Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

sziasztok!

meg tudná valaki mondani,hogy a cdti és dti között mi a külömbség?-a teljesítményt tudom!-

ez is isuzus?és melyik a beválltabb,megbízhatóbb?

ja és még 1 kérdés:milyen moci oil való az 1,7 dti-be gyárilag?

I S U Z U..............

Megosztás:

DTI: ez a klasszikus, adagolós

CDTI: common rail azaz közös nyomócsöves, korszerű rendszer

Lehet, hogy elfogult vagyok, de a CDTI-t sokkal megbízhatóbbnak tartom.

Erre azért ne vegyél mérget... :)

A Dti-nek is az elektronika a gyenge pontja...

Megosztás:

Na igen tapasztalat, minnél több a kütyü meg a technika, annál több a szívás is a géppel. Bezzeg fater régi Daciájában csak a kábeleket kellett egyszerre jó erőből megrángatni és már indult a gépsas. :) :) Olyan volt, mintha lovat tartottunk volna..kellett a noszogatás, meg verni kellett mint szódás a lovát! :)

Megosztás:

1.7Dti-hez melyik típusú és márkájú motorolaj a legideálisabb? KInek mi vált be a legjobban?

Melyik benzinkút gázolaja a legjobb a motornak? ( Shell, OMV, JET, MOl, esetleg valami más)?

Még a Vectrához vettem új olajszűrőt de már nem használtam fel. Ugyan ez a féle jó az 1.7Dti-re mint a 2.0 16v benyásra?

Megosztás:

A gyári GM-et hanyagold szerintem: én speciel csak Mobil 1 Protection Formula-t rakok a gépbe, de azt is 10-12 ezrenként leeresztjük. valamint minden alkalommal cserélünk olaj-levegő-pollen-meg gázolaj szűrőt is. kétségtelen, hogy nem olcsó, de a kényeztetés hosszú távon kifizetődik, ez a tapasztalat!

tankolás: nekem az ÖMV("a liblinty"), de szoktam Jet-re is járni. Nállam a Shell felejtős: rosszak a tapasztalataim...

Megosztás:

A gyári GM-et hanyagold szerintem: én speciel csak Mobil 1 Protection Formula-t rakok a gépbe, de azt is 10-12 ezrenként leeresztjük. valamint minden alkalommal cserélünk olaj-levegő-pollen-meg gázolaj szűrőt is. kétségtelen, hogy nem olcsó, de a kényeztetés hosszú távon kifizetődik, ez a tapasztalat!

tankolás: nekem az ÖMV("a liblinty"), de szoktam Jet-re is járni. Nállam a Shell felejtős: rosszak a tapasztalataim...

Köszi a választ! :)

"olaj-levegő-pollen-meg gázolaj szűrő" ez a mutatvány mennyibe szokott fájni?

A Mobil 1 olaj mennyibe kerül? (5L)

Megosztás:

Köszi a választ! :)

"olaj-levegő-pollen-meg gázolaj szűrő" ez a mutatvány mennyibe szokott fájni?

A Mobil 1 olaj mennyibe kerül? (5L)

Az olaj kb: 7-8 ezer ft. A szűrőkért 10-15ezer ft-ot szoktam fizetni..márkától függően..pollenszűrőt csak aktívszenest teszünk bele.

Megosztás:

Köszi a választ! Nagyon bizsergek, ígéretes autóra bukkantam!

Dízel kombi hátul csak dobfékes volt vagy létezett tárcsafékes változat is?

Elnézést a sok kérdésért, de itt csupa hozzáértő szakértő van :D

Ez nem jött össze. Azt mondja, hogy majd postán elküldi nekem a törzskönyvet, csak fizessem ki és vigyem el a kocsit, még enged is plusszba 100 rugót. Mondom hohó, amíg nincs a kezemben a törzskönyv, addig elő se veszem a pénztárcámat. Legfeljebb együtt elmegyünk a bankba, vagy ahol a törzskönyv van. Akkor azt mondja, az kizárt, nincs üzlet. Mondom akkor helló szia. Normális az ilyen? Pedig az autó tényleg makulátlan volt... :) A fene egye meg... :) Vígasztalhatatlan vagyok... :)

Amúgy tárcsafék volt rajta hátul, 2.0 DTI

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.