Bertone002519 Elküldve December18, 2016 Megoszt Elküldve December18, 2016 Még 1 kérdés, létezik itt ezen a forumon olyan, hogy képeket tudjak feltölteni a vasamról? És ha igen ezt hol tehetem meg? thx! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December19, 2016 Megoszt Elküldve December19, 2016 8 órája, Bertone002519 írta: Még 1 kérdés, létezik itt ezen a forumon olyan, hogy képeket tudjak feltölteni a vasamról? És ha igen ezt hol tehetem meg? thx! Feltöltöd például ide: http://pics.coldline.hu/ Én paint-ben szoktam 30%-ra lekicsinyíteni, mert amúgy túl nagy lesz a kép a fórum oldalán. Aztán ezt a linket: http://p.coldline.hu/2016/12/19/2421624-20161219-VLqjrS.png Bemásolod az itt megnyíló ablakba: http://p.coldline.hu/2016/12/19/2421625-20161219-v4t6Jd.png 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bertone002519 Elküldve December19, 2016 Megoszt Elküldve December19, 2016 14 órája, zotya975 írta: Feltöltöd például ide: http://pics.coldline.hu/ Én paint-ben szoktam 30%-ra lekicsinyíteni, mert amúgy túl nagy lesz a kép a fórum oldalán. Aztán ezt a linket: http://p.coldline.hu/2016/12/19/2421624-20161219-VLqjrS.png Bemásolod az itt megnyíló ablakba: http://p.coldline.hu/2016/12/19/2421625-20161219-v4t6Jd.png thx 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
forumadmin Elküldve Március23, 2017 Megoszt Elküldve Március23, 2017 Hol a kép ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
snec Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 On 2015. 10. 30. at 9:12, forumadmin írta: Nos, cikket kellene írnod Gábor! említette, hogy lesz egyszer egy video is Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus11, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2017 10 órája, snec írta: említette, hogy lesz egyszer egy video is Már hogy miről? Van egy csomó ilyen-olyan videóm a gépen amiről úgy terveztem hogy egyszer majd megvágom és lesz belőle valamiféle klip, csak valahogy nincs erőm nekiállni... azóta meg már aktualitását is vesztette (némelyik videó már 3 éves), már nem is úgy néz ki az autó rajtuk, ahogy a valóságban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
snec Elküldve Augusztus12, 2017 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2017 nem baj az, legalább többféle kocsit láthatunk 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kamson Elküldve November24, 2017 Megoszt Elküldve November24, 2017 Üdvözlök Mindenkit! Beszúrok egy-két képet én is a "Bertonémról". Lassan 2 éve vagyok már a tulajdonosa. Lehet zaklatlak majd Titeket pár kérdéssel. Üdv: Kamson 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November26, 2017 Megoszt Elküldve November26, 2017 Szép! Nem írtál semmit a motorról, de a felni alapján 1.8-ra tippelek, jól gondolom? Nekem jövőre lesz meg 10 éve ő: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kamson Elküldve December3, 2017 Megoszt Elküldve December3, 2017 Széép Bertone ;) Vagány kinézete van. Eltaláltad a motort, 1.8-as. 85kw, 116lóerő, amiből talán még megvan 100 . X18XE1. A Z18XE az X18XE1 utódja, vagyis az X18XE, ami 92kw/125lóerő, ugye? Ha most vásárolnék Bertonét és kapható lenne én is ilyen motorral vennék. De most már hű maradok hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December3, 2017 Megoszt Elküldve December3, 2017 3 órája, Kamson írta: A Z18XE az X18XE1 utódja, vagyis az X18XE, ami 92kw/125lóerő, ugye? Öö.. majdnem. A Z18XE valóban az X18XE1 utódja, és tényleg 125 lóerős, viszont az X18XE-t ne keverjük ide, annak semmi köze az előbb említett két motorhoz. Az X18XE1 és a Z18XE amúgy közös blokkon osztozik, és a főbb különbségek a Z18XE javára az elektromos gáz (bowden helyett), a két lambdaszonda (egy