Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Helló!

Nekem önindítóval nem sikerült elindítani utána, húzásra az első métereken indult. Azóta is pöcc.

A szívótorok és a turbónyomás érzékelő takarításhoz le kell bontani az üzemanyagcsöveket, ha jól láttam. Ez után hogy indul be az autó? Múltkor csak levettem az üzemanyagszűrő házának fedelét, megnéztem a típusszámot, és az alul kifolyó pár centiliter gázolaj hiányától alig akart indulni, legalább 10 percig küzdöttem az önindítóval. Van erre valami trükk, vagy ez ilyen?

• Like 1
Megosztás:

Helló!

Nekem önindítóval nem sikerült elindítani utána, húzásra az első métereken indult. Azóta is pöcc.

Kell két ember! 1 nyomócsöveket porlasztónál fellazít!

2 másik ember addig önindítózik amíg nem spriccel a gázolaj mindegyik porlasztónál!

3 nyomócsöveket visszahúzni és indítani!

• Like 1
Megosztás:

Ez az indítás probléma érdekes. A szerviz köny szerint az X17DTL -nél 15-20mp indítózás lelégteleníti.Az Y17DT -nél 40mp-et ír, a 2.0-ás és a 2.2-es -nél cumi van, azt macera légteleníteni. Én az adaglóban levő szelepcsere után (Y17DT) simán elindítottam, 3-5 másodpercig brekegett, aztán szépen járt. A Z17-es motor, üzemanyag szűrő csere után csak úgy indult, ha fel lett töltve a szűrő ház. :)

Megosztás:

Megtörtént az autó kezdeti szervizelése. Az Y20DTH szervizintervallumokról viszont elég eltérő dolgokat olvasok. Meg tudja valaki írni, hogy milyen időközönként kell cserélni a folyadékokat, és szűrőket? A másik kérdésem, hogy láncos a motor, de diesel. Régen a 120-as Skodában hallottam, ha megnyúlt a lánc, de az benzinmotor, és nem volt láncfeszítő sem. Ennél az autónál honnan veszem észre, ha csereérett? Előre is köszi a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy ki a gyártója Y17DT-nél a gyári vízpumpának (ha valaki esetleg cserélt már és látott erre utaló márkajelzést az eredeti vízpumpán)? - Köszönöm a válaszotokat. - Sajnos 170Ekm-nél elkezdett szivárogni az eredeti gyárban beszerelt pumpám.

Akkor elég sokáig bírta! Nekem 3-4 hónapos közökkel kellett cserélnem, a 3-adik ami most benne van skf, ez bírja.

Viszont honnan lehetne szerezni olyan gumicsövet, ami Y17DT-nél a légszürőház és a légtömegmérő között van?

Használ valaki sportlégszűrőt y17dt-ben?

Megosztás:

Akkor elég sokáig bírta! Nekem 3-4 hónapos közökkel kellett cserélnem, a 3-adik ami most benne van skf, ez bírja.

Viszont honnan lehetne szerezni olyan gumicsövet, ami Y17DT-nél a légszürőház és a légtömegmérő között van?

új skf vízpumpám van 3 csavaros fejjel y17 dthez való de nekem 4 csavaros volt az szíjtárcsa ezért megmaradt be se lett szerelve

5000ft ha érdekel valakit

bontóban biztos van nem sűrűn megy tönkre az a cső

nekem direktszűrő volt fenn kicsivel mélyebb hangja volt a motornak meg talán minimálisan nyomatékosabb volt.

Megosztás:

Helló!

Nekem hasonló volt a problémám, mivel az autót gyengéllettem. A szívó torok valamint a turbónyomás érzékelő úgy el volt kormolódva, hogy csoda hogy ment. Kitakarítottam (nem egyszerű) azóta Doxa és megy is.

Szép napot!

Na, a csütörtök-péntek délutánba ez nem fért bele, bár a turbónyomás érzékelőt kiszedtük, megtakarítottuk, de a szívótorkot nem szedtük le, elvitte az időt a sok apró egyéb teendő, főként, hogy nincs típusismeret. Következő szombaton sort kerítenénk a dologra. Viszont mivel az autószerelő cimbora hétköznap pénzt keres, és csak szombaton foglalkozik az én dolgaimmal, érdeklődnék, hogy milyen anyagokat kell vennem a művelethez. Tömítések, valami ilyesmi? Megvenném inkább a héten valamikor, mert alkatrészt kedvezményesen beszerezni meg csak hétköznap tudok. Előre is köszi!

Megosztás:

Na, a csütörtök-péntek délutánba ez nem fért bele, bár a turbónyomás érzékelőt kiszedtük, megtakarítottuk, de a szívótorkot nem szedtük le, elvitte az időt a sok apró egyéb teendő, főként, hogy nincs típusismeret. Következő szombaton sort kerítenénk a dologra. Viszont mivel az autószerelő cimbora hétköznap pénzt keres, és csak szombaton foglalkozik az én dolgaimmal, érdeklődnék, hogy milyen anyagokat kell vennem a művelethez. Tömítések, valami ilyesmi? Megvenném inkább a héten valamikor, mert alkatrészt kedvezményesen beszerezni meg csak hétköznap tudok. Előre is köszi!

Ezen már én is gondolkodtam, csak még nem mertem neki állni, esetleg ha csinálod, készítenél pár képet, kíváncsi vagyok mit lehet ott látni. El se merem képzelni az enyém milyen lehet.

Ha valakinek van felesleges légszűrőháza, illetve légszűrőház és légtömegmérő közötti gumicsöve, vevő vagyok egyre!

Megosztás:

Ezen már én is gondolkodtam, csak még nem mertem neki állni, esetleg ha csinálod, készítenél pár képet, kíváncsi vagyok mit lehet ott látni. El se merem képzelni az enyém milyen lehet.

Ha valakinek van felesleges légszűrőháza, illetve légszűrőház és légtömegmérő közötti gumicsöve, vevő vagyok egyre!

Remeg a kezem rendesen, így nem szoktam fényképezni, de ha homályos kép is jó, akkor természetesen! De nem tudom, egyezik-e kettönk motorja nekem Y20DTH van. Az aláírásomban még csak azért nincs benne, mert hivatalosan még Skoda Felicia tulaj vagyok, az Astra bukott az eredetvizsgán... :unsure:

Megosztás:

Helló!

Nekem van , de nem tudom jó-e neked. Mert opel 2.0 dízelé.

Megosztás:

Szia!

Milyen volt az első kettő pumpa? Az eredeti nincs már meg?

Megosztás:

Végre nevemen az autó! TSC alvázszámmal, de kit érdekel! Kezdünk egyre jobban összebarátkozni, kezdi ledobni a lustaságát. :) Szóval most kimondhatom, hogy boldog Astra tulaj lettem! :icon10:

Gratula!

Nagyon sok baleset és hibamentes kilométert kívánok!

• Like 1
Megosztás:

Hy!

Megtudná valaki mondani mi a különbség adagoló és adagoló között? 0470504003 ez van rajta, x20dtl

0470504004 ilyen lenne polcról felújított, de 3-asról átütötték 4-esre.

A 3-as nak az elosztofej telyesen mas mint a 4-esnek .De csak az adagolo szetszedesevel lehet eszre venni. Azt nem ertem visszont ,hogy miert utotek at a szamot mert maga a szoft is mas . Ha neked 3-as vegzodesel van csak azt a tipusut teheted mert az auto nem fog megindulni. Vagy a masik lehetoseg at iratni az Ecu tartalmat. ahoz kell a Car Pass szam is es akkor parosithatod a ketot.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem,hogy adott egy 99-es évjáratű TD G astra. Egy ilyen autó motorfelújítása kb. mennyiből hozható ki turbóval együtt,munkadíjjal mindennel !? Úgy nagyjábóli árakat ha tudna valaki irni, aki már átesett rajta!

Köszönöm !

Megosztás:

Helló!

Nekem van egy hibátlan turbóm 2.0 opel motorhoz82 lovashoz.

Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem,hogy adott egy 99-es évjáratű TD G astra. Egy ilyen autó motorfelújítása kb. mennyiből hozható ki turbóval együtt,munkadíjjal mindennel !? Úgy nagyjábóli árakat ha tudna valaki irni, aki már átesett rajta!

Köszönöm !

Megosztás:

új skf vízpumpám van 3 csavaros fejjel y17 dthez való de nekem 4 csavaros volt az szíjtárcsa ezért megmaradt be se lett szerelve

5000ft ha érdekel valakit

bontóban biztos van nem sűrűn megy tönkre az a cső

nekem direktszűrő volt fenn kicsivel mélyebb hangja volt a motornak meg talán minimálisan nyomatékosabb volt.

szia. érdekelne a vizpumpa amennyiben Gyálhoz közel lehet átvenni,

Megosztás:

A 3-as nak az elosztofej telyesen mas mint a 4-esnek .De csak az adagolo szetszedesevel lehet eszre venni. Azt nem ertem visszont ,hogy miert utotek at a szamot mert maga a szoft is mas . Ha neked 3-as vegzodesel van csak azt a tipusut teheted mert az auto nem fog megindulni. Vagy a masik lehetoseg at iratni az Ecu tartalmat. ahoz kell a Car Pass szam is es akkor parosithatod a ketot.

Ajánlottak egy adagolót, amin át volt ütve.

De már nem érdekes, mivel kannából 1,5 nap után is elindult.

A kérdésem még az, hogy a tankba van visszacsapó szelep? Fura, hogy ha a visszatérőt széthúzom akkor is visszafolyik a gázolaj.

Azt néztem, hogy a visszafolyó áteresz csavarja egy nyomás szabályzó lehet de van rajta egy kis furatmegkerülő ágnak.

Módosítva : Zulu
Megosztás:

Ajánlottak egy adagolót, amin át volt ütve.

De már nem érdekes, mivel kannából 1,5 nap után is elindult.

A kérdésem még az, hogy a tankba van visszacsapó szelep? Fura, hogy ha a visszatérőt széthúzom akkor is visszafolyik a gázolaj.

Azt néztem, hogy a visszafolyó áteresz csavarja egy nyomás szabályzó lehet de van rajta egy kis furatmegkerülő ágnak.

A kis furatot ha elzarod akkor a masik jarat csak 1 atm -nal szabad at engedjen (a nagy jarat). Ha kisebb nyomasnal is enged at (a nagy jaraton) akkor a szelep kuka

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem, hátha nincs nagy gond.

A helyzet az, hogy tegnap észrevettem, hogy gyújtás után nem alsik el a villáskulcsos jel, indítás után eltűnik. Kivillogtattam, P0370 hibát jelez. (Vonatkozásihelyzet-jeladó A funkció-rendellenesség)

Mi lehet ez? Lehet valami nagyobb baj vele?

Visszaolvasva itt a fórumon ezt találtam:

"Sziasztok! A P0370 az adagolóban lévő forgás helyzet érzékelő szenzor hibájára utal. Nem biztos, hogy a hiba mindig jelen van. Több ilyen motornál láttam már ezt a hibakódot, de tüneteket azoknál az autóknál nem okozott, amikor élőadat listában figyeltük akkor rendesen mutatta az adagoló tengely fordulatszámát ami nyilván a főtengely fordulatszámának a fele. A vezérlőegység a járás egyenletlenség szabályozáshoz is használja pl: alapjáraton."

Előre is köszönöm.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.