Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Recommended Posts

Elküldve
a common railes az az adagoló verérlő ugye?

A „közös nyomócsöves rendszer” meghatározás a közvetlen üzemanyag befecskendezés egy bizonyos típusára utal. Itt a nyomás létrehozása és az üzemanyag befecskendezése elkülönül egymástól. A folyamatos nyomást egy különálló, a motoron bárhova beépíthető szivattyú hozza létre. Ezt a nyomást egy nagynyomású elosztócső tárolja. A vezetékeken keresztül minden egyes henger befecskendező fúvókája erre az elosztócsőre, az úgynevezett közös nyomócsőre, csatlakozik rá párhuzamosan. Ez biztosítja, hogy minden befecskendező fúvókánál megszakítás nélkül, állandó nyomás álljon rendelkezésre. A befecskendezési mennyiséget és a befecskendezés időpontját az egyes fúvókákon található mágnesszelepek szabályozzák.

Elküldve

Üdv mindenkinek!

Volt az autó Y17DT Tech2 vizsgálaton, diagnózis a turbóban lévő szelep nem tud tökéletesen elzárni , mindég nyitva marad 11%-on, Nem értem, hogy honnan veszi ezt az adatot, ott nincs semmilyen potenciométer ami mozogna avval a szeleppel, miből tudja követni mennyire van nyitva? Tudja valaki?

Sziasztok

Elküldve
Üdv mindenkinek!

Volt az autó Y17DT Tech2 vizsgálaton, diagnózis a turbóban lévő szelep nem tud tökéletesen elzárni , mindég nyitva marad 11%-on, Nem értem, hogy honnan veszi ezt az adatot, ott nincs semmilyen potenciométer ami mozogna avval a szeleppel, miből tudja követni mennyire van nyitva? Tudja valaki?

Sziasztok

igen volt nem irt ki semmien hibakodot

Elküldve
A „közös nyomócsöves rendszer” meghatározás a közvetlen üzemanyag befecskendezés egy bizonyos típusára utal. Itt a nyomás létrehozása és az üzemanyag befecskendezése elkülönül egymástól. A folyamatos nyomást egy különálló, a motoron bárhova beépíthető szivattyú hozza létre. Ezt a nyomást egy nagynyomású elosztócső tárolja. A vezetékeken keresztül minden egyes henger befecskendező fúvókája erre az elosztócsőre, az úgynevezett közös nyomócsőre, csatlakozik rá párhuzamosan. Ez biztosítja, hogy minden befecskendező fúvókánál megszakítás nélkül, állandó nyomás álljon rendelkezésre. A befecskendezési mennyiséget és a befecskendezés időpontját az egyes fúvókákon található mágnesszelepek szabályozzák.

+ segítség: dízel üzemanyagellátás

Elküldve
igen volt nem irt ki semmien hibakodot

Bocs, ez már az én autómról szólt, az enyém is Y17DT, sajnos a te autód indítási problémájához nem tudok okosat hozzáfűzni, nekem mikor nem indult, de akkor soha sem indult, adagoló elektronika pusztult meg. Én nem tudom hogy miből veszi a tech2 a turbó szelep állását, ez érdekelne, ha tudja valaki.

Elküldve
ez renben de mi a teendö, mert rendszertelenül világi a sárga, ma pl. egyáltalán nem világitott, olyan mintha egy gombához a csatija hozzáér meg nem ér hozzá magyarán kontakthibára gyanakszom .Ez a höm. jelado nincs összefüggésbe az oilhütövel valahogy /oilgomba v stb/. ha egy nap világit az elsö leállás után már aznap nem világol.

erre talán ha tudna valaki 1 értelmeset vagy valamit mondani ./egyébként 3 napja már nem jelentkezik a sárgalámpa de azért vmi magyarázat jo lenne /.

Elküldve
erre talán ha tudna valaki 1 értelmeset vagy valamit mondani ./egyébként 3 napja már nem jelentkezik a sárgalámpa de azért vmi magyarázat jo lenne /.

Nekem a dieselen is csinált hasonlót.Reggel első indításkor kigyulladt,nagyobb gázadásra eltűnt,utána egész nap semmi.Majd reggel megint.

Kiolvasva,valami kuplung kapcsoló,vagy mi volt.Kiütöttük belőle,azóta semmi.

Elküldve
Üdv mindenkinek!

Sziasztok

sehonnan, mivel vákuum vezérelt. A vákuumszelep is, vagy nyitva van, vagy nincs. A program mégis ilyen hülyeségeket ír.

Ha lehúzod a turbóról a vákuumcsövet, és egy kör után panaszkodik P1125-ös hibakóddal akkor annak semmi baja, mert a lehúzott vákuumcső miatt nem tud elvenni a turbónyomásból, és felszökik a nyomás.

Nekem így eléri az 1 bart is ha visszateszem max 0,8 mert elveszi (gyári érték 0,7 azt hiszem)

Elküldve

kiéget a sárga lámpa :)

W.D.?

Elküldve

Sziasztok!

Kérlek erősítsetek meg (vagy cáfoljátok), hogy a Z17DTL motorkóddal rendelkező G Astrákban (80LE 1.7CDTI) fix geometriás turbó van-e ?!?!?

Köszönöm. soldier

Elküldve
Sziasztok!

Kérlek erősítsetek meg (vagy cáfoljátok), hogy a Z17DTL motorkóddal rendelkező G Astrákban (80LE 1.7CDTI) fix geometriás turbó van-e ?!?!?

Köszönöm. soldier

Megerősítve. Astra G-ben gyárilag nincs változó geometriás turbó. Utólagosan sem valószínű, mert nem csak a csiga cseréjéből áll.

Elküldve
Megerősítve. Astra G-ben gyárilag nincs változó geometriás turbó. Utólagosan sem valószínű, mert nem csak a csiga cseréjéből áll.

És ez most ha a teljesítményt nem nézem, jó vagy rossz? Meghibásodás, karbantartás, érzékenység szempontjából? Mert annak ellenére, hogy azt olvastam a fix geometriás turbo-k eléggé korlátozottak működési karakterisztikát tekintve, én úgy érzem elég jól produkál (1750-kb4000-ig).

Elküldve (edited)

Inkább 2750 f/p -től.

Szerk.: Elnézést, kapkodás miatt elírtam. Helyesen 2250 f/p-től.

Módosítva : Zachi
Elküldve
Szerintem is, legalábbis Nekem 2000 f/min fölött kezd el dolgozni.

Én úgy tudom 1800tól már elérhető a 170Nm... legalábbis a motor karakterisztika szerint. valójában a kérdésem inkább az, hogy karbantartási/meghibásodási szempontból mennyivel jobb a fix geo-s csiga?

Elküldve

Sziasztok!

1. Új vagyok , lenne egy olyan kérdésem hogy a 14. kerületben vagy ahoz közel tudtok -e megbízható jó szakembert?

esetleg 2 problémámra tudnátok -e megoldást...

2. kulcs távirányítója nem működik(elemcsere megvolt, alap programozással nem találja)

3. ami befelé fujná a levegőt ventilátor meg meg áll , olyan 6 -10 km megtétele után, ha leállítom a motort újra gyújtást adok , akkor elindul újra :S

mi lehet a probléma :lol:

köszi előre is a választ,..

további szép napot!

Elküldve
Sziasztok!

1. Új vagyok , lenne egy olyan kérdésem hogy a 14. kerületben vagy ahoz közel tudtok -e megbízható jó szakembert?

2. kulcs távirányítója nem működik(elemcsere megvolt, alap programozással nem találja)

3. ami befelé fujná a levegőt ventilátor meg meg áll , olyan 6 -10 km megtétele után, ha leállítom a motort újra gyújtást adok , akkor elindul újra :S

mi lehet a probléma :D

további szép napot!

spec nekem egyik sem tűnik tip. motorral kapcsolatos gondnak :lol:

azért nem jó, ha ilyet ide írsz, mert vélhetően akinek benzinese van, az nem olvassa ezt a témát

tehát itt : http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...&start=5840

mondjuk jobb helyen lenne, várj egy napot, ha nincs érdemi válasz itt, akkor írj oda B)

Elküldve
Sziasztok!

1. Új vagyok , lenne egy olyan kérdésem hogy a 14. kerületben vagy ahoz közel tudtok -e megbízható jó szakembert? azt nem sajnos, majd más...

2. kulcs távirányítója nem működik(elemcsere megvolt, alap programozással nem találja) , vagy programozni kell müszerrel, vagy kuka a távirányitód.

mi lehet a probléma :lol: elég sokminden lehet baj: ventilátor szorul, kapcsolód kontakthibás, ventilátor kontakthibás, vagy a gyujtáskapcsoló betéted szar. probáld meg, hogy amikor nem megy a ventilátor óvatosan próbálj meg mozditaniu a kulcsodon a leállitás felé, de ne állitsd le! ha elindl akkor a gyujtáskapcsolóddal van baj ( akkor félig inditózás állásban marad, és olyankor nem megy a venti. viszont meg kell csinálni, mert így le tud égni az öninditód...)

további szép napot!

Elküldve
Sziasztok!

mi lehet a probléma :D

további szép napot!

szia!

nekem is hasonlóan viselkedett a kulcs, én totál véletlenül kezdett funkcionálni. autóba ultem és benyomtam a kulcsot a helyére, most nem emlékszem hogy rá e raktam gyújtásra, mno akkor nyomtam meg a zárgombot a kulcson mikor be volt nyomva a helyére :lol:

a 3. problémára szerintem valami elektronikai hiba lehet.. de ez csak "gondolat"...

Elküldve
...autóba ultem és benyomtam a kulcsot a helyére, most nem emlékszem hogy rá e raktam gyújtásra, mno akkor nyomtam meg a zárgombot a kulcson mikor be volt nyomva a helyére...

Ez az az "alap programozás" amire írta hogy már próbálta és nem működik... :lol:

Én el tudom képzelni hogy itt is elengedte magát az elemtartó forrasztása...

Elküldve

Üdv mindenkinek!

Nemrég lettem Astra G y20dth tulaj. nagyon boldog vagyok és örülök de van egy-két hibám

1: miért van az hogy amikor mondjuk 5. ben padlóval gyorsitok és ugy kb 120-130 nál vagyok akkor elveszti kicsit az erejét , ugymond megtorpan és utánna megint huz tovább rendessen. de valahányszor kihuzom, mindig megtorpan egy kicsit(amennyire én észrevettem). elég idegesitő dolog

2: amikor begyujtom a kocsit akkor az ora minden kijelzője visszaugrik 0 ra majd ujbol visszaáll a rendes helyére. és ezt nem mindig csinálja ha jol vettem észre. ez normális???

3: ezenkivül szerintem k***a sokat fogyaszt. tiszta autopálya átlag 140 el mentem 450 kilómétert és 6,7 liter lett a fogyasztásom. tisztán városban pedig 10,5 vagy 11 a fogyi. ha nem taposam hanem óvatossan hajtok...

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.