Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Az meg lehet akármi,ami folyhat!Faxa.....

Az olajhűtőben mi mehet tönkre?Mert nem vészes az olaj mennyisége a vízben,csak éppen van benne,megszínezi a tetejét.

Akkor költhetek rá egy vagyont??????

Szerintem készitsd a teli péztárcádat..... :lol: Na jó, csak vicc volt, valószínű az olajhűtő enged át. Ezt néz meg elsőre, olcsóbb..... A gázolaj meg az adagolóból folyhat, máshonnan nem igazán.

Megosztás:

Szerintem készitsd a teli péztárcádat..... :lol: Na jó, csak vicc volt, valószínű az olajhűtő enged át. Ezt néz meg elsőre, olcsóbb..... A gázolaj meg az adagolóból folyhat, máshonnan nem igazán.

Olajhűtő kiiktatás?Valahol olvastam,taxisok ezt csinálják.

Megosztás:

Olajhűtő kiiktatás?Valahol olvastam,taxisok ezt csinálják.

hali az enyém is ilyen volt amíg blokkot nem cseréltem

nem kifejezetten ezért.

valószínű hogy a hengerfejben lesz a hiba de nem repedés és egyéb súlyos gond miatt

valami o gyűrűket cseréltek az egyik srácnál és megszűnt a hiba.

az mostani motoromat kimostam rendesen trisóval , a hűtőrendszerét, azóta tiszta a víz

ugyanis a hűtőrendszerben lerakódik rendesen, a csöveken meg át csapódik a retek zsírosak lesznek kívülről érdekes.

de a vízpumpádnak tuti jó a kenése :lol:

én ilyen motorral mentem kb30ekmt de más ok miatt fingott ki a motorom

súlyos baj a nem lesz tőle

Megosztás:

hali az enyém is ilyen volt amíg blokkot nem cseréltem

nem kifejezetten ezért.

valószínű hogy a hengerfejben lesz a hiba de nem repedés és egyéb súlyos gond miatt

valami o gyűrűket cseréltek az egyik srácnál és megszűnt a hiba.

az mostani motoromat kimostam rendesen trisóval , a hűtőrendszerét, azóta tiszta a víz

ugyanis a hűtőrendszerben lerakódik rendesen, a csöveken meg át csapódik a retek zsírosak lesznek kívülről érdekes.

de a vízpumpádnak tuti jó a kenése :lol:

én ilyen motorral mentem kb30ekmt de más ok miatt fingott ki a motorom

súlyos baj a nem lesz tőle

At ok,de hol voltak azok az o gyűrük.Olajhűtő,vagy hengerfej?Akkor hűtő nélkül??

Megosztás:

Ha nem sok az olaj a vízben, és most vetted az autót (tehát nincs információd a javításokról), akkor Én elsőre csak kimosnám, mert lehet, hogy korábbi hiba javítása után kimosódott olaj van a víz tetején. Ha mosás után tiszta lesz, de idővel megjelenik, majd szaporodik is, akkor ismét kimos, olajhűtőről víz leköt, majd ismét figyel. Motort én addig nem bontanék. Olaj nem túrós / szürke???? A "teszt" alatt ezt is figyeld

Ezt 1 hét 2 hét alatt kivitelezhető, és használhatod is az autót. A gázolaj lehet érdekesebb szerintem, mert kábelkötegekbe jutva nagyobb galibát is csinálhat

Megosztás:

Ha nem sok az olaj a vízben, és most vetted az autót (tehát nincs információd a javításokról), akkor Én elsőre csak kimosnám, mert lehet, hogy korábbi hiba javítása után kimosódott olaj van a víz tetején. Ha mosás után tiszta lesz, de idővel megjelenik, majd szaporodik is, akkor ismét kimos, olajhűtőről víz leköt, majd ismét figyel. Motort én addig nem bontanék. Olaj nem túrós / szürke???? A "teszt" alatt ezt is figyeld

Ezt 1 hét 2 hét alatt kivitelezhető, és használhatod is az autót. A gázolaj lehet érdekesebb szerintem, mert kábelkötegekbe jutva nagyobb galibát is csinálhat

Köszi a tanácsot,igen,most vettem.

Nem túrós,csak szürkén úszik a tetején.Az olajhűtő a nagy hűtő előtti kis hűtő?

Megosztás:

Köszi a tanácsot,igen,most vettem.

Nem túrós,csak szürkén úszik a tetején.Az olajhűtő a nagy hűtő előtti kis hűtő?

én a motorolajra gondoltam (nívópálca, olajbeöntő sapka) szóval a motorolaj nem Szürke ,habos? mert akkor nem csak olaj megy a vízbe hanem fordítva is.

Az olajhűtő a motorolaj szűrő melletti alu "kocka" . A tűzfal és a motor közt.

Megosztás:

én a motorolajra gondoltam (nívópálca, olajbeöntő sapka) szóval a motorolaj nem Szürke ,habos? mert akkor nem csak olaj megy a vízbe hanem fordítva is.

Az olajhűtő a motorolaj szűrő melletti alu "kocka" . A tűzfal és a motor közt.

Köszi!!Nem a motorolaj az szép fekete,azt megnéztem most.

Megosztás:

Ha a kiegyenlítőben nem szaporodik számottevően az olaj (több mm vastagon, akár ceni vastagon) akkor szerintem nincs nagy baj. Mosást neki. A gázolaj folyásra figyelj.

Jó az Avatarod :-) odanyúltam wazee

Tom,nem te voltál az első!Köszi a tanácsokat.A héten akkor mosás.Honnan húzzam le a csöveket,hogy kijöjjön a hűtőböl,ill a mociból is a víz?

Megosztás:

Tom,nem te voltál az első!Köszi a tanácsokat.A héten akkor mosás.Honnan húzzam le a csöveket,hogy kijöjjön a hűtőböl,ill a mociból is a víz?

Még a fagyállót sem kell eldobnod, mert leszedheted róla az olajréteget. (ha egyébként tiszta) Nekem van mindkét autón, - - az autóval szemben állva - a hűtő jobb alsó sarkán leeresztő. Állítólag van egy két hűtő amin nincs. Ha nincs alsó csövet szedd le.

A mosást fagymentes környezetben csináld, ha használod közben az autót, Álló helyzetben mindegy mikor, lehet mínusz is. Állva azért frankó mert akkor a hűtőben is kering a víz becsületesen, csak így sokáig tart még felmelegszik (főleg a hűtő) Az sem baj, ha átunna öblítesz, mert biztosan marad benne a mosószeres vízből itt-ott. A vizet én még forrón le szoktam engedni. A forró motorba pedig eszedbe ne jusson hideg vizet önteni. Én már halottam saját fülemmel mikor egy Renault hüvely hosszában végigrepedt ilyentől. Ilyenkor a motornak megfelelő hőmérsékletűt szoktam visszaönteni, ha sürgős a dolog.

Megosztás:

Még a fagyállót sem kell eldobnod, mert leszedheted róla az olajréteget. (ha egyébként tiszta) Nekem van mindkét autón, - - az autóval szemben állva - a hűtő jobb alsó sarkán leeresztő. Állítólag van egy két hűtő amin nincs. Ha nincs alsó csövet szedd le.

A mosást fagymentes környezetben csináld, ha használod közben az autót, Álló helyzetben mindegy mikor, lehet mínusz is. Állva azért frankó mert akkor a hűtőben is kering a víz becsületesen, csak így sokáig tart még felmelegszik (főleg a hűtő) Az sem baj, ha átunna öblítesz, mert biztosan marad benne a mosószeres vízből itt-ott. A vizet én még forrón le szoktam engedni. A forró motorba pedig eszedbe ne jusson hideg vizet önteni. Én már halottam saját fülemmel mikor egy Renault hüvely hosszában végigrepedt ilyentől. Ilyenkor a motornak megfelelő hőmérsékletűt szoktam visszaönteni, ha sürgős a dolog.

De ha zárva a termosztát,akkor hiába veszem le a hűtöcsövet,onnan lefolyik,de a mociból nem.Vagy nem jól gondolom?

Megosztás:

Másik jobb az! Magyarul bal :lol: Legalábbis nekem szemben állva bal alul van...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.