Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

'dsteel'

Tudom itt mindenkinek gondjai vannak az autójával,vagy segíteni szeretne másokon.

Elviszel egy tökéletesen működő autót a szerelőhöz,mert észre vettél egy-egy gázolaj foltot alatta.

Kicserél egy szelepet az adagolóban,elmúlt a csepegés,de jön a jelenség amit leírtam.

Újabb kör. Szerviz, átnézés,tisztítás, rosszabb mint volt. Erre "szaki" reakciója :porlasztó.

Utána jársz,megkérdezel másokat, tuti nem porlasztó. Számítógép-semmi hiba.

Autód, ami eddig tökéletesen működött,rosszabb mint a traktor.

Indításkor simán indul ,de füstöl,rázkódik,egyenletlenül jár a motor, nincs diesel hangja.

Használni nem mered,nehogy tönkre vágd. Most akkor van is autód ,meg nincs is.

Ennyi

Megosztás:

Sziasztok!

Teljesen uj vagyok, esetleges bénázásokért elnézést...

A problémám a következő lenne...

A távkapcsolóval lenne problémám, elemet cseréltem benne felprogramozni még felprogramoztam, de egyre ritkábban működött , már abszolulte meg sem nyikkan, pedig világít a piros led....

Nem tudom mit kellene csinalni vele:S Gyári kulcsos,távirányítóról lenne szó...2001es 3 ajtós diesel ha számít!

Válaszokat előre is köszönök...!!

Megosztás:

'dsteel'

Tudom itt mindenkinek gondjai vannak az autójával,vagy segíteni szeretne másokon.

Elviszel egy tökéletesen működő autót a szerelőhöz,mert észre vettél egy-egy gázolaj foltot alatta.

Kicserél egy szelepet az adagolóban,elmúlt a csepegés,de jön a jelenség amit leírtam.

Újabb kör. Szerviz, átnézés,tisztítás, rosszabb mint volt. Erre "szaki" reakciója :porlasztó.

Indításkor simán indul ,de füstöl,rázkódik,egyenletlenül jár a motor, nincs diesel hangja.

Ennyi

Igen, liti, tudom, és át is érzem a problémád. Nekem a víz fogy a kiegyenlítőből (szerencsére csak minimálisan), de már cseréltek vízpumpát, fűtőradiátort, csöveket, anyámkínját, ugyanúgy fogyogat, igaz, legalább rosszabb nem lett. Nem mondom, ezeket lehet, hogy tényleg cserélni kellett, lehet, h csak lehúztak, de mindegy is már. Szóval tudom miről beszélsz, ezek tényleg vér idegesítő dolgok. Az enyém szerencsére még megy :) kopp-kopp

Megosztás:

dsteel'

Nálam is ugyanez. Holnap visszaszerelik a kivett alkatrészt...Kíváncsi vagyok mi történik.

Ma ,miután elindítottam reggel az autót, megkérdezte az egyik szomszéd "Te mit tankolsz ,hogy ennyire füstöl?".

Jól kezdődött a napom.

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy alsó motorvédő burkolatot merre tudnék beszerezni és mennyiért, mert olajat cseréltettem a verdába és akkor láttam, hogy ez az elem teljesen leszakadt a kocsi aljáról. Most viszont nem tudom, hogy mekkora is volt .....Teljes szélességében kell takarjon avagy csak a jobb oldalán, ott ahol a kürt is van és mondjuk elnyúl valameddig.... Ha talán vki tudna erről egy fotót feldobni megköszönném segítségét. Kombi dízel 2.0 Y20dth motorról volna szó.

Megosztás:

'dsteel'

Ennyi

Az enyémmel nincs baj. Ezért is (nomeg, mert itt mindig jó a hangulat) járok ide, hogy lehetőleg ne is legyen.

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy alsó motorvédő burkolatot merre tudnék beszerezni és mennyiért, mert olajat cseréltettem a verdába és akkor láttam, hogy ez az elem teljesen leszakadt a kocsi aljáról. Most viszont nem tudom, hogy mekkora is volt .....Teljes szélességében kell takarjon avagy csak a jobb oldalán, ott ahol a kürt is van és mondjuk elnyúl valameddig.... Ha talán vki tudna erről egy fotót feldobni megköszönném segítségét. Kombi dízel 2.0 Y20dth motorról volna szó.

Ha jól gondolom Te az alsó motorvédő lemezre gondolsz.

Egyébként a kürtnél egy másik műanyag takaró szoktak feltenni, az sokkal kisebb, kb 30X15 cm.

Megosztás:

Segítsetek milyen olajat tegyek az Y 1.7 DTI motorba 2001-es 150,000 km-nél. eddig 5W 40-es olajat használtam, de két különböző leírás két különböző dolgot ír! Megköszönném, ha márkát is ajánlanátok.

Nem szoktam spórolni az olajon, de fölöslegesen nem akarok drága olajat tenni bele. Utoljára Castrol Edge olajat tudtam jóval kedvezőbb áron venni, mint a boltban, de már nem is vagyok biztos benne, hogy az jó választás volt! köszi előre is!

üdv-daikini

Megosztás:

Segítsetek milyen olajat tegyek az Y 1.7 DTI motorba 2001-es 150,000 km-nél. eddig 5W 40-es olajat használtam, de két különböző leírás két különböző dolgot ír! Megköszönném, ha márkát is ajánlanátok.

Nem szoktam spórolni az olajon, de fölöslegesen nem akarok drága olajat tenni bele. Utoljára Castrol Edge olajat tudtam jóval kedvezőbb áron venni, mint a boltban, de már nem is vagyok biztos benne, hogy az jó választás volt! köszi előre is!

üdv-daikini

Nézd meg a topic tetején a Hasznos információk a motorolajokról címűt... Egyébként, ha jól tudom, a használati 150 ezertől 10W 40-eset ajánl...

Megosztás:

üdv-daikini

Hali!

Szerintem ha nem eszi akkor nyugodtan maradhat az 5W40 főleg így tél előtt.

Én ezt teszem az enyémbe 150e-van ebbe is:

http://www.formula3000.hu/shop/total-5w40-...-9000-p-71.html

Megosztás:

Az enyémmel nincs baj. Ezért is (nomeg, mert itt mindig jó a hangulat) járok ide, hogy lehetőleg ne is legyen.

Ha jól gondolom Te az alsó motorvédő lemezre gondolsz.

Egyébként a kürtnél egy másik műanyag takaró szoktak feltenni, az sokkal kisebb, kb 30X15 cm.

És akkor ha megveszem a motorvédő lemezt, akkor az kitakar mindet? Vagy külön meg kell még vennem ezt a kürtvédő műanyagot is?

Megosztás:

Sziasztok,

Mi határozza meg befecskendezési mennyiséget az Y17DT motorkódú autonál, DENSO adagolós. Ezt lehet állítani szoftwerből, vagy ez fix, megfelelő levegő mennyiséghez megfelelő befecskendezési mennyiség jár? Azért kérdezem, mert ha szoftwert frissítenek, azt mondják megnő a fogyasztás, de jobban is megy a gép. A már futo programban lehet állítani a befecskendezési mennyiséget, vagy csak ilyet mint pl. alapjárati?

Megosztás:

Igen, liti, tudom, és át is érzem a problémád. Nekem a víz fogy a kiegyenlítőből (szerencsére csak minimálisan), de már cseréltek vízpumpát, fűtőradiátort, csöveket, anyámkínját, ugyanúgy fogyogat, igaz, legalább rosszabb nem lett. Nem mondom, ezeket lehet, hogy tényleg cserélni kellett, lehet, h csak lehúztak, de mindegy is már. Szóval tudom miről beszélsz, ezek tényleg vér idegesítő dolgok. Az enyém szerencsére még megy :) kopp-kopp

Szia DSTEEL!

Én viszont a Te problémádat érzem át de nagyon,mert én ugyanezzel a dologgal küzdök amivel Te, és sehol nem látszik csöpögés, vagy vízmegfolyás. Itt a márka társakkal már kiveséztük a dolgot,és arra jutottunk, hogy sajna ez lehet,hogy az injektor tokok ( remélem jól írtam) hibája lehet,amihez le kellene szedni a hengerfejet,ami állitólag elég drága mulatság.(Na ehhez nekem még gyűjtenem kell egy kevéske "zsebpénzt" :D )

Ui: igaz az enyém 1.7 CDTI H astra

Üdv: BOCS

Megosztás:

És akkor ha megveszem a motorvédő lemezt, akkor az kitakar mindet? Vagy külön meg kell még vennem ezt a kürtvédő műanyagot is?

Nekem még nem volt fent ilyen. Nekem csak a kicsike generátor, kürtvédő van fent (Cl2-ből már azt is kispórólták). Asszem freeze-nek van ilyen motorvédő lemeze, kérdezz rá nála, hogy mit is takar ki.

