Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Üdv mindenkinek.

1.7cdti G astrám van.

most hogy már hidegebb az idő(0-5fok) azt vettem észre hogy az izzítás jel a műszerfalon egyátalán nem villan ki semmikor sem.

Gyujtás ráadáskor még nyár elején is bevillant kb 1 mp-ig.

Aki tudja hogy hol van ezeknél biztosíték vagy relé esetleg, vagy mit nézzek meg azt megköszönném.

Megosztás:

Üdv mindenkinek.

1.7cdti G astrám van.

most hogy már hidegebb az idő(0-5fok) azt vettem észre hogy az izzítás jel a műszerfalon egyátalán nem villan ki semmikor sem.

Gyujtás ráadáskor még nyár elején is bevillant kb 1 mp-ig.

Aki tudja hogy hol van ezeknél biztosíték vagy relé esetleg, vagy mit nézzek meg azt megköszönném.

lehet hogy olyan helyen áll az auto ahol meleg van és nem tud kihülni . egyébként nagyon rövid ideig villan fel a jel.

Megosztás:

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon,de mindjárt segítséget akarok kérni Tőletek.Astra G X17DTL időközönként,főleg egyenletes finom tempónál motor kontroll sárga lámpa kigyullad,ilyenkor teljesítmény lecsökken.Van mikor kb.10mp múlva elalszik aztán egy darabig semmi,mostanában már szinte minden alkalommal kigyullad,ha gázt adok általában elalszik.Gázt visszaveszem megint kigyullad és így játszik szinte folyamatosan.Hibakód:P0400 Azt mondták egr hiba.Ki lett pucolva kb 2-3 hétig semmi,aztán kezdte megint.

Írjátok már meg legyetek szívesek,hogy ennél a motornál ki lehet-e iktatni az egr-t,mert a szerelő azt mondja hogy ennél az egy motortípusnál nem lehet.Köszönettel várom tanácsaitokat.

Megosztás:

Sziasztok! Egyik ismerősömnek össze tört a 2004-es G astrája! Most szeretnéa motort értékesíteni belőle, ugyanis az nem sérült! Az autó disesel, és a motorkódja Z17DTL! Az lenne a kérdésem, hogy mennyiért lehet meghírdetni egy ilyen motort, ami 110 ezret futott eddig!

Válaszokat előre is köszönöm! :)

Megosztás:

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon,de mindjárt segítséget akarok kérni Tőletek.Astra G X17DTL időközönként,főleg egyenletes finom tempónál motor kontroll sárga lámpa kigyullad,ilyenkor teljesítmény lecsökken.Van mikor kb.10mp múlva elalszik aztán egy darabig semmi,mostanában már szinte minden alkalommal kigyullad,ha gázt adok általában elalszik.Gázt visszaveszem megint kigyullad és így játszik szinte folyamatosan.Hibakód:P0400 Azt mondták egr hiba.Ki lett pucolva kb 2-3 hétig semmi,aztán kezdte megint.

Írjátok már meg legyetek szívesek,hogy ennél a motornál ki lehet-e iktatni az egr-t,mert a szerelő azt mondja hogy ennél az egy motortípusnál nem lehet.Köszönettel várom tanácsaitokat.

Szia! Ki lehet iktatni... Dobd a mestered a kukába. Csinálsz egy vakpakolást (olyan amin csak a két csavarnak van lyuk és a csőnek nincs) és berakod a cső alá, amely a kipufogóból vezet az AGR-be. Remélem segítettem.

Megosztás:

Köszi a segítséget Sadiseko,csak ennél a motortípusnál pont az a gond hogy csak két vákumcső és az el.csati megy az egr-re és nincs belekötve semmilyen csonkba csak simán fel van fogatva 2 csavarral a vez teng.ház oldalára.Nem is értem hogy működik.

Ha valakinek ebben lenne tapasztalata,megköszönném.

Megosztás:

Hali!

Köv. problémám van, 2002-s G astra combi 1.7dti nemrég volt vezérműszíjcsere 240E km van az autóban, erről tudok, 4 évesen vettem!

Most éles "traktoros" motorhang hallatszik s főként az utastérbűl.Eddig szép "dízel" hangja volt. Szerelő szerint váltó probléma okozza a zajt, de annak mi köze van a motorhoz? Váltó, kuplung problémát nem tapasztalok! Megnéztük a motortartogumibakokat, ott az egyik van megkopva.

Más: Valamint ha az út egyenetlen, halk, olyan tompa hangolt hallok. Ha beülünk az autóba elég ha előre s nincs megpakolva, hátul a kerekenél "Lovaslocsis" nyekergő hang hallatszik, természetesen csak száraz időban, ha esik az eső akkor nem nyekereg!

Ezeknek a problémáknak a javítattása mennyibe fog fájni kb.? Szeretném lecseréln H astra-ra de előtte azért rendberakatnám az autót!

Köszi a segítséget!

szia nézd meg az adagolónak meg van e mind 2 csavarja nekem akor csinálta ezt mikor az egyik tőcsavar eltörött és a másik meg fellazult édett mozogni

üdv:feri

Megosztás:

Köszi a segítséget Sadiseko,csak ennél a motortípusnál pont az a gond hogy csak két vákumcső és az el.csati megy az egr-re és nincs belekötve semmilyen csonkba csak simán fel van fogatva 2 csavarral a vez teng.ház oldalára.Nem is értem hogy működik.

Ha valakinek ebben lenne tapasztalata,megköszönném.

De az AGR lényege, hogy a kipufogógázt vezesse vissza az égéstérbe levegővel keverve, ergo valahol kell hogy legyen egy kivezetés a kipufogóból és azt kell lezárni, az agr-t és a szívócsonkot pedig kipucolni és nincs tovább probléma. Szólj rám ha tévedek, de ugyanez volt nálam is (minimálisan különbözik a motorom a tiédtől) és ha van agr akkor kell hogy legyen valahol egy szemét kis csőnek, Remélem segítettem.

Megosztás:

De az AGR lényege, hogy a kipufogógázt vezesse vissza az égéstérbe levegővel keverve, ergo valahol kell hogy legyen egy kivezetés a kipufogóból és azt kell lezárni, az agr-t és a szívócsonkot pedig kipucolni és nincs tovább probléma. Szólj rám ha tévedek, de ugyanez volt nálam is (minimálisan különbözik a motorom a tiédtől) és ha van agr akkor kell hogy legyen valahol egy szemét kis csőnek, Remélem segítettem.

Szia! Köszi a segítséget,ma vagy holnap akarok belemerülni a dologba,remélem sikerrel..Kutatok tovább. üdv

Megosztás:

Sziasztok

Segítségeteket szeretném kérnni, jelenleg egy F astra 1.7td tulajdonosa vagyok, de le szeretném cserélni egy G-re.

Nem igazán vagyok otthon a motorok terén ezért kérdezném meg mi a különbség a : TD, DTI, DIT, CDTI motorok között?

Köszönöm

Megosztás:

Szia! Na meglett az a szemét kis cső,ahogy Te fogalmaztál.Megtalálni sem volt egyszerű,én biztos nem kerestem volna,úgyhogy köszönet Neked a segítségért.Mostmár csak le kéne operálni valahogy de be kell szereznem normális szerszámot hozzá,mert nehéz hozzáférni.Köszi mégegyszer!

üdv

Megosztás:

Helló! Új tag vagyok és volna 1 óltári próblémám az Astrámmal G 1.7 Td.Napokkal ezelőtt menet közben le állt az autóm elvittem a kerepesi uti szervizbe ahol azt közölték elektrónikus hiba miatt nem indul po251 a javitás Kb 1 mill ft. kb. lenne! Hmmmm.kiugrott a szivem te jó ég 10 éves az autó 170ezer km. motor jó stb mi legyen.elhuzattam a Harmat utca 218. diesel szervizbe itt kicserélték elöször a diesel szürőm mondván homok volt benne ,meg még nem tom. mit jav. 18ezer. lElvittem mentem vele haza hatza értem lerobbant nem indult .Vissza huztam a szervizbe ahol masnap kideritették az elektronikával van baj a dobozt kicserélték állitolag felujitottal majd elvihettem 60 ezer ft .Természetesen este kb. 22km megint leállt, nem indult ég a szerviz lámpa huztam vissza. Ja Isuzu motoros . most ott van várom a fejleményeket.

Megosztás:

Helló! Új tag vagyok és volna 1 óltári próblémám az Astrámmal G 1.7 Td.Napokkal ezelőtt menet közben le állt az autóm elvittem a kerepesi uti szervizbe ahol azt közölték elektrónikus hiba miatt nem indul po251 a javitás Kb 1 mill ft. kb. lenne! Hmmmm.kiugrott a szivem te jó ég 10 éves az autó 170ezer km. motor jó stb mi legyen.elhuzattam a Harmat utca 218. diesel szervizbe itt kicserélték elöször a diesel szürőm mondván homok volt benne ,meg még nem tom. mit jav. 18ezer. lElvittem mentem vele haza hatza értem lerobbant nem indult .Vissza huztam a szervizbe ahol masnap kideritették az elektronikával van baj a dobozt kicserélték állitolag felujitottal majd elvihettem 60 ezer ft .Természetesen este kb. 22km megint leállt, nem indult ég a szerviz lámpa huztam vissza. Ja Isuzu motoros . most ott van várom a fejleményeket.

