astra Elküldve Október22, 2016 Elküldve Október22, 2016 24 perce, melyon írta: Szia http://kepfeltoltes.hu/view/161022/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ennek a szelepnek az elektromos csatlakozó tömítése elfárad és a vezetékek erezetében !!! tehát belül !!! felkúszik a gázolaj az EDU-ba. Akármilyen hihetetlen, de így van. Ez a szelep felel a hidegen indításért is, benne van a nevében is. Nem tűnik annak, de nagy szívás kicserélni, ...... viszont csak újat szabad helyette betenni. Üdv. ezt irtam én is csak másképp. 26 perce, melyon írta: Szia http://kepfeltoltes.hu/view/161022/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ennek a szelepnek az elektromos csatlakozó tömítése elfárad és a vezetékek erezetében !!! tehát belül !!! felkúszik a gázolaj az EDU-ba. Akármilyen hihetetlen, de így van. Ez a szelep felel a hidegen indításért is, benne van a nevében is. Nem tűnik annak, de nagy szívás kicserélni, ...... viszont csak újat szabad helyette betenni. Üdv. ne koklerekkel csináltasd. 1
zsendejsanyi Elküldve Október22, 2016 Elküldve Október22, 2016 Köszönöm szépen Srácok! Igy már mindjárt egyszerübb a dolog. Üdv,Sándor
paparelli Elküldve Október23, 2016 Elküldve Október23, 2016 Annyi kèrdèsem lenne h az normàlis hogy 0.5v -ot levesz alapjàraton a kocsi kormànyzàskor a töltèsből?
zotya975 Elküldve Október23, 2016 Elküldve Október23, 2016 1 órával ezelőtt, paparelli írta: Annyi kèrdèsem lenne h az normàlis hogy 0.5v -ot levesz alapjàraton a kocsi kormànyzàskor a töltèsből? Ha elektromos a szervód akkor igen.
tgabika76 Elküldve Október23, 2016 Elküldve Október23, 2016 A G Astrákban gyárilag elektrohidraulikus szervo van, ami egy hibrid, lényegében annyi hogy a hidraulikus szervopumpát nem a főtengelyről hajtják szíjjal, hanem egy külön kis elektromotor forgatja. Az benne a ráció, hogy így nem megy állandóan a szervopumpa, csak akkor ha elkezded tekerni a kormányt, ezáltal nem vesz el feleslegesen teljesítményt a motortól, viszont van egy újabb meghibásodási lehetőség. @paparelli: Igen, normális.
astra Elküldve Október23, 2016 Elküldve Október23, 2016 1 perc, roli011 írta: Sziasztok! Érdeklődnék hogy hol lehet a generátorhoz szíjtárcsát kapni mert eddig sehol sem találtam! y17dt klímás, és úgy látom hogy hitachi generátor van rajta! elhagytad? talán bontó
melyon Elküldve Október23, 2016 Elküldve Október23, 2016 (edited) 23 órája, zsendejsanyi írta: Köszönöm szépen Srácok! Igy már mindjárt egyszerübb a dolog. Üdv,Sándor Szia astra írta, hogy a fejszelepet is cserélni kell.... hát abban az esetben kell csak cserélni ha meghal az EDU, mert nagy valószínűséggel a fejszelep miatt "is" meg tud égni. Az EDU tulajdonképpen egy erősítő, ami a fejszelepet vezérli, semmi más teendője nincs. Ha megég az EDU, akkor az valószínű, hogy a fejszelep nagyobb elektromos teljesítményfelvétele miatt van, az viszont a fejszelep szorulására vagy beégésére utal. Szerintem csak az előtöltés szabályozót kell cserélned és kipucolni az "ECU"-t a gázolajtól, vagyis a "komputert", mivel az meg azzal van kapcsolatban, abba jut fel a gázolaj. http://kepfeltoltes.hu/view/161023/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Üdv. Módosítva Október23, 2016 : melyon
astra Elküldve Október23, 2016 Elküldve Október23, 2016 1 perc, melyon írta: Szia astra írta, hogy a fejszelepet is cserélni kell.... hát abban az esetben kell csak cserélni ha meghal az EDU, mert nagy valószínűséggel a fejszelep miatt "is" meg tud égni. Az EDU tulajdonképpen egy erősítő, ami a fejszelepet vezérli, semmi más teendője nincs. Ha megég az EDU, akkor az valószínű, hogy a fejszelep nagyobb elektromos teljesítményfelvétele miatt van, az viszont a fejszelep szorulására vagy beégésére utal. Szerintem csak az előtöltés szabályozót kell cserélned és kipucolni az ECU-t, vagyis a komputert, mivel az meg azzal van kapcsolatban. http://kepfeltoltes.hu/view/161023/y17dt_denzo_el_t_lt.szab.szelep_www.kepfeltoltes.hu__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Üdv. nekem nem az EDU halt meg hanem az ad.elektronika miota mind a 2. kicserélték nics problem.
melyon Elküldve Október23, 2016 Elküldve Október23, 2016 1 perc, astra írta: nekem nem az EDU halt meg hanem az ad.elektronika miota mind a 2. kicserélték nics problem. Szia annak idején leírtam, cseréltem előtöltésszabályozót a gázolajos ECU miatt és egy jó darabig nem is volt gondom. én akkor szívtam nagyot amikor szénné égett az EDU. akkor 360000 Km volt benne. Annyira, hogy visszapofázott a komputernek is abban semmilyen adat nem maradt meg. Márton Csaba csinálta meg nekem Gyulán, adott 3 év garit ! azóta is közel 60000 Km-t ment és szuperul működik. 420000 Km-nél tartok. Elküldtem neki az immobilizert, az EDU-t és az ECU-t is. Újra kellet programoznia az ECU-t, összehangolni az immo-val és egy új EDU-t hegessztett nekem. Felrakta donorra, és úgy kaptam vissza kompletten kipróbálva. Visszapakoltuk, és azóta is hibátlanul dolgozik.... persze akkor a fejszelepet is újra cseréltem. Üdv.
zotya975 Elküldve Október24, 2016 Elküldve Október24, 2016 1 órával ezelőtt, roli011 írta: Nem hanem kopott és állandóan visít a szíj! Bontóban nem akarok venni mert az is kopott! Az a baj hogy még a csergőnél se hoz rá tárcsát! Vegyél rá szélesebb szíjat.
oggy Elküldve Október24, 2016 Elküldve Október24, 2016 Nem tudjátok véletlenül, hogy az Y17dt-be gyárilag mekkora akksi van? Most egy 80aó 600A amperes inditoval van benne, de ez döglődik.
zotya975 Elküldve Október24, 2016 Elküldve Október24, 2016 1 óra, roli011 írta: 6pk-s hosszbordás szíj! Ja értem....
zsendejsanyi Elküldve Október25, 2016 Elküldve Október25, 2016 (edited) Irtam,de eltünt Valamit riportoztam melyonnak Először cserélem csak a szelepet,ami tuti ludas,aztán meglátjuk. van még valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/view/161025/toyota_timing_www.kepfeltoltes.hu_.jpg talán ugyan az,csak olcsóbb Módosítva Október25, 2016 : zsendejsanyi
forumadmin Elküldve Október26, 2016 Elküldve Október26, 2016 Rossz gombot nyomtál. Jelentés gomb. Az nekem jön Jó fórumozást kívánok. Következő veszett el: "Sziasztok! Egyenlőre csak annyi a gond h felkuszik az üzemagyag a "computerbe",(ahogyan irtátok)kicserélem azt a fránya szelepet,aztán meglátjuk.kaptam egy olyan infót h toyotába ugyan ilyen szelep megy,csak olcsóbb,utánanézek."
astra Elküldve Október26, 2016 Elküldve Október26, 2016 On 2016. 10. 25. at 7:58, zsendejsanyi írta: Irtam,de eltünt Valamit riportoztam melyonnak Először cserélem csak a szelepet,ami tuti ludas,aztán meglátjuk. van még valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/view/161025/toyota_timing_www.kepfeltoltes.hu_.jpg talán ugyan az,csak olcsóbb ez az.
melyon Elküldve Október26, 2016 Elküldve Október26, 2016 (edited) On 2016. 10. 25. at 7:58, zsendejsanyi írta: Irtam,de eltünt Valamit riportoztam melyonnak Először cserélem csak a szelepet,ami tuti ludas,aztán meglátjuk. van még valami ilyesmi: http://kepfeltoltes.hu/view/161025/toyota_timing_www.kepfeltoltes.hu_.jpg talán ugyan az,csak olcsóbb Szia ami a képen van ez az előtöltés szabályozó szelep, ami felel ("a komputerben a gázolajért is") a hidegindításért és a nevében is benne van az előtöltésért a nem üzem-meleg motornál... pontosabban nem jó szó a nem üzem-meleg mert már valamivel hamarabb átveszi az ECU a vezérlés szerepét. Inkább úgy mondanám, hogy nem hideg motornál. Hogy Toyotában ilyen van-e nem tudom, de állítólag van ilyen DENSO adagoló Toyotában is és Mazdában is, úgy hogy elképzelhető.... ..... más: Nem érem... mit riportoztál? Mi, vagy ki tünt el? Üdv. Módosítva Október26, 2016 : melyon
zsendejsanyi Elküldve Október27, 2016 Elküldve Október27, 2016 Szia Semmi extra,csak mellényomtam valamit(riportot küldtem) nem pedig az üzenöfalra irtam.Köszönöm a segitséget,egyértelmű a dolog,hamarosan kicserélem a szabályzót és jelentkezem.amugy a "komputert" ki kell valahogy tisztitani az üzemanyagtól? vagy elpárolog magától belőle utánpótlás hiányában. Üdv
