trapp Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Szia! Az is Z17DTL volt? Nem Y17DT? Nekem is Z17DTL-em van és hideg motornál nekem is kerreg-csörög, ez a közös nyomőcsöves dízel motor jellegzetes hangja. Igen,az is ez a motor volt,és az nem csörgött igy.Meleg motornál is csinálja gázadásnál,gáz elvételt követően pedig ad egy hörgő rezonáló hangot.
ENDYKA Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Igen,az is ez a motor volt,és az nem csörgött igy.Meleg motornál is csinálja gázadásnál,gáz elvételt követően pedig ad egy hörgő rezonáló hangot. Ha meleg motornál is csinálja ezt csörgés-hörgést, akkor nem ártana minél előbb 1 szervízbe látogatást tenni. :D
trapp Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Ha meleg motornál is csinálja ezt csörgés-hörgést, akkor nem ártana minél előbb 1 szervízbe látogatást tenni. :D Szia! Igazad van, a szerelőt beültettem,hogy halgassa meg, ő mondta hogy ez ilyen.Mivel 2 hetes a gép annyit elértem,hogy csütörtök délután müszerre teszik,ha még lesz szerelő,mert már leléptek a régiek mind,sajnos
ENDYKA Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Ez a szerelő Opelnél dolgozik? 2hetes motor..lehet, hogy az első 1000km-er után már nem lesz ilyen hangja..
Tomyboy22 Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Sziaszok olyan autó szerelőt vagy opel mágust keresek aki tudna nekem segiteni hogy hogyan müködik az x17dtl nek (astra g 99-es) az egr szelepe és mágnestekercse + vákumszivatyuja Akár telefonszámot is irhattok visszahívlak !!!!!!! elöre is köszönöm
Zachi Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Azt nem tudom, hogy az Y17DTL-nél mi a kívánatos, nekem "Z"-s a dieselem: álltalában 85C-n áll be. Ritkán alulról nyaldossa a 90es értéket, de fölé még sose ment. Szerintem semmi se indokolja a cserét. Ez van nálam is. A diesel motorok jó hatásfokkal -> alacsony(abb) höveszteséggel dolgoznak. Ebből adódhatnak utastér fűtésével kapcsolatos panaszok. Bár erről nem vagyok meggyőződve, de már hallottam olyan szakit, aki azerint a 95°C kenési elégtelenségre, hűtőköri problémára v. indokolatlanul nagy súrlódásra utal, esetleg szorulás előjele. Én a távadó hibáját is számításba venném.
Zachi Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 2003-as volt de nem ujonan vettem,gondoltam végre veszek egy ujat 2003-ban még Astra G volt. Amit most vettél az Classic II. Azt nem merném állítani, hogy a lengyel összeszerelés gyengébb volna, de erről nyilatkozzanak a szervízbeli cartársak. Egy biztos: a hangszigetelésből rengeteget elspóroltak!
ENDYKA Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 2003-ban még Astra G volt. Amit most vettél az Classic II. Azt nem merném állítani, hogy a lengyel összeszerelés gyengébb volna, de erről nyilatkozzanak a szervízbeli cartársak. Egy biztos: a hangszigetelésből rengeteget elspóroltak! Ez így van: a motorháztető burkolatot meg a tűzfalnál lévő burkolatot is. Minőségben meg nem tudom, mekkora lehet a különbség..nekem most 3 éves, mentem vele 80.000km-ert, eddig hál Istennek egyszer volt gond vele..a szelepháztömítés adta meg magát..de azt időbe észrevettük, így problémát nem okozott.
astra Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Üdv! Nekem 2002-es a kocsim, Y17DT motorkód. Nekem a vízhőmérsékletem 80 és 90 fok között van. Láttam pár Opelt, azoknál nyíl egyenesen 90 fokon állt mindig a vízhőfok mérő. Érdemes megnézetnem szerintetek? Megyek olajcserére akkor lecseréltetem, de ahhoz vezérlést kell bontani ha jol tudom, mert akkor a szíjjakat is cseréltetem. Bár 45 000 km-nél ez még nem reális, vagy mégis? nekem 2001-es az auto nekem is ott áll és ragyogoan müxik szerintem ne nézesd meg mert még ráirják a munkalapra és nem csinálnak vele semmit mert ezek a szer. vannak olyan firkásak hogy kiszürik az elmondásodbol hogy nagy valoszinüséggel jo a müszer és csak elteszik a termosztátot maguknak . ha most vetted az autot akkor ne nézd hogy mennyi van benne hanem te megtettél mindent azért hogy a müszer üzembiztos legyen.
uhuhu Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 nekem 2001-es az auto nekem is ott áll és ragyogoan müxik szerintem ne nézesd meg mert még ráirják a munkalapra és nem csinálnak vele semmit mert ezek a szer. vannak olyan firkásak hogy kiszürik az elmondásodbol hogy nagy valoszinüséggel jo a müszer és csak elteszik a termosztátot maguknak . ha most vetted az autot akkor ne nézd hogy mennyi van benne hanem te megtettél mindent azért hogy a müszer üzembiztos legyen. :D jajj mamám... :D mekkora baromságokkal tömitek egymás fejét.... asszem elmentem aludni,. :D
ROLÓ Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Igen,az is ez a motor volt,és az nem csörgött igy.Meleg motornál is csinálja gázadásnál,gáz elvételt követően pedig ad egy hörgő rezonáló hangot. Aszem Astra -H topicban olvastam hasonlót: ott a rezonátorcsőben vált le vmi lemezke és az adta a hangot. Elég drága a javítása (cseréje). Nem ismerem a dízel típust, nem 100%, hogy itt a classicnál is hasonló a műszaki felépítés....
J0hnny Elküldve Április8, 2008 Elküldve Április8, 2008 Ez van nálam is. A diesel motorok jó hatásfokkal -> alacsony(abb) höveszteséggel dolgoznak. Ebből adódhatnak utastér fűtésével kapcsolatos panaszok. Bár erről nem vagyok meggyőződve, de már hallottam olyan szakit, aki azerint a 95°C kenési elégtelenségre, hűtőköri problémára v. indokolatlanul nagy súrlódásra utal, esetleg szorulás előjele. Én a távadó hibáját is számításba venném. Ki mondta ezeket a baromságokat már ne is haragudj??? :D :D Az egy dolog,hogy a dízel kevesebb hőt termel,de attól még a termosztát ugyanúgy végzi a dolgát. Kezdjük a kályhától,mert látom komoly hiányosságok vannak... A motor hűtőközege üzem közben nyomás alatt van,ergo a benne lévő víz(fagyálló) forráspontja megemelkedik,tehát amikor a műszer 100°C körül mutat,akkor még nem forr. Ha a termosztát nem a megfelelő hőfokon nyit ki,vagyis a motor 80°C körül üzemel,akkor kormolódik,egyhe fogyasztás növekedés stb stb tehát hosszú távon nem tesz neki jót. Nekem is ilyen volt,fűtött télen rendessen,de 80-ról nem nagyon akart elmozdulni.Kicseréltem a termosztátot és láss csodát,beton 92°C-on üzemel. Dugózáskor nyáron felmegy 98-ig,ott indul a ventilátor első fokozata,az visszahűti,majd szépen kezdődik előről az egész.Ez a normális müködés. Az pedig,hogy nem 92-őt mutat,hanem mondjuk 95-öt nem nagy gond,adóhat a műszer pontatlanságából.
astra Elküldve Április9, 2008 Elküldve Április9, 2008 :D jajj mamám... :D mekkora baromságokkal tömitek egymás fejét.... asszem elmentem aludni,. :D menjél de a tapasztalat az mást mond...........
trapp Elküldve Április9, 2008 Elküldve Április9, 2008 Aszem Astra -H topicban olvastam hasonlót: ott a rezonátorcsőben vált le vmi lemezke és az adta a hangot. Elég drága a javítása (cseréje). Nem ismerem a dízel típust, nem 100%, hogy itt a classicnál is hasonló a műszaki felépítés.... Köszönöm mindenkinek a segitő szándékot.Holnap talán okosabb leszek,szerviz után.Harmadik hetes autonál nem gondolom hogy foglalkoznom kellene mi mennyibe kerül.
J0hnny Elküldve Április9, 2008 Elküldve Április9, 2008 menjél de a tapasztalat az mást mond........... Szerinted mi kerékpárral járunk? :D Uhu szakszervízben melózik és neki sem esik le a gyűrű a kezéről,ha szerelésről van szó...szal... :D
Tomyboy22 Elküldve Április14, 2008 Elküldve Április14, 2008 Egy 1999-es évjáratú X17DTL-es G Astrával kapcsolatban vannak gondjaim. A tünet a következő: ha egyenletes terheléssel haladunk, gyorsítás lassítás nélkül, pár perc múlva kigyullad a Check Engine lámpa, motor vészüzem, fordulatszám korlátozás. Ha adok egy teljes gázt nagy esélyem van rá hogy a lámpa elalszik, és a motor újra húz. Az eltárolt hibakód a P0400, ami a kipufogógáz-visszavezető rendszer hibás visszavezetésére utal. Az EGR visszavezetést ennél a típusnál egy elektromos mágnesszelep által vezérelt, vákumos szelep végzi. Műhelykörülmények között nem lehet a lámpát "felgyújtani", csak terhelve. Adatblokkban / élő adatok / az EGR kivezérlése 1 vagy 95%. Dízelt viszonylag ritkán csinálunk, de nem kellene köztes szabályzott értékeknek is megjelenni? Pl: 38% Esetleg pont ilyen részterheléses üzemben? A Check Engine lámpa felgyulladásának pillanatában az EGR szelep kivezérlés leesik 1%-ra, a légtömegmérő feszültsége kb 200mg/lökettel hirtelen felugrik - ebből talán az következik, hogy az eddig nyitvalevő EGR szelep tényleg bezáródott - . Amiket már ezzel kapcsolatban ellenőriztem: Az EGR szelep vákumkamra nem lyukas, a dugattyú nem szorul. A vákumot szabályzó elektromos szelep már nem ennyire egyértelmű. Bár az ellenállása jó, tápfeszültság hatására a szelep nyit -zár, de ha vákumpumpával ellenőrzöm a szelepet az AUTODATA-ban szereplő "lezár" és "nyit" utakat nem tudom egyértelműen kimérni. Például: létezik hogy ha a szelep nem ad vákumot az EGR membránnak, akkor a depresszor folyamatos falslevegőt szív az elektromos vezérlőszelepen keresztül? És mi van a fékrásegítés hatásfokával?