helyett) és a másik motorvezérlő (Siemens Simtec MS71 az MS70 helyett) Az X18XE-nek semmi köze ezekhez, az eleve nagyblokk, teljesen más kuplung és váltó való rá, ilyen motort nem is szereltek G Astrába, csak F Astrába meg B Vectrába. Ennek még egy verzióval régebbi a motorvezérlője (Siemens Simtec 56.5), és más a furat/löket aránya is, kicsit rövidebb löketű, és nagyobb a furata. Habár ez is 115 lóerős mint az X18XE1, azzal semelyik alkatrésze sem csereszabatos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kamson Elküldve December6, 2017 Megoszt Elküldve December6, 2017 A válasz több, mint kielégítő. Köszönöm a felvilágosítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kalmim Elküldve Február16, 2018 Megoszt Elküldve Február16, 2018 Sziasztok Volt valakinek tapasztalata hogy a küszöbön a bertone alu díszt lehet e cserélni?. És hogy lehet e kapni?És hol lehet kapni ha lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sabby1994 Elküldve Február24, 2018 Megoszt Elküldve Február24, 2018 On 2018. 02. 16. at 17:28, kalmim írta: Sziasztok Volt valakinek tapasztalata hogy a küszöbön a bertone alu díszt lehet e cserélni?. És hogy lehet e kapni?És hol lehet kapni ha lehet? Cserélni lehet, ha jól emlékszem, ragasztott! Pont olyan, mint az opc-nél a turbo feliratos díszléc. Újra már nemigazán látok esélyt, talán elfekvő darabba, de bontva biztosan van a Norbinál vagy a HorZsoltnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kalmim Elküldve Február25, 2018 Megoszt Elküldve Február25, 2018 (edited) 14 órája, Sabby1994 írta: Cserélni lehet, ha jól emlékszem, ragasztott! Pont olyan, mint az opc-nél a turbo feliratos díszléc. Újra már nemigazán látok esélyt, talán elfekvő darabba, de bontva biztosan van a Norbinál vagy a HorZsoltnál. Le lehet szedni vajon sérülésmentesen? Valakinek nincs véletlenül jobb hátsó díszléce z20h szinkodos? Módosítva Február25, 2018 : kalmim Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sabby1994 Elküldve Február27, 2018 Megoszt Elküldve Február27, 2018 On 2018. 02. 25. at 14:37, kalmim írta: Le lehet szedni vajon sérülésmentesen? Valakinek nincs véletlenül jobb hátsó díszléce z20h szinkodos? Le lehet szedni óvatosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
T.Tamás Elküldve Március23, 2018 Megoszt Elküldve Március23, 2018 Sziasztok!A cupe-m olyan hibát produkál,hogy mikor bemelegszik nem működik a fordulatszám-mérő,kigyullad a motorhűtés lámpa és a kipörgésgátló rendszer lámpája.Ez mind egyszerre.Van,hogy menet közben felugrik a fordulatszám.Ekkor a motorhűtés lámpa kialszik.Ebben kérném segítségetek.A motor egy x18xe1.Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?Mi lehet a probléma?Segítségetek előre köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március24, 2018 Megoszt Elküldve Március24, 2018 Érdekes amit írsz... logikusan gondolkodva a fentebbi dolgoknak egyedül a műszercsoportban van közük egymáshoz (a motorhűtés-lámpa a hűtőmodul problémáját jelenti, a kipörgésgátló az ABS jeleit használja, azoknak az érzékelői meg a kerékcsapágyakban vannak, a fordulatszámjelet pedig az ECU (motorvezérlő) adja), szóval szerintem a műszeregység csatlakozójával lehet valami az óracsoport háta mögött. De ez csak tipp, még sosem tapasztaltam ilyesféle hibákat az autómon külön sem, nemhogy egyszerre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
T.Tamás Elküldve Március24, 2018 Megoszt Elküldve Március24, 2018 n Nekem is érdekes.Főleg idegesítő.Azt mondták testhiba a motor és a kasztni közt.Letesteltem,de ugyan az a hiba.Csak az az érdekes,hogy ehhez be kell melegedni a motornak.Ekkor jön elő a hiba.Gondolom nem kontakt hibára gyanakszol az óracsoportnál?!Motorvezérlőt már hármat cseréltem.Remélem nem lesz negyedik.Kapott egy bontottat.Aztán megint egy bontottat.Tudom zsákbamacska a bontott alkatrész.Nem is tartott sokáig bontott cucc.Generátor totál felújítva.Arra gyanakodtam,hogy az nyírta ki az ECU-t.A fordulatszám mérő a főtengely jeladóról kapja a jelet?Op com csak erre hozott hibát.Még nem lett kicserélve a jeladó.Kiváncsi vagyok mi fog változni csere után.Ja meg csinál olyat,hogy üzemmelegen alacsonyabb fordulatszámom harmadikban 50Km/h-nál rángat.Ez betudható a főtengely jeladónak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március25, 2018 Megoszt Elküldve Március25, 2018 Ha alacsony fordulaton rángat, az inkább elkoszolódott fojtószelepház lesz szerintem, bár akkor minden fokozatban kéne csinálnia, nem csak harmadikban. Hogy használod, gyakran mész alacsony fordulatszámon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
T.Tamás Elküldve Március26, 2018 Megoszt Elküldve Március26, 2018 Hello!Alacson fordulaton minden fokozatban rángat.Még 5-ben is érzem.Folytoszelep tisztának tünik.Enyhe olajfilmet látok rajta.A szivotorok alján látok olajat.Azt leereszteni nem lehet gondolom.Az lehetséges,hogy fötengely jelado végett jön be a hütés probléma?Nem érzékeli a fötengely forgását.A hütésvezérlöt néztem.Belselye tiszta és oxid mentes.Kiolvast forrasztások nincsennek.A müszerfalbol kiszedtem az oracsoportot.Ott is rendben vannak az érintkezök.Általában lakott területen betartom a seb.hazárt.2500-3000fordulat körül pörög.Lakott területen kivül 4000-5000körül forgatom.De van,hogy tovabb is pörgetem váltások között.Huzni se ugy huz,mint ahogy kéne.Lomhának érzem.Reggel már hideg motornál is jött a hiba.Ha 2500fölé pörgetem a fordulatszám mérö késik gázadáskor.Aztán leesik nullára,de már világit is a hütéslámpa meg az esp lámpa.De az abs lámpa nem.Nem hinném,hogy kerekek forgás jeladoja vacakolna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Március26, 2018 Megoszt Elküldve Március26, 2018 ABS vezérlő hiba ügyben láttam ezt-azt az évek alatt. Ha csak az egyik csapágy szórakozik, akkor világít az ABS lámpa (és ha van TC-d akkor annak a lámpája is), érelemszerűen egyik sem működik persze. Ha maga a vezérlő rossz (ami az esetek döntő többségében az alumínium áram-bevezetés típushibája -kontakt hiba- a Bosch gyártmányú vezérlőn, s sok akkori kocsit érint: Saab, Audi, etc...), akkor is világít ez a kettő, plusz: nincs sebességjeled -> tehát a sebességmérő 0-t mutat és a kilométer-számláló sem megy. Az áram-bevezetés gagyiságát leszámítva úgy láttam, hogy egy nagyon profi elektronika van az ABS modulban, bármi (komoly, nem csak az, hogy egy csapágyjel nincs) hibája esetén leállítja magát és a fenti tüneteket adja -> no speed jel, 0-t mutat a sebességmérő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
T.Tamás Elküldve Március26, 2018 Megoszt Elküldve Március26, 2018 Pont ez az.ABS lámpa nem világit.A sebességet mutatja folyamatosan.A megtett kilométert is mutatja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július1, 2018 Megoszt Elküldve Július1, 2018 Tegnap éppen sikerült elcsípnem a naplementét, úgyhogy ki is használtam a lehetőséget egy jó fotóra. Ez lett belőle: 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ladislaw Elküldve Június24, 2019 Megoszt Elküldve Június24, 2019 Sziasztok, Díszléc rögzítőpatentet keresek(patenthüvellyel) , mert a két oldalsó rövidebb díszlécen mindegyik törött. Cromaxnál láttam, de eszement ára van 1600ft/db. Valami tipp, hogy hol kaphatnék? Bontott, ha van is, gondolom ugyanúgy fáradt, törik. Vagy valaki fel tudta rakni esetleg tartósan másképp is? Kétoldalú ragasztó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts