rtomi Elküldve December18, 2005 Megoszt Elküldve December18, 2005 Nna itt meg lehet osztani egymással a veterános trükköket cseleket és minden mást. A topicot gyakran fogom olvasni és moderálni. Azért csak bátran!! Kezdetnek beszéljünk arról,hogy ki hogyan zsírozta le a verdát télire. Én jól lemostam,kitakarítottam és beállítottam egy garázsba. Hi-fit,akkut kiszedtem. Néha ránézek nehogy egyedül érezze magát. :lol: A garázs nem fűtött ellenben szellős ami azért jó mert nem párásodik be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December18, 2005 Megoszt Elküldve December18, 2005 De azért ugye olykor beindítod?Mert ugye olykor be kell. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve December18, 2005 Megoszt Elküldve December18, 2005 Én most garázs híján csak ponyvagarázsban tartom, de tavasszal készül a 7m x 8m garage projekt. Rendszeresen ellenőrzöm az autót, szerencsére eddig még párát sem tapasztaltam rajta. Fagyállóval alaposan feltöltöttem, és már kétszer be is indítottam az elmúlt hónapban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December18, 2005 Szerző Megoszt Elküldve December18, 2005 De azért ugye olykor beindítod?Mert ugye olykor be kell. :lol: Be is fogom majd Március végén. De tervben van egy Alukerék proyekt ,akkor meg ugyis meg kell mozdítanom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve December18, 2005 Megoszt Elküldve December18, 2005 Helyes-helyes! egyben javaslom címnek a Chat helyett-mellett a "gépműhely" vagy "werkstatt" vagy "hochfahrt" (=magasrepülés utalva az autó emelőn emelt állapotára) vagy akármi, (már van egy Chat jellegű topic Egyebek néven) vagy mindegy :lol: Téli felkészítést idén végeztem, korábban semmit... azaz: - még az ősszel befújtam az autóba egy flakon (1000 ml) viaszt (Carsystem), (előtte a likakon keresztűl kifújattam a port, szerencsére akkoriban hetekig nem esett az eső), - az alvázvédőt négyzetcentiméterenként átvizsgáltam, a repedt/lyukas helyeken javítottam, lekapartam, alapozóval befújtam, Hammerite-tal kikentem arra flakonból egy kis alvázvédőbitument fújtam - a nyári motorolajat lecseréltem futott km-től függetlenül, - az ablaktörlők jó állapotúak, ellenőrizve, - mind a nyolc gumiharangot ellenőriztem: egyik sem repedt, - és a télikerekeket fölraktam ez teljesen általános "tél" előtti átvizsgálás, semmi különös, csak fontos Valamikor majd a tél végefelé a nyári kerekeket homokfúvatom és újrafestem, ehhez most télen alacsony a hőmérséklet, amíg hideg van nem érdemes hozzányúlnom Egy héten egyszer átmegyek vele Kecsóra szekciótalira, nem beszélhetek igazi téli leállításról, ha máskor is beindítom, akkor addig járatom míg eléri az üzemi hőfokot, hogy a kipuffcsövekben és a blokkban a hidegüzemben keletkező kondenzvíz elpárologhasson, majd leállítás után olajos rongyot tömök a kipuffvégbe. Mielőtt hazaérek (úgy 5-8 km-rel korábban) a fűtést kikapcsolom és csak hideget fúvatok be, hogy jól átszellőzzön az utastér, különben a meleg levegőből lekondenzál a pára. Garázsban nem áll, mert nem fér be, fészer alatt pihen, ha havazást vagy ónosesőt sejtek akkor pizsamával letakarom, egyébként nem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boogie Elküldve December18, 2005 Megoszt Elküldve December18, 2005 Én egyszerűen oldottam meg a téli tárolást: elvittem szerelőhöz! :lol: Amiben van jóó dolog is, és kevésbé jó. Előnye: - zárt, fűtött helyen áll, - tavaszra lesz egy szép autóm (remélem). Hátránya: - sajnos nem pénztárcakímélő! :lol: - folyamatosan azon izgulok, hogy minden rendben menjen, de mindig van valami gebasz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Racce Elküldve December18, 2005 Megoszt Elküldve December18, 2005 Sajnos nekem sincs garázsom,de tavasszal építünk egyet...ezt a telet még ki kell húznunk... Én is alvázvédőztem meg ilyesmi és mivel járkálunk a kicsikémmel télen is nagyon odafigyelek rá,takarítom,gumiápolózom pl a kédergumikat is azlvázat mosok, dobjáratokat,egy hét minimum 1x. Sok mindent csinálok ami most nem jut eszembe.....persze nagyon imádom és féltem is őt..... :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 RÓLA tudtok vmit ? és tényleg ilyen árú egy Kapiten ? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December20, 2005 Szerző Megoszt Elküldve December20, 2005 RÓLA tudtok vmit ? és tényleg ilyen árú egy Kapiten ? :) Igen . Főleg ez mert ez gyönyörű. :blink: Egyszer láttam az autókiállításon ezt a kocsit és nagyon szép volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 Igen . Főleg ez mert ez gyönyörű. :blink: Egyszer láttam az autókiállításon ezt a kocsit és nagyon szép volt. :) Van egy kollága a Veterán Klubban, akinek van P2 Kapitänje, és ő azt mondta, hogy csak messziről szép ez az autó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve December20, 2005 Megoszt Elküldve December20, 2005 fölhívtam a tudakozóban lévö számon a Mavamsz-ot, a kérdöíven nov.15 a határidö télleg, elég jan.15-ig is elküldeni borítékban de: " az isten szerelméért: nehogy ajánlva!!!" (eszembe se jutott, jót mosolyogtam) a mostani Opel Tuning c. szaklapban van vagy 5 oldal egy black Diplo 5,4-röl, izléses dobókockákkal a kormányközépen, sajna a motortere nem annyira kulturáltan patent, mint az ismert piros diploé, viszont újra él az a vas is. de a lapot nem vettem meg, veszek az árán majd csavaranyát :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve December26, 2005 Megoszt Elküldve December26, 2005 Vkinek hátha kell :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December27, 2005 Szerző Megoszt Elküldve December27, 2005 Ma délelőtt Boogie-val és Uhu-val megnéztük az öreglányt. Hááát szívdobogást kaptam. :blink: :) Leszedtük a direktszűrőt,majd tavaszig kimosom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December27, 2005 Megoszt Elküldve December27, 2005 jujj de szépek vagyunk ott a háttérben... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve December27, 2005 Megoszt Elküldve December27, 2005 egy ilyen magára sokat adó site csak nem fogad el olyan hirdetést amiben valótlan adatok vannak: Opel Monza 1981 0km 8 000 Eur Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 az elirás... baromi jó eza zöld belső: és szervizkönyves!!!! http://images.wheeler.nl/s1135078762/292008-1-2-2.jpg max 3 kép!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Szép autó. Mindig is szívem csücskei voltak a Monzák, de valahogy az A2-es frissített eleje jobban tetszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Szép autó. Mindig is szívem csücskei voltak a Monzák, de valahogy az A2-es frissített eleje jobban tetszik. én is mindig akartam egyet csak nem volt rá keret...emlékszem régen az utcánkban állt egy és mindig megcsodáltam a buszról :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve December28, 2005 Megoszt Elküldve December28, 2005 Hát igen, régen még tudtak lenyűgözően szép autókat gyártani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 ez a zöld belső egy jó ok lenne az öngyilkosságra.... :blink: (nem mintha nem lenne elég ok igyis) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 a műszereknél a bal felső sarokban milyen műszer van ? (aminek 16 a vége :blink: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 a műszereknél a bal felső sarokban milyen műszer van ? (aminek 16 a vége :blink: ) Szvsz töltés/akkufeszültség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Szvsz töltés/akkufeszültség. és mi az a 16 ? vagy én látom rosszul ? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 és mi az a 16 ? vagy én látom rosszul ? :blink: Volt. A töltésmérő műszer két szélső értéke 8 és 16 volt szokott lenni, alapállapotban (csak gyújtás) a 12-es érték fölött áll valamivel (ilyenkor az akkufeszültséget mutatja), ha elindítod akkor meg 14-15 volt környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január12, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Január12, 2006 Kaptam egy e-mailt. Hátha érdekel valakit: Eladásra kínálok veterán OPEL prospektusokat, melyek a '60-as évekből származnak! Érdeklődni lehet emailben: duncsika@freemail.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts