Csabi_dti Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Sziasztik! Vettem egy 1.7 isuzu dieselt.Jó a gép,fűt,nem füstöl,csak a kiegyenlítőtartályban kissé olajos a viz!Mi lehet a gond.?Nagy a baj??? :lol: Hali! pl az olajhűtő ha átenged akkor kerülhet olaj a vízbe. vagy hf probléma :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Hali! pl az olajhűtő ha átenged akkor kerülhet olaj a vízbe. vagy hf probléma :lol: :lol: az jó..... Még valami,az olajdekniről csöpög a gázolaj!de hogy kerül oda gazolin????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 az jó..... Még valami,az olajdekniről csöpög a gázolaj!de hogy kerül oda gazolin????? Adagolótól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Adagolótól. Az meg lehet akármi,ami folyhat!Faxa..... Az olajhűtőben mi mehet tönkre?Mert nem vészes az olaj mennyisége a vízben,csak éppen van benne,megszínezi a tetejét. Akkor költhetek rá egy vagyont?????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sniffer Elküldve December11, 2010 Megoszt Elküldve December11, 2010 Az meg lehet akármi,ami folyhat!Faxa..... Az olajhűtőben mi mehet tönkre?Mert nem vészes az olaj mennyisége a vízben,csak éppen van benne,megszínezi a tetejét. Akkor költhetek rá egy vagyont?????? Szerintem készitsd a teli péztárcádat..... :lol: Na jó, csak vicc volt, valószínű az olajhűtő enged át. Ezt néz meg elsőre, olcsóbb..... A gázolaj meg az adagolóból folyhat, máshonnan nem igazán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Szerintem készitsd a teli péztárcádat..... :lol: Na jó, csak vicc volt, valószínű az olajhűtő enged át. Ezt néz meg elsőre, olcsóbb..... A gázolaj meg az adagolóból folyhat, máshonnan nem igazán. Olajhűtő kiiktatás?Valahol olvastam,taxisok ezt csinálják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mr. bb Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Olajhűtő kiiktatás?Valahol olvastam,taxisok ezt csinálják. hali az enyém is ilyen volt amíg blokkot nem cseréltem nem kifejezetten ezért. valószínű hogy a hengerfejben lesz a hiba de nem repedés és egyéb súlyos gond miatt valami o gyűrűket cseréltek az egyik srácnál és megszűnt a hiba. az mostani motoromat kimostam rendesen trisóval , a hűtőrendszerét, azóta tiszta a víz ugyanis a hűtőrendszerben lerakódik rendesen, a csöveken meg át csapódik a retek zsírosak lesznek kívülről érdekes. de a vízpumpádnak tuti jó a kenése :lol: én ilyen motorral mentem kb30ekmt de más ok miatt fingott ki a motorom súlyos baj a nem lesz tőle Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 hali az enyém is ilyen volt amíg blokkot nem cseréltem nem kifejezetten ezért. valószínű hogy a hengerfejben lesz a hiba de nem repedés és egyéb súlyos gond miatt valami o gyűrűket cseréltek az egyik srácnál és megszűnt a hiba. az mostani motoromat kimostam rendesen trisóval , a hűtőrendszerét, azóta tiszta a víz ugyanis a hűtőrendszerben lerakódik rendesen, a csöveken meg át csapódik a retek zsírosak lesznek kívülről érdekes. de a vízpumpádnak tuti jó a kenése :lol: én ilyen motorral mentem kb30ekmt de más ok miatt fingott ki a motorom súlyos baj a nem lesz tőle At ok,de hol voltak azok az o gyűrük.Olajhűtő,vagy hengerfej?Akkor hűtő nélkül?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ha nem sok az olaj a vízben, és most vetted az autót (tehát nincs információd a javításokról), akkor Én elsőre csak kimosnám, mert lehet, hogy korábbi hiba javítása után kimosódott olaj van a víz tetején. Ha mosás után tiszta lesz, de idővel megjelenik, majd szaporodik is, akkor ismét kimos, olajhűtőről víz leköt, majd ismét figyel. Motort én addig nem bontanék. Olaj nem túrós / szürke???? A "teszt" alatt ezt is figyeld Ezt 1 hét 2 hét alatt kivitelezhető, és használhatod is az autót. A gázolaj lehet érdekesebb szerintem, mert kábelkötegekbe jutva nagyobb galibát is csinálhat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ha nem sok az olaj a vízben, és most vetted az autót (tehát nincs információd a javításokról), akkor Én elsőre csak kimosnám, mert lehet, hogy korábbi hiba javítása után kimosódott olaj van a víz tetején. Ha mosás után tiszta lesz, de idővel megjelenik, majd szaporodik is, akkor ismét kimos, olajhűtőről víz leköt, majd ismét figyel. Motort én addig nem bontanék. Olaj nem túrós / szürke???? A "teszt" alatt ezt is figyeld Ezt 1 hét 2 hét alatt kivitelezhető, és használhatod is az autót. A gázolaj lehet érdekesebb szerintem, mert kábelkötegekbe jutva nagyobb galibát is csinálhat Köszi a tanácsot,igen,most vettem. Nem túrós,csak szürkén úszik a tetején.Az olajhűtő a nagy hűtő előtti kis hűtő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Köszi a tanácsot,igen,most vettem. Nem túrós,csak szürkén úszik a tetején.Az olajhűtő a nagy hűtő előtti kis hűtő? Az nem a klímáé? jobbra is van egy kisebb hűtő, szerintem az az, de majd kijavítanak, ha nem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Az nem a klímáé? jobbra is van egy kisebb hűtő, szerintem az az, de majd kijavítanak, ha nem... Az is a nagy előtt van!A klima hűtő .tom melyik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Köszi a tanácsot,igen,most vettem. Nem túrós,csak szürkén úszik a tetején.Az olajhűtő a nagy hűtő előtti kis hűtő? én a motorolajra gondoltam (nívópálca, olajbeöntő sapka) szóval a motorolaj nem Szürke ,habos? mert akkor nem csak olaj megy a vízbe hanem fordítva is. Az olajhűtő a motorolaj szűrő melletti alu "kocka" . A tűzfal és a motor közt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 én a motorolajra gondoltam (nívópálca, olajbeöntő sapka) szóval a motorolaj nem Szürke ,habos? mert akkor nem csak olaj megy a vízbe hanem fordítva is. Az olajhűtő a motorolaj szűrő melletti alu "kocka" . A tűzfal és a motor közt. Köszi!!Nem a motorolaj az szép fekete,azt megnéztem most. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Köszi!!Nem a motorolaj az szép fekete,azt megnéztem most. Ha a kiegyenlítőben nem szaporodik számottevően az olaj (több mm vastagon, akár ceni vastagon) akkor szerintem nincs nagy baj. Mosást neki. A gázolaj folyásra figyelj. Jó az Avatarod :-) odanyúltam wazee Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ha a kiegyenlítőben nem szaporodik számottevően az olaj (több mm vastagon, akár ceni vastagon) akkor szerintem nincs nagy baj. Mosást neki. A gázolaj folyásra figyelj. Jó az Avatarod :-) odanyúltam wazee Tom,nem te voltál az első!Köszi a tanácsokat.A héten akkor mosás.Honnan húzzam le a csöveket,hogy kijöjjön a hűtőböl,ill a mociból is a víz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Tom,nem te voltál az első!Köszi a tanácsokat.A héten akkor mosás.Honnan húzzam le a csöveket,hogy kijöjjön a hűtőböl,ill a mociból is a víz? Még a fagyállót sem kell eldobnod, mert leszedheted róla az olajréteget. (ha egyébként tiszta) Nekem van mindkét autón, - - az autóval szemben állva - a hűtő jobb alsó sarkán leeresztő. Állítólag van egy két hűtő amin nincs. Ha nincs alsó csövet szedd le. A mosást fagymentes környezetben csináld, ha használod közben az autót, Álló helyzetben mindegy mikor, lehet mínusz is. Állva azért frankó mert akkor a hűtőben is kering a víz becsületesen, csak így sokáig tart még felmelegszik (főleg a hűtő) Az sem baj, ha átunna öblítesz, mert biztosan marad benne a mosószeres vízből itt-ott. A vizet én még forrón le szoktam engedni. A forró motorba pedig eszedbe ne jusson hideg vizet önteni. Én már halottam saját fülemmel mikor egy Renault hüvely hosszában végigrepedt ilyentől. Ilyenkor a motornak megfelelő hőmérsékletűt szoktam visszaönteni, ha sürgős a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Még a fagyállót sem kell eldobnod, mert leszedheted róla az olajréteget. (ha egyébként tiszta) Nekem van mindkét autón, - - az autóval szemben állva - a hűtő jobb alsó sarkán leeresztő. Állítólag van egy két hűtő amin nincs. Ha nincs alsó csövet szedd le. A mosást fagymentes környezetben csináld, ha használod közben az autót, Álló helyzetben mindegy mikor, lehet mínusz is. Állva azért frankó mert akkor a hűtőben is kering a víz becsületesen, csak így sokáig tart még felmelegszik (főleg a hűtő) Az sem baj, ha átunna öblítesz, mert biztosan marad benne a mosószeres vízből itt-ott. A vizet én még forrón le szoktam engedni. A forró motorba pedig eszedbe ne jusson hideg vizet önteni. Én már halottam saját fülemmel mikor egy Renault hüvely hosszában végigrepedt ilyentől. Ilyenkor a motornak megfelelő hőmérsékletűt szoktam visszaönteni, ha sürgős a dolog. De ha zárva a termosztát,akkor hiába veszem le a hűtöcsövet,onnan lefolyik,de a mociból nem.Vagy nem jól gondolom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 De ha zárva a termosztát,akkor hiába veszem le a hűtöcsövet,onnan lefolyik,de a mociból nem.Vagy nem jól gondolom? A termosztát a hűtőbe menő oldalon van. A visszatérő oldali csövet vedd le ill. a csap is tulajdonképpen azon az oldalon van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ok köszi. Hány lityós lehet az isuzu rendszer? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Még a fagyállót sem kell eldobnod, mert leszedheted róla az olajréteget. (ha egyébként tiszta) Nekem van mindkét autón, - - az autóval szemben állva - a hűtő jobb alsó sarkán leeresztő. Állítólag van egy két hűtő amin nincs. Ha nincs alsó csövet szedd le. Másik jobb az! Magyarul bal :lol: Legalábbis nekem szemben állva bal alul van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Ok köszi. Hány lityós lehet az isuzu rendszer? ~7.5 liter Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve78 Elküldve December12, 2010 Megoszt Elküldve December12, 2010 Másik jobb az! Magyarul bal :lol: Legalábbis nekem szemben állva bal alul van... Nekem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fatyo Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Ok köszi. Hány lityós lehet az isuzu rendszer? Szia! Az autód évjáratát írd meg légyszíves. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi-G Elküldve December13, 2010 Megoszt Elküldve December13, 2010 Szia! Az autód évjáratát írd meg légyszíves. 2000-s. kiadású,2001-s forg.helyezés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts