Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Olajcserénél minden hozzá kapott kellék cserélve lett... reggel indításnál, és hosszabb állás után kicsit lassú a felépülés van hogy 5-6 mp is elmegy. De lehet az olaj erős egy picit neki... bár nem tudom könyv szerinti vagy előírás szerinti oil-t kapott. Olaj szint normális.

Szép vóna cserélni autót 50 000 nél! :)

Én a szíjjakra gondoltam, szelepdekni tömítésre. Mert elkezdte kicsit "izzadni" az olajat. De mondjuk ez Opel betegség....

Lehetséges, hogy indításnál hidegben az olaj fogja meg annyira a kocsit? mármint, hogy indítózásnál? lehetséges?

Ha sűrű az olaj, nagy hidegben annyira megdermed, hogy képes megfogni a motort, de nem hiszem, hogy olyan sűrűt tettek olajcserénél egy 50000 km-es autóba. 10w40-t vagy annál hígabbat kell beletenni

Megosztás:

Ha sűrű az olaj, akkor sem képes úgy megfogni az autót, hogy az ne indulhasson, ahhoz már min. hajtómű olaj viszkozitás kellene.

Olyan viszont van, hogy ha nem nyomod ki a tengelykapcsoló pedált hidegben indításkor, akkor nehezebben tud "megtörni" az olaj (váltóban) és ez érződhet az indításkor is.

Megosztás:

Ha sűrű az olaj, akkor sem képes úgy megfogni az autót, hogy az ne indulhasson, ahhoz már min. hajtómű olaj viszkozitás kellene.

Olyan viszont van, hogy ha nem nyomod ki a tengelykapcsoló pedált hidegben indításkor, akkor nehezebben tud "megtörni" az olaj (váltóban) és ez érződhet az indításkor is.

Nekem egyszer egyik reggel nehezen indult a gép, gondoltam biztos az aksi mivel még a gyári volt benne (elmúlt 6 éves)

Vettem hát 1 ujjat....és azzal sem indult..... :D

A szerelőnél kiderült az önöndító felujjításra szorul... :)

Szerintem ezen a vonalon kellene elindulni .... :D

Megosztás:

Sziasztok!

Az előtöltés állíó szelepet az Y17DT motornál úgy lehet megtalálni, hogy elsőnek az alsó teljes motor burkolatot le kell bontani. Le kell venni az adagoló vezérlő elektonikát /EDU/, ezt 4db M6-os csavar fogja, meg a csatlakozóját kell kihúzni.

Az elektronikát tartó aluminíum bakot le kell csavarozni ezt 4-db M10 es csavar fogja. A turbónyomás szabályozó szelep gumi csöveit és az elektromos csatit le kell szedni. Egy barna színű test kábelt le kell kötni a bakról .A bakhoz van még csavarozva két kis 6-os csavarral a fölfelé menő kábelkorbács tartó lemeze, ezt is le kell venni. A bak nem fér ki teljesen csak félre kell fordítani és így már lehet látni az adagoó hátulján a nyomócső fejszelepek alatt az előtöltés állítót. Okker sárga színű a szelep műanyag része, két szálas vezeték megy rá műanyag csatlakozóval. Ha rossz a szelep akkor vezeték tiszta gázolaj lesz és ha a csatit leveszed akkor onnan is csöpögni fog a gázolaj.

A szelepet az adagolóba két 5-ös kulcsnyílású imbusz csavar fogja. A belső csavar nagyon szemét helyen van én csak a pipa alakú kulcsal fértem oda, de úgy is macerás volt. Egy gagyi imbusz kulcsot le vágtam kicsit rövidebbre, hogy jobban odaférjen.

Ha van még kérdés akkor válaszolok szívesen.

András

Jól tudom, hogy ez a hiba csak az Y17DTL-es motorra igaz? Én szeptemberben vettem a 0 kilóméteres gépet, ha jól emlékszem a motorszáma Z-vel kezdődik. Vajon nekem is elő fog jönni ez a tipushiba?

Egyébként szisztok!

Megosztás:

Jól tudom, hogy ez a hiba csak az Y17DTL-es motorra igaz? Én szeptemberben vettem a 0 kilóméteres gépet, ha jól emlékszem a motorszáma Z-vel kezdődik. Vajon nekem is elő fog jönni ez a tipushiba?

Egyébként szisztok!

Szia!

Ez a probléma csak az Y17DT motorú G astrával, Combóval, corsával fordul elő. Ezekben a motorokban Denso ECD V5 forgóelosztós rendszerű adagoló van. Ezeknél szokott jelentkezni ez a hiba.

A Z17DT motor az már modernebb COMMON RAIL befecskendezővel van szerelve, ezeknél nincs ilyen szelep mert más elven működik.

Megosztás:

Szia!

Ez a probléma csak az Y17DT motorú G astrával, Combóval, corsával fordul elő. Ezekben a motorokban Denso ECD V5 forgóelosztós rendszerű adagoló van. Ezeknél szokott jelentkezni ez a hiba.

A Z17DT motor az már modernebb COMMON RAIL befecskendezővel van szerelve, ezeknél nincs ilyen szelep mert más elven működik.

Köszi! Megnyugtattál! :)

Megosztás:

X17DTL motoros G Astrámból pontosan 1000-es fordulatnál egy rezonáló, csörgő hang jön a turbo felöl. MI lehet a bibi?

A menetteljesítménye egyébként jó az autónak, nem érzem, hogy a turbo nem jól működne.

bazzz, ezt mindennap be fogod írni minden topikba???

Megosztás:

X17DTL motoros G Astrámból pontosan 1000-es fordulatnál egy rezonáló, csörgő hang jön a turbo felöl. MI lehet a bibi?

A menetteljesítménye egyébként jó az autónak, nem érzem, hogy a turbo nem jól működne.

Olyan, mint a Gyalogkakukk (Bip-Bip), csak magyar a lelkem (Bi-Bi)! Talán a túzokhoz hsonlít?

Megosztás:

diesel ez na! remeg ráz, csörög zörög, de szeressük, meret keveset eszik de cserébe nem is meg!

:D

igy jó :P

na minnyá jön Dzsoni, meg Hic azt kapok egy pofont tőlük asszem most kihúzom a gyufát :D :)

Na de kérem! Ilyet olvasni, mint Diesel-es kikérem magamnak! :D

Mén az, sőt kivonja a levegőböl a vizet is menet közben! ;)

Megosztás:

hello mindenkinek

meg kezdo vagyok forumozasban es astra-ban is, elnezest ha nem jo helyen es idoben szolok bele a dolgokba,

lenne egy par kerdesem a hozzaertokhoz: 1.7 dti 2002-es, olajlampa inditaskor 5 mp vilagit utanna elalszik,

ha menet utan ujra inditom a lampa egybol elalszik???par ora allas utan ugyan az a szitu..

2. dolog, a biztositekok leirasara lenne szuksegem ui. nekem 50 drb van , de a leirasban amit talaltam csak 40???

aki tud segiteni, lehetoleg mailban kernem : benacsek@yahoo.com

koszi

Megosztás:

Az olajlámpáról volt már szó 1-2 szer, az ISUZU ilyen és kész..... :D

Nekem a vadi új olajszivattyúval sem változott a dolog...

Inkább érdemes odafigyelni, vezérlécserénél a fogaskerék rögzítő anyájára ugyan is az kilazulhat,

állítólag tipushiba....nekem szerencsém volt, alapjáraton ált meg a szivattyú.... :) és a vezérlés sem kuszálódott őssze...

Megosztás:

Látom itt főleg gúnyolódásra számthatok, nem segítőszándékú hozzászólásra :)

Ne sértődj meg, csak vicceskednek.....

Szerintem legvalószínűbb kipufogó hővédő lemez. Mi más tudna ott zörögni? Ha a turbó lenne, akkor dőlne az olaj a kipuffon, remélem ez nem így van... :P

Uhu: kabbe! ... De igazad van! :D :D :D

Megosztás:

hello mindenkinek

meg kezdo vagyok forumozasban es astra-ban is, elnezest ha nem jo helyen es idoben szolok bele a dolgokba,

lenne egy par kerdesem a hozzaertokhoz: 1.7 dti 2002-es, olajlampa inditaskor 5 mp vilagit utanna elalszik,

ha menet utan ujra inditom a lampa egybol elalszik???par ora allas utan ugyan az a szitu..

2. dolog, a biztositekok leirasara lenne szuksegem ui. nekem 50 drb van , de a leirasban amit talaltam csak 40???

aki tud segiteni, lehetoleg mailban kernem : benacsek@yahoo.com

koszi

nekem is 17dti van ugyanez a téma

Megosztás:

Ne sértődj meg, csak vicceskednek.....

Szerintem legvalószínűbb kipufogó hővédő lemez. Mi más tudna ott zörögni? Ha a turbó lenne, akkor dőlne az olaj a kipuffon, remélem ez nem így van... :D

Uhu: kabbe! ... De igazad van! :D :) :D

M Á S -------- jöttök 15-én talira veterán topikon megtaláljátok OPEL ....................

Megosztás:

Megoldódott már a zörgés?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.