rolland Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 Szia! Attól hogy azt elállítod még nem lesz nagyobb a turbónyomás, mert van szívócső nyomásérzékelő. A motorvezérlő figyeli a feltöltőnyomást és sárga lámpával illetve a nyomaték elvételével figyelmeztet, hogy nincs összhangban a kívánt és a valós nyomás. :) De finoman lehet allitani. Fel tesszel egy Op-com -ot es a mert adatok elso oldalan irja a nyomast , vagyis az elo irt es a vegre hajtot. Na most ha a vegre hajtot kisebb mint az eloirt akkor a Westgate tengelynek hivot csavart ora iranyaba tekered de keveset mert ha a nyomas valoban meghaladja az eloirtat akkor egni fog a check izod. Persze allitas utan ellenorizd le hogy nem csak alap jaratba talaljon az eloirt nyomas a vegrehajtotal hanem kulonbozo fordulatba is. Ezzel csak optimizalhatod a turbot. De az igazi ha loerot akkarsz akkor a Chip-eles. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Span Elküldve November30, 2013 Megoszt Elküldve November30, 2013 De finoman lehet allitani. Fel tesszel egy Op-com -ot es a mert adatok elso oldalan irja a nyomast , vagyis az elo irt es a vegre hajtot. Na most ha a vegre hajtot kisebb mint az eloirt akkor a Westgate tengelynek hivot csavart ora iranyaba tekered de keveset mert ha a nyomas valoban meghaladja az eloirtat akkor egni fog a check izod. Persze allitas utan ellenorizd le hogy nem csak alap jaratba talaljon az eloirt nyomas a vegrehajtotal hanem kulonbozo fordulatba is. Ezzel csak optimizalhatod a turbot. De az igazi ha loerot akkarsz akkor a Chip-eles. Helo! Marad a chippelés már kaptam is ajánlatot rá egy srác csinálná azt mondta 30000 pénzér 125 Le lenne :) Bár nem tudom hogy ennyiért valós lehet e és jó e ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Helo! Marad a chippelés már kaptam is ajánlatot rá egy srác csinálná azt mondta 30000 pénzér 125 Le lenne :) Bár nem tudom hogy ennyiért valós lehet e és jó e ? kb annyiért mennek asszem ennél a motornál/vezérlőnél ki kell forrasztani a gyárit és berakni a helyére az írtat 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Hm.. Én is gondolkodtam, hogy megcsipeltetem. DE FÉLEK TŐLE, hogy csak ártok a motornak. Ugye az enyém a 75 Le-s azt mondta a srác 90LE-re nyogodtan fel lehet húzni. No ezt én nem tudom. Ti mit gondoltok róla. Van e értelme, és mik azok a dolgok amiknek árthat a chip? köszi kb annyiért mennek asszem ennél a motornál/vezérlőnél ki kell forrasztani a gyárit és berakni a helyére az írtat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Hm.. Én is gondolkodtam, hogy megcsipeltetem. DE FÉLEK TŐLE, hogy csak ártok a motornak. Ugye az enyém a 75 Le-s azt mondta a srác 90LE-re nyogodtan fel lehet húzni. No ezt én nem tudom. Ti mit gondoltok róla. Van e értelme, és mik azok a dolgok amiknek árthat a chip? köszi ezt elég nehéz megmondani hogy árt vagy sem ... sok mindentől függ, pl mennyire van korrektül megcsinálva valójában amit csinál : megemeli a töltő nyomást ,és a befecskendezést időket és mennyiségeket módosítja nekem kb egy féléve van benne , idáig hibátlan és imádom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 ...idáig hibátlan és imádom :) Nem nagyon találkoztam még olyan emberrel aki azt mondta volna hogy van 300 lóerőm, de gyűlölöm. Már feltéve hogy előtte kevesebb volt neki. :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Hm.. Én is gondolkodtam, hogy megcsipeltetem. DE FÉLEK TŐLE, hogy csak ártok a motornak. Ugye az enyém a 75 Le-s azt mondta a srác 90LE-re nyogodtan fel lehet húzni. No ezt én nem tudom. Ti mit gondoltok róla. Van e értelme, és mik azok a dolgok amiknek árthat a chip? köszi Szerintem az a +15-le nem fog ártani semminek. A lényeg, hogy a srác értse a dolgát. Én csak olyanhoz vinném, aki előtte és utána is leméri padon. Inkább fizetnék érte többet. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Nem nagyon találkoztam még olyan emberrel aki azt mondta volna hogy van 300 lóerőm, de gyűlölöm. Már feltéve hogy előtte kevesebb volt neki. :D Te tudod miről beszélek :) hisz próbáltad , azóta szerintem durvább lett :) (akkor asszem még csak tanulták egymást) (készül a következő lépés is :) ) na de ne offoljunk szét mindent :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Te tudod miről beszélek :) hisz próbáltad , azóta szerintem durvább lett :) (akkor asszem még csak tanulták egymást) (készül a következő lépés is :) ) na de ne offoljunk szét mindent :) Engem érdekelne, nekem is ajánlották már, hogy megcisnálják, 170 eKm lesz a motorba, és nem igazán tudom, hogy mire számítsak. Csináltassam meg, vagy tankoljam a kocsiba inkább? Jöhetnek a tapasztalatok PM-ben is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Értem értem. Biztos hogy jo lenne. Utána kerestem googlin..hmm hát. azert a NM növekedés az elég hatásosnak néz ki. Csak kérdés hogy mennyire fog kapni a szerkezet. Vajon megéri e. :) Fogyasztásban mik a fejlemények? Jobb a fogyasztás vagy többet eszik? Ugyanolyan használat mellett. Nem kihasználva a teljes erejét. Ugyanoylan használat mellett, igy gondolom könnyebben és jobban megy... Szerintem az a +15-le nem fog ártani semminek. A lényeg, hogy a srác értse a dolgát. Én csak olyanhoz vinném, aki előtte és utána is leméri padon. Inkább fizetnék érte többet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kisbago Elküldve December1, 2013 Megoszt Elküldve December1, 2013 Sziasztok! Korábban írtam ide. 2.0 dti astrám van és nem akart menni az istennek se. A hiba oka a szívósor brutális eltömődése volt. A két középső szelep kb 80%-ban a többi 20-25%-ban elkormolódva. A turbónyomás érzékelőn 1cm!!!!!! vastag korom. Kitakarítás és 10 akksi lemerítése után megy szépen, a vízhőfök 80-ra beállt(eddig ingadozott) abszolút nem füstöl és még kevesebbet eszik. Azóta szeretem vezetni. Üdv mindenkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Értem értem. Biztos hogy jo lenne. Utána kerestem googlin..hmm hát. azert a NM növekedés az elég hatásosnak néz ki. Csak kérdés hogy mennyire fog kapni a szerkezet. Vajon megéri e. :) Fogyasztásban mik a fejlemények? Jobb a fogyasztás vagy többet eszik? Ugyanolyan használat mellett. Nem kihasználva a teljes erejét. Ugyanoylan használat mellett, igy gondolom könnyebben és jobban megy... általában 1-1.5 literrel kevesebbet kér ha megtudod állni hogy nem tolod neki :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 általában 1-1.5 literrel kevesebbet kér ha megtudod állni hogy nem tolod neki :) Hmm... ennyivel kevesebbet? Akkro ha most 5,5 az lemehet 4,5-re? Na erre lennék kíváncsi nagyon. Én nem hajtok, max. 5-ben 2500-as fordulat. Így olyan 5,2 - 5,5 várostól függően. Ha ez lemegy alapból 5 alá, akkor valóban megéri. Ki kellene próbálni.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rolland Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Értem értem. Biztos hogy jo lenne. Utána kerestem googlin..hmm hát. azert a NM növekedés az elég hatásosnak néz ki. Csak kérdés hogy mennyire fog kapni a szerkezet. Vajon megéri e. :) Fogyasztásban mik a fejlemények? Jobb a fogyasztás vagy többet eszik? Ugyanolyan használat mellett. Nem kihasználva a teljes erejét. Ugyanoylan használat mellett, igy gondolom könnyebben és jobban megy... Meg eri a chipeles, csokeni fog a fogyasztas es a lovacskak is meg erosodnek. Gyakorlatilag az elony a chipeles kovetoen a kovetkezo : Mivel a keverek jobban van optimizalva a szenyezodes is a motorba kevesebb lesz . Altalaba a chipeles abbol all ,hogy 0.2-0.3 %novelik a befecskendezet uzemanyag mennyiseget (diesel esetebe), a turbo bekapcsolasat lenebb hozzak vagyis 1800 fordulatrol mar kapcsoljon es nem 2200 fordulatnal, az elogyujtast is allitva van kb 0.5-1 fokkal . Na most a diesel esetebe azert csoken a fogyasztas mert gaz adas eseten egyszer befecskendezi az uzemanyagot es utana adagolja a levegot. Mivel a be fecskendezet uzemanyag /ido ugyan az es a levego mennyiseg nagyobb, megno az ero.A benzinesnel egy kicsit maskep van . Hatrany : a motor elettartalma csoken vagyis nem fog menni 700000km tegyuk fel hanem csak 550000-600000km de ez fug ,hogy mennyire van hajtva ,es valamivel egy kicsit a turbo is erolteteben megy . A turbok meghibasodatas nem lehet a chipre fogni vigyazat ;ezzeknek a meghibasodasat altalaba vagy a kenes hianya okoza ,vagy olaj szemet kerul ra es ki vesszi egyensulybol. Ezzeket azert adom meg mert sokan azt a hirt terjesztik ,hogy meg chipeled az autot akkor el megy a turbod hamarabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 általában 1-1.5 literrel kevesebbet kér ha megtudod állni hogy nem tolod neki :) Azért ez szerintem csak nagyobb motoroknál igaz, az én 1.8-asomnak 7.9-ről 7.3-ra ment le a fogyasztása ugyanolyan körülmények között használva, szóval sztem egy 1.4-nél már a fél literrel kisebb fogyasztásnak is örülni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Azért ez szerintem csak nagyobb motoroknál igaz, az én 1.8-asomnak 7.9-ről 7.3-ra ment le a fogyasztása ugyanolyan körülmények között használva, szóval sztem egy 1.4-nél már a fél literrel kisebb fogyasztásnak is örülni kell. ebben is lehet valami :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve December2, 2013 Megoszt Elküldve December2, 2013 Azért ez szerintem csak nagyobb motoroknál igaz, az én 1.8-asomnak 7.9-ről 7.3-ra ment le a fogyasztása ugyanolyan körülmények között használva, szóval sztem egy 1.4-nél már a fél literrel kisebb fogyasztásnak is örülni kell. Általában (jobb helyeken) többféle chiptuningot lehet kérni. Van olyan amelyik kifejezetten a fogyasztást optimalizálja, és van a teljesítmény tuning. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Span Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Helo! Az olajfolyásomhoz visszatérve megvan a ludas!! Az egr szelepemből folyik az olaj és a coolerból ami jön gumi cső az levezeti a szívósorra majd a blokk jobb oldalára ezért hittem azt hogy a szívósornál folyik az olaj. De a kérdésem az hogy mit lehet ellene tenni és mennyire normális az hogy olaj van az egr-ben????!! Bróbáltam képet feltöélteni de nem vágom hogy kell :( Amúgy az oldalán ami van luk ott folyik ki nagyobb terhelésnél fröcsél is olyan 3000-res fordnál !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kisbago Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Meg eri a chipeles, csokeni fog a fogyasztas es a lovacskak is meg erosodnek. Gyakorlatilag az elony a chipeles kovetoen a kovetkezo : Mivel a keverek jobban van optimizalva a szenyezodes is a motorba kevesebb lesz . Altalaba a chipeles abbol all ,hogy 0.2-0.3 %novelik a befecskendezet uzemanyag mennyiseget (diesel esetebe), a turbo bekapcsolasat lenebb hozzak vagyis 1800 fordulatrol mar kapcsoljon es nem 2200 fordulatnal, az elogyujtast is allitva van kb 0.5-1 fokkal . Na most a diesel esetebe azert csoken a fogyasztas mert gaz adas eseten egyszer befecskendezi az uzemanyagot es utana adagolja a levegot. Mivel a be fecskendezet uzemanyag /ido ugyan az es a levego mennyiseg nagyobb, megno az ero.A benzinesnel egy kicsit maskep van . Hatrany : a motor elettartalma csoken vagyis nem fog menni 700000km tegyuk fel hanem csak 550000-600000km de ez fug ,hogy mennyire van hajtva ,es valamivel egy kicsit a turbo is erolteteben megy . A turbok meghibasodatas nem lehet a chipre fogni vigyazat ;ezzeknek a meghibasodasat altalaba vagy a kenes hianya okoza ,vagy olaj szemet kerul ra es ki vesszi egyensulybol. Ezzeket azert adom meg mert sokan azt a hirt terjesztik ,hogy meg chipeled az autot akkor el megy a turbod hamarabb. Bocs, hogy beleszólok de nagyon zavarta a szemem a "turbó bekapcsolása" . A turbót nem lehet bekapcsolni állandóan megy, maximum a több anyag miatt előbb pörög fel és jobban érezhető a hatása magasabb fordulaton is. Valamint a vákummal játszanak egy kicsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rolland Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Bocs, hogy beleszólok de nagyon zavarta a szemem a "turbó bekapcsolása" . A turbót nem lehet bekapcsolni állandóan megy, maximum a több anyag miatt előbb pörög fel és jobban érezhető a hatása magasabb fordulaton is. Valamint a vákummal játszanak egy kicsit. Igazad van tevedtem a fogalmazasba Link to comment Megosztás: More sharing options...
8x57js Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Hello! Nos tapasztalatot szeretnék kérni. Mint a multkor emlitettem, hogy az egyik ugyanilyen 1.7 dti astraban akadnak fura dolgok, mármint hogy néha erős gyorsításnál, mikor a kettest kapcsoljuk és ujra odalépünk neki, 2250-2500 között mintha megtorpanna kicsit. Ennek lehet valami oka? aztán mértünk párat... talán valaki csinált már hasonlót. Ha nem esetleg megnézné nekünk, hogy legyen összehasonlítáási alap...? Előre is köszönjük. 60-90 kmh 4. fokozat 11sec 80-100kmh 4. fokozat 7,58sec 80-100kmh 5.fokozat 10sec. Ilyenkor nem érezni a torpanást. Inkább akkor ha nulláról indul az autó. 0-100 kmh...Mivel benzineshez volt szokva ugy indult, hogy kisebb gázzal,mivel disel biztos nem jó neki a teligáz, félt felpörgetni. Elindult az autó1750es fordulattal, visszaesett a fordulat1250re, itt kicsit befulladt a teligázra, aztán így első fokozat 1250ről-4500ig 40kmh, jött a kettes 2500ról-3750ig 65kmh jött a hármas 2600ról-3700ig 90kmh jött a négyes 2600ról-2800ig és 100 ez igy 20,5 sec elég karcsú. igazából az első fokozat az 5sec volt, a lassu indulásnak köszönhető. Gondolom ha tovább van húzatva és nem kell 4. akkor reális a gyorsulás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lion Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 8x57js Nálam ugyan ezek a hibák jelentkeztek, csekkolás után motorvezérlő leszed, rázás lötyögés (megtelt gázolajjal :)), nos javítás+ adagolóvezérlő leszed javítás, de a mennyiségszabályzót nem szedte le a szerelőm és sajnos ez hazavágta a már kitakarított adagoló vezérlőm. Az autóm egy hónapig állt a szerelő udvarán, mert a műszerész eltűnt. Nos gondoltam kézbe veszem a dolgot és vettem egy másik vezérlőt. Közben a sufniban megtaláltam a legelső már elromlott adagoló vezérlőt és gondoltam elküldöm kirándulni Gyulára Márton Csabika vette kezelésbe. A vezérlőről egy előző javítási kísérlet során 4 ellenállást letúrtak róla csavarhúzóval (előfordul) na ezt javította és indul csak leáll. Kb két hét múlva hív Csaba, hogy megy vissza a vezérlő 3 év garival. Telefonon azt ígérte csendesebb motor. No gondoltam ez is csak ígérget , és tényleg jobb a járása, ilyet utoljára akkor hallottam amikor 2003-ban megvettem az autót J Most már csak azt bánom, hogy küldhetem vissza mert kiderült rá tud programozni 20 LE-t így 95 lovas lesz és nem kell sűrűn visszaváltani 5-ből 4-be. A másik műszerész még nem jutott egyről kettőre, de megígérte megcsinálja Hiszi a piszi ! Na mindegy van még egy tari vezérlőm, de Csaba azt mondta nem kell tároljam, inkább adjam el, mert ők kifejlesztettek egy javítási módot és azért tud rá 3 év garit adni mert ez működik , nem megy tönkre barátjának 4 éve javított és még működik (valami gyárilag forrasztás hibás az összes,lehet direkt) Ami még plusz infó, a mennyiségszabályzó szelepet 38-as kulcs nyitja, de nem fér rá semmilyen csak a vágott 38-as villás, de az sem sokáig mert útban van neki az olajszűrő ház. Na én csináltattam hozzá egy 38-as csőkulcsot, ezt is birizgálni kell, de rámegy és meg lehet húzni vele a szelepet. Miért kellett csináltatnom kulcsot? Azért mert kb 3 hétig folyt a gázolajam a szelep mellett. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lion Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 Sziasztok! Nem tudtok egy jó hengerfejest, aki ki tudná cserélni a porlasztócsúcs hüvelyt o gyűrőstől? Motorkód y17dt. Köszi. Azt olvastam Erzsébeten a Mártírok utján van egy jó hengerfejes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
VZoli Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 8x57js Nálam ugyan ezek a hibák jelentkeztek, csekkolás után motorvezérlő leszed, rázás lötyögés (megtelt gázolajjal :)), nos javítás+ adagolóvezérlő leszed javítás, de a mennyiségszabályzót nem szedte le a szerelőm és sajnos ez hazavágta a már kitakarított adagoló vezérlőm. Az autóm egy hónapig állt a szerelő udvarán, mert a műszerész eltűnt. Nos gondoltam kézbe veszem a dolgot és vettem egy másik vezérlőt. Közben a sufniban megtaláltam a legelső már elromlott adagoló vezérlőt és gondoltam elküldöm kirándulni Gyulára Márton Csabika vette kezelésbe. A vezérlőről egy előző javítási kísérlet során 4 ellenállást letúrtak róla csavarhúzóval (előfordul) na ezt javította és indul csak leáll. Kb két hét múlva hív Csaba, hogy megy vissza a vezérlő 3 év garival. Telefonon azt ígérte csendesebb motor. No gondoltam ez is csak ígérget , és tényleg jobb a járása, ilyet utoljára akkor hallottam amikor 2003-ban megvettem az autót J Most már csak azt bánom, hogy küldhetem vissza mert kiderült rá tud programozni 20 LE-t így 95 lovas lesz és nem kell sűrűn visszaváltani 5-ből 4-be. A másik műszerész még nem jutott egyről kettőre, de megígérte megcsinálja Hiszi a piszi ! Na mindegy van még egy tari vezérlőm, de Csaba azt mondta nem kell tároljam, inkább adjam el, mert ők kifejlesztettek egy javítási módot és azért tud rá 3 év garit adni mert ez működik , nem megy tönkre barátjának 4 éve javított és még működik (valami gyárilag forrasztás hibás az összes,lehet direkt) Ami még plusz infó, a mennyiségszabályzó szelepet 38-as kulcs nyitja, de nem fér rá semmilyen csak a vágott 38-as villás, de az sem sokáig mert útban van neki az olajszűrő ház. Na én csináltattam hozzá egy 38-as csőkulcsot, ezt is birizgálni kell, de rámegy és meg lehet húzni vele a szelepet. Miért kellett csináltatnom kulcsot? Azért mert kb 3 hétig folyt a gázolajam a szelep mellett. Azt esetleg meg lehet tudni hogy mennyibe fájt a javítás és a +20 paci? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lion Elküldve December5, 2013 Megoszt Elküldve December5, 2013 Azt esetleg meg lehet tudni hogy mennyibe fájt a javítás és a +20 paci? Motorvezérlő 25 000Ft az adagoló vezérlő 40 000 Ft-de az enyém bontott már javított és hiányos volt. Ha nincs megbontva, akkor 30 000 E körül megáll, posta nincsen, ha kell a Gyulai srác száma írj elküldöm. A +20 LE 30 ezer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts