Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Átmegy, amennyiben aut. magasságállítós, nem halogénizzós fényszóróba szerelted be + "E" jelzés, műbizonylat van a cucc minden eleméhez.

A mostani Auto2- ben pont most volt erről cikk!

szia!

köszi segítséged,de a következő a helyzetem.

decemberben vettem az autót és már be volt szerelve(tompított helyére)-nagyon jól lehet vele látni kritikus körülmények között is-.a xenon szettről a papírokat nem kaptam meg :)

ajánlom mindenkinek!!! :)

az autóban van egyébként fényszórómagasságállítási lehetőség

Megosztás:

szia!

milyen "mosóberendezés" kell a xenonhoz?

Kérdésedből ítélve egyértelműen vissza kell szerelni a halogénes motyót a műszaki idejére. :)

Magasságállítás többféle ismert. Volt a pl.Wartburgon a mechanikuskaros kétállású, aztán pl. a legtöbb Astrán utastérből elektromotorral állítható, és a harmadik - ami a xenonhoz kell - a terhelésfüggő automatikus.

A mosóberendezés magasnyomású vízzel tartja tisztán a fényszóró üvegét (műanyagát :) ), így csökkentve a fény nemkívánt szóródását. Ez történhet a lökhárítóra szerelt, vagy abba integrált, a víznyomásra kibújó fúvókákkal. A törlőlapátos megoldások már kihaltak.

Megosztás:

sziasztok!

tudna valaki segíteni abban,hogy hol tudok beszerezni az autómhoz oilhűtőt(1,7 dti)-nem túl drágán!?

előre is köszi segítségeteket.

van egy olyan problémám is,hogy a vezérlőegységhez feljut a gázoil egyik csatin keresztül-gondolom ez nem természetes dolog-.ez mitől van?

valami megoldás érdekelne mert aggaszt a dolog.ha lehet kérni részletesen! :)

köszke mindenkinek :)

Szia!

Az előtöltés állító szelepről már írtam a G astra dízel fórumban. Sikerült megoldani? Ha van még kérdés akkor írj, mert van vele tapasztalatom.

András

Megosztás:

Szia!

Az előtöltés állító szelepről már írtam a G astra dízel fórumban. Sikerült megoldani? Ha van még kérdés akkor írj, mert van vele tapasztalatom.

András

szia András!

visszaolvastam a szeleppel kapcsolatban.(még nem jutottam el a hibaanalízisig)

ennek a szelepnek meg van repedve a műanyag háza és ez okozza a gázoil szivárgását.igaz?

ezt a müa.házat nem lehet valahogyan javítani(a szelep drága ára miatt kérdezem)?

ez a repedés befolyásolja a szelep működését?(ha a vezérlőegységbe belejut az oil akkor tudom-gond van :) )

előre is köszi.

Megosztás:

szia!

sok idejig kell fújatni majd megszűnik.

akkor valószínű pollenszűrő!

köszi neked is!

Astra-G nál láttunk olyat hogy a lapát szorult és ezáltal nem vitte a külsőlevegőre..

alá kellett feküdni azt meg lett a hiba..

vagy szorul a lapát és nem viszi át a motor vagy a motor halt meg..

párásodásra....

Megosztás:

Este odébb akartam állni a kocsival kb 11óra magasságában. mínusz1-2 fok volt. Ráadom a gyújtást, hagyom izzítani kb 30másodpercig, az izzítólámpa már kb 15-20másodperc után kialudt. Ráadtam az indítást és egyszerűen nem akart beindulni. Adtam gázt is, de csak betegesen köhögött. CSináltam még egy izzítást, de ugyan ez. Aztán a harmadikra nagy nehezen elkapta kb 1perces indítózás után.

Az rendben van, hogy hideg volt meg dízel, de azért ennyire nem kéne nagy procedúrával indulnia nem???

Ilyen esetben mivel lehet javítani a dolgon? Gyertyacsere? Nem tudom milyen van benne és mikor volt cserélve, mert nemrég vettem az autót. plusz 5-10fokban elsőre beindul, bár nem mondanám, hogy pöccre.

Megosztás:

Este odébb akartam állni a kocsival kb 11óra magasságában. mínusz1-2 fok volt. Ráadom a gyújtást, hagyom izzítani kb 30másodpercig, az izzítólámpa már kb 15-20másodperc után kialudt. Ráadtam az indítást és egyszerűen nem akart beindulni. Adtam gázt is, de csak betegesen köhögött. CSináltam még egy izzítást, de ugyan ez. Aztán a harmadikra nagy nehezen elkapta kb 1perces indítózás után.

Az rendben van, hogy hideg volt meg dízel, de azért ennyire nem kéne nagy procedúrával indulnia nem???

Ilyen esetben mivel lehet javítani a dolgon? Gyertyacsere? Nem tudom milyen van benne és mikor volt cserélve, mert nemrég vettem az autót. plusz 5-10fokban elsőre beindul, bár nem mondanám, hogy pöccre.

X20DTH?X20DTL?

Megosztás:

szia András!

visszaolvastam a szeleppel kapcsolatban.(még nem jutottam el a hibaanalízisig)

ennek a szelepnek meg van repedve a műanyag háza és ez okozza a gázoil szivárgását.igaz?

ezt a müa.házat nem lehet valahogyan javítani(a szelep drága ára miatt kérdezem)?

ez a repedés befolyásolja a szelep működését?(ha a vezérlőegységbe belejut az oil akkor tudom-gond van :) )

előre is köszi.

olvastam egy érdekes dolgot ezzel kapcsolatban van debrecenbe 1 szer. az emil cime /csaba11111@freemail .hu.áll. ö javit de már irtam neki de nem reagál ö azt csinálja hogy a szelep és a vezeték közé berak kábelsarut és ez áll. megakadályozza hogy a gasoil. felszivárogjon az adagolóautomatikába .áll. 40000ft. ért csinálja ezt én a totalkár-rololyan cimmel ASTRA 1,7DTI hofehér"jaguár"tralalálá, cimmel olvastam mdell 1,7DTI.ui. a manus nem jelentkezik pedig már régen irtam az emiljére . ha valaki debreceni olvassa ezt találja meg ezt a szer. sokakat érdekelhet

Megosztás:

olvastam egy érdekes dolgot ezzel kapcsolatban van debrecenbe 1 szer. az emil cime /csaba11111@freemail .hu.áll. ö javit de már irtam neki de nem reagál ö azt csinálja hogy a szelep és a vezeték közé berak kábelsarut és ez áll. megakadályozza hogy a gasoil. felszivárogjon az adagolóautomatikába .áll. 40000ft. ért csinálja ezt én a totalkár-rololyan cimmel ASTRA 1,7DTI hofehér"jaguár"tralalálá, cimmel olvastam mdell 1,7DTI.ui. a manus nem jelentkezik pedig már régen irtam az emiljére . ha valaki debreceni olvassa ezt találja meg ezt a szer. sokakat érdekelhet

szia!

az nem drága egy kicsit 40 ezerért :) ,2db saru?

szerintem ha valaki egy kicsit ügyes az is meg tudja csinálni.vagy nem? :)

Megosztás:

Szia!

Mint már írtam Nekem is ez a gázolaj szivárgás volt a gondom, én meg vettem a TCV szelepet 45 ezer forintért és kicseréltem. A kábel sarus megoldás nem más mint gányolás. Elég szorosan rámenő csatlakozó van rajta nem véletlenül.

Ennek a csatlakozásnak bírni kell a hőmérséklet változást, a motor rezgését stb. Normálisan rögzíteni, hogy ott előbb utóbb ne legyen érintkezési hiba szerintem nem egyszerű.

Ha valaki 40000-ért felrak rá két sarut az már a szakma szégyene. Akkor már inkább megéri megvenni az újat.

Azonkívül a sarus megoldásnál a gázolaj akkor is fog szivárogni és végig csorogni a blokk hátulján.

Nekem is fájt, hogy ki kelett fizetni, de legalább nem parázok, hogy valahol a világ végén lerázódik az a kábelsaru.

A szelephez hozzáférni nem egyszerű, ha valakinek ez segíttség akkor leírom, hogy miket kell leszedni hozzá.

Üdv: András

Megosztás:

X17DTL

Szia!

Próbáltad,hogy egymás után 2x izzítasz, és úgy indítasz?

Amúgy olyat nem tapasztaltál, hogy indítás után a motorteszter lámpa pár másodpercig világit, majd elalszik?

Mert akkor az az izzító gyertya hibája lehet.

Bár én jártam úgy, hogy szimmetrikusan 2 gyertya halt meg, és így nem jelezte ki az eletronika.

LAci

Megosztás:

Én egyszer - igaz nem szándékosan - kipróbáltam a kétszeri izzítást Z17DTL- en, kb. -6 fokban. Az első izzítás max. 4 másodpercig tartott, a motort nem indítottam el, mert visszaléptem a kutyámat lezavarni a vonóhorog műanyag védőkupakjáról (pedig kap enni rendesen :) ). Tehát kb. 20 másodperc múlva kulcs fordít, nem akar izzítani, motor indul.

Nálam az a 15-20 másodperces izzítás már eleve gyanus lenne, ilyet még ennél hidegebben sem csinált.

Barátom a Tipoval járt úgy, hogy az izzítógyertyák szép sorban kipurcantak, egyik a másik után, természetesen hétvégén. Az izzítás ideje egyre nőtt, a motor egyre nehezebben és csúf hangok kíséretében indult be. Persze a két motorban csak az üzemanyag a közös, de hátha van benne valami!

Megosztás:

Én egyszer - igaz nem szándékosan - kipróbáltam a kétszeri izzítást Z17DTL- en, kb. -6 fokban. Az első izzítás max. 4 másodpercig tartott, a motort nem indítottam el, mert visszaléptem a kutyámat lezavarni a vonóhorog műanyag védőkupakjáról (pedig kap enni rendesen :) ). Tehát kb. 20 másodperc múlva kulcs fordít, nem akar izzítani, motor indul.

Nálam az a 15-20 másodperces izzítás már eleve gyanus lenne, ilyet még ennél hidegebben sem csinált.

Barátom a Tipoval járt úgy, hogy az izzítógyertyák szép sorban kipurcantak, egyik a másik után, természetesen hétvégén. Az izzítás ideje egyre nőtt, a motor egyre nehezebben és csúf hangok kíséretében indult be. Persze a két motorban csak az üzemanyag a közös, de hátha van benne valami!

Akkor már csak 1 tanácsom van. Ha olcsón meg akarod úszni, akkor kapkodd le az izzító gyertyákról a vezetéket, és egyenként vagy egy kábellel az akku saru + ról próbáld ki, ha szkrázik, akkor 99%,HOGY JÓ, vagy egy műszerrel méregesd meg őket.

Nekem X17DTL van a Z-s motort nem ismerem, de az X -esnél el lehet szórakozni a belső gyertyával, mire levadászod róla a kábelt. tartalékolj be pár 8as anyát, mielőtt hozzákezdesz. S persze a legbelső szokott tönremenni, hogy onnan kelljen kibogarászni a gyertyát.

De amúgy 4et illik egyszerre cserélni... s ne at 500Ft-ost vedd, ha már cseréled.

nA IGEN a fiáttal ne emlegessük 1 lapon a két autót:)

Megosztás:

Ezek reális árak? X17DTL

-olajszürő : br 1618.-ft gy, br 891.-utgy

-üzemanyagszürő : br 3747.-ft gy, br 3058.-ft id,br 1608-1494.-ft utgy

-levegőszürő : br 3029.-ft gy, br 1769.-ft id,br 1119-1149-ft utgy

-vezérlésszett : br 28492.ft gy./tartalmazza -szij+összes görgő,kivétel vizpumpa/

-vezérműszij : br 8412.ft gy.. br 5630-6447.-ft utgy/jó minőségi gyári beszállitóktól/

-motorolaj : br 4844.-ft gy/5 literes kiszerelés 10w-40 viszlozitással/

-izzitógyertya : br 6095.-ft gy. br 3203.-ft id., br 1502.-ft utgy

-pollenszürő : br 3841.-,3660.-ft gy, br 1440-1531.-ft utgy.

A pollenszürőnél 2 variáció létezik kocka,ill téglalap alakú(alvázszám alapján nem azonositható)

-kipufogódob : br 39962.-ft gy,br 22673.-utgy

-vizpumpa : br 24021.-ft gy,br 10882-11096.-ft utgy/német minőségi vizpumpa tömitéssel/,vezérléscseréekor szükséges!

Megosztás:

Üdv urak tanácsot szeretnék a következő a problémám 2000dth motoros.

A jelenség olyan mintha elejtené a gázolajat és hosszasabb köszörülésre elindult.

Ki lettek cserélve a traverz gyürük a résolajcsövek,az o gyürük az üaszürőn.

És még mindíg úgy indul hogy pöc röff de3-4mp után megáll és köszörülésre elindul.

Van valakinek tapasztalata köszi Kele

Megosztás:

szia!

az nem drága egy kicsit 40 ezerért :) ,2db saru?

szerintem ha valaki egy kicsit ügyes az is meg tudja csinálni.vagy nem? :)

én igy olvastam nem kötelezö ez után csinálni a javitást csak mint lehetöséget irtam le nekem 90000-be fájt ez a gasoil felszivárgás és ez még nem a csucs mert van ennél drágább javitás is mikor az egész adagolóautomatikát kell cserélni.............

Megosztás:

Ha tudsz,lőj pár képet,hogy hol helyezkedik el és mit kell cserélni. :)

Sziasztok!

Az előtöltés állíó szelepet az Y17DT motornál úgy lehet megtalálni, hogy elsőnek az alsó teljes motor burkolatot le kell bontani. Le kell venni az adagoló vezérlő elektonikát /EDU/, ezt 4db M6-os csavar fogja, meg a csatlakozóját kell kihúzni.

Az elektronikát tartó aluminíum bakot le kell csavarozni ezt 4-db M10 es csavar fogja. A turbónyomás szabályozó szelep gumi csöveit és az elektromos csatit le kell szedni. Egy barna színű test kábelt le kell kötni a bakról .A bakhoz van még csavarozva két kis 6-os csavarral a fölfelé menő kábelkorbács tartó lemeze, ezt is le kell venni. A bak nem fér ki teljesen csak félre kell fordítani és így már lehet látni az adagoó hátulján a nyomócső fejszelepek alatt az előtöltés állítót. Okker sárga színű a szelep műanyag része, két szálas vezeték megy rá műanyag csatlakozóval. Ha rossz a szelep akkor vezeték tiszta gázolaj lesz és ha a csatit leveszed akkor onnan is csöpögni fog a gázolaj.

A szelepet az adagolóba két 5-ös kulcsnyílású imbusz csavar fogja. A belső csavar nagyon szemét helyen van én csak a pipa alakú kulcsal fértem oda, de úgy is macerás volt. Egy gagyi imbusz kulcsot le vágtam kicsit rövidebbre, hogy jobban odaférjen.

Ha van még kérdés akkor válaszolok szívesen.

András

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.