x20dtl Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Sziasztok! Szeretném tudni,lehet-e állítani az izzításán valahogy a 20dtl-nek? Csak szinte mínuszokban izzít,egy nap állás után.Ilyen 4-5 fokokban meg körbetekeri egy párszor félnap állás után. Inkább izzítana sűrűbben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 X17DTL-be melyik milyen olajat kell tenni? Melyik a legjobb a motornak? Most milyen van benne, fogy-é, mennyit futott ténylegesen a kedves? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 X17DTL-be melyik milyen olajat kell tenni? Melyik a legjobb a motornak? Ha a Metabond érdekel: Opel16V-el konzultálj, nekem a Mobil 1 Protection Formula a nyerő! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Fogalmam sincs. Most vettem az autót. 113ezer km van a kocsiban (remélem valós) Az olajszint megfelelő, viszont korom-fekete az olaj. Gondolom nem olyannak kéne lennie. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Fogalmam sincs. Most vettem az autót. 113ezer km van a kocsiban (remélem valós) Az olajszint megfelelő, viszont korom-fekete az olaj. Gondolom nem olyannak kéne lennie. Az olaj gyorsan bekoszolódik..ne ebből indulj ki...Helyedben gyorsan 4db szűrő csere, motor - fékolajcsere, vezérműszíj és görgők... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
botii Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Sziasztok! Szeretném tudni,lehet-e állítani az izzításán valahogy a 20dtl-nek? Csak szinte mínuszokban izzít,egy nap állás után.Ilyen 4-5 fokokban meg körbetekeri egy párszor félnap állás után. Inkább izzítana sűrűbben. szia nekem y20dtl-m van es nekem is volt ugyan ilyen gondom kb 2 honapot szivtam vele amit lehetett kicsereltem es ki probaltam...... marciusban vettem az autot raktak bele chipet de nem tudtak az eredeti tartalmat kiolvasni csak a szamat kerestek olyan tartalmat modositottak es bele irtak... nem is volt gond vele amig nem hult le az ido, lehult es nem akart indulni csak nagyon nehezen... a cserek utan mar nem volt mas valasztas csak motorvezerlo hiba, vissza megyek a tuning ceghez es mondom mi a gondom ok meg hogy tudnak rola :) irtak bele mas tartalmat es azota izzit rendesen es indul.... neked is lehet ilyen gondod mert volt egy hibas szeria ami a gyarbol ezzel a rossz tartalommal jott ki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Fogalmam sincs. Most vettem az autót. 113ezer km van a kocsiban (remélem valós) Az olajszint megfelelő, viszont korom-fekete az olaj. Gondolom nem olyannak kéne lennie. Mi az amit tudsz? Pl.: előélet, javítások, cserék, számlák, szervízkönyv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Az olaj gyorsan bekoszolódik..ne ebből indulj ki...Helyedben gyorsan 4db szűrő csere, motor - fékolajcsere, vezérműszíj és görgők... :) MIlyen szűrőből kell 4db-ot cserélni??? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Mi az amit tudsz? Pl.: előélet, javítások, cserék, számlák, szervízkönyv Németből behozott autó, 113ezer KM van benne, számlákat nem kaptam hozzá, szervízkönyvben minden németül van bejegyezve, úgyhogy nem igen tudom megfejteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Németből behozott autó, 113ezer KM van benne, számlákat nem kaptam hozzá, szervízkönyvben minden németül van bejegyezve, úgyhogy nem igen tudom megfejteni. A km itt max. tájékoztató jellegű, gondolom ezzel tisztában vagy, bőven hozzáadhatod még a felét +ÁFA!! Egy olyan országban ahol nincs korlátozva autópályán a maximális sebesség, illetve közel 90% autópálya van, gondolom nem kell ecsetelni mit kaphat ott egy autó a használatot illetően.... :) Nézesd át egy hozzáértő szakival, cseréltesd le az ilyenkor szokásos alkatrészeket +kenőanyagok, aztán kezdjél el bizakodni.... :) Attól, hogy az olaj fekete, vagy nagyon sötét színű nem kell megijedni, van az oljnak tisztító hatása és a feloldott szennyeződések hatására elszineződik, persze a 30 ezres olajcsere periódusok is okozhatnak ilyen kellemes feketés színt..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Németből behozott autó, 113ezer KM van benne, számlákat nem kaptam hozzá, szervízkönyvben minden németül van bejegyezve, úgyhogy nem igen tudom megfejteni. Olcsóbb most mindent cserélni, mint később a javítást fizetni. Cseréld le, amit Endyka írt plusz oil, mert biztos ami biztos. Roletti is igazat szól, bár nekem csere előtt is tiszta volt az olaj 15 ekm periódussal. Szűrők:levegőolajüzemanyagpollen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levin01 Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Olcsóbb most mindent cserélni, mint később a javítást fizetni. Cseréld le, amit Endyka írt plusz oil, mert biztos ami biztos. Roletti is igazat szól, bár nekem csere előtt is tiszta volt az olaj 15 ekm periódussal. Szűrők:levegőolajüzemanyagpollen Ezek mindenképpen be vannak tervezve. Nagyjából úgy kalkuláltam, hogy 1hónapon belül megcsinálom ezeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 nekem csere előtt is tiszta volt az olaj 15 ekm periódussal. Szerencsés vagy, én még ilyet az előző új vasamnál (Z14XE) sem tapasztaltam. 4-5000 km után már tuti sötét volt az olaj (5W-40), nem volt már szép sárgás-arany. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Szerencsés vagy, én még ilyet az előző új vasamnál (Z14XE) sem tapasztaltam. 4-5000 km után már tuti sötét volt az olaj (5W-40), nem volt már szép sárgás-arany. A tisztát úgy értem, hogy végszükség esetén még lehetett volna használni. Nem volt az a "szép sárgás-arany", kissé megtört a színe, éppen csak szürkés volt, de a boxtól naon távol állt. Bár ritkán forgatom 3000f/p fölé, mert ott 5-ödikben már az összes sebeségkorlátozásnak sanyi. 10W40 Z17DTL Az úgy "veszem ki, mint ahogy bement" max. reklámszövegnek jó. 10W40 Z17DTL Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 sziasztok! köszi mindenki segítségét az oil hűtővel kapcsban. wessz-et tudom ajánlani mindenkinek-korrekkt úriember :) - Link to comment Megosztás: More sharing options...
x20dtl Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 szia nekem y20dtl-m van es nekem is volt ugyan ilyen gondom kb 2 honapot szivtam vele amit lehetett kicsereltem es ki probaltam...... marciusban vettem az autot raktak bele chipet de nem tudtak az eredeti tartalmat kiolvasni csak a szamat kerestek olyan tartalmat modositottak es bele irtak... nem is volt gond vele amig nem hult le az ido, lehult es nem akart indulni csak nagyon nehezen... a cserek utan mar nem volt mas valasztas csak motorvezerlo hiba, vissza megyek a tuning ceghez es mondom mi a gondom ok meg hogy tudnak rola :) irtak bele mas tartalmat es azota izzit rendesen es indul.... neked is lehet ilyen gondod mert volt egy hibas szeria ami a gyarbol ezzel a rossz tartalommal jott ki.... Címben tudnál segíteni?Vagy bármelyik chip-es cég? Link to comment Megosztás: More sharing options...
botii Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 Címben tudnál segíteni?Vagy bármelyik chip-es cég? y20dtl hez van kabelem meg tartamam is mostmar gondolom a tiedhez is jo a program es a csatlakozo is :) csak egy kicsit messze vagyok....... erdely... Link to comment Megosztás: More sharing options...
x20dtl Elküldve Február6, 2008 Megoszt Elküldve Február6, 2008 y20dtl hez van kabelem meg tartamam is mostmar gondolom a tiedhez is jo a program es a csatlakozo is :) csak egy kicsit messze vagyok....... erdely... Ott merre? Én Orosháza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 sziasztok! meg tudná valaki azt mondani,hogy az opeleknél miért van,hogy párásodnak körbe az ablakok ha már 2 főnél többen ülünk benne? lehet ez a pollenszűrőtől? még 1 kérdés:utólag beépített xenon szett-el átengedik a verdát műszakin? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 sziasztok! meg tudná valaki azt mondani,hogy az opeleknél miért van,hogy párásodnak körbe az ablakok ha már 2 főnél többen ülünk benne? lehet ez a pollenszűrőtől? még 1 kérdés:utólag beépített xenon szett-el átengedik a verdát műszakin? Átmegy, amennyiben aut. magasságállítós, nem halogénizzós fényszóróba szerelted be + "E" jelzés, műbizonylat van a cucc minden eleméhez. A mostani Auto2- ben pont most volt erről cikk! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ENDYKA Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 sziasztok! meg tudná valaki azt mondani,hogy az opeleknél miért van,hogy párásodnak körbe az ablakok ha már 2 főnél többen ülünk benne? lehet ez a pollenszűrőtől? Ha párásodik, akkor kapcsold be a légkondit és pár perc alatt lefújja - kivonja a nedvességet a levegőből. Utólagos xenon-nál, kell a mosóberendezés is.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 Ha párásodik, akkor kapcsold be a légkondit és pár perc alatt lefújja - kivonja a nedvességet a levegőből. Utólagos xenon-nál, kell a mosóberendezés is.. 4-6 fok alatt ez a müvelet nem igazán jó, mert a légkondi 4 fok alatt be sem kapcsol, illetve 6 foknál pedig a hőcserélő fagyvédelme tilt. Amugy az első szelőzöt csinálhaták volna szélesebre is, mivel a két szélén nagyon gyorsan bepárásodik, és a jeget sem viszi le. Vagy lenne első ablakfütés, mint asszem a Fordban is van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 4-6 fok alatt ez a müvelet nem igazán jó, mert a légkondi 4 fok alatt be sem kapcsol, illetve 6 foknál pedig a hőcserélő fagyvédelme tilt. Amugy az első szelőzöt csinálhaták volna szélesebre is, mivel a két szélén nagyon gyorsan bepárásodik, és a jeget sem viszi le. Vagy lenne első ablakfütés, mint asszem a Fordban is van. :) tekerd a csak szélvédöre fujást az irány kapcsolot és kapcsold ki a belsö keringetés kapcsolót Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 tekerd a csak szélvédöre fujást az irány kapcsolot amig el nem tünik a pára ha nem akkor pollen szürö még 2 hónapos sincs az autó :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsarulez Elküldve Február7, 2008 Megoszt Elküldve Február7, 2008 én egy évig szivtam a párásodással -ez astra-betegség! nálam mindent kicseréltek benne, tzizsitottak klimát, tényleg, legalább 3x volt ezért szrervizben, és a klima igaz, hogy leszedte, de ideiglenes. Félelmetes volt, párás időben csak klimával lehetett látni valamit is!!! megoldás - állandóan be van kapcsolva egyesre a szellőztetés, ablakra irányitva, igy sokkkal kevlésbé párásodik. :) vizsont a ventillátornakl már hangja van.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts