astra Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Helló! Kimásolom TIS-ből, hátha így bátrabb leszel és megcsinálod otthon. 1. Nyissák ki a motorháztetőt 2. Kössék le az akkumulátort • Szereljék le a testcsipeszt a test pólusról 3. Emeljük fel a gépkocsit a teljes magasságra 4. Szereljék le az alsó motortérborítást ill. a jobb oldali motor felfröccsenés elleni védelmet 5. Tegyenek alá felfogóteknőt Fontos: Zárják a nyomóvezeték leszerelése után a nagynyomású szivattyú és a nyomástároló nyílásait védőkupakkal1) 6. Szereljék ki a nagynyomású szivattyútól a nyomástárolóhoz vezető nagynyomású vezetéket (1) • Csavarozzák ki a 2 db hollandi anyát – A nyomástárolóból a KM-812 célszerszámmal – A nagynyomású szivattyúból a KM-6098 célszerszámmal • Zárják a 2 db nyílást védőkupakkal 7. Szereljék le kábelkészlet tartót (2) nyomástárolóról • Csavarjuk ki a 2 anyát 8. Engedjük le teljesen a gépkocsit 9. Szereljék ki a motorfedelet (2) • Szereljék le az olajbetöltő-csonk zárófedelét (1) • Húzzák le a motorfedelet Útmutatás: A gumitartóknak (3) rajta kell maradniuk a motorfedélen • Szereljék fel az olajbetöltő-csonk zárófedelét 10. Szereljék ki a légszűrőházat (5) a levegőbeszívó tömlővel együtt • Szereljék le a kábelkészlet-dugaszolót (2) a forrófilmes légtömegmérőről • Szereljék le a levegőbeszívó tömlőt a levegőbeszívó csőről – Lazítsák le a bilincset (1) • Szereljék le a légszűrőházat a kerékházról – Csavarjuk ki a csavart (4) • Szereljék le a vízlevezető tömlőt (3) légszűrőházról – Lazítsák le a bilincset 11. Szereljék ki a levegőbeszívó csövet (1) • Szereljük le a kábelkészletet – Oldják ki a 3 db kapcsot • Lazítsuk meg a 2 bilincset • Hajtsuk ki a 2 csavart 12. Szereljék le a befecskendező fúvóka kábelkészletet • Válasszák le a befecskendező fúvókák 4 db kábelkészlet-dugaszolóját (2) • Hajtsuk ki a 2 csavart (3) • Válasszák le a 4 db izzítógyerta kábelkészlet-dugaszolót (1) a KM-717 célszerszámmal • Nyomják a kábelkészletet oldalra 13. Töltőlevegő-csövet (1) kiszerelni • Hajtsuk ki a 6 csavart 14. Válasszuk le a kábelkészlet-dugaszolót (3) a nyomásérzékelőről 15. Válasszák le a kábelkészlet-dugaszolót (4) az átkapcsoló csappantyú vákuumszelencéjéről 16. Szereljék le a vákuumvezetéket (1) az átkapcsoló csappantyú vákuumszelencéjéről 17. Válasszák le a kábelkészlet-dugaszolót a töltőnyomás érzékelőről (2) 18. Szereljék le az üzemanyag rezgéscsillapító szelence tartóját (1) • Csavarják ki a 2 db anyát (2) Útmutatás: Kössék az üzemanyag rezgéscsillapító szelence tartóját az üzemanyag-vezetékkel és a rezgéscsillapító szelencével a homlokfalra Fontos: A nyomóvezetékek leszerelése után zárják a befecskendező fúvókák és a nyomástároló nyílásait védőkupakkal1) 19. Szereljék ki nyomástároló és befecskendező fúvóka közti nagynyomású vezetéket (1) • Csavarják ki a 8 db hollandi anyát KM-812 illetve KM-6098 célszerszámmal • Vegyék ki a nyomóvezetékeket • Zárják a nyomástoroló 4 nyílását védőkupakkal • Zárják a nyomástároló 4 nyílását védőkupakkal 20. Szereljék ki az üzemanyag-visszafolyó vezetéket (1) • Szereljék le a 4 db üzemanyag-visszafolyó vezetéket a befecskendezőkről – Nyomják a 4 db biztosító kapcsot a nyíl irányában • Húzzák le a üzemanyag-visszafolyó vezetéket a nyomástárolóról • Hajtsuk ki a 2 csavart Útmutatás: Ügyeljenek a csavarok eltérő hosszára • Anya kicsavarása 21. Szereljék ki a nyomástárolót (4) • Szereljék le az üzemanyag visszafolyó vezetéket a csatlakozóról (2) • Hajtsuk ki a 2 csavart Útmutatás: Ügyeljenek a csavarok (3) és a távtartóhüvelyek (1) eltérő hosszára 22. Szereljék ki a szívókönyököt • Csavarozzák ki a 8 db csavart (1) • Csavarják ki a 2 db anyát (2) EZ NEM VICC? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 EZ NEM VICC? Lehet hogy egy kicsit szájbarágós, de így van leírva. Végül is ha benézel a motortérbe, akkor ez a sorrend, és ezeket az alkatrészeket mind ki kell szerelni, hogy lejöjjön a torok. A visszaszerelést nem másoltam be, az ugyanilyen részletes+ kiegészítve minden csavar meghúzási nyomatékával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Lehet hogy egy kicsit szájbarágós, de így van leírva. Végül is ha benézel a motortérbe, akkor ez a sorrend, és ezeket az alkatrészeket mind ki kell szerelni, hogy lejöjjön a torok. A visszaszerelést nem másoltam be, az ugyanilyen részletes+ kiegészítve minden csavar meghúzási nyomatékával. köszi . ez szerelönél mennyibe fájna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 köszi . ez szerelönél mennyibe fájna. Szerintem 4-5 munkaóra a szívósor takarítással együtt. Sorozd meg a szerelőd óradíjával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 akkor azt osztd el 2-vel és én nyertem. :rolleyes: Szerintem 4-5 munkaóra a szívósor takarítással együtt. Sorozd meg a szerelőd óradíjával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Sziasztok!!!! Még mindig nem tudom sajnos kivillogtatni a hibakódot. Kezdem azt hinni, hogy el kell mennem súlyos ezresekért kiolvastatni.... Leírom mi a probléma egyébként, hátha valaki már találkozott ilyennel: Normál üzemi hőfok mellet, kihúzattam a motort 4000 főlé. akkor valamiért "letiltott" kinyitott a turbó és nem volt töltőnyomás. Ilyenkor kigyullad a motorkontroll lámpa és olyan mint egy rossz régi (turbó nélküli) sima dizel. Azaz gyenge, és nem húz. Ha leállítom a motort, és újraindítom, nem marad égve a kontroll lámpa. De az első ilyen est után ha újra is indítottam, valami nem okés. Azelőtt bizonyos fordulatszám között, szépen fütyült a turbo ahogy annak lennie kell, de az első ilyen letiltás óta, nem is hallom abszolút, és gyengébb is a gép. Valamennyire biztos, hogy üzemel a turbo mert nem olyan mint amikor letílt, de nem 100%-os az biztos! Astra G 2000 dizel Y20DTH Ezen leírás alapján, persze ha tudjátok értelmezni :rolleyes: Mi lehet a gond ???????????? Esetleg valaki erre a problémára????????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Június6, 2010 Megoszt Elküldve Június6, 2010 Esetleg valaki erre a problémára????????? Menet közben kéne hibakódot olvasni és élőadatot nézni amikor világít. Ez a jelenség annyi mindentől lehet, hogy találgatni felesleges. Persze lehet, hogy csak a turbó szabályzó része van elkoszolódva, nem zár időben, vagy teljesen. Műszer nélkül nehéz lesz megtalálni a hibát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Tutira valami szenzor szorakozik velem.... (talán a nyomásmérő?) Az én cumókomat nem lehet kivillogtatni. Ez valami általános kínai cumók, és hiányzik a 6-os láb. Marad a kiolvastatás műszerrel (3.000 Ft.) Ha megtudom mi történt azért beírom, hátha valaki is hasonlóan jár majd..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
béka Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Sziasztok! Az elözmény: "Sziasztok! Már korábban írtam a problémáról. A szervízlámpa ki-ki gyullad rendszertelen idöközönként.Ekkor,illetve elötte az autó erötlenné válik,majd amikor a lámpa világít,kicsit magához tér,aztán mikor elalszik akkor semmi gond. A mai napig nem tudták megmondani mi lehet a gond. Elözmények: Autóvillamossági szerelönél hibakód kiolvasás.Eredmény:P0100 Légtömegmérö kicserél,hiba nem szünik meg.Az összes vezeték kimérése,szakadás nincs,de a hibakód ugyan az. "Mechanikus" szerelönél: -EGR szelep szétszed,kipucol -> tökéletes -Adagoló vezérlés levesz,bevizsgál -> tökéletes -Turbó szétszed,csövek kipucol -> tökéletes -Szívócsövek leszed,átnéz -> nincs dugulás -Új légtömegmérö leszed,kipucol -> tökéletes -Diagnosztika -> csak a P0100-as hibakód -Diagnosztika menet közben -> mért értékek tökéletesek,világító lámpa mellett Vagyis semmi kézzelfogható.Mindketten motorvezérlésre tippeltek,de csak tipp.Állítólag Veszprémben tudják megnézni,hogy megfelel-e a gyárinak.Azt mondták javítani nem lehet,csak cserélni. Esetleg valaki találkozott már ilyennel vagy van valami tippetek? Elöre is köszi a segítséget!" Most ehhez még társul egy újabb probléma.Nevezetesen,hogy kigyullad a szervízlámpa mellett lévö,hütöt ábrázoló lámpa is,és ilyenkor a fordulatszámmérö sem üzemel.Néha gondol egyett és felugrik 3 - 4 ezer közé aztán vissza. Ja a klíma sem megy. Hibakódok,amiket kiolvastam: P0100=Levegőtömeg- és levegőmennyiség-mérés funkció-rendellenesség P1540(ezt olvastam,ezt 2x villogja,de 1-el nem kezdödhet elvileg,lehet,hogy)P0154=Lambdaszonda (Bank 2, szonda 1) inaktív P1530(ez ugyan az,mint a felsö,de csak 1x,és lehet,hogy)P0153=Lambdaszonda (Bank 2, szonda 1) lassú P0381=Izzítógyertya/ellenőrnző lámpa funkció-rendellenesség Szóval tele vagyok rendesen. Ezek okozhatnak ilyen mutatványokat? Elöre is köszi! Zsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Sziasztok! Esetleg valaki találkozott már ilyennel vagy van valami tippetek? Elöre is köszi a segítséget!" Elöre is köszi! Zsolt Ez így elég sok már a hibából.... Ne tippelgess inkább vidd el egy jó szerelőhöz,tudom messze van ,de:Wessz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
LacBp Elküldve Június11, 2010 Megoszt Elküldve Június11, 2010 Ez így elég sok már a hibából.... Ne tippelgess inkább vidd el egy jó szerelőhöz,tudom messze van ,de:Wessz. Én még mindig légtömeg mérőre tippelnék.... - bár írtad, h cserélve volt... nekem is. aztán még1x csere, és jó lett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamka368 Elküldve Június14, 2010 Megoszt Elküldve Június14, 2010 nekem olyan gondom van hogy alig akar indulni mintha le lenne merülve az akksi aztán ha csak gyujtás van rajta akkor felpörög egy motor de ha nem venném le a gyujtást a végtelenségig pörögne aztán a kormány szervotól jön ez a hang ésa közép konzol világítása meg kijelzése csikos de ugrik vagy kettőt és akkor jó lessz a kijelzés utánna jön a pörgő hang! találkozott már valaki ilyennel? 1.7dti Y17 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június15, 2010 Megoszt Elküldve Június15, 2010 nekem olyan gondom van hogy alig akar indulni mintha le lenne merülve az akksi aztán ha csak gyujtás van rajta akkor felpörög egy motor de ha nem venném le a gyujtást a végtelenségig pörögne aztán a kormány szervotól jön ez a hang ésa közép konzol világítása meg kijelzése csikos de ugrik vagy kettőt és akkor jó lessz a kijelzés utánna jön a pörgő hang! találkozott már valaki ilyennel? 1.7dti Y17 Nem mondom, barátom, te aztán tudsz fogalmazni ^_^ Ha füle-farka lenne a mondatnak, akár Kossuth apó is megirigyelhetné... Ellenben viszont de annyit kihámoztam, mintha le lenne merülve az akksid... na most ez azért könnyen orvosolható: tőccsed fel :P + nekem ugyanilyen a motorom, leállításnál van nekem egy kis motorhang (nem pedig indításnál) még vagy 5-10 mp-ig. Úgy tudom, ez inkább a szellőztetőmotor (klíma talán), és motorfüggetlen... + indításkor nekem is vibrál a középkonzol, sztem ez SAJNOS normális, sokan írták, hogy ez van náluk is. Nem tudom mi lehet: feszültségingadozás, ilyesmi?! De nem nagyon értem ám, amiről hadoválsz, próbálj rövidebb mondatot írni + alany-állítmány-tárgy, tudod, ahogy általánosban :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június15, 2010 Megoszt Elküldve Június15, 2010 nekem olyan gondom van hogy alig akar indulni mintha le lenne merülve az akksi aztán ha csak gyujtás van rajta akkor felpörög egy motor de ha nem venném le a gyujtást a végtelenségig pörögne aztán a kormány szervotól jön ez a hang ésa közép konzol világítása meg kijelzése csikos de ugrik vagy kettőt és akkor jó lessz a kijelzés utánna jön a pörgő hang! találkozott már valaki ilyennel? 1.7dti Y17 Ez most így hogy?Te nem a Livi testvére vagy?Esetleg ugyanabba a suliba jártatok? :D Na mindegy viccet félretéve,próbáld már meg érthetőbben leírni a kocsi problémáit,mert úgy sejtem több is van. Bár ez nem nagyon derült ki a leírásodból. A kormányszervónak van hangja alapból az biztos,az nem hiba,esetleg belezavarhat a rádióba is(volt már rá példa). A rádiókijelző az valószínű érintkezési hibás lehet ,akkor ha kis idő után megjavul. Próbáld meg másik akksival indítani,hátha megszünnek a bajok. Ui:Prbóáljl mmegh }étrhetőben foaglmazzni,úyg mnidenkinke lyobb lessszz%%% Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június15, 2010 Megoszt Elküldve Június15, 2010 Ez most így hogy?Te nem a Livi testvére vagy?Esetleg ugyanabba a suliba jártatok? ^_^ Ja, az előbb én is akartam kérdezni, nem a lili regisztrált-e új néven, hátha nem vesszük észre... Ám nem tudja, hogy a (lenyűgöző) stílus árulkodó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti468 Elküldve Június15, 2010 Megoszt Elküldve Június15, 2010 Sziasztok! Az elözmény: "Sziasztok! Már korábban írtam a problémáról. A szervízlámpa ki-ki gyullad rendszertelen idöközönként.Ekkor,illetve elötte az autó erötlenné válik,majd amikor a lámpa világít,kicsit magához tér,aztán mikor elalszik akkor semmi gond. A mai napig nem tudták megmondani mi lehet a gond. Elözmények: Autóvillamossági szerelönél hibakód kiolvasás.Eredmény:P0100 Légtömegmérö kicserél,hiba nem szünik meg.Az összes vezeték kimérése,szakadás nincs,de a hibakód ugyan az. "Mechanikus" szerelönél: -EGR szelep szétszed,kipucol -> tökéletes -Adagoló vezérlés levesz,bevizsgál -> tökéletes -Turbó szétszed,csövek kipucol -> tökéletes -Szívócsövek leszed,átnéz -> nincs dugulás -Új légtömegmérö leszed,kipucol -> tökéletes -Diagnosztika -> csak a P0100-as hibakód -Diagnosztika menet közben -> mért értékek tökéletesek,világító lámpa mellett Vagyis semmi kézzelfogható.Mindketten motorvezérlésre tippeltek,de csak tipp.Állítólag Veszprémben tudják megnézni,hogy megfelel-e a gyárinak.Azt mondták javítani nem lehet,csak cserélni. Esetleg valaki találkozott már ilyennel vagy van valami tippetek? Elöre is köszi a segítséget!" Most ehhez még társul egy újabb probléma.Nevezetesen,hogy kigyullad a szervízlámpa mellett lévö,hütöt ábrázoló lámpa is,és ilyenkor a fordulatszámmérö sem üzemel.Néha gondol egyett és felugrik 3 - 4 ezer közé aztán vissza. Ja a klíma sem megy. Hibakódok,amiket kiolvastam: P0100=Levegőtömeg- és levegőmennyiség-mérés funkció-rendellenesség P1540(ezt olvastam,ezt 2x villogja,de 1-el nem kezdödhet elvileg,lehet,hogy)P0154=Lambdaszonda (Bank 2, szonda 1) inaktív P1530(ez ugyan az,mint a felsö,de csak 1x,és lehet,hogy)P0153=Lambdaszonda (Bank 2, szonda 1) lassú P0381=Izzítógyertya/ellenőrnző lámpa funkció-rendellenesség Szóval tele vagyok rendesen. Ezek okozhatnak ilyen mutatványokat? Elöre is köszi! Zsolt Hello Lehet megkésve írok de! A zegi Opelbe voltál már vele? Szerintem tudnak segíteni. üdv: Peti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Június15, 2010 Megoszt Elküldve Június15, 2010 Üdv! Y17DT 2002 Gép Ma elmentünk keresztanyámhoz a kocsival. Állt a kocsi 1 órát, mikor is észrevettük, hogy valami víz folyik ki a kocsi alól. Kondenzvíz? Mondom nem klímáztam, szal az kilőve. Motorháztető fel, hűtővíz eléggé szint alatt. Mivel már sötét volt, elemlámpával meg elég nehéz volt világítani meg nézelődni, így a pontos helyet nem tudtam megállapítani. De az utastérbe anyós lábnál nem nedves a szőnyeg, szal ez valahol a motor hátuljánál, a szíjjak mögött csepeg. Van valami tippetek? Vízpumpa? Vagy van ott valami vízcső ami kilyukadhatott? Holnap remélem sikerül felemeltetnem akkor talán többet tudok. Olyan jó 3-4 dl hiányzott a kiegyenlítőből, de fogalmam sincs mióta folyhatott, mert mostanában nem jártam a kocsival...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
adamka368 Elküldve Június15, 2010 Megoszt Elküldve Június15, 2010 na szóval nem vagyok semmilyen livi testvére vagy mi! Annyi a gond hogy a kormány szervó mocija vagy szivattyúja gyújtásra felpörög de ha nemm vettem volna le a gyujtást akkor a végtelenségig pörögne felfelé! aztán nyomtam rá egy kis olajat ezzel megszünt a motor pörgés! de az autó még mindig nem indul viszont a közép konzol csikozás is megszünt az olaj betöltése és a pörgö hang megszünésével! Na most lehetséges az hogy kevés volt a zservoba az olaj és emiatt történt mindez? De az még mindig nem tiszta mért nem indult a gép! Most nem tom indul e mivlel a sok inditástól leszivta az akksit! töltés alatt van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 na szóval nem vagyok semmilyen livi testvére vagy mi! Annyi a gond hogy a kormány szervó mocija vagy szivattyúja gyújtásra felpörög de ha nemm vettem volna le a gyujtást akkor a végtelenségig pörögne felfelé! aztán nyomtam rá egy kis olajat ezzel megszünt a motor pörgés! de az autó még mindig nem indul viszont a közép konzol csikozás is megszünt az olaj betöltése és a pörgö hang megszünésével! Na most lehetséges az hogy kevés volt a zservoba az olaj és emiatt történt mindez? De az még mindig nem tiszta mért nem indult a gép! Most nem tom indul e mivlel a sok inditástól leszivta az akksit! töltés alatt van! Igen elképzelhető,hogy azért pörgött fel,mert kevés volt az olaj a a tartályban.Nézted amúgy a szintet meddig volt? Próbáld meg egy jó aksival is indítani,hátha csak az a baj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 A g astra dizelek mennyivel gyorsabbak a benzines társaikzól pl 1.4 1.6-os tól? :D ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 A g astra dizelek mennyivel gyorsabbak a benzines társaikzól pl 1.4 1.6-os tól? :D ^_^ Miért lennének "gyorsabbak"? Sztem 1ébként szubjektív, mit nevezel gyorsaságnak... Gyorsulást, vagy végsebességet? Végsebesség szerintem ugyanannyi lehet sacc/kb, bár nem néztem utána, ez csak tipp. Gyorsulásban a fordulatszám-tartomány szerint óriási különbségek lehetnek. Kis fordulatszámon a benzines biztosan jobban húz, a dízelnél pedig 2000 f/p-nél kapcsol a turbó, akkor istentelenül gyorsul. Addig viszont taposhatod akárhogy, alig megy... Nem tudom, a dízel meddig húzhat jól (4-5 ezerig?) odáig nem szoktam húzatni, nincs szívem hozzá :P Bár tudom, néha kéne (fagyi, ilyesmi....) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Livi Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 Hát az egyértelmű ,hogy a benzinesek végsebességbe jobbak benzinnesek 200 főlé is mehetnek mig a dízelek meghalnak 170-180 közöt ! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 Hát az egyértelmű ,hogy a benzinesek végsebességbe jobbak benzinnesek 200 főlé is mehetnek mig a dízelek meghalnak 170-180 közöt ! ^_^ Livi te egy igazi IQ fighter vagy! Ezt már nem bírtam magamban tartani! :D De azé sértődés ne essék... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 Hát az egyértelmű ,hogy a benzinesek végsebességbe jobbak benzinnesek 200 főlé is mehetnek mig a dízelek meghalnak 170-180 közöt ! ^_^ Az enyémnek olyan 17X a gyári végsebessége (ha nem 16X) és benzines. Akkor most engem átk*rtak!? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Június17, 2010 Megoszt Elküldve Június17, 2010 Az enyémnek olyan 17X a gyári végsebessége (ha nem 16X) és benzines. Akkor most engem átk*rtak!? ^_^ Nézted már ,nem dízel van a motortérben? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts