Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Erre már mi is gondoltunk, de nem lehet érezni, hogy kemény lenne a cső. Járattuk egy hejbe, egy órán kerestül, és semmi.

Hogy lehet másképp rájönni, hogy hengerfejes-e?

nem ér semmihez hozzá???

képet rakhatnál fől hogy melyik csőről van szó...és hogy van rajta a vágás

Megosztás:

A régi csövek már nincsenek meg, a mostani meg még nincs kiszerelve.

Az első kettő nem ért hozzá semmihez. Nem olyan volt mintha ki lenne dörzsölve, hanem inkább mintha egy apró repedés lenne rajta.

Látszanak a motortérbe a nyest nyomai. Nem lehet, hogy az rágta meg?

Megosztás:

A régi csövek már nincsenek meg, a mostani meg még nincs kiszerelve.

Az első kettő nem ért hozzá semmihez. Nem olyan volt mintha ki lenne dörzsölve, hanem inkább mintha egy apró repedés lenne rajta.

Látszanak a motortérbe a nyest nyomai. Nem lehet, hogy az rágta meg?

lehet...

de akkor nem ugyan ott van a vágás...?

Megosztás:

Nem fogy a víz. 6 éves a kocsi, én vettem újonnan, és még soha sem kelett utántölteni.

Olajszaga sics. Elszineződve sincs.

Mindíg menet közbe folyik el a víz. Elöször 80 km-t mentem és utána fojt el, másodszor 10-et, harmadszor pedig 40-et.

A víz nálam is fogy, de még nem jöttem rá hogy hol. Olajba nincs víz. Kocsiba 99 000 km van, 2000 km-ként kell 1-2 max. 2,5 dl vizet betölteni. Vízpumpa csere óta van ez a vízfogyás, szerintem ott lesz a bibi........

A nyestriasztó spray ér valamit, vagy jobb az ultrahangos?

Megosztás:

A víz nálam is fogy, de még nem jöttem rá hogy hol. Olajba nincs víz. Kocsiba 99 000 km van, 2000 km-ként kell 1-2 max. 2,5 dl vizet betölteni. Vízpumpa csere óta van ez a vízfogyás, szerintem ott lesz a bibi........

A nyestriasztó spray ér valamit, vagy jobb az ultrahangos?

Macska <_<

Nekem ultrahangos van a padláson,jó,igaz kellett egy kis idő,mire csend lett a padláson.De kb 3 éve megvan,azóta nyugalom van,igaz nekem van hozzá rezgőmotor,hozzáfogatva a gerendához.

Megosztás:

Macska :D

Nekem ultrahangos van a padláson,jó,igaz kellett egy kis idő,mire csend lett a padláson.De kb 3 éve megvan,azóta nyugalom van,igaz nekem van hozzá rezgőmotor,hozzáfogatva a gerendához.

Macska van 4, nem feltétlen otthon van, vagy lesz ebből problem, hanem ha máshová megyek. Spray vel meg ugye 2 in 1 otthon is meg máshol is van védelem. :lol: Macskát mégse vihetek mindig magammal a motortérbe. Bár 1x sikerült......

Megosztás:

Leszereltük a legfrissebb lyukas csövet is. Ezen egy 2 cm hosszó repedés van, és puha azon a részen a szövet, ahol a repedés van.

Túlnyomásnak még mindíg semmi jele.

Lehet az, hogy elfáradnak a csövek?

hátha kicserélted már az összes csövet akkor majd kiderül...

én nemtom mi lehet a probléma...

kép nincs??

Megosztás:

Lépet még nem tudtam csinálni, de megpróbálok.

Már körbe kérdeztem mindenkit az ismerettségi körbe. először mindenki azt mondja, hogy hengerfejes, de mikor elmondom a tüneteket, akkor megváltozik a véleményük. Semmi arra utaló jel, csak egyszerüen a lyukas vízcsövek.

Opel szervizes szerelő is azt mondta, hogy biztos, hogy nem hengerfejes. Az összes cső puha. Nincs felkeményedve, meg 1 óra folyamatos járatás után sem. Pedig, ha hengerfejes lenne, akkor keménynek kéne lennie.

Megosztás:

Lépet még nem tudtam csinálni, de megpróbálok.

Már körbe kérdeztem mindenkit az ismerettségi körbe. először mindenki azt mondja, hogy hengerfejes, de mikor elmondom a tüneteket, akkor megváltozik a véleményük. Semmi arra utaló jel, csak egyszerüen a lyukas vízcsövek.

Opel szervizes szerelő is azt mondta, hogy biztos, hogy nem hengerfejes. Az összes cső puha. Nincs felkeményedve, meg 1 óra folyamatos járatás után sem. Pedig, ha hengerfejes lenne, akkor keménynek kéne lennie.

Lépet a méhecske csinál,nekünk jó lesz a kép is :D

Megosztás:

Helló Mindenki!

Jó ideig tartott visszaolvasni, de azt hiszem megérte, sok hasznos infót kaptam.

2010 augusztusában vettem Y17Dt jelü autómat.2001-es évjárat Németországból behozva 2003-ban, úgy ahogy azt kell :D Mivel sokat voltam külföldön nem ment sokat az autó, most kanyarodtam a 10e. km-be. Eddig szinte problémamentesen.

A szinte szó az EDU forrasztás miatt került bele a mondatba. Ezzel kapcsolatban a hibajelenség apró szakaszos rángások, akár kisebb terhelés növekedés esetén is.(hátha jól jön még valakinek a hibajelenség leírása)

Ami miatt fontosabbnak tartottam leírni, hogy Veszprémben csinálták meg, ismeretség nélkül is nagyon baráti áron. Ha kell valakinek elérhetöség szívesen elküldöm.

A másik dolog, hogy tempomat programozásra vittem az autót Marshal-ékhoz, ahol közölték az autómra gyári visszahívás van a motor takaró lemez miatt. (tipikusan dízelekbe szerelték) Van benne egy rezgés csillapító szivacs, ami mindig nedvesen tartja a nyúlványokat. Nálam csak ellenörzés, szivacs kitépés, csiszolás és festés volt a gyógyír, amiröl kaptam egy A4-est hogy javítva van.(30000 ft volt ráírva, bár ez talán mindegy). Azt is elmondták nem egy esetben komplett csere segített csak, mert annyira el volt korrodálva minden.

A törődés jól esett, mégis csak egy behozott autórol van szó.

Szóval ki a szivacsokkal!

Inditási problémákkal küzködök, sokszor csak 6-7- re kapja el. Mivel az akksi ki lett mérve, jön az önindító. A fejleményekről beszámolok majd.

Üdv

G.

Megosztás:

Van benne egy rezgés csillapító szivacs, ami mindig nedvesen tartja a nyúlványokat. Nálam csak ellenörzés, szivacs kitépés, csiszolás és festés volt a gyógyír, amiröl kaptam egy A4-est hogy javítva van.(30000 ft volt ráírva, bár ez talán mindegy). Azt is elmondták nem egy esetben komplett csere segített csak, mert annyira el volt korrodálva minden.

A törődés jól esett, mégis csak egy behozott autórol van szó.

Szóval ki a szivacsokkal!

/quote]

Szia, nekem is dízel, 2003-as. Ilyen régi autókra is vonatkozik a visszahívás? Merthogy nekem is szivacsos, jó dzsuvás is a szivacs. Szedjem majd le simán és tépjem le a szivacsot, vagy szerintetek bármelyik márkaszervizben tárt karokkal fogadnának?

Megosztás:

Szia, nekem is dízel, 2003-as. Ilyen régi autókra is vonatkozik a visszahívás? Merthogy nekem is szivacsos, jó dzsuvás is a szivacs. Szedjem majd le simán és tépjem le a szivacsot, vagy szerintetek bármelyik márkaszervizben tárt karokkal fogadnának?

Kérdezd meg először,ha nemleges a válasz,akkor meg szedd le róla!

De ha egyből leveszed akkor sincs semmi baj szerintem.

Megosztás:

6-7.re indul el vagy ennyi próbálkozás után indítózik??

6-7 fordulat kell a motornak mire beindul. Ha 3 hétig áll (garázsban) akkor akár 4-5 másodpercig is indítózhatok mire elindul.

Az önindító csak okoskodás semmi több

Meleg motorral is nehezen indul, amikor nem is izzít: gondolom nem izzító gyertya

Akksi ki lett mérve: gondolom jó volt a müszerük, tehát ez sem.

A kocsi rendesen húz hirtelen gázadáskor vagy nagyobb gyorsításkor sem kormol: remélhetőleg a porlasztók rendben vannak

A kocsi nehéz indulást úgy tudnám leírni, mintha az akksi lenne gyenge, tehát mintha nem bírna forogni rendesen az önindító.

Kb ennyi. Ha van valakinek olcsöbb ötlete mit lehetne megpróbálnom még szívesen fogadom.

Megosztás:

6-7 fordulat kell a motornak mire beindul. Ha 3 hétig áll (garázsban) akkor akár 4-5 másodpercig is indítózhatok mire elindul.

Az önindító csak okoskodás semmi több

Meleg motorral is nehezen indul, amikor nem is izzít: gondolom nem izzító gyertya

Azért én megnézném az izzítógyertyákat !

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.