gabb Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Sziasztok! Új vagyok itt, azt kérdezném, hogy csak motorral kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni itt, vagy mehet futómű is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Sziasztok! Új vagyok itt, azt kérdezném, hogy csak motorral kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni itt, vagy mehet futómű is? elméletben mehet mondjad ne kimélj minket.Hátha tudunk segiteni. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Van egy 99-es G Astrám 2.0 X20DTL és a problémám az, hogy a kormány jobbra-balra végállásba tekerésnél minha megragadna. Nehezen indul meg egy roppanás kiséretében, de utána jó. Köztes állásokban ha elkezdem fordítani a kormányt egy pici roppanást hallok, de itt nem nehéz tekerni. Márkaszervízben azt mondták, hogy toronycsapágy, ki is cserélték de a hiba maradt. Azt észrevettem, hogy puhább gumikkal a hiba felerősödik, keményebbre fúlytatva a gumikat (2,5 Bar fölé) a hiba alig észrevehető. A kocsiba Delphi kormánymű van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Van egy 99-es G Astrám 2.0 X20DTL és a problémám az, hogy a kormány jobbra-balra végállásba tekerésnél minha megragadna. Nehezen indul meg egy roppanás kiséretében, de utána jó. Köztes állásokban ha elkezdem fordítani a kormányt egy pici roppanást hallok, de itt nem nehéz tekerni. Márkaszervízb Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Van egy 99-es G Astrám 2.0 X20DTL és a problémám az, hogy a kormány jobbra-balra végállásba tekerésnél minha megragadna. Nehezen indul meg egy roppanás kiséretében, de utána jó. Köztes állásokban ha elkezdem fordítani a kormányt egy pici roppanást hallok, de itt nem nehéz tekerni. Márkaszervízben azt mondták, hogy toronycsapágy, ki is cserélték de a hiba maradt. Azt észrevettem, hogy puhább gumikkal a hiba felerősödik, keményebbre fúlytatva a gumikat (2,5 Bar fölé) a hiba alig észrevehető. A kocsiba Delphi kormánymű van. értem a gondodat olyan mintha "ragadna a kormánymű" elsönek meg kéne nézni felemelve átmozgatva a futomüvet átrángatni majd kerekeket mozgatni nincs "megragadás" valahol könnyen vagy nehezen lehet áttekerni bal illetve jobb oldalra a kerekeket. aztán ha nem lehet igy észre venni akkor beinditva felemelve kéne megnézni. és ha akkor sem jön elő a hiba akkor csak terhelésre. gondolom nincs logása a kormánymünek. és a szervó sem hangos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Igen! Nem írtam, de ezeket már megnézegettem. Lekötöttem a szélső gömbfejeket is úgy nem csinálja, ha minden a helyén van megemelve nem csinálja. Ha le van engedve, aknából látni, hogy megmozdítva a kormányt a szervócső megfeszül, ahogy pattan megszűnik a feszülés. Nem ismerem a szervós kormánymű működését, de nem lehet, hogy egy szelep van benne leragadva, és csak nagyobb nyomásra nyit ki. Egyébként a szivattyúnak nincs különösebb hangja csak az átlagos halk vinnyogás. Szervóolaj tiszta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Igen! Nem írtam, de ezeket már megnézegettem. Lekötöttem a szélső gömbfejeket is úgy nem csinálja, ha minden a helyén van megemelve nem csinálja. Ha le van engedve, aknából látni, hogy megmozdítva a kormányt a szervócső megfeszül, ahogy pattan megszűnik a feszülés. Nem ismerem a szervós kormánymű működését, de nem lehet, hogy egy szelep van benne leragadva, és csak nagyobb nyomásra nyit ki. Egyébként a szivattyúnak nincs különösebb hangja csak az átlagos halk vinnyogás. Szervóolaj tiszta. ok. régota van ez a probláma vagy nem, estleg hirtelen jött vagy egyre nehezebb lett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Kb. fél éve vettem észre és fokozatosan jött elő de nem mondhatnám, hogy egyre rosszabb, megállt ezen a szinten ahogy most va. Voltam kormánymű felújítósnál, ő azt mondta, hogy tuti, hogy nem kormánymű baja van, hacsak nem karambolban kapott valami ütést. Sérülésmentes az autó Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Kb. fél éve vettem észre és fokozatosan jött elő de nem mondhatnám, hogy egyre rosszabb, megállt ezen a szinten ahogy most va. Voltam kormánymű felújítósnál, ő azt mondta, hogy tuti, hogy nem kormánymű baja van, hacsak nem karambolban kapott valami ütést. Sérülésmentes az autó Astra-G-nél kormánymü egybe van a motorral, szervószivattyúval(hidraulikus de elektronika vezérli.) lásd betöltés) nekem az a gyanum hogy elektronika lesz.De átfogom nézni az EPC-n a jármüvedet. Olyan volt hogy hol ment hol nem az egyértelmü volt csere.De nálad kicsit komplikált. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Astra-G-nél kormánymü egybe van a motorral, szervószivattyúval(hidraulikus de elektronika vezérli.) lásd betöltés) nekem az a gyanum hogy elektronika lesz.De átfogom nézni az EPC-n a jármüvedet. Olyan volt hogy hol ment hol nem az egyértelmü volt csere.De nálad kicsit komplikált. Köszönöm előre is. Márkaszervízben dolgozol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 Köszönöm előre is. Márkaszervízben dolgozol? igen :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január18, 2008 Megoszt Elküldve Január18, 2008 igen :huh: Rendszám alapján meg tudod nézni, hogy a kocsin mit csináltak szervízben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Rendszám alapján meg tudod nézni, hogy a kocsin mit csináltak szervízben? lehetséges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Másik gondom, hogy a hosszbordás szíj felől olyan hangot hallok egy pár hete, mintha valamelyik szíjfeszítő csapágyas lenne, vagy a szíj el lenne kopva (sistergő, nyöszörgő) de a csapágyak jók, szíjat cseréltem és nem hallgat el. Levettem a szíjat, tehát csak a főtengely ékszíjtárcsa forog és ugyanaz a hang. Cseréltem szimeringet<---- erre tippeltem, de nem jött be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Másik gondom, hogy a hosszbordás szíj felől olyan hangot hallok egy pár hete, mintha valamelyik szíjfeszítő csapágyas lenne, vagy a szíj el lenne kopva (sistergő, nyöszörgő) de a csapágyak jók, szíjat cseréltem és nem hallgat el. Levettem a szíjat, tehát csak a főtengely ékszíjtárcsa forog és ugyanaz a hang. Cseréltem szimeringet<---- erre tippeltem, de nem jött be. Akkor inkább a vezérlésben lesz a bibi... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Akkor inkább a vezérlésben lesz a bibi... :huh: X20DTL révén láncos a vezérlés, mondjuk attól még lehet avalamelyik láncfeszítő, de szerintem nem csapágyak vannak, hanem gumi, vagy műanyag feszítők. Jobb lenne ha valami egyszerűbb alkatrész cseréjével megoldódna a hiba, mert ezen a motoron egy "picivel" munkaigényesebb a vezérlés megbontása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Másik gondom, hogy a hosszbordás szíj felől olyan hangot hallok egy pár hete, mintha valamelyik szíjfeszítő csapágyas lenne, vagy a szíj el lenne kopva (sistergő, nyöszörgő) de a csapágyak jók, szíjat cseréltem és nem hallgat el. Levettem a szíjat, tehát csak a főtengely ékszíjtárcsa forog és ugyanaz a hang. Cseréltem szimeringet<---- erre tippeltem, de nem jött be. X20dtl motor vezérműláncos Ha vezérlés oldalról hallod a hangot akkor bonyolult lesz megállapitani...... jobban nem tudod beazonositani? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 X20dtl motor vezérműláncos Ha vezérlés oldalról hallod a hangot akkor bonyolult lesz megállapitani...... jobban nem tudod beazonositani? :huh: Ennél jobban nem tudom beazonosítani. Levettem az ékszíjat, még mindig csinálja, cseréltem szimeringet, azt hittem hogy az a ..ar, az sem oldotta meg. Ja! úgy vettem észre, hogy csak melegen csinálja. Csak valami a vezérlésbe lehet? De mi lehet ott ami ilyen hangot ad? Milyen alkatrészek vannak benne? Mechanikusan feszíti a láncot (kézzel utána lehet állítani?) vagy olajnyomás? Most szar hasonlatot fogok mondani, de kb olyan mint a 123-as mercijé? Feszítő+rezgéscsillapító+lánckerekek+lánc? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Ennél jobban nem tudom beazonosítani. Levettem az ékszíjat, még mindig csinálja, cseréltem szimeringet, azt hittem hogy az a ..ar, az sem oldotta meg. Ja! úgy vettem észre, hogy csak melegen csinálja. Csak valami a vezérlésbe lehet? De mi lehet ott ami ilyen hangot ad? Milyen alkatrészek vannak benne? Mechanikusan feszíti a láncot (kézzel utána lehet állítani?) vagy olajnyomás? Most szar hasonlatot fogok mondani, de kb olyan mint a 123-as mercijé? Feszítő+rezgéscsillapító+lánckerekek+lánc? Emlékszem az elsö corsa-c-re gariba cseréltük a láncot mert megnyultak. Na annak reggelente volt beinditásnál traktor hangja.DE ha levettél mindent akkor vezérlés alol jöhet azt kéne tudni hogy inkább hegerfejböl vagy lentröl jön inkább a hang. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Emlékszem az elsö corsa-c-re gariba cseréltük a láncot mert megnyultak. Na annak reggelente volt beinditásnál traktor hangja.DE ha levettél mindent akkor vezérlés alol jöhet azt kéne tudni hogy inkább hegerfejböl vagy lentröl jön inkább a hang. Lentről az ékszíjtárcsa környékétől. Olyan mintha közvetlenül mögüle jönne. Az ékszíjtárcsa barackolva van, godolom szétverte a gumi részét, ezt kivágták és fixre hegesztették pénz híjján. (mennyi pénz egy ilyen? Remélem hogy nem ez szivat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Emlékszem az elsö corsa-c-re gariba cseréltük a láncot mert megnyultak. Na annak reggelente volt beinditásnál traktor hangja.DE ha levettél mindent akkor vezérlés alol jöhet azt kéne tudni hogy inkább hegerfejböl vagy lentröl jön inkább a hang. Gondolom a c corsa z12xe volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 Gondolom a c corsa z12xe volt igen Link to comment Megosztás: More sharing options...
tist Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 FONTOS! Sziasztok! Olyan problémám van, hogy vettem egy Y1.7DT Astrát, és elinduláskor nehezen akar gyorsítani. Olyan, mintha a turbó későn akarna beindulni. Kb. 2200-as fordulatnál. Turbót és vákumcsöveket már cseréltem. Nincs benne hibakód. Ha valaki már találkozott ilyen esettel, írjon. Előre is köszi. Isti Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 FONTOS! Sziasztok! Olyan problémám van, hogy vettem egy Y1.7DT Astrát, és elinduláskor nehezen akar gyorsítani. Olyan, mintha a turbó későn akarna beindulni. Kb. 2200-as fordulatnál. Turbót és vákumcsöveket már cseréltem. Nincs benne hibakód. Ha valaki már találkozott ilyen esettel, írjon. Előre is köszi. Isti Lehet, hogy nem az egyik legdrágább alkatrész cseréjével kellett volna kezdeni a javítást. Fejtsd ki bővebben, hogy mit jelent: nehezen akar gyorsítani? A hibátlan dízelek se vágnak bele az ülésbe 2000 alatt. EGR szelep? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Január19, 2008 Megoszt Elküldve Január19, 2008 igen KM? van egy tippem. Légtömegmérőt cseréltem már ilyenekben. És az neked hibakodot nem fog produkálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts