Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

a víztől nem csak habos, halványabb is lesz a színe az olajnak sokkal.

AtiZafinak igaza lehet, talán szerencsétlen egybeesés a víz fogyása és a gázolaj motorolajba jutása. a gázolajtól nem lesz se habos, se kókább barna, csak hígabb.

ha ügyes vagy (meg kicsit bátor :D ), a következő módon tudod megnézni víz növeli-e a szinted:

ha több órát, - de inkább egy napot - áll az autód, indítás előtt kicsavarod az olajleresztő csavart...de nem teljesen, s kulcsot is rajta hagyod, hogy azonnal vissza tudd tekerni (nem olajat cserélsz)...mikor már csak egy menet fogja, vagy annyi se, kicsit billegtetve megjeleni valami...ha ez a valami motorolaj, nincs víz benne...viszont ha van, tiszta víz (de tényleg teljesen tiszta) fog először folyni, méghozzá meglepően nagy mennyiség...majd csak aztán az olaj.

na ekkor baj van...illetve ha nincs víz benne akkor is, de legalább tisztábban látsz...

Hello. A gázolaj szagát éreznem kellene az olajbanha jól gondolom. Nem?

Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég picit jobban ráléptem a gázra autópályán. Egyszercsak kigyulladt kb. fél percre a check lámpa majd kialudt. Ezután leálltam az autóval és kivillogtattam a hibakódot 0335 a hiba amire azt írja a kódtáblázat: P0335=Főtengelyhelyzet-jeladó funkció-rendellenesség. Mit jelenthet ez? Milyen esetben jelentkezhet ez a hibakód?

Üdv!

Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég picit jobban ráléptem a gázra autópályán. Egyszercsak kigyulladt kb. fél percre a check lámpa majd kialudt. Ezután leálltam az autóval és kivillogtattam a hibakódot 0335 a hiba amire azt írja a kódtáblázat: P0335=Főtengelyhelyzet-jeladó funkció-rendellenesség. Mit jelenthet ez? Milyen esetben jelentkezhet ez a hibakód?

Üdv!

amig nem áll meg az auto addig jo ha meg áll akkor uj fötengelyhelyzet jelado, de a gyári a jo a többi utángyártott gagyi.

Megosztás:

Hali Srácok

Ma volt egy kis "ismerd meg az autód" bogarászás és kíváncsiságból levettem az EGR szelepet. Azt hittem majd valami szőrnyű korom lerakódást fogok látni mindenhol a torokban de semmi komoly.

Éppen csak fekete belűről. Viszont láttam valami érdekeset. Apró kis pillangó szelepek vannak egy tengelyre felfűzve és egy vákumos munkahenger működteti őket.

Kérdezném tőletek, hogy mi lehet ez, mikor működik és mit csinál?

Előre is köszi.

Megosztás:

helló!nekem is ezt a hibakodot adja ki!120km/h nál kivillanik a lámpa és belassul az autó!újra inditás után jó!nem tudom mit kell rajt cserelni

Enyém isuzu motoros,és ugyan az a problémám mint Arcsy88-nak...

EGR szelep és fojtószelepház takarítás oldotta meg az én problémámat ilyen hibakódoknál.

Megosztás:

Üdv!

EGR tisztításhoz találtam egy Wynns Sprayt valakinek van ezzel tapasztalata? Állítólag be kel fújni járó motornál a légszűrő után és szépen pucol......

Nehezen indulás lehet légtömegmérő???

Hali!

Én egrt pucoltam,szétszerelve!ugy hallottam én hogy sokkal hatásosabb ha szétszeded,mert akkor a mocsok nem kerül a rendszerbe!nekem légtömegmérö áramköre jön hiba p0100, 120nál túrbo elmegy,motor begyengül,hiba oka még nem tudom mi!

Megosztás:

Sziasztok.

A víz eltűnés-olajszint megemelkedésem oka kiderült végre.(2001 évj, 1.7 dtl Isuzu G Astra)

Tegnap megkapta a hengerfejes a hf-et, első mondata az volt a hf láttán, hogy 90%, hogy a porlasztó perselye repedt, azt mondja, ez a leggyakoribb ennél a típusnál. Ott szokott összefolyni az olaj és a víz. (y17dt )

Szétszedte ma.Kipréselte a perselyeket és beigazolódott a sejtése...Mind a 4 perselyem el van repedve...

Kap új perselyeket, szimmeringet, dörzsárazást, síkolást, és pénteken elvileg megy vissza a kocsira.

Mindez persze 65ezerbe kerül, de legalább lesz egy teljesen felújított hengerfejem:)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.