sniffer Elküldve Augusztus4, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2011 sziasztok, Ma gépre tettük a masinát Astra G Y17DT motorkóddal, minden mért adat jó, ami észrevétel, nehezen épül fel a turbónyomás, lassan éri el a kívánt értéket.néha mikor odaléptem neki 1800 fordulat felett (már akkor kapcsol a turbó) 0,4bar lemaradás volt az értékhez képest, és csak egész lassan érte utol magát. Igazándiból a gyorsulás jó, de 140 felett 5-be váltva már nem megy jobban az autó, valószínűleg ott már nem tud felépülni a töltőnyomás. Hibát nem ír be a gép. Valakinek ötlete? Ha 140-nél teszed 5-be az nem igazán motorbarát dolog és a turbónak meg főleg nem tesz jót!Igy nem csak turbócseréd lesz hamar, hanem motorgenerálod is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci-Hun Elküldve Augusztus6, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2011 sziasztok, Ma gépre tettük a masinát Astra G Y17DT motorkóddal, minden mért adat jó, ami észrevétel, nehezen épül fel a turbónyomás, lassan éri el a kívánt értéket.néha mikor odaléptem neki 1800 fordulat felett (már akkor kapcsol a turbó) 0,4bar lemaradás volt az értékhez képest, és csak egész lassan érte utol magát. Igazándiból a gyorsulás jó, de 140 felett 5-be váltva már nem megy jobban az autó, valószínűleg ott már nem tud felépülni a töltőnyomás. Hibát nem ír be a gép. Valakinek ötlete? Kollégámnak 130 felett már nem ment ha meg volt pakolva a kocsi egy keveset.Gyenge szerintem csak ennyi.Ha csak nem neki is valami már szarakodik rajta.Nekem 2.0 dti multkor 160-ig 5 ben húzott fojamatosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
antares Elküldve Augusztus7, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2011 Ha 140-nél teszed 5-be az nem igazán motorbarát dolog és a turbónak meg főleg nem tesz jót!Igy nem csak turbócseréd lesz hamar, hanem motorgenerálod is. sziasztok, Nem ez jellemző, ez csak a teszt ideje alatt volt így, de szerintem megette a fene az ilyen motort ha nem bírja ki, az biztos, hogy nem jó neki. Az enyémen ki van iktatva az olajhűtő, de még így is szivárog az olaj a tágulásiba, nem tudom honnan. Nincs semmi fej hibára utaló jel, nincs vízforralás, télen utcán parkolva, pöccre indult -10 fokokban is, nem tudom a befecskendező csúcsoknál írták megtörténhet, de több szerelő haverom is azt állítja akkor inkább a víz jut az olajba, és fogy a víz. Valakinek esetleg egyéb ötlete? A tágulásiba két cső van bekötve, csak az egyik van megpüffedve az olajtól, amelyik a hűtő tetejéről jön, ezen az ágon csak már mikor meleg a motor van áramlás. Hétvégén volt szerencsém egy ugyan ilyen autót hajtani, hát van különbség, főleg mikor a turbó elkezd tölteni, nálam harmadikból már a fordulatmutató látványosan lassabban mozog, de még elfogadható, legfeljebb majd ha elkezdi szórni az olajat a turbónál, akkor majd felújíttatom, vagy cserélem. mindenkinek jó autózást, sziasztok Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Augusztus7, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2011 sziasztok, Nem ez jellemző, ez csak a teszt ideje alatt volt így, de szerintem megette a fene az ilyen motort ha nem bírja ki, az biztos, hogy nem jó neki. Az enyémen ki van iktatva az olajhűtő, de még így is szivárog az olaj a tágulásiba, nem tudom honnan. Nincs semmi fej hibára utaló jel, nincs vízforralás, télen utcán parkolva, pöccre indult -10 fokokban is, nem tudom a befecskendező csúcsoknál írták megtörténhet, de több szerelő haverom is azt állítja akkor inkább a víz jut az olajba, és fogy a víz. Valakinek esetleg egyéb ötlete? A tágulásiba két cső van bekötve, csak az egyik van megpüffedve az olajtól, amelyik a hűtő tetejéről jön, ezen az ágon csak már mikor meleg a motor van áramlás. Hétvégén volt szerencsém egy ugyan ilyen autót hajtani, hát van különbség, főleg mikor a turbó elkezd tölteni, nálam harmadikból már a fordulatmutató látványosan lassabban mozog, de még elfogadható, legfeljebb majd ha elkezdi szórni az olajat a turbónál, akkor majd felújíttatom, vagy cserélem. mindenkinek jó autózást, sziasztok Legelőször is kösd vissza az olajhűtőt, vagy vegyél rá egyet. Ha enélkül használod, szerintem kinyírod az egész technikát. A motorolajnak nem csak kenési, hanem hűtési feladata is van. A túlmelegedett , túlhígult olaj folyamatosan öli a turbót és a motort is. Ez akár összefügghet a hf. átégésével is, de ezt csak laikusként gondolom. Az olajhűtő kikötés csak mókolás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve Augusztus7, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2011 Kollégámnak 130 felett már nem ment ha meg volt pakolva a kocsi egy keveset.Gyenge szerintem csak ennyi.Ha csak nem neki is valami már szarakodik rajta.Nekem 2.0 dti multkor 160-ig 5 ben húzott fojamatosan. nekem 130 135km/h nál adja le a nyomaték csúcsot ennyivel bármelyik emelkedőn ami van kis hazánkban autópályán hasít agyonpakolva érdi emelkedőn 4 személlyel nem sok csomaggal 140 től még húzott 160 nál sajnos letorpan csak lejtőn zúz 170 180 at fénykorában 190 volt a rekord lefelé a 4esen bercelitől lefele engem az idegesít hogy néha szalad mintha kergetnék ez ritka . utána meg lomha belustul nem érezni a 75 lovat :) még nem jöttem rá miért de úgy tűnik mintha a levegő hőmérsékletétől függne 18 - 22fok az ideális neki Link to comment Megosztás: More sharing options...
antares Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Sziasztok az olajhűtő lekötése szerintem a motort nem nyírja annyira inkább a turbót. A motor hűtve van, vízzel, viszont a turbóra tényleg melegebb olaj jut. A bemelegedésben sem vettem észre semmi különbséget, ugyan úgy 4 km után nyit a termosztát. A probléma az, hogy nem tudom honnan jön az olaj, most majd kimosom a tartályt, és figyelem jön-e még, nem olcsó alkatrészről van szó, nem akarom megvenni, aztán kiderül nem ez van átrepedve. Mobil olajat raktam bele, bírja a hőt, nem esik szét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 nekem 130 135km/h nál adja le a nyomaték csúcsot ennyivel bármelyik emelkedőn ami van kis hazánkban autópályán hasít agyonpakolva érdi emelkedőn 4 személlyel nem sok csomaggal 140 től még húzott 160 nál sajnos letorpan csak lejtőn zúz 170 180 at fénykorában 190 volt a rekord lefelé a 4esen bercelitől lefele engem az idegesít hogy néha szalad mintha kergetnék ez ritka . utána meg lomha belustul nem érezni a 75 lovat :D még nem jöttem rá miért de úgy tűnik mintha a levegő hőmérsékletétől függne 18 - 22fok az ideális neki Szia! Ez érdekes,mert én is ugyan ezt vettem észre,valamikor nyomom,megy mint állat,valamikor meg nyomom,olyan,mintha nem akarna felpörögni a túrbó,egy kicsit jobban beletaposok a gázba,akkor meg hirtelen "ránt" egyet,és neki iramodik,bár én lehet nagyon hozzá szoktam a 100 lovashoz,annál nem kellett annyira taposni a gázpedált,hogy menjen,ennél jobban bele kell lépni,hogy menjen.Hiába,a 75 ló az csak 75 ló,csak azt nem értem,miért nem tudták legalább 82 le-re megcsinálni,mint az F astra ISUZUJÁT,miért volt jó,hogy lecsökkentették a Le-t? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 A torpanásra, próbáljátok meg a légtömegmérőt kipucolni, nekem ez be szokott jönni. Nem tudom mi baj a 75 LE-val. ez ennyit tud, cserébe 5,5L / 100km teljesen jó. Igaz néha mikor úgy 7 mázsa van az utánfutón meg kell gondolni dolgokat, de nekem teljesen megfelel a célra. De ha megpakolom az utasteret akkor sincs vele gondom, elmegy bárhová a megengedett sebességkorlátok között... :) Nálam érdekes módon a levegőszűrőket "ette" egy időben. 2 havonta cseréltem, utána ment mint a mérgezett egér. Nekem 5-ben 130-nál éppen 3000 fordulat van. Havonta 1x 2x megkergetem akkor 3-asban és 4-esben húzatom 4000 kb. De átlag 2500-2800 körül elváltok. Ez egy ilyen technika, akinek erősebb kell az vegyen 2.0 DTI vagy CDTI-t. :D Nálam még mindig a vízfogyás van porondon, megint szerelőhöz kell mennem, mert valahova elmegy a vizem, lassan de biztosan. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Augusztus9, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2011 A torpanásra, próbáljátok meg a légtömegmérőt kipucolni, nekem ez be szokott jönni. Nem tudom mi baj a 75 LE-val. ez ennyit tud, cserébe 5,5L / 100km teljesen jó. Igaz néha mikor úgy 7 mázsa van az utánfutón meg kell gondolni dolgokat, de nekem teljesen megfelel a célra. De ha megpakolom az utasteret akkor sincs vele gondom, elmegy bárhová a megengedett sebességkorlátok között... :) Nálam érdekes módon a levegőszűrőket "ette" egy időben. 2 havonta cseréltem, utána ment mint a mérgezett egér. Nekem 5-ben 130-nál éppen 3000 fordulat van. Havonta 1x 2x megkergetem akkor 3-asban és 4-esben húzatom 4000 kb. De átlag 2500-2800 körül elváltok. Ez egy ilyen technika, akinek erősebb kell az vegyen 2.0 DTI vagy CDTI-t. :D Nálam még mindig a vízfogyás van porondon, megint szerelőhöz kell mennem, mert valahova elmegy a vizem, lassan de biztosan. :D Gondolom mindegy milyen tisztító szert használok,vagy van valakinek valami jól bevált cucc,amivel fa...án meg lehet pucolni? Nincs nekem semmi problémám a 75 lóval,csak ez a megtorpanás zavar egy picit,de nem vészes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Augusztus9, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2011 Gondolom mindegy milyen tisztító szert használok,vagy van valakinek valami jól bevált cucc,amivel fa...án meg lehet pucolni? Nincs nekem semmi problémám a 75 lóval,csak ez a megtorpanás zavar egy picit,de nem vészes. Én sima Féktisztítóval szoktam befújom vastagon és annyi..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Augusztus9, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2011 Én sima Féktisztítóval szoktam befújom vastagon és annyi..... Köszönöm az infót,majd megpróbálom,hátha jobb lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
antares Elküldve Augusztus10, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2011 Üdv mindenkinek Hát nem hagy továbbra sem nyugodni a dolog, több szerelő is tanácstalanul áll az én autóm előtt. Nem merik rámondani a hengerfej problémát, mert télen is jól indul, nincsenek a vízcsövek szétnyomva, vízfok teljesen jó, de az olaj még mindég jön a tágulásiba, habár az olajhűtő kiiktatva, rendszer átmosva. Az autó végsebessége 140 km/h azt is nyögvenyelősen éri el. turbónyomás néha nehezen épül fel, de azt mondják még elfogadható, nem is turbó. Légtömegmérő jó, új boschra cserélve is ennyi a teljesítmény. Az ECU-ban volt gázolaj, kiszedték belőle, adagoló elektronika okés. Angol honlapon olvastam ha bemelegedés után nincs meg az autó teljesítménye akkor még lehet ECU probléma. Nálam ha bemelegszik a motor , nem húz annyira, de ez szerintem lehet hengerfej probléma is, gondolok itt a hőtágulásra, de akkor is jó a vízhőfok, tehát nem tudom. Lehet, hogy az ECU-nak egy szoftware frissítés kellene, vagy inkább megválni az autótól, nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Endy Elküldve Augusztus10, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2011 Üdv mindenkinek Hát nem hagy továbbra sem nyugodni a dolog, több szerelő is tanácstalanul áll az én autóm előtt. Nem merik rámondani a hengerfej problémát, mert télen is jól indul, nincsenek a vízcsövek szétnyomva, vízfok teljesen jó, de az olaj még mindég jön a tágulásiba, habár az olajhűtő kiiktatva, rendszer átmosva. Az autó végsebessége 140 km/h azt is nyögvenyelősen éri el. turbónyomás néha nehezen épül fel, de azt mondják még elfogadható, nem is turbó. Légtömegmérő jó, új boschra cserélve is ennyi a teljesítmény. Az ECU-ban volt gázolaj, kiszedték belőle, adagoló elektronika okés. Angol honlapon olvastam ha bemelegedés után nincs meg az autó teljesítménye akkor még lehet ECU probléma. Nálam ha bemelegszik a motor , nem húz annyira, de ez szerintem lehet hengerfej probléma is, gondolok itt a hőtágulásra, de akkor is jó a vízhőfok, tehát nem tudom. Lehet, hogy az ECU-nak egy szoftware frissítés kellene, vagy inkább megválni az autótól, nem tudom. Üzemanyagszűrőt mikor cseréltél? Kettővel ezelőtti autóm off Fabia 1.9 Sdi ( most fater jár vele) megvétele utáni napon tesztelgettem. Megvétel előtt szakszervizben átvizsgálás, minden ok.Szervizkönyv, első tulaj, 73 ezer km. 110 volt a végsebesség. Azonnal vissza a kereskedésbe, .sart vág a kerék. Erre ők: cseréltessek üa. szűrőt. Irány egy ex Skoda szerelő műhelye. Műszer szerint üa. ellátó rendszer hiba. Próbálkozzunk szűrővel. Szerencsére az volt a hiba. Utána megtáltosodott a gép. :) 64 Le Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Augusztus13, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2011 Üzemanyagszűrőt mikor cseréltél? Kettővel ezelőtti autóm off Fabia 1.9 Sdi ( most fater jár vele) megvétele utáni napon tesztelgettem. Megvétel előtt szakszervizben átvizsgálás, minden ok.Szervizkönyv, első tulaj, 73 ezer km. 110 volt a végsebesség. Azonnal vissza a kereskedésbe, .sart vág a kerék. Erre ők: cseréltessek üa. szűrőt. Irány egy ex Skoda szerelő műhelye. Műszer szerint üa. ellátó rendszer hiba. Próbálkozzunk szűrővel. Szerencsére az volt a hiba. Utána megtáltosodott a gép. :) 64 Le nekem is y17dti. a müszer, ma jöttünk haza a balcsirol gond az autopályán nincs ráérünk a O -ásra elkezd megtorpanni gáz fék gyujtással nincs hibakod /folyamatos villogás g-f-gykapcs .-val/, lehet légtömegmérö vagy valami más? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balocsi78 Elküldve Augusztus18, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2011 Srácok sos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vákum cső csatlakozásos problemám van (isuzu 1.7dti) Érdekelne az összes vákumcső csatlakozási rajza, de főleg a vezérlő elektronika alatti kicsi vákumdoboz . Van rajt egy vékonyabb és egy vastagabb cső. Melyik hova megy? valaki küldjön egy rajzot nagyot segitene!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
antares Elküldve Augusztus19, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2011 Srácok sos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vákum cső csatlakozásos problemám van (isuzu 1.7dti) Érdekelne az összes vákumcső csatlakozási rajza, de főleg a vezérlő elektronika alatti kicsi vákumdoboz . Van rajt egy vékonyabb és egy vastagabb cső. Melyik hova megy? valaki küldjön egy rajzot nagyot segitene!!! Szia, az egyik a vákuum pumpához megy, ha jól tudom a kisebb átmérő, a nagyobb a turbó szelepet nyitó membrános szelephez. Fent az EGR szelep vezérlésénél meg tudod nézni melyik cső megy a vákuum pumpához, azt kell egy T elosztóval összekötni a lenti szeleppel, az átmérő egyértelműen megmutatja. A másik ami a turbó aktuátorhoz megy az nálam el van vezetve a motor mellett a termosztátnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balocsi78 Elküldve Augusztus19, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2011 Na most ez nekem kinai egy kicsit bocsi egy sematikus rajznak jobban örülnék. Megoldható ?egy szabadkézi is jó . Link to comment Megosztás: More sharing options...
balocsi78 Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 SKACOK BOCSI DE NAGYON FONTOS LENNE! NEM BIROM ÖSSZERAKNI AZOKAT A FRÁNYA CSÖVEKET! SOS SOS! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci-Hun Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 Sziasztok fórum társak.Az lenne a kérdésem ,hogy y20dth kódú Astra G 2.0 DTi -ben milyen gyakran kell üzem anyag filtert cserélni?És hogy hátul az ülés alatt kell-e tisztítani az ózemanyagtartájban lévő szűrőt ,ha van , lehet hülyeséget beszélek .Haverom faterja ott takarított ki valamilyen filtert vagy mit de meg is javult a kocsija,igaz nem Opel .És milyen fajtát ajánlotok leginkább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 SKACOK BOCSI DE NAGYON FONTOS LENNE! NEM BIROM ÖSSZERAKNI AZOKAT A FRÁNYA CSÖVEKET! SOS SOS! Szívesen lefényképezném neked,de sajnos az enyém nem olyan! Google-n nem tudnál megfelelő képet találni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 SKACOK BOCSI DE NAGYON FONTOS LENNE! NEM BIROM ÖSSZERAKNI AZOKAT A FRÁNYA CSÖVEKET! SOS SOS! van összevissza 2 szelep ami egyforma, az egyik a turbó kerülőszelepét nyitja (ez van az adagoló mögött) Ami a vezérlő elektronika alatt/mellett van az az AGR-t vezérli. Tehát te erről beszélsz A mágnesszelepen két csőcsatlakozás van. Gyújtás, illetve járó motor nélkül amelyik csőcsonkon vissza tudsz szívni levegőt (egy cső segítségével szájjal) az a csőcsonk az AGR szelepé, tehát ezt kötöd össze az AGR-t működtető membránnal. Ez amúgy a vastagabb cső. A másik csőcsonk a vezérműtengely szíjkerék és a a tűzfal közt feljövő vékony vákuumcsőre csatlakozik egy T elágazóba. (Ezen a csőcsonkon nem tudsz levegőt visszaszívni, csak akkor tudnál, ha a tekercs behúz) Ha így nem érted akkor hagyjuk, mert az a minimum, hogy tudod melyik alkatrész micsoda............... Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 SKACOK BOCSI DE NAGYON FONTOS LENNE! NEM BIROM ÖSSZERAKNI AZOKAT A FRÁNYA CSÖVEKET! SOS SOS! És ha még a google-t is használnád: motortér ahol a 2. a mágnesszelep a 3. pedig az AGR A mágnesszelepen is jól látszanak a rádugott csövek, tehát a vastagabb a jobboldali azaz az AGR-el összekötött oldal Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Augusztus21, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2011 SKACOK BOCSI DE NAGYON FONTOS LENNE! NEM BIROM ÖSSZERAKNI AZOKAT A FRÁNYA CSÖVEKET! SOS SOS! Még durvább képek: AGR mágnesszelep Itt pedig lapozz jobbra: AGR mágnesszelep 2 Így már a 4.-es unokahúgom is össze tudná tenni :-D Üdv: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyattila Elküldve Augusztus22, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2011 a nyíri az egy nagyonjó diesel szerviz. érdemes oda vinni. amugy én találtam a 17 kerületben egy olyan ######it, aki csak 2.0 DTI meg 2.2 DTI vel foglalkozik, becsukott szemmel szedi szét és rakja össze. nekem nagyonsok ismerősi autót javitott már meg negyedáron... ha kell holnap meg tudom adni a számát. hello.elég régi forumot találtam de hátha még meg izonyos van ez a bizonyos nyíri disel szerviz telószáma.nagyon érdekelen. Köszönöm:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Augusztus22, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2011 Nyíri diesel! Ez lenne az vagy másik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts