines. A töltés hullámzását mi okozhatja? Haldoklik a fesz. szabályzója...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dekameron Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Megoldódott már a zörgés?szeva!nekem is zorog 1000 fordulaton amikor hideg az aluminium hovedo burkolat volt laza de meg mindig zorog valoszinu hogy a kipufogo hovedo lemez felfogato csavarok lazultak vagy koptak ki!ja az en gepemx20dtl igen szervo tartaly vedoburkolata is zorgott! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Március16, 2008 Megoszt Elküldve Március16, 2008 Szia! Az a kis olaj nem biztos, hogy hengerfej probléma volt, sokkal inkább az olajhűtő átrepedése okozta, lehetséges, hogy már ki volt cserélve és a még a rendszerben lévő olajat láttad a tartáyban. Erről a témáról már itt is írtunk a fórumban. A fordulatszám ingadozással kapcsolatban: Az EGR szelep volt már nézve? Ha nem akkor lehet, hogy érdemes lenne kitakarítanni, mert nagyon le tud ott ülni az olaj sár, koksz, ezzel arra gondolok, hogy nem tud lezárni rendesen a szelep bár elég erős rugó van benne. Én az enyémet egy órán keresztül takarítottam, áztattam, faragtam a kormot belőle. Lehet, hogy hülyeség, de próbáld ki lehúzott légtömeg mérővel is, a sárga lámpát be fogja rakni, de ha vissza teszed akkor néhány újra indítás után elfelejti. Az EDU amit rá tettetek az tuti jó volt??? Nagy szeméttségeket tud csinálni az a panel. Lehet érdemes lenne levenni és belenézni, hogy a forrasztások milyen állapotban vannak. Az én autómon ugyanezt csinálta és az elektronika volt a baja. Át lettek forrasztva a hibás forrasztások és azóta működik rendesen. Ha van rá lehetőség akkor még meg kellene nézni TECH-2-vel az összes adatlista paramétert is, hátha láttok valami nem oda illő értéket. ÜDV: András Szia Lehuzott légtömegmérővel próbáltam bár akkor nem azt figyeltem hanem a motor teljesítményét légtömegmérővel jobban ment((((o: Az edu-t a generátor visszacserélésénél levenném csak nem tudom hogyan kell de addigra megkérdezem az opel szaki havert!!! Fel is hivtam a szakit de azt mondja hogy nem tudja hogyan kell szétszedni az edut levenni a állítása szerint nem nagy durranás 4 csavar +1 vákumszelep csavarja! Ha esetleg valaki eltudná magyarázni hogyan kell szétszerelni az edu-t azt megköszönném!!!A többi már nem jelent problémát mert elektromüszerész vagyok!!! Előre is Köszönöm!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomyboy22 Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 sziasztok van egy 2000-es kiadású g-s astram X17dtl és azt szertném kérdezni hogy mi okból megy tönkre rajtuk az adagoló elektonika Vp44-s adagóló mert halottam már olyat is hogy az elektronikát a gázolaj hőti és ha tulmelegszik akkor elszál de halottam olyat is hogy magátol +még olyat hogy gázolaj minősége Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 +még olyat hogy gázolaj minősége Gázolajjal van a baj! Ezt nagyon sok szervízes ismerős mondogatja nekem. Unokabátyám Diesel Cliója szart be múlt héten, azt mondták 420ezer ft-os a szervíz, ha kéri. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 sziasztok van egy 2000-es kiadású g-s astram X17dtl és azt szertném kérdezni hogy mi okból megy tönkre rajtuk az adagoló elektonika Vp44-s adagóló mert halottam már olyat is hogy az elektronikát a gázolaj hőti és ha tulmelegszik akkor elszál de halottam olyat is hogy magátol +még olyat hogy gázolaj minősége nem y17dti véletlenül ?????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
petya085 Elküldve Március20, 2008 Megoszt Elküldve Március20, 2008 Sziasztok! Következő a kérdésem,apunak van egy G astra-ja(Y17DTL),és arra figyeltünk ma fel a vonat sorompónál hogy pulzál az alapjárat,de viszont a fordulatszámmérő mozdulatlan,én valami vákum dologra gondolok,szerintetek??valakinek volt ilyen hasonló?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 Sziasztok! Következő a kérdésem,apunak van egy G astra-ja(Y17DTL),és arra figyeltünk ma fel a vonat sorompónál hogy pulzál az alapjárat,de viszont a fordulatszámmérő mozdulatlan,én valami vákum dologra gondolok,szerintetek??valakinek volt ilyen hasonló?? Szia Nekem ugyan ez a problémám csak Y17DT-m van Már mindent elkövettünk!!!A generátor fesszabályzójára gyanakodtak kicseréltük nem segített, kapott uj ecu-tartalmat nem segített!Azt mondták adagoló vezérlő elektronika, elektromüszerész lévén adagolóvezérlő elktronikát levettem volt hibája 1800-as ford körül dadogott ,de megjavítottam 1 fórumtárs segítségével azótta nem dadog!!!Opelszervizben már volt a TECH2 semmit nem mutatott!De az a buta hang megmaradt és a fordulatszámmérőm mozdulatlan pedig olyan mintha ingadozna az alapjárat!!! Ha esetleg rájönnétek miaz légyszi közöld mert én lassan feladom a harcot!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spooky Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 "sziasztok van egy 2000-es kiadású g-s astram X17dtl és azt szertném kérdezni hogy mi okból megy tönkre rajtuk az adagoló elektonika Vp44-s adagóló mert halottam már olyat is hogy az elektronikát a gázolaj hőti és ha tulmelegszik akkor elszál de halottam olyat is hogy magátol +még olyat hogy gázolaj minősége" Szia Az adagoló vezérlő nem azért megy tönkre mert a gázolaj minőssége gyatra hanem a rázkódástól és a hőingadozástól a forrasztások megadják magukat a panelon legalábbis az enyémel ez történt én magamnak javítottam!!!Elég huzós müvelet!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomyboy22 Elküldve Március21, 2008 Megoszt Elküldve Március21, 2008 "sziasztok van egy 2000-es kiadású g-s astram X17dtl és azt szertném kérdezni hogy mi okból megy tönkre rajtuk az adagoló elektonika Vp44-s adagóló mert halottam már olyat is hogy az elektronikát a gázolaj hőti és ha tulmelegszik akkor elszál de halottam olyat is hogy magátol +még olyat hogy gázolaj minősége" Szia Az adagoló vezérlő nem azért megy tönkre mert a gázolaj minőssége gyatra hanem a rázkódástól és a hőingadozástól a forrasztások megadják magukat a panelon legalábbis az enyémel ez történt én magamnak javítottam!!!Elég huzós müvelet!!! szia irtam neked pü-t hogy hogy tudnám ezt megoldani hogy jó legyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Március22, 2008 Megoszt Elküldve Március22, 2008 szia irtam neked pü-t hogy hogy tudnám ezt megoldani hogy jó legyen én már tul vagyok rajta.............y17dti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Gázolajjal van a baj! Ezt nagyon sok szervízes ismerős mondogatja nekem. Unokabátyám Diesel Cliója szart be múlt héten, azt mondták 420ezer ft-os a szervíz, ha kéri. :D szia ENDYKA.nekem y17dti karavánom van most kaptam egy dupla remus cr, végü dobot fel lehet-e szerelni az elöbb emlitett motorra láttam a tied. és nagyon tetszett............. köszi a kimeritö választ elöre is .kell-e valamit alakitani a motoron???????????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 szia ENDYKA.nekem y17dti karavánom van most kaptam egy dupla remus cr, végü dobot fel lehet-e szerelni az elöbb emlitett motorra láttam a tied. és nagyon tetszett............. köszi a kimeritö választ elöre is .kell-e valamit alakitani a motoron???????????????? Szia! Nekem 60as rendszer lett csinázva a katalizátortól, a középdob helyére 1 gázgyorsító lett berakva aztán végnek a Remus dob. Gyárilag 82 Le-s az autóm, a rendszer beépítése után, mértünk teljesítményt és így lett 92 Le-s. Utána ismerős az ATC-nél 1 fél napig írta hozzá a progit, tesztelte a városban stb és a nap végére lett elérve a közel 110Le és 230 Nm /gyári 170 Nm helyett/ . A kocsi így 80 %ra lett felhúzva. A vége 198KM/H. Több, mint 2 éve járok a géppel és azóta közel 60.000km-ert tettem a gépbe..semmi panaszom nem volt..olajat max 10-12 ezrenként cserélek a 4 szűrővel.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Március24, 2008 Megoszt Elküldve Március24, 2008 Szia! Nekem 60as rendszer lett csinázva a katalizátortól, a középdob helyére 1 gázgyorsító lett berakva aztán végnek a Remus dob. Gyárilag 82 Le-s az autóm, a rendszer beépítése után, mértünk teljesítményt és így lett 92 Le-s. Utána ismerős az ATC-nél 1 fél napig írta hozzá a progit, tesztelte a városban stb és a nap végére lett elérve a közel 110Le és 230 Nm /gyári 170 Nm helyett/ . A kocsi így 80 %ra lett felhúzva. A vége 198KM/H. Több, mint 2 éve járok a géppel és azóta közel 60.000km-ert tettem a gépbe..semmi panaszom nem volt..olajat max 10-12 ezrenként cserélek a 4 szűrővel.. :D Nem sok ez így egy kicsit, csak egy kipuff. "tuningtól"......? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts