Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Recommended Posts

Elküldve

Hi!

Nem onnan jön a hang, hanem a motor ellenkező oldaláról. Mostanában nem hallottam, de minden esetre aggasztó dolog azért.

Nemsokára olajcsere, majd akkor kicsit átnézem, felemeltetem......

Elküldve

Hi!

Érdekes dolgot hallottam a 7végén.

Lehetséges az, hogy egyes autótípusokban, akár régebbiekben is legyen olyan visszajelző lámpicsku, ami azt jelzi, mennyi víz van a gázolajszűrőben????????

Elküldve

Még egy gyors kérdés......

Sportbetét DTI-be egészséges vagy sem? Hallottam olyat, hogymivel durvább, több levegőt enged be, több port is, így az károsítja a turbót.

Az elöző kocsimban alkalmaztam direkt szürőt, ott nagyon jó szolgáltatot tett.

Szal DTI-be lehet, vagy inkább nem ajánlott????

Elküldve
Hi!

Nem onnan jön a hang, hanem a motor ellenkező oldaláról. Mostanában nem hallottam, de minden esetre aggasztó dolog azért.

Nemsokára olajcsere, majd akkor kicsit átnézem, felemeltetem......

nem lehet hogy a kinyomocsapágy hangja ??????????? Egyébként most indulunk a MAMÁVAL 20-án horvátországba a müszerrel majd beszámolok a viselkedéséröl a drágámnak mármint az ASTRA-nak . :unsure:

Elküldve
Hi!

Létezik-e 6 sebességes váltó G Astra diesel-be?

Állítólag a G és a H széria 1.7 CDTI motorja közt az a különbség, hogy amit a G-nél chiptuningolsz, azt a H-nál gyárilag megkapod. Tehát, ha az 1.7 CDTI H-ban elérhető 6 gangosan akkor van G-hez illeszthető váltó. Ha van is, biztos nem adják óccsóé. Ezt ne vedd kp-nek, nem vagyok szakértő, én így hallottam!

Egyébként nyaralás alatt rogyásig rakott kombiban, folyamatos légkondihasználat, állandó tompított, 150-160- as autópályázás, hegyvidéki és városi totyorgás mellett 5.18 l/100km volt az igénye az én 1.7 CDTI motorosomnak. Kicst bosszant, hogy az útitárs Corolla D4-D ugyanezt 4.88 l/100km fogyasztással abszolválta (5 gang!).

Elküldve
Ez a valami nem azonosan forog a motor fordulatszámával.... hanem lassabban, hallhatóan lassabban. Meg lehet számolni az "akadásokat" remélem nem turbó...

Turbó "kicsit" gyorsabban forog, mint a motor. Legalábbis gázadásnál.....

Inkább az erőátvitelben lesz valami, én a váltóra, difire vagy kupplungra gyanakodnék, lehet, hogy amíg hideg az olaj a váltóban, addig van ez. Olyan, hogy forog, aztán akad, szerintem nincs arrafelé, inkább olyan, hogy valami forgó alkatrész kicsit üt, aztán forgás közben hozzáér valamihez (surlódik) aztán nem.

Elküldve
Állítólag a G és a H széria 1.7 CDTI motorja közt az a különbség, hogy amit a G-nél chiptuningolsz, azt a H-nál gyárilag megkapod. Tehát, ha az 1.7 CDTI H-ban elérhető 6 gangosan akkor van G-hez illeszthető váltó. Ha van is, biztos nem adják óccsóé. Ezt ne vedd kp-nek, nem vagyok szakértő, én így hallottam!

Egyébként nyaralás alatt rogyásig rakott kombiban, folyamatos légkondihasználat, állandó tompított, 150-160- as autópályázás, hegyvidéki és városi totyorgás mellett 5.18 l/100km volt az igénye az én 1.7 CDTI motorosomnak. Kicst bosszant, hogy az útitárs Corolla D4-D ugyanezt 4.88 l/100km fogyasztással abszolválta (5 gang!).

az egy rizszabálo más az áttétel csomag mennyiség meg a személyek száma meg beállitás meg sok-sok minden más lehet akkor is OPEL...............

Elküldve
az egy rizszabálo más az áttétel csomag mennyiség meg a személyek száma meg beállitás meg sok-sok minden más lehet akkor is OPEL...............

Ez is "rizszabáló", csak az anyját hívják Isuzunak, ez pedig annak a továbbfejlesztése és az apja nevét viseli. Így lett Opel. :unsure:

Elküldve
Ez is "rizszabáló", csak az anyját hívják Isuzunak, ez pedig annak a továbbfejlesztése és az apja nevét viseli. Így lett Opel. :lol:

tegnap este jöttünk haza Horvátországbol semmi gond csak a tankolással volt gondom mert az Annahegyi őmv kutnál vizes gasoilt kaptam ezért kicsit nyüglödöt a drágám de a másik tankolás megszüntette a tüneteket amik elég rángatossá tették az utat de a fogyimmal max meg vagyok elégedve 5.2/100-on minden gond nélkül.

Elküldve
tegnap este jöttünk haza Horvátországbol semmi gond csak a tankolással volt gondom mert az Annahegyi őmv kutnál vizes gasoilt kaptam ezért kicsit nyüglödöt a drágám de a másik tankolás megszüntette a tüneteket amik elég rángatossá tették az utat de a fogyimmal max meg vagyok elégedve 5.2/100-on minden gond nélkül.

lehet hogy elhamarkodtam az örömodát mert még mindig csinálja azt hogy 1 pill. kihagy ami azt jelenti hogy még mindig lehet benne viz . tud valaki olyan anyagot ami megszünteti a vizet a tankba .. aszürö szer. tiszta.

Elküldve

Én az olvastam az F astra dízel könyvében,hogy az üa szűrő aljában összegyűlik a víz.Az én szűrőmön van is víztelenítő csap,bár bevallom soha nem nyitottam ki,mert 2 olajcsere után mindig cserélem,általában tél előtt,hogy nehogy megdermedjen az aljában felhalmozódott parafin.

• 2 weeks later...
Elküldve

Kis idő elteltével megint írok.

Nem tudok hova lenni az örömtől....a kocsi fenomenális, és piramidális. A fogyasztás valami nagyon atom jó. Hosszútávon meg plána, szal eddig 5-ös a kicsike.

Olvasgatok erre arra, és ezek a gondolatok ötlöttek a fejembe.

Sportlégszürő vagy sportbetét, jó nem jó tapasztalat stb. ( anno nekem az 1.4-es benzines kocsimon volt, igazából csak mikor kivettem éreztem, hogy nem indul meg úgy..)

Lefújó szelep: van érelme, nincs értelme ilyen kis 1.7-es motornál.

Intercooler: a minap láttam egy Vectrát, nem mai darab, az elején egy akkora intercooler volt, mint fater F astrájának a hűtőjének a fele keresztbe.... Gyárilag nem tesznek nagyobbat , me nem kell, vagy csak azé van ebbe ekkore me nagyobb nem fér el? Vagy mert ez is éppen elég ehhez a motorhoz ( 1.7 DTI)

Lassan olajcser,meg finomságok lesznek, már gyűjtöm a lóvét... :lol:

Elküldve

Sziasztok!!

A következő problémám van,fateromnak van egy 1.7es isuzu motoros astra-ja és a motor tetején van egy elektronika amibe két csatlakozó van,na most az a gond hogy az ami elöl van csatlakozó abban áll a gázolaj de rendesen!és átáztatja a csatlakozó tömitését is,és igy folyik lefelé a gázoil!az mitöl lehet szerintetek??

elöre is köszi a segitséget

Elküldve
Sziasztok!!

A következő problémám van,fateromnak van egy 1.7es isuzu motoros astra-ja és a motor tetején van egy elektronika amibe két csatlakozó van,na most az a gond hogy az ami elöl van csatlakozó abban áll a gázolaj de rendesen!és átáztatja a csatlakozó tömitését is,és igy folyik lefelé a gázoil!az mitöl lehet szerintetek??

Itt olvass utána!

Elküldve
Sziasztok!!

nekem is volt ilyen problémém de nekem le is állt és gallyra vágta a immoelektronikát 90000-be fájt nekem ha nem állogat le akkor probáljátok kiszivatni 1 inj. fecskendövel és ha nincs messze nektek az üllöi uton az iparvasutnál van 1 OPEL gyors szerviz ö elháritja a problémát sok sikert.

Elküldve
lehet hogy elhamarkodtam az örömodát mert még mindig csinálja azt hogy 1 pill. kihagy ami azt jelenti hogy még mindig lehet benne viz . tud valaki olyan anyagot ami megszünteti a vizet a tankba .. aszürö szer. tiszta.

a tartos autopálya 130-150 jot tett a drágámnak mert mielött kimentünk volna 740km-nél gyulladt ki a soherjelzö miota hazajöttünk már 2x. tankoltam és 880-900km-nél gyullad ki a soherjelzö az OPEL csak OPEL marad mégha rizses motor van is benne ..............

Elküldve
ha nincs messze nektek az üllöi uton az iparvasutnál van 1 OPEL gyors szerviz ö elháritja a problémát sok sikert.

Ott mit csinálnak vele?

Ez a 2 csati, azon a nagy hűtőbordán van? Hogyan kerül oda gázolaj? Ez is egy felkúszós dolgo akkor?

Hogyan hárítják el a gyors szervízbe a problémát?

Elküldve

Helló!

Isuzus opel!az adagolón van 3 csatlakozó és mind a háromban áll a gázolaj,innen szivároghat fel az elektronikára??vagy máshonnét??2 napja tisztitottuk ki a az elektronika tetején a csatit és megint áll benne az oil!és egész egyszerűen nem jövök rá hogy honnan jut fel a csatihoz!!

Elküldve
Közben megtaláltam a szöveget, a megoldási lehetőségekkel:

"Amit fontos tudni!!! Minden leendő G astra tulajnak (isuzu diesel):

A computer-re sokan panaszkodnak, hogy hamar tönkremegy és drága.

Na azzal az a helyzet hogy az adagolón van valamilyen szelep, vagy akármi (részletkérdés)amihez csatlakozik egy vezeték ami felmegy a computerhez. Namármost ez a szelep szokott megrepedni, és a vezetéknek a belsején a rázkódástól szépen felmászik a gázolaj az agyba, ahol az egy elektrolitos folyadékot hoz létre és ez teszi tönkre azt:

Megoldás 1: adagolófelújítás: csak Kecel 300.000Huf + új computer 200.000Huf

Megoldás 2: szelep (vagy mi) csere: 60.000Huf + bontott computer 80.000huf

Megoldás 3!: be kell rakni egy kábelsarut a szelep és a vezeték közé (kb 10forint) ami levezeti az olajat a földre és nem hagyja eljutni a kábelig (pofon egyszerű csak nem lehet érte sok pénzt kérni ezért nem hirdeti senki)."

Hogy mint Petyák és IsuzusDesel-esek ne legyünk érzéketlenek egymás problémái iránt... :lol:

Elküldve

Sziasztok.

Egyik ismerősöm most szeretne Opel motoros 1.7TD G Astrát venni a kiszemelt autóban a probaút során 2szer is felvillant a fordulatszámjelző közepén lévő zöld ilyen villám jel vagy nem tudom micsoda. A kérdés az lenne hogy mire szolgál és hogy kell e villognia vagy sem :lol:

THX

Elküldve

Hali!

A 80 lovas 1.7 Cdti tulajokat kérdezném... Ugy kb. tavasz óta figyeltem fel egy néha jelentkező hangra ami 4-esben vagy 5-ösben jelentkezik ha visszalassulás után ugy 1200,1300 fordulatról próbálok kigyorsítani (lustaságból nem kapcsolok vissza) Olyan 1500-1750-ig van egy ilyen fura kuruttyoló-csörgő hang (nem túl hangos,csak a motor hangszíne tolódik el ilyen irányban) amit nem tudok mire vélni.A fejemben a turbónyomás feléledésével kapcsolódik össze de lehet hogy csak a hozzánemértés miatt.Nektek is megvan ez a hang?Hozzátartozik a normál működéshez,vagy lehet valaminek az előjele?Gondoltam még valami kipuff tömitésre is... Az ótó nem egész 2 éves és 72.000 km-t futott eddig.

Elküldve
Hali!

A 80 lovas 1.7 Cdti tulajokat kérdezném... Ugy kb. tavasz óta figyeltem fel egy néha jelentkező hangra ami 4-esben vagy 5-ösben jelentkezik ha visszalassulás után ugy 1200,1300 fordulatról próbálok kigyorsítani (lustaságból nem kapcsolok vissza) Olyan 1500-1750-ig van egy ilyen fura kuruttyoló-csörgő hang (nem túl hangos,csak a motor hangszíne tolódik el ilyen irányban) amit nem tudok mire vélni.A fejemben a turbónyomás feléledésével kapcsolódik össze de lehet hogy csak a hozzánemértés miatt.Nektek is megvan ez a hang?Hozzátartozik a normál működéshez,vagy lehet valaminek az előjele?Gondoltam még valami kipuff tömitésre is... Az ótó nem egész 2 éves és 72.000 km-t futott eddig.

Nem lehet,hogy csak valami rezonál pont ezen a fordulaton?

Elküldve
Nem lehet,hogy csak valami rezonál pont ezen a fordulaton?

Lehet... Csak az volt a feltünő mikor a tavalyi tél után az ömv visszaállt az alpesi naftáról a nyári prémiumra,akkor hirtelen eltűnt ez a hang.De mostanában megint hallom. (még a nyári prémiumot tankolom)

Elküldve
Lehet... Csak az volt a feltünő mikor a tavalyi tél után az ömv visszaállt az alpesi naftáról a nyári prémiumra,akkor hirtelen eltűnt ez a hang.De mostanában megint hallom. (még a nyári prémiumot tankolom)

Esetleg shell?

De szerintem még mindig lehet,hogy valmai rezonál.

Amikor ilyen alacsony fordulatról húzatsz ki egy düzelt,van egy bizonyos fordulat,ahol a motor elég szépen ficánkol.

Kb mint amikor én egy bengásba ültem be és nehezen állt rá a kezem,hogy ne 3-ban kanyarodjak! :lol: Állandóan rezonált szegénykém!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.