gabb Elküldve Április14, 2008 Elküldve Április14, 2008 Egy 1999-es évjáratú X17DTL-es G Astrával kapcsolatban vannak gondjaim. A tünet a következő: ha egyenletes terheléssel haladunk, gyorsítás lassítás nélkül, pár perc múlva kigyullad a Check Engine lámpa, motor vészüzem, fordulatszám korlátozás. Ha adok egy teljes gázt nagy esélyem van rá hogy a lámpa elalszik, és a motor újra húz. Az eltárolt hibakód a P0400, ami a kipufogógáz-visszavezető rendszer hibás visszavezetésére utal. Az EGR visszavezetést ennél a típusnál egy elektromos mágnesszelep által vezérelt, vákumos szelep végzi. Műhelykörülmények között nem lehet a lámpát "felgyújtani", csak terhelve. Adatblokkban / élő adatok / az EGR kivezérlése 1 vagy 95%. Dízelt viszonylag ritkán csinálunk, de nem kellene köztes szabályzott értékeknek is megjelenni? Pl: 38% Esetleg pont ilyen részterheléses üzemben? A Check Engine lámpa felgyulladásának pillanatában az EGR szelep kivezérlés leesik 1%-ra, a légtömegmérő feszültsége kb 200mg/lökettel hirtelen felugrik - ebből talán az következik, hogy az eddig nyitvalevő EGR szelep tényleg bezáródott - . Amiket már ezzel kapcsolatban ellenőriztem: Az EGR szelep vákumkamra nem lyukas, a dugattyú nem szorul. A vákumot szabályzó elektromos szelep már nem ennyire egyértelmű. Bár az ellenállása jó, tápfeszültság hatására a szelep nyit -zár, de ha vákumpumpával ellenőrzöm a szelepet az AUTODATA-ban szereplő "lezár" és "nyit" utakat nem tudom egyértelműen kimérni. Például: létezik hogy ha a szelep nem ad vákumot az EGR membránnak, akkor a depresszor folyamatos falslevegőt szív az elektromos vezérlőszelepen keresztül? És mi van a fékrásegítés hatásfokával? Volt már rá példa, hogy a vákumszivattyú nem termelt elég vákumot, és P0400 volt a hibakód. Először a szabályzó szeleppel kezdeném, mert találkoztam már hibással. Vákumcső hajlamos kidörzsölődni!
Tomyboy22 Elküldve Április15, 2008 Elküldve Április15, 2008 Volt már rá példa, hogy a vákumszivattyú nem termelt elég vákumot, és P0400 volt a hibakód. Először a szabályzó szeleppel kezdeném, mert találkoztam már hibással. Vákumcső hajlamos kidörzsölődni! És a szabájzó szelepet hogy tudom leellenőrizni hogy mükszik e ellenálása jó ,ha adok neki áramot valamai kattanást érzek de ugyan ugy lehet fulyni oda visza a két kivezetésen a levegőt
Tomyboy22 Elküldve Április15, 2008 Elküldve Április15, 2008 Volt már rá példa, hogy a vákumszivattyú nem termelt elég vákumot, és P0400 volt a hibakód. Először a szabályzó szeleppel kezdeném, mert találkoztam már hibással. Vákumcső hajlamos kidörzsölődni! ja és menyi vákumnak kell lenni mert ahogy mi mértük olyan -1 bár környékén van a rékrásegitő részén,a kis vékony csővön ami megy a szabályzó szelephez pedig -0,6bár Még egy kérdés a vákum szivatyunak a hátlapján kévő kis kivezetésen miért jön olajgőz ha beinditöm,elvileg semmi sérülést nem látunk a szivattyún vagy kopást
steve78 Elküldve Április18, 2008 Elküldve Április18, 2008 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Az a problémám, hogy van egy 2003/10 évjáratú 1,7 CDTi kombi Astrám (motorkód: Z17DTL). Az autóban 81.600 km van, és mivel használtan vettem egy éve, úgy gondoltam, jobb a békesség, és kicseréltetem a vezérműszíjat. Egyébként a kocsival semmi gond nem volt. Megvettem az alkatrészeket, és egy szerelő ismerősöm, aki a korábbi autóimat is szerelte, végezte a műveletet. A csere után kb. 30 km-t mentem, amikor a motortér felől egy csattanást hallottam, a kocsi leállt, a motorháztető felnyitása után a vezérműtengely fogaskerekétől a burkolat alól füst szállt fel. Sajnos a szíj átugrott. Amikor lebontottuk a burkolatot látszott, hogy a szíjnak már csak a negyede volt meg, de ez nem volt elszakadva. A többi része cafatokban lógott a fogaskerekeken, és egy nagyobb csomó beszorult a feszítőgörgő alá úgy, hogy az teljesen megszorult (csak igen nagy erőfeszítés után sikerült megmozdítani). Egyébként úgy látszott, hogy minden a helyén van. A srác, aki csinálta, állítja, hogy Ő mindent a helyére tett vissza, biztosan a szíj, vagy a görgő volt a hibás. Felhívtam az üzletet (Bárdi autó), ahol vettem a készletet (SKF típusú vezető-, feszítő görgő, szíj, stb.), ők azt mondják, hogy ezzel az alkatrésszel még nem volt gond. Azt kérdezném, hogy találkozot-e már valaki közületek hasonló dologgal, és hogy szerintetek mi lehetett a gond! Előre is köszi! István
imy Elküldve Április18, 2008 Elküldve Április18, 2008 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Az a problémám, hogy van egy 2003/10 évjáratú 1,7 CDTi kombi Astrám (motorkód: Z17DTL). Az autóban 81.600 km van, és mivel használtan vettem egy éve, úgy gondoltam, jobb a békesség, és kicseréltetem a vezérműszíjat. Egyébként a kocsival semmi gond nem volt. Megvettem az alkatrészeket, és egy szerelő ismerősöm, aki a korábbi autóimat is szerelte, végezte a műveletet. A csere után kb. 30 km-t mentem, amikor a motortér felől egy csattanást hallottam, a kocsi leállt, a motorháztető felnyitása után a vezérműtengely fogaskerekétől a burkolat alól füst szállt fel. Sajnos a szíj átugrott. Amikor lebontottuk a burkolatot látszott, hogy a szíjnak már csak a negyede volt meg, de ez nem volt elszakadva. A többi része cafatokban lógott a fogaskerekeken, és egy nagyobb csomó beszorult a feszítőgörgő alá úgy, hogy az teljesen megszorult (csak igen nagy erőfeszítés után sikerült megmozdítani). Egyébként úgy látszott, hogy minden a helyén van. A srác, aki csinálta, állítja, hogy Ő mindent a helyére tett vissza, biztosan a szíj, vagy a görgő volt a hibás. Felhívtam az üzletet (Bárdi autó), ahol vettem a készletet (SKF típusú vezető-, feszítő görgő, szíj, stb.), ők azt mondják, hogy ezzel az alkatrésszel még nem volt gond. Azt kérdezném, hogy találkozot-e már valaki közületek hasonló dologgal, és hogy szerintetek mi lehetett a gond! Előre is köszi! István Két lehetséges oka lehet, vagy a szerelő hibázott, vagy valamelyik alkatrész volt hibás, vagy beszereléskor sérült meg.... Ha minden gyári, és minőségi cucc volt, akkor Én inkább a szerelőre gyanakodnák, hiába ismerős. Ha van számlád, hogy hozzá értő szerelő szerelte be, és vissza lehet vezetni az alaktrészre, akkor legalább a hibás alkatrészt kicserélik.... Lett valami gondja méga kocsinak (szelep, dugattyú stb...), mekkora fordulaton történt? Ismerős oktatónak a diesel tipójában szállt el a vezérműszíj, és pont kanyarodtak, a tanuló pedig benyomott kuplunggal,és alapjáraton (mázlijára) közelkedett, sajnos több szelepet cseréltek, de a dugókba nem tett kárt, ha ugyanez terhelt és fordulaton lévő motorral történt volna, akkor ...... :sowwy:
ROLÓ Elküldve Április18, 2008 Elküldve Április18, 2008 A srác, aki csinálta, állítja, hogy Ő mindent a helyére tett vissza, biztosan a szíj, vagy a görgő volt a hibás. A szíj spanolásánál van állítási lehetőség, nagyon nem mindegy hogyan feszítik meg, vízszivattyú volt cserélve? együtt szokták ugyanis, mert ha beáll és megszorul hasonló dolgok történnek... :sowwy:
astra Elküldve Április18, 2008 Elküldve Április18, 2008 Két lehetséges oka lehet, vagy a szerelő hibázott, vagy valamelyik alkatrész volt hibás, vagy beszereléskor sérült meg.... Ha minden gyári, és minőségi cucc volt, akkor Én inkább a szerelőre gyanakodnák, hiába ismerős. Ha van számlád, hogy hozzá értő szerelő szerelte be, és vissza lehet vezetni az alaktrészre, akkor legalább a hibás alkatrészt kicserélik.... Lett valami gondja méga kocsinak (szelep, dugattyú stb...), mekkora fordulaton történt? Ismerős oktatónak a diesel tipójában szállt el a vezérműszíj, és pont kanyarodtak, a tanuló pedig benyomott kuplunggal,és alapjáraton (mázlijára) közelkedett, sajnos több szelepet cseréltek, de a dugókba nem tett kárt, ha ugyanez terhelt és fordulaton lévő motorral történt volna, akkor ...... :sowwy: ha minöségi alkatrészt vásároltál akkor csak a szerelö lehet a hunyo én az y motorhoz a bontos ismerösöm által vettem a cuccot és jo volt ma is jó egyedül a fesz. görgö csavarja más volt és az nem lett cserélve de az is uj volt ami benne volt .
Bandi25Bp Elküldve Április18, 2008 Elküldve Április18, 2008 A szíj spanolásánál van állítási lehetőség, nagyon nem mindegy hogyan feszítik meg, vízszivattyú volt cserélve? együtt szokták ugyanis, mert ha beáll és megszorul hasonló dolgok történnek... :sowwy: Szia! Z17DTL motornál a vízpumpát nem a vezérműszíj hajtja hanem a MicroV szíj, örök hála ezért a tervezőjének. Jó pár motort szétszedttem már a megszorult, széthullott vízpumpa miatt azoknál ahol a vezérműszíj hajtja. Üdv: András
Bandi25Bp Elküldve Április18, 2008 Elküldve Április18, 2008 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Az a problémám, hogy van egy 2003/10 évjáratú 1,7 CDTi kombi Astrám (motorkód: Z17DTL). Az autóban 81.600 km van, és mivel használtan vettem egy éve, úgy gondoltam, jobb a békesség, és kicseréltetem a vezérműszíjat. Egyébként a kocsival semmi gond nem volt. Megvettem az alkatrészeket, és egy szerelő ismerősöm, aki a korábbi autóimat is szerelte, végezte a műveletet. A csere után kb. 30 km-t mentem, amikor a motortér felől egy csattanást hallottam, a kocsi leállt, a motorháztető felnyitása után a vezérműtengely fogaskerekétől a burkolat alól füst szállt fel. Sajnos a szíj átugrott. Amikor lebontottuk a burkolatot látszott, hogy a szíjnak már csak a negyede volt meg, de ez nem volt elszakadva. A többi része cafatokban lógott a fogaskerekeken, és egy nagyobb csomó beszorult a feszítőgörgő alá úgy, hogy az teljesen megszorult (csak igen nagy erőfeszítés után sikerült megmozdítani). Egyébként úgy látszott, hogy minden a helyén van. A srác, aki csinálta, állítja, hogy Ő mindent a helyére tett vissza, biztosan a szíj, vagy a görgő volt a hibás. Felhívtam az üzletet (Bárdi autó), ahol vettem a készletet (SKF típusú vezető-, feszítő görgő, szíj, stb.), ők azt mondják, hogy ezzel az alkatrésszel még nem volt gond. Azt kérdezném, hogy találkozot-e már valaki közületek hasonló dologgal, és hogy szerintetek mi lehetett a gond! Előre is köszi! István Szia! Én arra gondolok, hogy estleg a burkolat valahol hozzáért a szíjhoz és kidörzsölte, mert nem volt rendesen a hején. Elég macerás az a burkolat. A feszítő görgő az a fajta volt rajta amelyiknek az a beakasztós rugóacél kampója van? Át is ugrott a vezérlés? A motornak is lett baja? ÜDV: András
Recommended Posts