WESZI A kérdésedre a válasz nekem is megállt a mult héten kivettem az elektronikát belöle /4db m6x30 / csavar irány törökbálint 2óra mulva röfögött az auto elötte ugyanezt a hibakodot produkálta , azota jó.a szerelö honlapját megtalálod a fórum tartalomjegyzékébe de ha visszaolvasol megtralálod az egyik irásban kék betükkel .CSAK ODA MENJ MERT MÁR ELÉGGÉ LEVÁGTAK anyagilag gondoltam. n ekem y17dt-m van .

Megosztás:

Szia! Na meglett az a szemét kis cső,ahogy Te fogalmaztál.Megtalálni sem volt egyszerű,én biztos nem kerestem volna,úgyhogy köszönet Neked a segítségért.Mostmár csak le kéne operálni valahogy de be kell szereznem normális szerszámot hozzá,mert nehéz hozzáférni.Köszi mégegyszer!

üdv

Nagyon szívesen. Mondjuk szerszám az kell hozzá, de mielőtt erőltetnéd pl. a csavarokat és nem férsz hozzá, nézz jobban körül, mert a németek nem hülye emberek és elég egyszerű megoldásokat alkalmaztak, amik elsőre nem biztos, hogy látszódtak. Sok sikert hozzá.

Megosztás:

uraim. menet közben ha hirtelen nagy gázt adok fekete füst és ma vettem észre hogy ujbol ránget aztán joideig nem . oilt nem eszi jol huz hibakod nincs ,y17 dt-im van 2001-es évjárat, a rángatással együtt van a fekete füst, ezt azelött nem csinálta. köszi a válaszokat.

Megosztás:

Sziasztok!

Még új vagyok az Astrások között.

Nem rég (novemberben) vettem egy 1.7 CDTI-t.Normális, hogy a vízhőfok mutató nagyon lassan vagy ki sem mozdul?

Előre is köszi a válaszokat!

Hali!

Nekem mindíg azt magyarázták a szerelők, hogy ennél a típusnál normális ha nem megy fel a mutató, mert nagy hatásfokkal dolgozik a motor és nem ad le meleget (30-40 km megtétele után is alig mozdult a hőfok mutató), aztán két héttel ezelőtt kicserélték a termosztátot, és érdekes módon azóta rendesen működik, mint más típusoknál kb. 5-10 km után felmegy a mutató 85 fokra.

Megosztás:

Hali!

Nekem mindíg azt magyarázták a szerelők, hogy ennél a típusnál normális ha nem megy fel a mutató, mert nagy hatásfokkal dolgozik a motor és nem ad le meleget (30-40 km megtétele után is alig mozdult a hőfok mutató), aztán két héttel ezelőtt kicserélték a termosztátot, és érdekes módon azóta rendesen működik, mint más típusoknál kb. 5-10 km után felmegy a mutató 85 fokra.

Nekem az Y17DT városi forgalomban kb. 8-10km-ig 0-át mutat a hőfokjelző, aztán viszonylag gyorsan felmegy 85-86 fokig.

Már én is akartam kérdezni normális-e ez így. :)

Megosztás:

Nekem az Y17DT városi forgalomban kb. 8-10km-ig 0-át mutat a hőfokjelző, aztán viszonylag gyorsan felmegy 85-86 fokig.

Ezek a mocik sajna ilyenek.

Nekem ugyanígy 5-7km után indul meg a mutató felfelé,de akkor viszonylag hamar eléri a 80-87 fokot,persze ez függ attól is,hogy mennyi emelkedőn illetve lejtőn mész az autóval.

Utóbbinál természetesen nem melegszik olyan hamar.

Megosztás:

Persze, mert ott nem nullát mutat végig, hanem amíg kb. 70 alatt van, addig a mutató nem mozdul. Melegszik az ott is folyamatosan, csak nem látod a mutatón.

Egyébként pedig egyrészt dízelnél kevesebb a veszteségső, másrészt a motor nehezebb, nagyobb fémtömegnek kell felmelegednie, ezért jóval hosszabb idő alatt melegszik fel, mint egy benzines.

Megosztás:

Üdv!

Nekem is hasonló gondjaim vannak, kiegészítve azzal, hogy nálam semmit nem mozdul a mutató. Kompival megnéztük, jeladó jó, mert jelet ad, de a mutató meg se nyikkan. Műszercsere lesz.

Viszont a fűtés az KATASZTRÓFÁLIS sajnos nem tudok rá jobb szót mondani. 1-2 évvel ezelőtt még csak csak volt benne hőfok. Most valami hiba folytán langyos levegőt fúj max. Pedig tegnap 200 km is mentem vele.

Eldugulhat a fűtőradiátor, vagy a fűtéscsap nem nyit eléggé? Van valami megoldás erre? ( ülésfűtést tervezem majd...)

Várom a válaszokat!

Létezik fűtött ablakmosó spricni?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.