melyon Elküldve Október27, 2016 Elküldve Október27, 2016 2 órája, zsendejsanyi írta: Szia Semmi extra,csak mellényomtam valamit(riportot küldtem) nem pedig az üzenöfalra irtam.Köszönöm a segitséget,egyértelmű a dolog,hamarosan kicserélem a szabályzót és jelentkezem.amugy a "komputert" ki kell valahogy tisztitani az üzemanyagtól? vagy elpárolog magától belőle utánpótlás hiányában. Üdv Nem árt ha hozzáértő szedi szét és nézi meg a belsejében a gázolajat. Szóval aki már többször is csinált ilyet. Belűl azok a vékony szálak, amik mennek a csatlakozóra állítólag van, hogy egyszerűen "elpárolognak". De ezt nekem is elektromos szakember mondta. Üdv. 1
oggy Elküldve Október28, 2016 Elküldve Október28, 2016 19 órája, zsendejsanyi írta: Szia Semmi extra,csak mellényomtam valamit(riportot küldtem) nem pedig az üzenöfalra irtam.Köszönöm a segitséget,egyértelmű a dolog,hamarosan kicserélem a szabályzót és jelentkezem.amugy a "komputert" ki kell valahogy tisztitani az üzemanyagtól? vagy elpárolog magától belőle utánpótlás hiányában. Üdv Üdv! Cseréltem ilyen szelepet, ha visszaolvasol megleled képekkel itt. A motorvezérlőt érdemes levenni és megrázni, nem lötyög-e benne a gázolaj, ha igen szét kell szedni, de csak roncsolással lehet, mert a hátlapja ha jól néztem ragasztott.., ha belejutott a gázolaj meg kell nézetni szakemberrel.Enyémben nem lötyögött, így nem is foglalkoztam vele, csak az előtöltés áll. szelepet cseréltem, ami nem fehér embernek való munka..! 2
Csoki Elküldve Október29, 2016 Elküldve Október29, 2016 Sziasztok!! Szükségem lenne egy x20 dth 011-es adagolóra. Nekem olyan is jó ami elektronikai hibás. Ha tudok ilyen adagolóról tájékoztassatok légy szíves. Előre is köszi!!!!
Frezer3 Elküldve November1, 2016 Elküldve November1, 2016 On 2016.10.12. at 19:36, Frezer3 írta: Üdv mindenkinek Pár jó tanácsra lenne szükségem.Kitisztítottam az egr szívósorz és ugyebár le kellett venni az adagolóról a csöveket,és most nem indul az autó gondolom belevegősödött. Az lenne a kérdésem hogy légteleníti magát a rendszer vagy lazítsam fel a hollandereket ? Köszi
paparelli Elküldve November1, 2016 Elküldve November1, 2016 (edited) Üdv!Àllok be a garàzsba ès làm mire lettem figyelmes!Vmi füstől elölröl!!!!Motorhàztető felnyit,làtom h füstől de nem tudom honnan...!!!Tuti nem olaj,valoszinű nem hűtőviz(mivel nem csökken a kiegyenlitőből).olyan mintha a generator es a kompresszor között lenne vmi.De mi???(y17dt) Módosítva November1, 2016 : paparelli
zotya975 Elküldve November2, 2016 Elküldve November2, 2016 12 órája, paparelli írta: Üdv!Àllok be a garàzsba ès làm mire lettem figyelmes!Vmi füstől elölröl!!!!Motorhàztető felnyit,làtom h füstől de nem tudom honnan...!!!Tuti nem olaj,valoszinű nem hűtőviz(mivel nem csökken a kiegyenlitőből).olyan mintha a generator es a kompresszor között lenne vmi.De mi???(y17dt) Több minden lehet, forró felületre csepegő hűtőfolyadék, zárlat vezetéknél, a generátornál és az önindítónál védelem nélküli kábelek vannak. A füst szaga árulkodó lehet. Innen nem lehet megmondani, ha nem jössz rá, irány a szerelő mielőtt kigyullad az autó esetleg.
Krajcso Elküldve November2, 2016 Elküldve November2, 2016 22 órája, Frezer3 írta: Üdv mindenkinek Pár jó tanácsra lenne szükségem.Kitisztítottam az egr szívósorz és ugyebár le kellett venni az adagolóról a csöveket,és most nem indul az autó gondolom belevegősödött. Az lenne a kérdésem hogy légteleníti magát a rendszer vagy lazítsam fel a hollandereket ? Köszi Ez engem is érdekelne, mert ezért nem merem levenni a szívósort és kicserélni a tömítést alatta.
zsendejsanyi Elküldve November2, 2016 Elküldve November2, 2016 Sziasztok! Megtörtént az ominózus előtöltés szabályzó csere.nem volt egyszerü,de megoldottam.azóta tutinak tűnik,ma mentem vele egy ezer km-es kört is az országban . Megszünt a rángatás is.már csak arra lennék kiváncsi h az EDU-t tartó konzol oldalán van egy kis lapos fekete csatival rendelkező dobozka,kiálló pici csonkkal.mi a fene az.nem ment rá semmilyen pici cső sem hmm... Üdv
Recommended Posts