Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Sziasztok!!!

Nah kiféktisztítóztam a légtömegmérőmet, de nem hozott eredményt. Ma jöttem haza melóból, és erő nuku, 5 ből már egy kicsi emelkedő láttán vissza kellett raknom 4 be. Meg belenézek a tükörbe, fényes nappal csak 2 lámpát láttam a mögöttem jövöből, akkora koromfekete füstöt okádott....

Hazaértem, rögvest belenéztem a motortérbe. Hát a múltkor diódahidat meg csapágyakat cseréltem a generátorba, és mikor szedtem le meg raktam fel, valószínű megerőltettem a vékonyabbik vákumcsövet. A csonk hosszában el volt repedve. Levág 2 centi, visszarak, próba, ÉLVEZET!!! Remélem csak ennyi volt a gond!

Amúgy jól gondolom hogy a kipu visszavezető szelepet, meg valamit az adagolón vezérel az a vákum? Y17DT n szokott gond lenni a kipu.gáz visszavezetéssel? Érdemes ott tisztogatni???

Megosztás:

Sziasztok!!!

Nah kiféktisztítóztam a légtömegmérőmet, de nem hozott eredményt. Ma jöttem haza melóból, és erő nuku, 5 ből már egy kicsi emelkedő láttán vissza kellett raknom 4 be. Meg belenézek a tükörbe, fényes nappal csak 2 lámpát láttam a mögöttem jövöből, akkora koromfekete füstöt okádott....

Hazaértem, rögvest belenéztem a motortérbe. Hát a múltkor diódahidat meg csapágyakat cseréltem a generátorba, és mikor szedtem le meg raktam fel, valószínű megerőltettem a vékonyabbik vákumcsövet. A csonk hosszában el volt repedve. Levág 2 centi, visszarak, próba, ÉLVEZET!!! Remélem csak ennyi volt a gond!

Amúgy jól gondolom hogy a kipu visszavezető szelepet, meg valamit az adagolón vezérel az a vákum? Y17DT n szokott gond lenni a kipu.gáz visszavezetéssel? Érdemes ott tisztogatni???

Hali!

Érdemes.

Amit múltkor ígértem leírást nem felejtettem el ,de eddig nem találtam + a programot. :D

Megosztás:

na ma szétkaptam a bedöglött motorom hengerfejét levettem a szívó oldali cuccot

a mociban volt 160000km

a szívó csonk amin az agr van, nem vészes az elkoszolódás de lehetne vakarni a kormot

a motor levegő ellátásába nem nagyon zavar bele szerintem.

a köztes lemez amiről előzőleg szó esett

amin minden második légjárat kisebb na ott koncentráltabban rakódik le a korom

ezeket a lyukakat kimaratva biztos jobb a kocsinak, tapasztalat érdekelne? fogyasztás nővekedés észrevehető e?

mert lehet neki ugrok ha nem vészes a lemez cseréje és maratása nem drága.

a vákuumcsövek hibája észlelhető a féken

a pedál nem elég kemény nem fent fog hanem egy kicsit lejjebb .és kevesebb az erő a motorban.

én akkor vettem észre hogy rosszak a csövek amikor megszokottnak vélten lent fogott a fék kicsivel.

újraindítva viszont meglepően erősebb lett a motor meg keményebb volt a fék. pont sikerült a vákuumnak visszatérnie :D

Megosztás:

Egy időbe eszegette nekem is a hűtővizet, nem foglalkoztam vele, mivel az utastér nem büdösödött, a motor pedig tökéletes volt. Aztán egyszer csak abbamaradt. Aztán mikor generátoros lett (ismét) akkor láttam, hogy a generátor + a blokk közt van egy csőcsatlakozás. Ez volt körbe rózsaszín vízköves a fagyállótól. Ahogy jött ki, úgy párolgott a blokkról, ezért nem folyt sehol.

Nem bántottam, mert mint írtam megjavult magától. :-)

Szia az hogy generátoros lett az mit jelent? Nekem is folyik valahol a hűtővíz és az utóbbi napokban alíg gyúl már be az autó :D

Forgat forgat és egyszer csak egyenetlenül startolva elindul ... talán hengerfejes lesz :lol:(((

Y17DT

Megosztás:

Szia az hogy generátoros lett az mit jelent? Nekem is folyik valahol a hűtővíz és az utóbbi napokban alíg gyúl már be az autó :D

Forgat forgat és egyszer csak egyenetlenül startolva elindul ... talán hengerfejes lesz :lol:(((

Y17DT

Hali!

ennél a csőnél szokott ereszteni:

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://...024&bih=587

itt a csonk és a fém cső csatlakozásnál vagy a csonknál.

Nem túl gyakori h hf-es inkább adagoló vagy edu(adagoló vezérlő)

szokott tönkremenni. :D

Megosztás:

Szia,

Eddig csak a gáz + fék módszert próbáltam az vagy nem müködik nálam vagy nincs hibakód ... holnap jön a csatlakozóknál lévő lábak összeéríntése ... remélem ezzel nem ronthatok el semmit :D

én inkább nem érintenék össze semmit semmivel :D :lol:

Vidd inkább el egy hibakód kiolvasásra általában 3-4e ft.

Megosztás:

Hali!

ennél a csőnél szokott ereszteni:

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://...024&bih=587

itt a csonk és a fém cső csatlakozásnál vagy a csonknál.

Nem túl gyakori h hf-es inkább adagoló vagy edu(adagoló vezérlő)

szokott tönkremenni. :D

Szia,

Köszi a gyors választ, sajnos nagyon nem értek a motorokhoz, kicsit pontosabban eltudnád mondani melyik csonkra - csőre gondolsz? a képen sokminden látható ?!?!

Köszi

Megosztás:

Sziasztok! Tudna nekem képet küldeni valaki Y17DT "szinte érintetlen"motortérről? Kimondottan az akkumulátor bal oldalán, az akku lefogató csavar mellett elmenő vékony vízcső elhelyezkedése érdekelne, ami később elfordul jobbra az akkutartó sarkánál, belefekszik az akkutartóban kiképzett vízcsőtartóba, és a kiegyenlítő tartály alsó csonkjára kapcsolódik. A kép az akkutartó lefogató csavartól a bal felső sarkáig érdekelne. Sajnos nem tudom, hogy eredetileg hol futott ez a vízcső és az akkutartóra (bal felső sarkára) kötegelővel felfogatott vastag gégecsőben futó kábelkorbács és hogy keresztezik egymást ezek (nekem mindig hozzáér a termosztátház és dörzsöli valamelyket, ami éppen kívül helyezkedik el). Köszönöm előre is a segítséget és a képeket, amit erre az e-mail címre várnék: b.tamas@citromail.hu

Megosztás:

Sziasztok,

Na most jovok a szervízből: minden paraméter normális semmilyen tárolt hibakókot nem találtunk :lol: most nem tudom hogy sírjak vagy nevessek :D:D

Akkut is letesztelték, teljesen rendben van annak ellenére hogz majdnem 11 éves....

A befecskendezés mennyiségét is leellenőrizték az is rendben volt...

Én ezt nem értem :)

Megosztás:

Sziasztok

ma elindultam Nagyváradról Temesvárra és nem jutottam csak Aradig mert elment az erő a motorból. Minden ok volt egészen egy előzésig, mikor beleléptem a gázba és nem történt semmi... nem volt több erő. Lehalkítottam a rádiót és egy fura szuszogós hangot adott ki. Kb. 5 km után hatalmas füst áradt ki a kocsiból. Azonnal hívtam a szervizemet és megtudtam, hogy kb. a turbóval lehet gond de semmi konkrétat nem tudtak mondani. Visszafordultam és pianóba 50-60 km/h-val mentem. Haladtam 5 km-ert mikor egy furcsa fémes hangot hallottam és a fordulatszám mutató fel-le ingadozott.

Félre álltam és autómentővel elvittük Nagyváradra a szervizbe. Persze a szervizbe lejárt a munkaidő és csak a szervizfőnökkel tudtam beszélni, aki viszont nem mondott semmi konkrétat.

Valaki járt már így vagy hasonlóan??? Vagy valami ötlet. pls.

sziasztok

na ma szétszedték a verdát és kiderült, hogy megment a turbó :D Valaki cseréltetett már turbót Y17DTI-be? Sajnos az itteni árak eléggé nagyok de mivel közel van a határ többen átjárnak magyar honba alkatrész vásárlás céljából is... Valaki nem tudna segíteni, hogy milyen árba kapható egy új turbó vagy akár egy bontott??? vagy esetleg tipp, hogy milyen oldalon keresgéljek... Előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok! Tegnap délelőtt próbára lehúztam a vákumcsövet a vákumérzékelő elmenő ágáról (húztam rá egy rávaló gumi sapkát), hogy ne működjön az AGR. Az AGR csonkját is ledugóztam egy sapkával, hogy ne menjen bele a por stb... Hibajelzésem nincs, alsó fordulat tartományban mintha rugalmasabb lenne az autó. De, ahogy üzemi hőfokot eléri az autó, 1000-es fordulat tartományban elkezd berregni a vákumérzékelő. Elősször nem tudtam mi az, de az asszonypajtival tartattam a gázt ebbe a tartományban és meglett a berregés forrása. Nem mindig csinálja, de ahhoz elég gyakran, hogy idegesítő a hangja. Ráadásul megérintve berregéskor elégé remeg, nem-e lesz így baja az érzékelőnek? Van-e valakinek hasonló tapasztalata? Visszaállítva minden eredeti állapotba semmi berregése az érzékelőnek. Úgy néz ki, a kipufugó gáznak kell az útját lezárnom az AGR felé. Válaszokat, tapasztalatokat előre is köszönöm!

Megosztás:

A vaterán ilyenek vannak.40-50ezer ft körül.

sziasztok

na ma szétszedték a verdát és kiderült, hogy megment a turbó :D Valaki cseréltetett már turbót Y17DTI-be? Sajnos az itteni árak eléggé nagyok de mivel közel van a határ többen átjárnak magyar honba alkatrész vásárlás céljából is... Valaki nem tudna segíteni, hogy milyen árba kapható egy új turbó vagy akár egy bontott??? vagy esetleg tipp, hogy milyen oldalon keresgéljek... Előre is köszönöm.

Megosztás:

sziasztok

Hali!

Mi lett konkrétan a turbóval?

Én a gyárimat 30-ért adtam el.Szokott lenni a vaterán 30 körül de most inkább 50e körül vannak. :lol:

Megosztás:

Sziasztok.

Gondom lenne a kocsival, ha esetleg vki tud ra egy megoldast szivesen elfogadnam. A tegnap indultam utnak vele (600km). Kb feluton kigyulladt a kis sarga lampa. Azt vettem eszre ha a turbo felporog akkor kialszik. De ahogy leesik a fordulatszam, rogton elkezd vilagitani megint. Mi lehet a baj? Lehet igy jarni vele? Mert valahogy haza is kellene mennem....kint vok romaniaban

Megosztás:

Hali!

y17dt-n nem garett turbo van hanem TDO.

:D

Opelbe gyárilag IHI vagy Garret került beépítésre.

"Y17DT

Bauform: R4

Steuerung: DOHC

Anzahl der Ventile: 16

Bohrung (mm): 79,0

Hub (mm): 86,0

Volumen (cmł): 1686

Leistung (kW bei min-1): 55 / 4400

Drehmoment (Nm bei min-1): 165 / 1800 - 3000

Verdichtung: 18,4 : 1

Motormanagement: Denso ECD-V5

Steuerung: Zahnriemen

Abgasanlage: AGR, Katalysator

Besonderheiten: E-Gas, Turbolader Garrett GT1544

Verwendung: Astra G (F17(+)WR, F17(+)WR.V1), Combo C (F17(+)WR), Corsa C (F17(+)WR), Meriva (F17+WR) "

Az, hogy ki, mikor, mit biggyesztett a helyére az más kérdés.

A TDO nem gyártó, hanem egyfajta típus kód. Hiányzik mögüle legalább egy számjegy. :lol:

Módosítva : Zachi
Megosztás:

Opelbe gyárilag IHI vagy Garret került beépítésre.

"Y17DT

Bauform: R4

Steuerung: DOHC

Anzahl der Ventile: 16

Bohrung (mm): 79,0

Hub (mm): 86,0

Volumen (cmł): 1686

Leistung (kW bei min-1): 55 / 4400

Drehmoment (Nm bei min-1): 165 / 1800 - 3000

Verdichtung: 18,4 : 1

Motormanagement: Denso ECD-V5

Steuerung: Zahnriemen

Abgasanlage: AGR, Katalysator

Besonderheiten: E-Gas, Turbolader Garrett GT1544

Verwendung: Astra G (F17(+)WR, F17(+)WR.V1), Combo C (F17(+)WR), Corsa C (F17(+)WR), Meriva (F17+WR) "

Az, hogy ki, mikor, mit biggyesztett a helyére az más kérdés.

100% hogy nem.Elírás.

2 autóról szedtem már le és mind2őn TDO volt.

Az egyik a sajátom 2 éves kora óta nálam.

Az ihi a kamrás isuzura való a garett meg a német motorosra. :D

itt láthatod is:

http://www.dieselevante.it/turbochargers.asp?idfam=TD025M

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.