Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Ja! Reggel láttam 1,7 ..d..-t dobfékkel :)

Akkor most már vagyunk egypáran, akik nemtudjuk, hogy mitől függ a G diesel dob- vagy tárcsafékessége! Azt már tudjuk, hogy nem a köbcentitől.

Talán a vásárlótól? Én 4 tárcsával láttam meg és fel sem merült a dobfék lehetősége. :)

Megosztás:

szerintetek 92-es 3ajtós F Astra kipufogódobja felmegy a 99-es kombi G Astrára? Ja, és a 92-es Astra az 1.4i benzines a 99-es G Astra meg 1.7TD. Van ennek jelentősége a kipufogódobot illetően?

Erre én is tudok válaszolni. A kettőnek köze nincs egymáshoz, még ha méretileg el is férne. Nagyobb köbcentis turbódízel motorhoz nem lehet illesztehtő egy kisköbcentis benzinesé. A kipufogó egy komolyan méretezett alkatrész, a nem rá való túl kis keresztmetszetű kis motorhoz való kipuf komoly károkat okozhat a hengerfejben, szelepekben, turbóban, katalizátorban.

Megosztás:

Köszi a választ! :)

Esetleg tudsz segíteni abban, hogy milyen dobot érdemes felrakni ami esetlegesen nem káros a motorral és kicsi teljesítménytöbbletet is ad? 1.7TD-hez

Így fejből nem, el kell menni kipufogó "szervízbe" és ott tudni fogják, hogy erre az autóra, ilyen motorhoz melyik lesz a megfelelő dob, hiszen ezt csinálják naponta. Ismerik a típusokat és van persze gyakorlatuk is hozzá.

A kipuf. rendszerben a legnagyobb fojtás a katalizátor, ha ezt kiiktatod tényleg lóerőket jelent, de vigyázz mert kétélű a dolog!

Zöldkártyán nem fog teljesíteni, műszaki alapból zéró, és közúti során is ellenőrízhetik (mobil ell. állomások) és a lambda szonda innen veszi a jelet (jobb esetben a katalizátor előtt van, de lehet utána is..)

Megosztás:

Sziasztok!

Most vettem egy Opel Astra G 1,7 CDTI motoros autót. Világít benne a sárga motor diagnosztika lámpa. Megnéztük müszerrel azt irta, hogy valami vákumcsővel van baj. Állítólag ki lehet tisztitani ezt a csövet és akkor megszünik a gond. Tudnátok segiteni nekem ebben ugyanis a debreceni opel szervizben ez 40000 ft lenne és inkább megcsinálnám magamnak. EGyszer sikerült egy Wagon R en hasonló művelet csak ott az EGR kütyü volt tele ganéval.

Köszi előre is a segitséget

Egy új Opeles

Robi

Megosztás:

az én autóm kipufogóján van egy kis lyuk , ahol kifolyhat a kondenzvíz. :)

(mármint, nem a rozsdától lyukas!) :)

Észrevehető teljesítmény többletet nem kapsz semmilyen univerzális vagy sportnak nevezett gagyi hátsó dobbal. Viszont cserébe hangos lesz, de szerintem a dízelnek az nem áll jól. Ami gyárival azonos minőségű kipufogó márkák az a Walker vagy esetleg a Bosal. Az olcsóbbak közül a Tesh-t, a Zara-t és az MTS-t merném ajánlani.

Megosztás:

Köszi a választ! Nagyon bizsergek, ígéretes autóra bukkantam!

Dízel kombi hátul csak dobfékes volt vagy létezett tárcsafékes változat is?

Elnézést a sok kérdésért, de itt csupa hozzáértő szakértő van :)

igen az enyém y17dti hátul is tárcsafékes és ezt én igy vettem 2006 májusában de külföldröl behozott östereichböl származik a gyönyörüségem 2001 ÉVVÉGI

Megosztás:

Sziasztok!

Most vettem egy Opel Astra G 1,7 CDTI motoros autót. Világít benne a sárga motor diagnosztika lámpa. Megnéztük müszerrel azt irta, hogy valami vákumcsővel van baj. Állítólag ki lehet tisztitani ezt a csövet és akkor megszünik a gond. Tudnátok segiteni nekem ebben ugyanis a debreceni opel szervizben ez 40000 ft lenne és inkább megcsinálnám magamnak. EGyszer sikerült egy Wagon R en hasonló művelet csak ott az EGR kütyü volt tele ganéval.

Egy új Opeles

Robi

motorkód

Z17DTL?

gondolom ez..

Megosztás:

sziasztok!

meg tudná valaki mondani,hogy a cdti és dti között mi a külömbség?-a teljesítményt tudom!-

ez is isuzus?és melyik a beválltabb,megbízhatóbb?

ja és még 1 kérdés:milyen moci oil való az 1,7 dti-be gyárilag?

egyik common rail másik adagolós...

Megosztás:

sziasztok!

meg tudná valaki mondani,hogy a cdti és dti között mi a külömbség?-a teljesítményt tudom!-

ez is isuzus?és melyik a beválltabb,megbízhatóbb?

ja és még 1 kérdés:milyen moci oil való az 1,7 dti-be gyárilag?

DTI: ez a klasszikus, adagolós

CDTI: common rail azaz közös nyomócsöves, korszerű rendszer

Lehet, hogy elfogult vagyok, de a CDTI-t sokkal megbízhatóbbnak tartom.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy új Opeles

Robi

Szia!

Ha jól emlékszem UrbanJózsi írt erről a forumban valahol. Képekkel is segítve.

Keress vissza szervizelés forum, ha jól tudom.

Megosztás:

igen elfogult......

Te közelebb vagy a tűzhöz!

Légyszi néhány jellemző motorikus hibát CDTI- nél! Itt a fórumokon leginkább a másik típus miatt sírnak. Egy hibáról tudok, bár az sem a technika bűne: egy cartárs ugyanabból a (nem hivatalos ) forrásból etette, mint a DTI- t, ami rövidesen horror összegü javításhoz vezetett. A CDTI sokkal érzékenyebb az üzemanyag minőségére. Ezt egy taxis összegezte erös túlzással, de a legtalálóbban: Ha a vízben van egy kis gázolaj, de nem koszos, akkor a DTI üzemképes. :)

Előre is köszi!

Megosztás:

Te közelebb vagy a tűzhöz!

Légyszi néhány jellemző motorikus hibát CDTI- nél! Itt a fórumokon leginkább a másik típus miatt sírnak. Egy hibáról tudok, bár az sem a technika bűne: egy cartárs ugyanabból a (nem hivatalos ) forrásból etette, mint a DTI- t, ami rövidesen horror összegü javításhoz vezetett. A CDTI sokkal érzékenyebb az üzemanyag minőségére. Ezt egy taxis összegezte erös túlzással, de a legtalálóbban: Ha a vízben van egy kis gázolaj, de nem koszos, akkor a DTI üzemképes. :)

Előre is köszi!

cdti pl..VEctra 19DTH sorozatban cserélünk szívócsonkokat mert benne lévő örvény kamrának pillangószelepjei megszorulnak....Plussz a mennyiség szabályzója szokott meghalni.... ilyenkor kiszoktuk tísztitani ultrahang mosóban...

10-9 sikerül általában.....

és még lehetne folytatni...

Megosztás:

cdti pl..VEctra 19DTH sorozatban cserélünk szívócsonkokat mert benne lévő örvény kamrának pillangószelepjei megszorulnak....Plussz a mennyiség szabályzója szokott meghalni.... ilyenkor kiszoktuk tísztitani ultrahang mosóban...

10-9 sikerül általában.....

és még lehetne folytatni...

És ha szigorúan csak a saját portánkat tekintjük: Astra 1.7 CDTI Z17DTL?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.