Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Szia.

Hogy mi a baja azt nem tudom, de ha a kesztyűtartó alatti burkolatot leszeded ott van a ventilátor ott szét tudod szedni óvatosan, felette van a külső belső levegőkeringetőnek a elzárója is.

A többi részét még én se szedtem szét.

Köszönöm válaszodat, de onnan nem sokra jutottam.

Megosztás:

Sajnos ezek ilyenek :(

Nem is értem miért nincs ezekbe gyárilag valami rásegítés nem kályha hanem pl víz fűtő gyertya.

Én gondolkodtam h befaragok 2db-ot a termosztát házba de félek h nem lenne kalmopirin a generátornak :excl:

Volt ilyen! Skandináv piacra. Vaterán is fellelhető. Nem a termosztátházba, hanem a blokk fagydugójának helyére illeszkedik.

Állófűtés címszó alatt mindenféle elven működőt találsz, de ez a legkisebb helyigényű és ez áll legközelebb a gyári megoldáshoz.

Megosztás:

A 12V-os melegítőfej(gyertya) is így néz ki, csak még több kütyü van hozzá, hogy a saját hálózat és az akku is bírja, no meg az időzítésre. Persze jóval drágább is (ilyen gyárit is találsz az említett oldalon csak nem G-hez és kép nincs hozzá).

Előző kocsimnál én is gondolkodtam ezen, főleg a csillaggarázs miatt. 220V történet az olyan, mint amit látsz IFA teherautókon. Csak most már korrektebben megoldják, beteszik a lökösbe elé egy kis dugót. Majdnem olyan mint a vonószem takarás stb.

Nem olcsó, de biztos hasznos. 220V kötve időzítővel nagyszerű kombó lehet. Szinte sosem lenne hidegindítás stb. Lenne fűtés is már mire kiérsz.

12 V verzió is létezik, csak legyen a csomagtartóba még egy akku amivel majd elindítod a kocsit.

Megosztás:

A 12V-os melegítőfej(gyertya) is így néz ki, csak még több kütyü van hozzá, hogy a saját hálózat és az akku is bírja, no meg az időzítésre. Persze jóval drágább is (ilyen gyárit is találsz az említett oldalon csak nem G-hez és kép nincs hozzá).

Láttam már ilyeneket de én egyszerűbbnek érzem ha vágok,vágatok menetet a t.házba aztán dobok bele 2 gyertyát.

Utána még a vezérlését kell megoldani aztán jól van.

Dobnék be képet de valamiért nem jövök rá hogy hogy kell:( :lol:

Persze ez a megoldás azért egyszerűbb mert van itthon +2db t.házam+1 generátorom ha esetleg nem teszik neki :excl:

Utána számolva bírnia kéne mert a 2gyertya 30A-vesz fel csak azt nem tudom h az utóizzítás mennyit és hogy meddig tart?

:(

Megosztás:

Előző kocsimnál én is gondolkodtam ezen, főleg a csillaggarázs miatt. 220V történet az olyan, mint amit látsz IFA teherautókon. Csak most már korrektebben megoldják, beteszik a lökösbe elé egy kis dugót. Majdnem olyan mint a vonószem takarás stb.

Nem olcsó, de biztos hasznos. 220V kötve időzítővel nagyszerű kombó lehet. Szinte sosem lenne hidegindítás stb. Lenne fűtés is már mire kiérsz.

12 V verzió is létezik, csak legyen a csomagtartóba még egy akku amivel majd elindítod a kocsit.

12V mindenképpen csak járó motornál érne valamit.

220V meg csak otthon lehet használni.

Én agyaltam már állófűtésen is az se lenne olyan sokba persze mihez képest kb 50-100e ha az ember maga be tudja rakni,

Persze bontott kályhával ami zsákbamacska.

:excl:

Megosztás:

Láttam már ilyeneket de én egyszerűbbnek érzem ha vágok,vágatok menetet a t.házba aztán dobok bele 2 gyertyát.

Utána még a vezérlését kell megoldani aztán jól van.

Dobnék be képet de valamiért nem jövök rá hogy hogy kell:( :lol:

Persze ez a megoldás azért egyszerűbb mert van itthon +2db t.házam+1 generátorom ha esetleg nem teszik neki :excl:

Utána számolva bírnia kéne mert a 2gyertya 30A-vesz fel csak azt nem tudom h az utóizzítás mennyit és hogy meddig tart?

:(

Hááááát nem tudom, a generátornak elég sok 30 A pluszban, mindössze 100 A az 1,7 DTI, viszont fűtésre igen kevés mert jó indulattal 14,4V * 30 A = 432 Watt azaz fél kilowatt sincs. A hajad se szárad meg ennyitől :-) A kályhák 4-5000 W-osak

A generátor kisebb-nagyobb elektromos fogyasztókra van kitalálva azaz pár száz wattra. Egy reggeli ablakfűtés , tükörfűtés, ventilátor, lámpák, ablaktörlő, indítás utánni nagy akku áramfelvétel, utóizzítás, pillanatnyilag már így is túltesz a 100 A generátoron. + 30 A semmi esetre sem hiányzik neki.

Fűtésre úgyis kevés, 1/10-e lenne a kályhának, viszont a generátor kapacitásának már az 1/3-a, és akkor nem kapcsoltál be semmit

Megosztás:

Hááááát nem tudom, a generátornak elég sok 30 A pluszban, mindössze 100 A az 1,7 DTI, viszont fűtésre igen kevés mert jó indulattal 14,4V * 30 A = 432 Watt azaz fél kilowatt sincs. A hajad se szárad meg ennyitől :-) A kályhák 4-5000 W-osak

A generátor kisebb-nagyobb elektromos fogyasztókra van kitalálva azaz pár száz wattra. Egy reggeli ablakfűtés , tükörfűtés, ventilátor, lámpák, ablaktörlő, indítás utánni nagy akku áramfelvétel, utóizzítás, pillanatnyilag már így is túltesz a 100 A generátoron. + 30 A semmi esetre sem hiányzik neki.

Fűtésre úgyis kevés, 1/10-e lenne a kályhának, viszont a generátor kapacitásának már az 1/3-a, és akkor nem kapcsoltál be semmit

Hát lehet h kevés lenne.

De ha jól tudom a régebbi dízeleken volt h 60-70A generátorok voltak.

Ésszel kéne használni az biztos, és csak akkor szabadna kapcsolnia ha már nincs utóizzítás akkor akár tartós is lehetne.

Megosztás:

Hát lehet h kevés lenne.

De ha jól tudom a régebbi dízeleken volt h 60-70A generátorok voltak.

Ésszel kéne használni az biztos, és csak akkor szabadna kapcsolnia ha már nincs utóizzítás akkor akár tartós is lehetne.

kösd az izzítógyertya kábelre egy váltórelét, > ha nincs izzítás akkor van vízfűtés. szóval az lenne a kapcsoló :-)

Megosztás:

Te sem voltál túlságosan bőbeszédű. :excl:

Adagolót cseréltettél,sokat fogyaszt ennyi.Ez kb. olyan mintha elmennél orvoshoz és azt mondanád:

rosszul érzem magam és az orvos találja ki ebből mi a betegséged!

Talán ha kicsit bővebben leírtad volna,hogy miért kellett cserélni,ki,hol,milyenre cserélte,honnan van ,bontott új

alkatrész,akkor esetleg hozzátudunk szólni.

Szia.

Az autó 98-as kombi 1,7 TD, X17dtl motrkoddal.

Azért kellet cserélni mert az elektronika elromlott, 250000- ért akarták megcsinálni, de inkább vettem egy másikat, az jóval olcsobb volt, bontoot olaszból hozta egy bontós ismerősöm, bosch adagoló a száma 0470004003 ez egy 99-es astráé volt. Ugyan úgy lett visszarakva mint a régi volt minden ugyan oda lett állitva, ugyan úgy indul nem változott semm csak az, hogy többet fogyaszt és jobban füstöl. Amikor a hibakódot kiütötték belőle azt mondták minden rendbe. Azóta pár szerelő felhívtam de nem monda egyik sem, hogy lehet-e ezen állítani hanem, hogy vigyem el diagnosztikára(jó pénzért) és uténa meglátjuk.

Ha van valami jó tanács vagy ötlet esetleg tapasztalat azt megköszönném.

Megosztás:

Szia.

Az autó 98-as kombi 1,7 TD, X17dtl motrkoddal.

Azért kellet cserélni mert az elektronika elromlott, 250000- ért akarták megcsinálni, de inkább vettem egy másikat, az jóval olcsobb volt, bontoot olaszból hozta egy bontós ismerősöm, bosch adagoló a száma 0470004003 ez egy 99-es astráé volt. Ugyan úgy lett visszarakva mint a régi volt minden ugyan oda lett állitva, ugyan úgy indul nem változott semm csak az, hogy többet fogyaszt és jobban füstöl. Amikor a hibakódot kiütötték belőle azt mondták minden rendbe. Azóta pár szerelő felhívtam de nem monda egyik sem, hogy lehet-e ezen állítani hanem, hogy vigyem el diagnosztikára(jó pénzért) és uténa meglátjuk.

Ha van valami jó tanács vagy ötlet esetleg tapasztalat azt megköszönném.

Ezért lecserélted cakk-pakk? Nem csak az elektronikát? Gomb miatt az egész kabátot?

Megosztás:

Sziasztok!

Az normális dolog egy dízelnél, hogy Miskolc és Barcika (jó 30 km) nem mozdul meg a hőfokmérőm és a fűtésem sem a legjobb.

Városban nem tud felmelegedni a motor mert nem megyek sokat max 10-15 perc és utána áll a kocsi. Az a nagyon hidegek sem voltak eddig

Lehet hogy nekem is a termosztátom döglött meg?

Megosztás:

Sziasztok!

Az normális dolog egy dízelnél, hogy Miskolc és Barcika (jó 30 km) nem mozdul meg a hőfokmérőm és a fűtésem sem a legjobb.

Városban nem tud felmelegedni a motor mert nem megyek sokat max 10-15 perc és utána áll a kocsi. Az a nagyon hidegek sem voltak eddig

Lehet. Nekem olyan 10 km alatt éri el a 80-85 fokot, városban araszolva megy fel 90-re és tartósan ott marad. Viszont a legnagyobb hidegben is (mutatótól függetlenül) 1-2 perc után már langyit fúj a venti.

Megosztás:

Sziasztok!

Szia!

Ha közben nem megy a fűtés akkor tuti h nem.

Én ha tudok menni min 80-90-et akkor kb az enyémnek is 10km kell h meglegyen a 85fok.(y17dt)

Ahogy dstell is írta.

A termosztát tudod ellenőrizni nálam 80 fokos víznél még a termosztát utáni rész hideg.

A másik oldalon a generátornál langyos de mire elér a hűtőhöz ott már hideg.

Meleget már kb 5perc után képes fújni. :excl:

Megosztás:

Lehet. Nekem olyan 10 km alatt éri el a 80-85 fokot, városban araszolva megy fel 90-re és tartósan ott marad. Viszont a legnagyobb hidegben is (mutatótól függetlenül) 1-2 perc után már langyit fúj a venti.

Egyetértek, de kiegészíteném azzal, hogy a 80-85 °C-hoz 10 km-re akkor van szükség, ha a külső hőmérséklet tartósan -5°C alatt van vagy végig maximumon tolom a fűtést, ami a kis v. belső vízkört elég hatékonyan hűti.

Megosztás:

Egyetértek, de kiegészíteném azzal, hogy a 80-85 °C-hoz 10 km-re akkor van szükség, ha a külső hőmérséklet tartósan -5°C alatt van vagy végig maximumon tolom a fűtést, ami a kis v. belső vízkört elég hatékonyan hűti.

Igen, melegebb időben kb 5 km is elég, ilyen télvíz idejére gondoltam én is.

Megosztás:

Sziasztok! Hétvégén cseréltem gázolajszűrőt, és nem volt benne a szűrőházba a képen szereplő 6. számú rúgó. Rokonom Astra G 1.7 CDTI autójában szintén nem volt benne. Kell ez a rúgó bele, vagy a régebbi 68LE-s dízelekben van csak benne?[mg]http://img.carstyling.hu/usercars/00/01/71/76/17176_1289978887.jpg

Helló Tamás!

Most hétvégén cseréltem gázolajszűrőt, és nekem sincs benne rugó,lehet,hogy sok jelentősége nincs. :excl:

Módosítva : uhuhu
Megosztás:

Sziasztok!

Mire barcikáról beérsz péterre addigra melegnek kéne lenne... :excl:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.