Megosztás:

Szia DSTEEL!

Én viszont a Te problémádat érzem át de nagyon,mert én ugyanezzel a dologgal küzdök amivel Te, és sehol nem látszik csöpögés, vagy vízmegfolyás. Itt a márka társakkal már kiveséztük a dolgot,és arra jutottunk, hogy sajna ez lehet,hogy az injektor tokok ( remélem jól írtam) hibája lehet,amihez le kellene szedni a hengerfejet,ami állitólag elég drága mulatság.(Na ehhez nekem még gyűjtenem kell egy kevéske "zsebpénzt" :) )

Ui: igaz az enyém 1.7 CDTI H astra

Üdv: BOCS

Hát, talán azért eléggé hasonló a 2 motor, úgyhogy akár nálam is lehet ez a baja, gondolom. Én most úgy gondolom, amíg nem rosszabbodik, nem foglalkozom vele... Vagy rosszul teszem? Nem tudom megítélni, mert nem értek hozzá, nekem olyan 2-3 E km-enként megy el mondjuk fél deci, nem időjárás- és nem használatfüggő (város-pálya viszonylatban). Bizonytalan vagyok, foglalkozzak-e vele, mondjuk sok 10E-t nem költenék rá, ha nem muszáj, de azt sem akarom persze, hogy később még jobban fájjon. Mennyi az a drága mulatság? Te mindenképp szétszedeted?

Megosztás:

Áldozz be egy kiegyenlítőtartály sapkát, nyomd meg 2bar-ral a hűtőrendszert, és indulhat a keresgélés. Ha kívül nincs vízfolyás, akkor sajna hengerfej le! Az injektortartó hüvelynél szokott beszivárogni az égéstérbe. Van hozzá javítókészlet.

üdvözlet az uraknak . felhivom egy roppant hülye hibára a figyelmet .Az y17dti-nél a hütö elé fel van rakva az interkuler hütöje ennek van 1 lába alul ami be van akasztva a motorhütö keretébe 1 lábbal na most ha ez a láb eltörik a k. hütö kiszabadul elkezd mozogni rezegni alul kidörzsöli a nagyhütö lamelláibol 1-2 . ugy elmegy a hütöviz hogy észre sem veszi a dolgozo . a tágulásiba is marad kis nyomás és mikor nézi az ember a szintet azt hiszi minden ok.csak fogy a viz azt hiszi hogy sokat tötyögött a csucsban és epárolgott .De nem mert menetközben nagyobb nyomás van a rendszerben és ott alul

szembe állva az

autoval jobb oldalon van a történés ,nehéz észre venni mert ott minden meleg és pill.belül elpárolog. BOSSZANTO .Én is igy jártam 2.5 évig mire rájöttem.

Megosztás:

De Dizelről van szo Astra Y.1.7.dt 2000-es évjárat.Elősszor ugy csinál mint benzinesnél kimarad agyujtás ránt vagy kettőt beadja a motor jelet és megáll,gyujtást leveszem egyből indul semmi hiba üzenet.Mikor elősször csinálta akkor a P0251-P0216-ot adta hibaüzenetreutána egyhétig semmi ma megint csináltaés bővült a P0370-nel.Szerinted jelado vagy valami komolyab.

Az adagolóelektronika sem ir hibaüzenetet,ha csak az a baj WESSZ-töl tudom de mikor ez volt a pr. a gáz fék gyujtás modszer ezt mutatta.

Megosztás:

valaki segitene medig tart egy ilyen javitot alkatresz adaglo iranyito opel asztranal 1.7,,,gyartasi ev 2000,es iszuzu motoral.bocs a hejes irasi hibakert

Ez így kicsit homályos.

Ha az élettartamra gondolsz: pont addig, mint a gyári, tehát akár örökké.

Ha a javítás időtartamára gondolsz, azt majd megmondja az, aki átesett már ilyen "műtéten", vagy aki ezekkel foglalkozik (Wessz).

Megosztás:

élettartalomra gondoltam.mert ma csinálták meg.és van egy hoszab utam szombaton.es a szerelö aki csinálta aszt monta nem tudgya medig tart 1nap,,1 honap ,,1 év.tehat nem lehet tudni.és nem nagyon merek nekivágni.még valaki tudna mondani valamit

Neked ennyire nem megy a helyesírás, vagy direkt csinálod? :) :D <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.