astra Elküldve Október22, 2016 Megoszt Elküldve Október22, 2016 24 perce, melyon írta: Szia http://kepfeltoltes.hu/view/161022/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ennek a szelepnek az elektromos csatlakozó tömítése elfárad és a vezetékek erezetében !!! tehát belül !!! felkúszik a gázolaj az EDU-ba. Akármilyen hihetetlen, de így van. Ez a szelep felel a hidegen indításért is, benne van a nevében is. Nem tűnik annak, de nagy szívás kicserélni, ...... viszont csak újat szabad helyette betenni. Üdv. ezt irtam én is csak másképp. 26 perce, melyon írta: Szia http://kepfeltoltes.hu/view/161022/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ennek a szelepnek az elektromos csatlakozó tömítése elfárad és a vezetékek erezetében !!! tehát belül !!! felkúszik a gázolaj az EDU-ba. Akármilyen hihetetlen, de így van. Ez a szelep felel a hidegen indításért is, benne van a nevében is. Nem tűnik annak, de nagy szívás kicserélni, ...... viszont csak újat szabad helyette betenni. Üdv. ne koklerekkel csináltasd. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsendejsanyi Elküldve Október22, 2016 Megoszt Elküldve Október22, 2016 Köszönöm szépen Srácok! Igy már mindjárt egyszerübb a dolog. Üdv,Sándor Link to comment Megosztás: More sharing options...
paparelli Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 Annyi kèrdèsem lenne h az normàlis hogy 0.5v -ot levesz alapjàraton a kocsi kormànyzàskor a töltèsből? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 1 órával ezelőtt, paparelli írta: Annyi kèrdèsem lenne h az normàlis hogy 0.5v -ot levesz alapjàraton a kocsi kormànyzàskor a töltèsből? Ha elektromos a szervód akkor igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 A G Astrákban gyárilag elektrohidraulikus szervo van, ami egy hibrid, lényegében annyi hogy a hidraulikus szervopumpát nem a főtengelyről hajtják szíjjal, hanem egy külön kis elektromotor forgatja. Az benne a ráció, hogy így nem megy állandóan a szervopumpa, csak akkor ha elkezded tekerni a kormányt, ezáltal nem vesz el feleslegesen teljesítményt a motortól, viszont van egy újabb meghibásodási lehetőség. @paparelli: Igen, normális. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 1 perc, roli011 írta: Sziasztok! Érdeklődnék hogy hol lehet a generátorhoz szíjtárcsát kapni mert eddig sehol sem találtam! y17dt klímás, és úgy látom hogy hitachi generátor van rajta! elhagytad? talán bontó Link to comment Megosztás: More sharing options...
melyon Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 (edited) 23 órája, zsendejsanyi írta: Köszönöm szépen Srácok! Igy már mindjárt egyszerübb a dolog. Üdv,Sándor Szia astra írta, hogy a fejszelepet is cserélni kell.... hát abban az esetben kell csak cserélni ha meghal az EDU, mert nagy valószínűséggel a fejszelep miatt "is" meg tud égni. Az EDU tulajdonképpen egy erősítő, ami a fejszelepet vezérli, semmi más teendője nincs. Ha megég az EDU, akkor az valószínű, hogy a fejszelep nagyobb elektromos teljesítményfelvétele miatt van, az viszont a fejszelep szorulására vagy beégésére utal. Szerintem csak az előtöltés szabályozót kell cserélned és kipucolni az "ECU"-t a gázolajtól, vagyis a "komputert", mivel az meg azzal van kapcsolatban, abba jut fel a gázolaj. http://kepfeltoltes.hu/view/161023/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Üdv. Módosítva Október23, 2016 : melyon Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 1 perc, melyon írta: Szia astra írta, hogy a fejszelepet is cserélni kell.... hát abban az esetben kell csak cserélni ha meghal az EDU, mert nagy valószínűséggel a fejszelep miatt "is" meg tud égni. Az EDU tulajdonképpen egy erősítő, ami a fejszelepet vezérli, semmi más teendője nincs. Ha megég az EDU, akkor az valószínű, hogy a fejszelep nagyobb elektromos teljesítményfelvétele miatt van, az viszont a fejszelep szorulására vagy beégésére utal. Szerintem csak az előtöltés szabályozót kell cserélned és kipucolni az ECU-t, vagyis a komputert, mivel az meg azzal van kapcsolatban. http://kepfeltoltes.hu/view/161023/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Üdv. nekem nem az EDU halt meg hanem az ad.elektronika miota mind a 2. kicserélték nics problem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
melyon Elküldve Október23, 2016 Megoszt Elküldve Október23, 2016 1 perc, astra írta: nekem nem az EDU halt meg hanem az ad.elektronika miota mind a 2. kicserélték nics problem. Szia annak idején leírtam, cseréltem előtöltésszabályozót a gázolajos ECU miatt és egy jó darabig nem is volt gondom. én akkor szívtam nagyot amikor szénné égett az EDU. akkor 360000 Km volt benne. Annyira, hogy visszapofázott a komputernek is abban semmilyen adat nem maradt meg. Márton Csaba csinálta meg nekem Gyulán, adott 3 év garit ! azóta is közel 60000 Km-t ment és szuperul működik. 420000 Km-nél tartok. Elküldtem neki az immobilizert, az EDU-t és az ECU-t is. Újra kellet programoznia az ECU-t, összehangolni az immo-val és egy új EDU-t hegessztett nekem. Felrakta donorra, és úgy kaptam vissza kompletten kipróbálva. Visszapakoltuk, és azóta is hibátlanul dolgozik.... persze akkor a fejszelepet is újra cseréltem. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 1 órával ezelőtt, roli011 írta: Nem hanem kopott és állandóan visít a szíj! Bontóban nem akarok venni mert az is kopott! Az a baj hogy még a csergőnél se hoz rá tárcsát! Vegyél rá szélesebb szíjat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 Nem tudjátok véletlenül, hogy az Y17dt-be gyárilag mekkora akksi van? Most egy 80aó 600A amperes inditoval van benne, de ez döglődik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október24, 2016 Megoszt Elküldve Október24, 2016 1 óra, roli011 írta: 6pk-s hosszbordás szíj! Ja értem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsendejsanyi Elküldve Október25, 2016 Megoszt Elküldve Október25, 2016 (edited) Irtam,de eltünt Valamit riportoztam melyonnak Először cserélem csak a szelepet,ami tuti ludas,aztán meglátjuk. van még valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/view/161025/toyota_timing_www.kepfeltoltes.hu_.jpg talán ugyan az,csak olcsóbb Módosítva Október25, 2016 : zsendejsanyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
forumadmin Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 Rossz gombot nyomtál. Jelentés gomb. Az nekem jön Jó fórumozást kívánok. Következő veszett el: "Sziasztok! Egyenlőre csak annyi a gond h felkuszik az üzemagyag a "computerbe",(ahogyan irtátok)kicserélem azt a fránya szelepet,aztán meglátjuk.kaptam egy olyan infót h toyotába ugyan ilyen szelep megy,csak olcsóbb,utánanézek." Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 On 2016. 10. 25. at 7:58, zsendejsanyi írta: Irtam,de eltünt Valamit riportoztam melyonnak Először cserélem csak a szelepet,ami tuti ludas,aztán meglátjuk. van még valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/view/161025/toyota_timing_www.kepfeltoltes.hu_.jpg talán ugyan az,csak olcsóbb ez az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
melyon Elküldve Október26, 2016 Megoszt Elküldve Október26, 2016 (edited) On 2016. 10. 25. at 7:58, zsendejsanyi írta: Irtam,de eltünt Valamit riportoztam melyonnak Először cserélem csak a szelepet,ami tuti ludas,aztán meglátjuk. van még valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/view/161025/toyota_timing_www.kepfeltoltes.hu_.jpg talán ugyan az,csak olcsóbb Szia ami a képen van ez az előtöltés szabályozó szelep, ami felel ("a komputerben a gázolajért is") a hidegindításért és a nevében is benne van az előtöltésért a nem üzem-meleg motornál... pontosabban nem jó szó a nem üzem-meleg mert már valamivel hamarabb átveszi az ECU a vezérlés szerepét. Inkább úgy mondanám, hogy nem hideg motornál. Hogy Toyotában ilyen van-e nem tudom, de állítólag van ilyen DENSO adagoló Toyotában is és Mazdában is, úgy hogy elképzelhető.... ..... más: Nem érem... mit riportoztál? Mi, vagy ki tünt el? Üdv. Módosítva Október26, 2016 : melyon Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsendejsanyi Elküldve Október27, 2016 Megoszt Elküldve Október27, 2016 Szia Semmi extra,csak mellényomtam valamit(riportot küldtem) nem pedig az üzenöfalra irtam.Köszönöm a segitséget,egyértelmű a dolog,hamarosan kicserélem a szabályzót és jelentkezem.amugy a "komputert" ki kell valahogy tisztitani az üzemanyagtól? vagy elpárolog magától belőle utánpótlás hiányában. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
melyon Elküldve Október27, 2016 Megoszt Elküldve Október27, 2016 2 órája, zsendejsanyi írta: Szia Semmi extra,csak mellényomtam valamit(riportot küldtem) nem pedig az üzenöfalra irtam.Köszönöm a segitséget,egyértelmű a dolog,hamarosan kicserélem a szabályzót és jelentkezem.amugy a "komputert" ki kell valahogy tisztitani az üzemanyagtól? vagy elpárolog magától belőle utánpótlás hiányában. Üdv Nem árt ha hozzáértő szedi szét és nézi meg a belsejében a gázolajat. Szóval aki már többször is csinált ilyet. Belűl azok a vékony szálak, amik mennek a csatlakozóra állítólag van, hogy egyszerűen "elpárolognak". De ezt nekem is elektromos szakember mondta. Üdv. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Október28, 2016 Megoszt Elküldve Október28, 2016 19 órája, zsendejsanyi írta: Szia Semmi extra,csak mellényomtam valamit(riportot küldtem) nem pedig az üzenöfalra irtam.Köszönöm a segitséget,egyértelmű a dolog,hamarosan kicserélem a szabályzót és jelentkezem.amugy a "komputert" ki kell valahogy tisztitani az üzemanyagtól? vagy elpárolog magától belőle utánpótlás hiányában. Üdv Üdv! Cseréltem ilyen szelepet, ha visszaolvasol megleled képekkel itt. A motorvezérlőt érdemes levenni és megrázni, nem lötyög-e benne a gázolaj, ha igen szét kell szedni, de csak roncsolással lehet, mert a hátlapja ha jól néztem ragasztott.., ha belejutott a gázolaj meg kell nézetni szakemberrel.Enyémben nem lötyögött, így nem is foglalkoztam vele, csak az előtöltés áll. szelepet cseréltem, ami nem fehér embernek való munka..! 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csoki Elküldve Október29, 2016 Megoszt Elküldve Október29, 2016 Sziasztok!! Szükségem lenne egy x20 dth 011-es adagolóra. Nekem olyan is jó ami elektronikai hibás. Ha tudok ilyen adagolóról tájékoztassatok légy szíves. Előre is köszi!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frezer3 Elküldve November1, 2016 Megoszt Elküldve November1, 2016 On 2016.10.12. at 19:36, Frezer3 írta: Üdv mindenkinek Pár jó tanácsra lenne szükségem.Kitisztítottam az egr szívósorz és ugyebár le kellett venni az adagolóról a csöveket,és most nem indul az autó gondolom belevegősödött. Az lenne a kérdésem hogy légteleníti magát a rendszer vagy lazítsam fel a hollandereket ? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
paparelli Elküldve November1, 2016 Megoszt Elküldve November1, 2016 (edited) Üdv!Àllok be a garàzsba ès làm mire lettem figyelmes!Vmi füstől elölröl!!!!Motorhàztető felnyit,làtom h füstől de nem tudom honnan...!!!Tuti nem olaj,valoszinű nem hűtőviz(mivel nem csökken a kiegyenlitőből).olyan mintha a generator es a kompresszor között lenne vmi.De mi???(y17dt) Módosítva November1, 2016 : paparelli Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 12 órája, paparelli írta: Üdv!Àllok be a garàzsba ès làm mire lettem figyelmes!Vmi füstől elölröl!!!!Motorhàztető felnyit,làtom h füstől de nem tudom honnan...!!!Tuti nem olaj,valoszinű nem hűtőviz(mivel nem csökken a kiegyenlitőből).olyan mintha a generator es a kompresszor között lenne vmi.De mi???(y17dt) Több minden lehet, forró felületre csepegő hűtőfolyadék, zárlat vezetéknél, a generátornál és az önindítónál védelem nélküli kábelek vannak. A füst szaga árulkodó lehet. Innen nem lehet megmondani, ha nem jössz rá, irány a szerelő mielőtt kigyullad az autó esetleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 22 órája, Frezer3 írta: Üdv mindenkinek Pár jó tanácsra lenne szükségem.Kitisztítottam az egr szívósorz és ugyebár le kellett venni az adagolóról a csöveket,és most nem indul az autó gondolom belevegősödött. Az lenne a kérdésem hogy légteleníti magát a rendszer vagy lazítsam fel a hollandereket ? Köszi Ez engem is érdekelne, mert ezért nem merem levenni a szívósort és kicserélni a tömítést alatta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsendejsanyi Elküldve November2, 2016 Megoszt Elküldve November2, 2016 Sziasztok! Megtörtént az ominózus előtöltés szabályzó csere.nem volt egyszerü,de megoldottam.azóta tutinak tűnik,ma mentem vele egy ezer km-es kört is az országban . Megszünt a rángatás is.már csak arra lennék kiváncsi h az EDU-t tartó konzol oldalán van egy kis lapos fekete csatival rendelkező dobozka,kiálló pici csonkkal.mi a fene az.nem ment rá semmilyen pici cső sem hmm... Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts