zafinorbi Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 Sziasztok. Beruháztam egy 2.0 101 lovas dti astra g járgányra. A közeljövőben kuplung csere várható. A helyi unix partner (maszek autósbolt) alvázszám alapján azt álltítja hoy az autómban nem kettőstömegű, hanem síma lendkerék van. Motorkód: Y20DTH alváz:W0L0TGF35Y2134149 Évjárat:2000 Jubileumi kiadás (100 opel) Meg tudná ezt a lendkerék dolgot valaki erősíteni, vagy cáfolni? Előre is köszi a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 1 óra, Kombitomi írta: Ha, még nem cserélted ideje kicserélni, amíg meg nem áll alattad. 2 honapja cseréltem ki már volt többször is csere de megállás nem volt még Link to comment Megosztás: More sharing options...
kutymorg Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 T. Kombitomi! Bárdi, Unix, Láng csak azért lett volna opció, mert van kedvezmény... néztem már méterre kaphatót, lehet az marad, ha jól emlékszem, akkor a belső átmérő 4mm. Nem lett cserélve a fékrásegítő csöve (de eddig csak ezt láttam különböző helyeken, de nincs rá szükség), ezért is írtam korábban, hogy csak a motor működéséhez szükséges rendszert akarom átnézni, cserélni, amit , mert vmi nem százas az autón (nem mindig húz, lassabban indul meg 1500-2000 között; ha visszább veszem a gázt, akkor fáziskéséssel magához tér (lehet a gázpedállal van gond?) Szívósor és EGR tisztítva, előtöltés szabályzó cserélve, mert csepegett. Légmennyiségmérő cserélve lett, azóta nincs hibakód. Nézve lett műszerrel, a szerelő azt mondta, hogy vákuumot kell rendbe rakni utána lehet menni tovább. A turbó környéke gyanús nekem (olajos rész, egyszer már le volt csúszva a cső). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 3 órája, zafinorbi írta: Sziasztok. Beruháztam egy 2.0 101 lovas dti astra g járgányra. A közeljövőben kuplung csere várható. A helyi unix partner (maszek autósbolt) alvázszám alapján azt álltítja hoy az autómban nem kettőstömegű, hanem síma lendkerék van. Motorkód: Y20DTH alváz:W0L0TGF35Y2134149 Évjárat:2000 Jubileumi kiadás (100 opel) Meg tudná ezt a lendkerék dolgot valaki erősíteni, vagy cáfolni? Előre is köszi a választ. Nincs benne kettőstömegű. 2003 tól szerelték azzal. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zafinorbi Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 12 perce, Tiv. írta: Nincs benne kettőstömegű. 2003 tól szerelték azzal. Jajj de örülök. Ez a válaszod nagyon melengető volt, így lehet más részeire fordítani majd a kettőstömegűnek az árát, mert azt beterveztem a vásárlásba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 3 perce, zafinorbi írta: Jajj de örülök. Ez a válaszod nagyon melengető volt, így lehet más részeire fordítani majd a kettőstömegűnek az árát, mert azt beterveztem a vásárlásba. Nekem B Vekim van ugyanezzel a motorral, 2001 es. Én is így éreztem, mikor megtudtam hogy ettől nem kell tartanom. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zafinorbi Elküldve Február15, 2016 Megoszt Elküldve Február15, 2016 9 perce, Tiv. írta: Nekem B Vekim van ugyanezzel a motorral, 2001 es. Én is így éreztem, mikor megtudtam hogy ettől nem kell tartanom. Csak kicsit bennem van bizonytalanság, mert a webshopok hozzák a kettőstömegűt az autóhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kombitomi Elküldve Február16, 2016 Megoszt Elküldve Február16, 2016 11 órája, zafinorbi írta: Sziasztok. Beruháztam egy 2.0 101 lovas dti astra g járgányra. A közeljövőben kuplung csere várható. A helyi unix partner (maszek autósbolt) alvázszám alapján azt álltítja hoy az autómban nem kettőstömegű, hanem síma lendkerék van. Motorkód: Y20DTH alváz:W0L0TGF35Y2134149 Évjárat:2000 Jubileumi kiadás (100 opel) Meg tudná ezt a lendkerék dolgot valaki erősíteni, vagy cáfolni? Előre is köszi a választ. Szia! Nem tudtam kihámozni az Opel epc-ből, de szerintem sima lendkerék van benne. 0616157 a katalógus száma, gyárit csergőéknél most akcióban 32EFt-ért adják, igaz csak 1db van belőle. Bárdinál nem is találtam erre a cikkszámra semmit. Az GM új eredeti ára 138EFt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zafinorbi Elküldve Február16, 2016 Megoszt Elküldve Február16, 2016 2 órája, Kombitomi írta: Szia! Nem tudtam kihámozni az Opel epc-ből, de szerintem sima lendkerék van benne. 0616157 a katalógus száma, gyárit csergőéknél most akcióban 32EFt-ért adják, igaz csak 1db van belőle. Bárdinál nem is találtam erre a cikkszámra semmit. Az GM új eredeti ára 138EFt. Köszönöm az infót. Megpróbálom ezt a progit feltenni, ismerkedés a g astrával címszóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wodka Elküldve Február18, 2016 Megoszt Elküldve Február18, 2016 Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Adott egy Y17DT motorkódú Astra G. Mostanában az első indítása elég nehézkes, de indul. Ma viszont sokáig és többször kellett indítózni, hogy beinduljon. Nem is röffent addig. Hibakódot nem ad sem villogtatással, sem ELM-327-el. Miután sikerült beindítani, leállítottam, másodjára pöccre indult. Én első körben izzítógyertyára gyanakodnék, de úgy tudom, azt jelezné hibakóddal. Akksi, jó, tekeri mint állat. Júliusban vettem, Bosch. Olajcsere egy hónapja + szűrők(üzemanyagszűrő is) Mindig ugyanoda viszem, eddig minden rendben volt. Olaj: Castrol magnatec 5w40, mint eddig mindig. Izzítógyertya nálam még nem volt cserélve.(2011 októbere óta az enyém) Előtte nem tudom, nincs szervízkönyv. Ősz óta, amikor megnyílt a közelünkban az Auchan kút, gyakorlatilag csak ott tankolok az ár miatt. (Ezzel lehet baj?) Van valami ötletetek? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolika77 Elküldve Február18, 2016 Megoszt Elküldve Február18, 2016 Sziasztok. Tesóm nézett ma egy G Astra kombit. Nagyon megtetszett neki de lenne egy pár kérdésem erről a típusról. 1.7 turbó a motor... Vezetett szerviz könyv a mai napig. 190000 km van benne. Melyik az a motor ahol az adagoloval gond szokott lenni? Illetve ebben kettostomegu a lendkerék? Mert leallitaskor valami csattan.. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Február18, 2016 Megoszt Elküldve Február18, 2016 (edited) On 2016. 02. 15. at 20:43, astra írta: 2 honapja cseréltem ki már volt többször is csere de megállás nem volt még voltam egy kod kiolvasáson. azt mondták hogy a p0370 kod az adagolóelektronikával van összefüggésbe ugy hogy az adagolón van egy szelep ami belejátszik a fötengelyhelyzet jelado müködésébe, ezt onnan veszik hogy a fordulatszámlálon a mutato hideg állapotban mutatonyit mozog le-fel ugy örülnék már valami olyan válasznak ami megfellebbezhetetlen . ERRE VALAKI? Módosítva Február21, 2016 : astra Link to comment Megosztás: More sharing options...
zafinorbi Elküldve Február21, 2016 Megoszt Elküldve Február21, 2016 Sziasztok. Y20dth motoros astrára keresek főtengely szíjtárcsát. Tud valaki segíteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
retfirD Elküldve Február21, 2016 Megoszt Elküldve Február21, 2016 28 perce, zafinorbi írta: Sziasztok. Y20dth motoros astrára keresek főtengely szíjtárcsát. Tud valaki segíteni? Cromax Bárdi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zafinorbi Elküldve Február21, 2016 Megoszt Elküldve Február21, 2016 6 perce, retfirD írta: Cromax Bárdi Hű az igen, van ára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
laca67 Elküldve Február21, 2016 Megoszt Elküldve Február21, 2016 3 órája, zafinorbi írta: Sziasztok. Y20dth motoros astrára keresek főtengely szíjtárcsát. Tud valaki segíteni? Nekem van x20dtl-re való,ha minden igaz olyan mint az y20dth-hoz való.Írj egy telefonszámot és megbeszéljük.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
fullesmacko Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 Hi Y17DT lassanalszik el az olajnyomáslámpa hidegen,kb 1-2 másodperc,addig csúnya is a hangja-ja 200 000km,de megkímélt. Mi a véleményetek,találkozott valaki ilyennel?Köszi!Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zafinorbi Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 10 órája, laca67 írta: Nekem van x20dtl-re való,ha minden igaz olyan mint az y20dth-hoz való.Írj egy telefonszámot és megbeszéljük.... Írtam üzit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 6 órája, fullesmacko írta: Hi Y17DT lassanalszik el az olajnyomáslámpa hidegen,kb 1-2 másodperc,addig csúnya is a hangja-ja 200 000km,de megkímélt. Mi a véleményetek,találkozott valaki ilyennel?Köszi!Üdv! Már vagy min 12x volt szó erről a témáról. Y17DT-ben magasan van az olajnyomás gomba a motorban, ezért mire felépül a nyomás az egy kis időbe telik. ( ez az idő még feljebb mehet ha csillag garázsban áll a kocsi, 10-40W vagy vastagabb az olaj benne. ) Nekem 224 ezer lesz lassan a motorba de mióta nálam van 200 000 km tettem bele így, hogy lassan alszik ki. Baja eddig nem volt vele. A hidegindítás után minden motornak van hangja, max. annak nincs amelyikben előmelegítik az olajat indítás előtt. Ismételten kérem a friss regisztrált tagokat, hogy használják a keresőt. 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 4 órája, Handbrake írta: Már vagy min 12x volt szó erről a témáról. Y17DT-ben magasan van az olajnyomás gomba a motorban, ezért mire felépül a nyomás az egy kis időbe telik. ( ez az idő még feljebb mehet ha csillag garázsban áll a kocsi, 10-40W vagy vastagabb az olaj benne. ) Nekem 224 ezer lesz lassan a motorba de mióta nálam van 200 000 km tettem bele így, hogy lassan alszik ki. Baja eddig nem volt vele. A hidegindítás után minden motornak van hangja, max. annak nincs amelyikben előmelegítik az olajat indítás előtt. Ismételten kérem a friss regisztrált tagokat, hogy használják a keresőt. az enyémbe 400000 körül van és igy alszik el baja nincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
fullesmacko Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 On Tuesday, December 08, 2015 at 14:18, Handbrake írta: Én annó több embert is végig kérdeztem. Saját ta:-)pasztalatomra is hagyatkoztam amennyire tudtam, sokáig más forrásokon keresztül....... Nekem a kék zöld kútnál a Maxx.... típusú gázolajból kevesebbet fogyasztott a gépjármű. De azóta lehet, hogy változott a helyzet a hazai kúthálózatnál is, majd legközelebb nyomok egy teli tankot és beszámolok. Bár nálam a rugalmasság a chip miatt nem biztos, hogy mérvadó lesz. Más: Kicseréltem a használt légtömegmérőt az újra. Gyerekek ég és föld, van az autóban gázpedál!!!!! Remélem ha 230 ezret nem is de 100 ezret csak kibír! Olajcsere is megvolt, következőnél már vezérlés cserével egybekötött móka lesz! Szia! Publikus,hogy milyen márkájú légtömegmérő került beépitésre? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
melyon Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 3 órája, astra írta: az enyémbe 400000 körül van és igy alszik el baja nincs Sziasztok Nálam is kereken 400e Km van és évek óta 3 - 4 - 5 mp. mire hidegen elalszik az olajnyomás visszajelző. Kezdetek óta MOBIL 0W40 ill. most már 3-4 éve MOBIL 5W40 van beletöltve és eddig még semmi gond nem volt a kenéssel, olajfogyasztás sincs ennyi futás után sem. (max. 13000 - 15000-es olajcsere periódussal ) Össze is rakom a kezem.... Üdv. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Február22, 2016 Megoszt Elküldve Február22, 2016 1 óra, bocs írta: Szia! Publikus,hogy milyen márkájú légtömegmérő került beépitésre? Köszönöm! Persze, MOBILETRON. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Február23, 2016 Megoszt Elküldve Február23, 2016 22 órája, melyon írta: Sziasztok Nálam is kereken 400e Km van és évek óta 3 - 4 - 5 mp. mire hidegen elalszik az olajnyomás visszajelző. Kezdetek óta MOBIL 0W40 ill. most már 3-4 éve MOBIL 5W40 van beletöltve és eddig még semmi gond nem volt a kenéssel, olajfogyasztás sincs ennyi futás után sem. (max. 13000 - 15000-es olajcsere periódussal ) Össze is rakom a kezem.... Üdv. én a GM 5-30 OILT dextros 2 használom miota nálam van de elötte az F asrtámat is ezzel használtam gond nélkül fogyasztása nincs olajból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts