Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

sziasztok mindenki!

következő volna a kérdésem:mit befolyásol a légtömegmérő az autóban?

káros-e az a motorra nézve ha le van kötve,vagy ki van véve belőle?-fogyasztás,teljesítmény változásra gondolok-

nem vagyok autószerelő! :huh:

igen.Mostani légtömegmérő beszívott levegő hőmérséklet szenzorral van egybe....

Sőt Káros....sok mindent befolyásol...

Megosztás:

Sziasztok!

A segítségeteket kérném egy 2004-es 1.7cdti G Astrával kapcsolatban. Kb. 130-135e km van benne.

Nemrég vettem, Belgiumból behozott gép a probléma vele, hogy napi első hidegindításkor kb. 3-6 másodpercig (hidegtől függően) nincs megfelelő olajnyomás, amit csúnya kopogó hang kísér. Miután felkapja az olajat elmúlik a hang, elalszik a lámpa. A hiba csak hidegen, indításkor fordul elő.

Olaj, szűrő csere már megvolt, továbbá kicseréltük a 2 szelepet ami az olajrendszerben van, tehát a visszacsapó és a megkerülő szelepet. Azt hiszem ez a nevük, az egyiket 14-es a másikat 17-es kulcssal kell kivenni. Hiába minden a probléma továbbra is fennáll.

Teljesen tanácstalanok vagyunk, légyszives segítsetek!

Köszönöm!

Megosztás:

Szóval! Max 2000-es fordulat, kékes fehér füst, de hatalmas! P1220-as hibakód. Először vákumszivattyúra gondoltam, mert a fék nem valami király, de van elég vákum vákummérővel mérve. Szerintem adagoló lesz de egy közel félmilliós javítás előtt nem árt körbejárni a dolgot, nem az a cél, hogy kihúzzuk az ügyfél zsebéből a pénzt.

Megosztás:

Hasonlitsd össze a következő adatlista paramétereket:

Tényleges előtöltés

és

Kívánt befecskendezés kezdet

A befecskendezés aktuális kezdőértéke nem megfelelő

Maximális teljesítmény redukálódik

Nem Tech 2-vel olvastam ki a hibát, így nem tudom ezeket az értékeket összehasonlítani. Valami más lehetőség?

Megosztás:

igen.Mostani légtömegmérő beszívott levegő hőmérséklet szenzorral van egybe....

Sőt Káros....sok mindent befolyásol...

köszi segítséged.mi az a "sok mindent befolyásol"-ó tényezők?--nem igazán értem :huh:

ez a levegő hőm.szenzor,ez a kinti hőm.jelzi a konzolon?

Megosztás:

Sziasztok!

Most fogok venni egy G Astra kombi 1.7 TD-s gépsárkányt. A kipufogó dobja erősen cserére szorul (gyári). Érdemes valami sportdobot felrakni dízel autóra? Nem lenne egy hátrány ha kicsit dobna a teljesítményen. :huh:

Nem fog dobni!

Az azért bonyolultabb: egyedi sport leömlők, sport katalizátor+dob, meg a cső mérete is fontos, mindez tervezve komolyan.

Nem mindegy miből és milyen átmérővel, ha nem akarod elsőre a katalizátort szétégetni...

Vegyél inkább jó minőségű dobot, amit nem fog megenni 1 év alatt a kondenzvíz... :lol:

Megosztás:

Nem fog dobni!

Az azért bonyolultabb: egyedi sport leömlők, sport katalizátor+dob, meg a cső mérete is fontos, mindez tervezve komolyan.

Nem mindegy miből és milyen átmérővel, ha nem akarod elsőre a katalizátort szétégetni...

Vegyél inkább jó minőségű dobot, amit nem fog megenni 1 év alatt a kondenzvíz... :)

Ez így igaz!

De egy igazi teljesítménynövelő tuning - amit igazán érzel is -, nem csak a kipufogórendszer méretezéséből áll. Az pedig mégtöbb pénz. Ha egyszer belekezdesz úgy hat, mint a drog: abbahagyhatatlan! :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.