Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Recommended Posts

Elküldve

Helló! A ventillator vezérlő elektronika, a lökhátító alatt, bal oldalt a szélvédőmosó tartály alatt található. Nekem van egy bontott ha érdekel. Üdv.: kisbago

Elküldve

Sziasztok!

Első hibajelenség:

Egy probléma miatt szeretném kérni a segítségeteket. Egy Opel Astra G 2.0 Diesel turbós autóm van. Az lenne vele a gond, hogy pár napja fura hang jött a motortérből kopogő, süvítő hangja volt. Másnap este munkából hazafelé indultunk volna, indításra reagált az autó de utána viszont nem a megzokott dolgot csinálta. A motor ahogy beindult felpörgött (nem volt időm a fordulatszám mérőt megnézni így nem tudom mennyire pörgött fel) hallomásra azért elég jelentősen. Az autó mögött nagy fehér, szürke füst. Ekkor egyből leálítottam, nem akartam, hogy nagyon baja legyen. Onnan hazavontattak minket. Azóta nem volt indítva az autó.

Érdekelne engem, hogy ezt a jelenséget mi produkálhatja? Gondoltam már az adagolóra, az elektronikájára is. De nem tudom milyen úton induljak el. Remélem tudtok segíteni.

Másik hibajelenség:

Az autót ha fékezni kell akkor bármilyen sebességről fékezem a kormányt el kezdi rázni. Van hogy a kaszni is rázkódik. Torony csapágyat cseréltem benne utána kicsivel job volt a helyzet de a hiba megmaradt.

Előre köszönöm a válaszokat.

• Like 1
Elküldve

Helló! Eltört a turbó tengelye, vagy csak nagyon lóg és az olajat égeti a motor, azért pörög fel és füstöl. Ha érdekel nekem van komplett turbóm, ha kell fel is tudom rakni. Üdv.: kisbago

Elküldve

Sziasztok!

Első hibajelenség:

Egy probléma miatt szeretném kérni a segítségeteket. Egy Opel Astra G 2.0 Diesel turbós autóm van. Az lenne vele a gond, hogy pár napja fura hang jött a motortérből kopogő, süvítő hangja volt. Másnap este munkából hazafelé indultunk volna, indításra reagált az autó de utána viszont nem a megzokott dolgot csinálta. A motor ahogy beindult felpörgött (nem volt időm a fordulatszám mérőt megnézni így nem tudom mennyire pörgött fel) hallomásra azért elég jelentősen. Az autó mögött nagy fehér, szürke füst. Ekkor egyből leálítottam, nem akartam, hogy nagyon baja legyen. Onnan hazavontattak minket. Azóta nem volt indítva az autó.

Érdekelne engem, hogy ezt a jelenséget mi produkálhatja? Gondoltam már az adagolóra, az elektronikájára is. De nem tudom milyen úton induljak el. Remélem tudtok segíteni.

Másik hibajelenség:

Az autót ha fékezni kell akkor bármilyen sebességről fékezem a kormányt el kezdi rázni. Van hogy a kaszni is rázkódik. Torony csapágyat cseréltem benne utána kicsivel job volt a helyzet de a hiba megmaradt.

Szerintem megvetemedett a féktárcsa, ezért remeg.

Ha jól emlékszem 21 mm lehet a minimum vastagsága a tárcsának.

Elküldve

Szerintem megvetemedett a féktárcsa, ezért remeg.

Ha jól emlékszem 21 mm lehet a minimum vastagsága a tárcsának.

Nem rég lett cserélve a féktárcsa mind két oldalon a betétekkel együtt. Összesen ha 10.000-15.000 Km-t ha mentek.

Elküldve

Sziasztok,

Keresek főtengely ékszíjtárcsát (dupla ékszíjas) 99-es opel astra G X17DTL dupla szíjas ékszíjtárcsa, belül ékszij kívül hosszbordás szíj megy rá. (két részből áll a tárcsa, a belső részt egy gumi perem köti össze a külső részével ami megadta magát, ezért elforog a külseje. Olyan mintha egy felnin elforogna a gumi.)

És még valami, át lehet-e építeni ezt a dupla szíjas verziót a szimpla hosszbordás megoldásra? van-e valakinek tapasztalata ez ügyben?

Kérlek segítsetek, előre is köszönöm

Elküldve

Sziasztok!Nem kaptam semmi választ tőletek a problémámra.

De fejlemények vannak

A kicseréltem a wastegatet mozgató vákuum szelepet.

Sajnos nemjavult a helyzetem.Még mindíg 1500 2000 furdulat környékén kicsit visszafullad a motor, és füstöl, kormol egyet aztán megindul, és a tünet csak meleg motornál jön elő.

Továbbá üresben 3000 felettforgatva iszonyatosan kormol.

Valaki adhatna tippet...

Elküldve

Sziasztok!

Első hibajelenség:

Másik hibajelenség:

Elküldve

Ha felpörög a motor és füstöl azt jelenti hogy motorolajjal megy a motor. Ami 99 százalék, hogy a turbónál nyomja be az olajat. Nézd meg hogy lóg-e a turbó tengelye. Ha lóg csere. Azt is nézd meg van-e még benne motorolaj.

Elküldve

Ha felpörög a motor és füstöl azt jelenti hogy motorolajjal megy a motor. Ami 99 százalék, hogy a turbónál nyomja be az olajat. Nézd meg hogy lóg-e a turbó tengelye. Ha lóg csere. Azt is nézd meg van-e még benne motorolaj.

Olaj most lett cserélve benne, 2000 km-er ezelőtt. Az autó jelenleg németországban van így saját lábán nem tudjuk hazahozni. Én meg itthon vagyok így nem tudom megnézni jelenleg. De ha hazaér a kocsi akkor első lesz a turbó. Ha nem az úgy is jelentkezem majd itt. Turbót írtad hogy van neked, mennyiért adnád?

Elküldve

Ha a turbónál nyomja be az olajat 100km-en megeszi az összes motorolajat. Ha csak kezd szétmenni akár több száz km-t is mehetsz vele. Nekem kompletten van öntvénnyel együtt. 35e-ért adom. Hibátlan.

Elküldve (edited)

Sziasztok!

Szivótorokból meg az egr szelepből a kormot mivel a legkönnyebb kitakaritani, le van véve mindkettő.

Köszi.

y17dt

Módosítva : mirra1
Elküldve

Sziasztok!

Y17dt-ben merre találom a váltoolaj leeresztö csavart?Köszi!

Nincs olyan, le kell venni az aljáról a deklit, tömitést ajánlatos cserélni alatta meg gyári piros olajjal feltölteni.

Elküldve

Sziasztok!

Szivótorokból meg az egr szelepből a kormot mivel a legkönnyebb kitakaritani, le van véve mindkettő.

Köszi.

y17dt

Nekem brigéciol csavarhúzó és drót hármasa segített a szívócsőnél, az egr-t inkább csak féktisztítóval és ronggyal tisztítottam.
Elküldve (edited)

Sziasztok!

Jövőhét elején nézek és veszek egy (hírdetés címét másolom ki): OPEL ASTRA G Caravan 1.7 DIT Classic II Family

vagy ezt OPEL ASTRA G 1.7 CDTI Classic II Optima.

Olyan kérdésem lenne felétek, hogy miből és hogy tudom megállapítani DIT vagy CDTI motor van benne? Melyik a jobb fogyasztásban, megbízhatóságban?

Ha egyáltalán a G-s Astrákba tettek egyáltalán CDTI motort és nem csak az illető írta el.

Észrevettem, hogy az Optima Saját tömeg: 1 320 kg Míg mondjuk egy Family Saját tömeg: 1 278 kg, ez csak kiváncsiságból kérdezem mert megnéztem az Extrákat és csak abban jobb az Optima hogy füthető tükre van a net szerint. Ha csak abban jobb, kicsit sokallom a több mint 40kg különbséget. Ha csak nem egy kis vaskályhával kell melegíteni a tükröket :D

Remélem minnél többen és nagyon hamar tudtok erre érdemi válasszal szolgálni.
Előre is köszönöm mindenkitől aki tud segíteni.

Módosítva : Apacs
Elküldve

Sziasztok!

Jövőhét elején nézek és veszek egy (hírdetés címét másolom ki): OPEL ASTRA G Caravan 1.7 DIT Classic II Family

Olyan kérdésem lenne felétek, hogy miből és hogy tudom megállapítani DIT vagy CDTI motor van benne? Melyik a jobb fogyasztásban, megbízhatóságban?

Ha egyáltalán a G-s Astrákba tettek egyáltalán CDTI motort és nem csak az illető írta el.

Észrevettem, hogy az Optima Saját tömeg: 1 320 kg Míg mondjuk egy Family Saját tömeg: 1 278 kg, ez csak kiváncsiságból kérdezem mert megnéztem az Extrákat és csak abban jobb az Optima hogy füthető tükre van a net szerint. Ha csak abban jobb, kicsit sokallom a több mint 40kg különbséget. Ha csak nem egy kis vaskályhával kell melegíteni a tükröket :D

Szia,

A G astrába lévő 1.7cdti motor 80Le (59Kw)-os (z17dtl motorkódú) innen tudod megismerni. Valamint ha jól tudom ami már Classic II az mind 1.7cdti. A DIT a 75 lovas adagolós motor, míg a cdti közös nyomócsöves magasnyomású befecskendező rendszerrel van szerelve.

A legegyszerűbben a motorról tudod megállapítani, így néz ki a cdti.

• Like 1
Elküldve

Szia,

A G astrába lévő 1.7cdti motor 80Le (59Kw)-os (z17dtl motorkódú) innen tudod megismerni. Valamint ha jól tudom ami már Classic II az mind 1.7cdti. A DIT a 75 lovas adagolós motor, míg a cdti közös nyomócsöves magasnyomású befecskendező rendszerrel van szerelve.

A legegyszerűbben a motorról tudod megállapítani, így néz ki a cdti.

A CDTI fogyasztása egy kicsivel jobb és halkabb a motor. Az alapmotor mindkettőnél egyforma, csak a ráaggatott cuccok mások. A CDTI már euro4-es (Z kód) a DTI euro3-as (Y kód).

• Like 1
Elküldve

Sziasztok!

Köszi.

y17dt

Én is most csináltam. Nekem a benzin jöttbe a legjobban a takarításhoz.

Elküldve

Sziasztok!

Üdv!

mindenkinek a saját típusa a jó. Minden típusnak megvan a maga hibája, előnye hátránya. A CDTI már egy újabb motortípus, közös nyomócsöves dízel, a gyengepontja a magasnyomású szivattyú, illetve rettentően érzékeny a gázolaj "minőségére". Szóval ha "kannázni" akarsz akkor szerintem ez nem ajánlott. Fogyasztásról nem tudok nyilatkozni.

Nekem Y17DT-m van. Klasszikus hibákat már orvosolni kellett. Adagoló vezérlő elektronika, fejszelep csere. Ezen kívül az autó megy, és nincs vele gond. Fogyasztás vezérlő optimalizálás után 4.3 - 4.4 l /100 km mindennapos ingázással. Ezen kívül a motor megbízható, japán, 16 szelepes, kicsit néha gyenge a kasztnihoz, de összességében elegendő. Ha oda figyel rá az ember akkor örök élet meg egy nap. Ettől már csak X motorkódos elődje a jobb, mert azt erről az elektromos adagolósról, hagyományos adagolóssá alakítható.

A döntés a tiéd. Mérlegelj, és olvass utánna a dolgoknak.

Elküldve

Üdv!

mindenkinek a saját típusa a jó. Minden típusnak megvan a maga hibája, előnye hátránya. A CDTI már egy újabb motortípus, közös nyomócsöves dízel, a gyengepontja a magasnyomású szivattyú, illetve rettentően érzékeny a gázolaj "minőségére". Szóval ha "kannázni" akarsz akkor szerintem ez nem ajánlott. Fogyasztásról nem tudok nyilatkozni.

Nekem Y17DT-m van. Klasszikus hibákat már orvosolni kellett. Adagoló vezérlő elektronika, fejszelep csere. Ezen kívül az autó megy, és nincs vele gond. Fogyasztás vezérlő optimalizálás után 4.3 - 4.4 l /100 km mindennapos ingázással. Ezen kívül a motor megbízható, japán, 16 szelepes, kicsit néha gyenge a kasztnihoz, de összességében elegendő. Ha oda figyel rá az ember akkor örök élet meg egy nap. Ettől már csak X motorkódos elődje a jobb, mert azt erről az elektromos adagolósról, hagyományos adagolóssá alakítható.

A döntés a tiéd. Mérlegelj, és olvass utánna a dolgoknak.

szia tudnál felvilágosítást adni az optimalizálásról , mennyiben változott az autó karakterisztikája esetleg merre csinálták?

Gondolkozok rajta, de még nem találkoztam senkivel aki megcsináltatta.

Elküldve
Sziasztok!
Astra 1.7 DTI ( Y17DT ) 2000 - es évjáratú autómmal a következő a baj: A víztartályban vastag olajhab és iszap szerű olaj van. A mai nap az egyik opel hozzáértő azt mondta nekem hogy nem a hengerfejtömítés a baja az autónak, a hengerfej pedig tényleg nagyon ritkán szokott gond lenni. Azt mondta, hogy inkább az olajhűtőnél ereszthet át az olaj a vízbe, mivel az olajnak nagyobb a nyomása, az olajban víz nem jelentkezik. Leszedtem az olajhűtőt, a vízcső egyik végét ledugóztam, a másik végébe 4 bar nyomással belefújtam kompresszorral, vízbe tettem, szivárgást, buborékolást nem láttam. Lehetséges, hogy mégis ez a probléma, csak szabad szemmel nem látható méretű rajta a lyuk? Hallottam olyat, hogy a vízpumpánál is átereszheti az olajat a vízbe (????) . Köszönöm szépen előre is a választ ! :icon1:
Elküldve

szia tudnál felvilágosítást adni az optimalizálásról , mennyiben változott az autó karakterisztikája esetleg merre csinálták?

Gondolkozok rajta, de még nem találkoztam senkivel aki megcsináltatta.

Optimalizálást Gyulán csinálta egy srác. Több Y17dt is csinált már. Ajánlották nekem is. Eddig minden szuper. Igazából könnyebben megindul, nem kell várni 1800-as fordulatik, igaz, hogy kormolni is jobban kormol, de merőben más mint az alap beállítás. Kevesebbet eszik, majd 1 literrel, előzésnél nem kell visszakapcsolni, meg hasonlók. Ez nem az egekbe húzott verzió, csak finoman, okosan van beállítva. Lehet vadabbra is, de ott már ez az kárát láthatja....

• Like 1
Elküldve

Köszönöm az eddig válaszokat a kérdésemre.
Nos, megvan az autó már csak meg kellene venni. Pár infó.
Arra keresem a választ megérheti-e?

OPEL ASTRA G Caravan 1.7 CDTI Classic II
2007-es
Km: 121.000
Ára: 1.200.000
Műszaki érv.: 2015

Magán embertől Ő a 2. tulaj 2 éve van nála Opel szervizben dolgozik, de nem tudja igazán kihasználni kb 15000 km-t tett bele.

Pro: Szép, ápolt belső. Nincs lelakva, tényleg patika állapot. Szervizkönyves végig vezetett ahogy néztem.
Motorikusan úgy érzem jó. Néha füstöl a kipufogó, de talán ez normális. + vonóhorog, ABS (blokkolásgátló), hótálcák mindenhol.
Féktárcsákat kicseréli mert amit Ő tett rá az egy Bosch és elvileg szarok (gyárilag hibás széria), azt mondta 70 km/h fölötti fékezésnél rázza a gépet, de vett egy másik tárcsát ami elvileg jónak kell lennie szóval úgy adja átt hogy azokat felteszi és akkor elvileg azok újak lesznek (a fékpofákat nem kell rajta cserélni mert az a hibás tárcsával együtt cserélve lett) pöcre indul.

Kontra: Vezető felőli ajtónál 3 helyen kisebb, nagyobb de mind 3 jól látható helyen benyomódás/húzás. 2 a kilincs alatt 1 pedig a másik oldalán a visszapillantó alatt közép tájt, Visszapillantó nem vészesen de a festett rész megvan húzva, Az anyós felőli oldalon is van egy kis szépség hiba le van nyúzva jól látható módon kb 7-10 cm hosszan. Ezen kívül a gumi elöl nyári van, ezek jó állapotban vannak hátul téli 60%os állapot.

Nehéz a döntés.

Vagy vegyek egy 1,4 benzinest? :) 2005-ös 57.000 km-rel 100.000-el drágábban ami sajna nem kombi, mert nekem fontos lenne, de annyira nem hogy évente többször látogassam a szervizt. Tuti Ford szalonba árulják szervízkönyves képeken néztem esztétikailag hibátlan valszeg a motorja is ha egy Ford szalon árulja és nem egy használt autós.

Valaki tud segíteni? :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.