Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Veterán Chat:

rtomi

Recommended Posts

ha jól emlékszem újjonan lehet ilyesmit kapni de lehet tévedek ....

nem ugrik be hol láttam már....

klassz cucc !

eltudom képzelni őseinket, ahogy a mobil piknik készlettel ,kirándulásokon előbányászták a régi verdák csomagtartójából .

sajna ma ez már nem annyira divat .

(nem tudnak élni az emberek . csak rohannak .futnak a sz@ros pénz után . modjuk rá is vagyunk kényszerítve de ez már OFF ..... )

Megosztás:

A történet, röviden annyiról szól, hogy egy New York-i nyugdíjas a nyugdíjából szeretett volna venni egy házat Portugáliában. Találtak is egyet aminek, nem volt tulaja. Kert végi pajta felnyitásakor enyhén meglepődtek...

http://www.intuh.net/barnfinds/afa70.htm

Azért elolvastad a hihetőbb sztorit is? :P :(

A pajta tulajdonosa egy ex autókereskedő, aki egy-egy érdekesebb, neki tetsző autót félretett a 70-es 80-as években. a Lancia Aurelia a kedvence, abból van neki pár tökéletes darab. Amikor a pajta megtelt, lezárták. 180 autó van bent, de egyik sem eladó. Annyi igaz a fenti sztoriból, hogy Lisszabon környékén van valahol......

Megosztás:

Azért elolvastad a hihetőbb sztorit is? :cry: :P

A pajta tulajdonosa egy ex autókereskedő, aki egy-egy érdekesebb, neki tetsző autót félretett a 70-es 80-as években. a Lancia Aurelia a kedvence, abból van neki pár tökéletes darab. Amikor a pajta megtelt, lezárták. 180 autó van bent, de egyik sem eladó. Annyi igaz a fenti sztoriból, hogy Lisszabon környékén van valahol......

egy fórumon olvastam hogy állítólag a duna plaza környékén egy gyártelepen van egy hasonló raktár :(

Megosztás:

Pontosabban benne, egy lezárt szinten. Olykor a tulaj kihajt egy-egy példánnyal, MB100 is van köztük (gyönyörű darab), elég érdekes látni ahogy kabriókkal csakúgy megáll és leparkol a többi autó között az út szélén, nyitott tetővel. Néhányat ilyenkor megnéztem közelről is, tényleg szinte hibátlan példányok(, hogy nem nullkm-esek és a kor azért az látszik), de gyönyörűek.

Megosztás:

Pontosabban benne, egy lezárt szinten. Olykor a tulaj kihajt egy-egy példánnyal, MB100 is van köztük (gyönyörű darab), elég érdekes látni ahogy kabriókkal csakúgy megáll és leparkol a többi autó között az út szélén, nyitott tetővel. Néhányat ilyenkor megnéztem közelről is, tényleg szinte hibátlan példányok(, hogy nem nullkm-esek és a kor azért az látszik), de gyönyörűek.

A Duna Plaza parkolóházának 0. szintjén, a mosónál van sok veteránautó, szerintem arról van itt szó. Ahogy hajtasz be a mélygarázsba (meg ki), ott mész el előttük. Tényleg nagyon szép némelyik :(

Megosztás:

A Duna Plaza parkolóházának 0. szintjén, a mosónál van sok veteránautó, szerintem arról van itt szó. Ahogy hajtasz be a mélygarázsba (meg ki), ott mész el előttük. Tényleg nagyon szép némelyik :(

szerintem nem, azok "csak" parkoló autók, egy lezárt szintről beszélek.

Megosztás:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Uraim!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen módon szerelt rádiót veterán Opeljébe? Gondolok itt a látszólag korhű, de mp3-as vagy CD-s megoldásokra, a hangszórók elrejtésére.

Padlószőnyeget ügyes kárpitos tud készíteni, vagy meg kell próbálni erededetit szerezni?

A tanácsokat előre is köszönöm!

Megosztás:

Uraim!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki milyen módon szerelt rádiót veterán Opeljébe? Gondolok itt a látszólag korhű, de mp3-as vagy CD-s megoldásokra, a hangszórók elrejtésére.

Padlószőnyeget ügyes kárpitos tud készíteni, vagy meg kell próbálni erededetit szerezni?

A tanácsokat előre is köszönöm!

A szőnyeg szerzés felejtős.

Én padlószőnyegből vágtam bele az enyémbe.

Hangszórót alulról csavaroztam a kalaptartóra ami vékony szőnyeggel ven takarva.

Erősítő a csomiban a ládával együtt.

A rádiónak meg kall egy kis box a műszerfal alá vagy be kell tenni az ülés alá.

Majd keresek neked képeket csak küldj egy e-mail címet. :(

Megosztás:

A szőnyeg szerzés felejtős.

Én padlószőnyegből vágtam bele az enyémbe.

Hangszórót alulról csavaroztam a kalaptartóra ami vékony szőnyeggel ven takarva.

Erősítő a csomiban a ládával együtt.

Majd keresek neked képeket csak küldj egy e-mail címet. :(

Az ebay-en láttam egy céget (PSautoteile), ami kédereket, tetőkárpithoz anyagot, és egyéb elöregedni hajlamos dolgokat árul. Van velük valakinek tapasztalat?

Padlószőnyeges megoldás van jelenleg az enyémben is. Több kisebb darabból van, hogy ne hasasodjon meg nagyon. Ezek asztán hozzá vannak ragaszta a padlólemezhez. Első ránézésre nem olyan vészes, de az autó sajnos beázik, és most jól jönne ha ki tudnám venni kiszárítani. Ezért merült fel a csere ötlete.

A kezelése nem okoz gondot?

A képeket köszönöm előre is!

Megosztás:

Esetleg olyan magnót kell bele venni, amihez van távirányító és a vevő rész egy vezetékkel kapcsolódik a magnóhoz, így a magnót elrejted (pl kesztyűtató) a vevőt pedig egy kevésbé látható helyre rakod.

Nekem is így van most megoldva.

Ha a Blaupunkt van bent ahhoz a kormányonvan a táviri.

Megosztás:

Beázással kapcsolatban meg kéne nézni,hogy a hátsó szélvédő melletti szellőzők kivezetése nincsen-e eltömődve alul.

Elvileg egy -egy gumicső megy lefelé és a hátsó nyúlványnál van kivezetve.

Egy szélvédőshöz is érdemes elvinni a kocsit,hogy a szélvédő gumija alatt kinyomja tömítőpasztával.

Megosztás:

Beázással kapcsolatban meg kéne nézni,hogy a hátsó szélvédő melletti szellőzők kivezetése nincsen-e eltömődve alul.

Elvileg egy -egy gumicső megy lefelé és a hátsó nyúlványnál van kivezetve.

Egy szélvédőshöz is érdemes elvinni a kocsit,hogy a szélvédő gumija alatt kinyomja tömítőpasztával.

A szélvédő gumija alatt jön be a víz. Mindenképpen elviszem szélvédőshöz. Úgy gondoltam, hogy jó lenne kicserélni az elöregedett gumit. Keresgélek az ebay-en hátha.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.