imy Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Sziasztok! Sajnos nem sikerült megoldani véglegesen a problémát. Azóta hogy utoljára beszéltünk, ki lett pucolva az ADR szelep, vezérműszíj lecserélve. Mostanában többször előfordult hogy az autó elkezdett dadogni és leállt a motor. Volt hogy újra tudtam indítani, de ekkor csak össze-vissza járt, a fordulatot nem vette. Ezt már két alkalommal is eljátszotta velem. Kb 40-50 perces indítgatás után mintha mi sem történt volna, gyönyörűen ment tovább. Legutóbb az udvarról sem tudtam kiállni, mert ugyanezt a hibát már hidegen is hozta. Erről tennék föl nektek videót. 0500-as hibakódot lehet kivillogtatni, ami járműsebesség-jeladó funkció rendellenességet jelent. Kérlek titeket ha van valakinek ötlete a videó alapján, segítsen nekem. Üdv Gyuri Adagoló? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sisti Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 sziasztok! tudja valaki mi lehet annak az oka, ha néha elmegy az erő az autóból? csak ritkán csinálja, van hogy hetekig nem jelentkezik a hiba, van hogy egy nap többször is. pár másodpercre elmegy belőle az erő aztán magától visszajön. y20dth-ról van szó. hibajel nincs! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Mi mindentől lehet? IIletve mire lehet készülni? Ettől a hibatol megállhat az autó? A vákumrendszerben keresd a hibát, sajnos elég sok csatlakozást és csövet tartalmaz, de a turbó wastegate szelepénél lesz valahol a hiba, ezért van magasabb töltőnyomásod valszeg. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 sziasztok! tudja valaki mi lehet annak az oka, ha néha elmegy az erő az autóból? csak ritkán csinálja, van hogy hetekig nem jelentkezik a hiba, van hogy egy nap többször is. pár másodpercre elmegy belőle az erő aztán magától visszajön. y20dth-ról van szó. hibajel nincs! Üzemanyagszűrő volt cserélve mostanság? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Sziasztok! Sajnos nem sikerült megoldani véglegesen a problémát. Azóta hogy utoljára beszéltünk, ki lett pucolva az ADR szelep, vezérműszíj lecserélve. Mostanában többször előfordult hogy az autó elkezdett dadogni és leállt a motor. Volt hogy újra tudtam indítani, de ekkor csak össze-vissza járt, a fordulatot nem vette. Ezt már két alkalommal is eljátszotta velem. Kb 40-50 perces indítgatás után mintha mi sem történt volna, gyönyörűen ment tovább. Legutóbb az udvarról sem tudtam kiállni, mert ugyanezt a hibát már hidegen is hozta. Erről tennék föl nektek videót. 0500-as hibakódot lehet kivillogtatni, ami járműsebesség-jeladó funkció rendellenességet jelent. Kérlek titeket ha van valakinek ötlete a videó alapján, segítsen nekem. Üdv Gyuri Az AGR szelep és nem ADR...az egy kicsit más. :) A jeladót én cserélném, másrészt körülnéznék a vezérlőegység fő elektromos csatlakozási pontjainál. Vedd le a csatikat (óvatosan, ne törd el, műanyag) és nézd meg nem áznak-e az érintkezői gázolajban. Ha vezérlő gondod lesz, Debrecenben van egy komám, aki ilyenek javításával foglalkozik. Az adagoló hibát egyelőre kizárnám, nagyon ritka betegség az isuzuknál. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
paparelli Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Sziasztok! Elm 327-es bluetooth-os interface-m van,tudok ezzel diagnosztizálni(y17dt)?Milyen progikat ajánlotok hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mir-mur Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Az AGR szelep és nem ADR...az egy kicsit más. :) A jeladót én cserélném, másrészt körülnéznék a vezérlőegység fő elektromos csatlakozási pontjainál. Vedd le a csatikat (óvatosan, ne törd el, műanyag) és nézd meg nem áznak-e az érintkezői gázolajban. Ha vezérlő gondod lesz, Debrecenben van egy komám, aki ilyenek javításával foglalkozik. Az adagoló hibát egyelőre kizárnám, nagyon ritka betegség az isuzuknál. Köszönöm ! Pontosítanád nekem ezt a " Fő elektromos csatlakozási pontot " ? Azt a dobozt amiben néhány nagyobb méretű bizti van a motortérben, és a melette lévőt ,amiben még néhány relé szerű, azt átnéztem, pucováltam, stb. Ha másra gondolsz légyszi magyarázd el. Egyébként ,mi köze lehet a sebesség mérő jeladójának, a dadogáshoz. ? ( Biztos van, csak nekem magas ) És azt honnan tudom meg ,ha vezérlő hiba van ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 A 7-es területen lévőket nézd át, elvileg az az adagoló vezérlőegység. A sebjeladót pedig csak ki kellene cserélni, ha már egyszer hozza ahibát, esetleg a kábelét átnézni, lehet csak az sérült meg vagy kontaktos. A dadogáshoz sok köze nem lehet szerintem. Üzemanyagszűrő volt cserélve mostanság? Milyen gázolajat itatsz vele? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
mir-mur Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 (edited) http://data.motor-talk.de/data/galleries/1022422/3710343/y17dt-1-51181.jpg A 7-es területen lévőket nézd át, elvileg az az adagoló vezérlőegység. A sebjeladót pedig csak ki kellene cserélni, ha már egyszer hozza ahibát, esetleg a kábelét átnézni, lehet csak az sérült meg vagy kontaktos. A dadogáshoz sok köze nem lehet szerintem. Üzemanyagszűrő volt cserélve mostanság? Milyen gázolajat itatsz vele? A szűrőt a videofelvétel előtt cseréltem 20 perccel, de ami benne volt sem ment 500 km nél többet. Tankolni általában az Auchan benzinkútnál szoktam. A sebjeladót merre kell keresnem ? Légyszi ne idézzél képpel! - tgabika Módosítva Május21, 2013 : tgabika76 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Azta milyen polír motortér :) Az enyém kevésbé tiszta. :D Megtudja valaki mondani a keretezett alkatrész micsoda? Valami vákuum szelep szerűség. Ma teljesen erőtlen volt az autó és dobott egy p0400 hibakódot. Már kezdtem volna keresni rajta az EGR-t mert fogalmam sincs hol helyezkedik el a motoron de észre vettem hogy valami kis genya rágcsáló megcsócsálta a vezetékeit ennek az alkatrésznek és az egyik szálat teljesen átharapta. Vezeték kijavítva hiba kitörölve nem jött vissza. Újra van erő a gépben. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Tankolni általában az Auchan benzinkútnál szoktam. Ezt nagyon gyorsan elkellene felejteni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Azta milyen polír motortér :) Az enyém kevésbé tiszta. :D Megtudja valaki mondani a keretezett alkatrész micsoda? Valami vákuum szelep szerűség. Ma teljesen erőtlen volt az autó és dobott egy p0400 hibakódot. Már kezdtem volna keresni rajta az EGR-t mert fogalmam sincs hol helyezkedik el a motoron de észre vettem hogy valami kis genya rágcsáló megcsócsálta a vezetékeit ennek az alkatrésznek és az egyik szálat teljesen átharapta. Vezeték kijavítva hiba kitörölve nem jött vissza. Újra van erő a gépben. :) Nekem ilyen kütyüke nincsen a szekér mociján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Nekem ilyen kütyüke nincsen a szekér mociján. Lehet hogy eredetileg nem ott helyezkedik el mert csak egy kábelkötegelő fogja oda a helyére. Minden esetre örülök hogy nem kellett az egr-el szenvedni. Amúgy hol van ez nálunk? Fellűlről semmit nem látok. Aknából kellene keresnem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Sziasztok! Elm 327-es bluetooth-os interface-m van,tudok ezzel diagnosztizálni(y17dt)?Milyen progikat ajánlotok hozzá? Torgue nevezetű programot próbáld ki. Adnroidra tuti de szerintem más platformra is van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sisti Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Üzemanyagszűrő volt cserélve mostanság? Igen volt, de nem hozott eredményt. Mi szívja az üzemanyagot a tankból, az adagoló vagy van hozzá külön egy szivatyú ezeknél a dieseleknél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Viktor316 Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziasztok.Van egy g astra combim.Motor kód Y17dt.Olyan problémám van hogy motor kontroll lámpa folyamatosan világit,és nincs erö a kocsiban.Nagyon lassan gyorsul fel.Egr szelep kipucolva.Hiba továbbra is fenn áll.Valaki tudna segíteni?Előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Viktor316 Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziastok.Valaki tudna sgiteni.delco electronics 5v vout gnd.Ez mi?nekem csak úgy log a motortérben.Valaki esetleg ismeri,és tudja hogy hova való? Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziastok.Valaki tudna sgiteni.delco electronics 5v vout gnd.Ez mi?nekem csak úgy log a motortérben.Valaki esetleg ismeri,és tudja hogy hova való? Szia, az a map szenzor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 A vákumrendszerben keresd a hibát, sajnos elég sok csatlakozást és csövet tartalmaz, de a turbó wastegate szelepénél lesz valahol a hiba, ezért van magasabb töltőnyomásod valszeg. A hiba vasárnap fennált. Hétfőn nem ment a kocsi, ma kipróbáltam kicsit oda léptem neki, mert vasárnap is akkor hozta a hibát. De semmi. Hibakód sincs már benne. Pénteken megyek egy hosszabb útra, előtte átnézem a csöveket, lehet valahol elernyedtek...... THX! Egyébként azóta nincs hiba, még tárolt hibakód sem. Az utóbbi pár napba nem volt forgatva a kocsi, lehet lekokszolódott, és azért írta? Lehet valami nagyobb galiba ebből egxébként? Lassan megy vezérlés cserére, akkor úgyis szét lesz "bombázva" akkor minden féle takarítást is kap ( szívó sor stb.) 1000 - 1500 km dúrván. Gondolom ha addig nem írja a hibát és nem jön ki an kis sárga kulcs akkor csak valami pillanatnyi zavarról lehetett szó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lion Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Grat :) szép ez a moci látom gondos gazdája van, most az enyém is így néz ki, hála nekem, mert a szerelőtől úgy kaptam vissza, hogy tiszta olaj volt, pedig csak egy AGR szelep tisztítás és egy szelepfedél tömítés csere volt, persze a porlasztók csövein már nem húzták meg a csavart, nem központosították, a gázolaj is folyt, vákum csöveket kicseréltem 9 évesen körbe volt repedezve, falsot szívott, 110 km-nél dobálta a villáskulcsot, vészüzem mod :) Mindenki cserélje le 400 Ft egy méter szövet erősített cső a képen a 10-es szám környékén van, generátortól indul és hátra megy az adagoló alá, közvetlen a pálca mellett kanyarodik el CSERÉLJÉTEK LE !!!! A 7-es területen lévőket nézd át, elvileg az az adagoló vezérlőegység. A sebjeladót pedig csak ki kellene cserélni, ha már egyszer hozza ahibát, esetleg a kábelét átnézni, lehet csak az sérült meg vagy kontaktos. A dadogáshoz sok köze nem lehet szerintem. Üzemanyagszűrő volt cserélve mostanság? Milyen gázolajat itatsz vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lion Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Tisztelt J0nny A légtömeg mérő utáni harmonika csövet hol találtad? nekem is berepedt :) te szervizeled az autód? üdv S Link to comment Megosztás: More sharing options...
jantek Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok!Bal első kerékcsapágy csere előtt állok(y17dt,kombi,abs).Régebben itt a fórumon olvastam,hogy valamelyik utángyártott darabbal gond volt a jeladó miatt.Próbálom a keresőt,de most nem találok semmit a témában..... Van valakinek tapasztalata a témában?Csak kompletten aggyal együtt lehet cserélni,vagy csapágycserével megoldható? Köszi! Jantek Ja és 320 ezer kilóméter van a kocsiban,ebből 240 ezer vezetett..... :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bocs Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Lehet hogy eredetileg nem ott helyezkedik el mert csak egy kábelkötegelő fogja oda a helyére. Minden esetre örülök hogy nem kellett az egr-el szenvedni. Amúgy hol van ez nálunk? Fellűlről semmit nem látok. Aknából kellene keresnem? Passz..,nem tudom mi lehet az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wykk Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok. Az egr szelepet szervízben szoktátok kitakaríttatni vagy otthon magatoknak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sisti Elküldve Május23, 2013 Megoszt Elküldve Május23, 2013 valaki légyszi írja már meg hogyan lehet a napiszámlálóból törölni az "INSP" -t! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts