Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Chat

nyuszifül

Recommended Posts

Jó,most egy kicsit vitatkozok! B)

Forrás:http://www.eventim.hu/portal/hu/sport/sportrendezveny/king_of_europe_drift_eb/38704/

A drift-ről bővebben...

A drift őrület gyökerét, mint a legtöbb első látásra őrültségnek ható dolgot, ezt is Japánban találhatjuk meg. Az 1960-as években itt rendezték meg először az akkoriban divatos, úgynevezett "touge" (ejtsd ahogy akarod) illegális hegyi versenyeket. A touge versenyzők vagy más nevükön a "Rolling Zoku"-k egyetlen célja, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a hegyi út két kijelölt pontja közötti távot. Néhányan közülük a jobb idő kedvéért a rallye-ból ellesett kanyarvételi technikákat alkalmazták, ebből nőtte ki magát később a drift. A sportág maga nagyon hasonló a rallye-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. A drift lényege, hogy az autó hátulját a túlkormányozottságból fakadó kitörésekor a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy az autó megtapadjon. Ahhoz, hogy a csúszást minél tovább fenntartsuk, tökéletes kormányzásra és gázpedálkezelésre van szükség. A drift tehát kifejezetten a hátsó kerekes autók és azok pilótáinak művészete.

Megosztás:

• Hozzászólások 23,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

• mackosajt

4294

• adorjant

3721

• nyuszifül

3645

• Sörös Sanyi

2865

Legtöbb hozzászólás

ja,majd' elfelejtettem,boldog születésnapot a régiónak ;)

csúszkálás jó móka,bár mostmár csak nézni szeretem,sajnálom a technikát :blush: na meg páran túlzásba viszik,pl a múltkor a szervízúton velem "szembe" jött keresztbe csúszva egy autó B)

Megosztás:

Szomszédom az újvárosi úton dolgozik mint kasznis, mesélt már ezt-azt. Aláírom, hogy motorikusan kategóriájában verhetetlen de a magyar gyártásúak kasznija egy nagy guano. Mellesleg nagynéném esztergomban dolgozik, majd 1 évig volt kint japánban okosodni, 2 külön világ a 2 üzem technológiája. A magyart nem tudná eladni japánban az tuti, hamar befaragna vele.

Megosztás:

Szomszédom az újvárosi úton dolgozik mint kasznis, mesélt már ezt-azt. Aláírom, hogy motorikusan kategóriájában verhetetlen de a magyar gyártásúak kasznija egy nagy guano. Mellesleg nagynéném esztergomban dolgozik, majd 1 évig volt kint japánban okosodni, 2 külön világ a 2 üzem technológiája. A magyart nem tudná eladni japánban az tuti, hamar befaragna vele.

Rigó Tomi is a suziban melózik. Annyira rossz azért nem lehet a helyzet. Sajna arról sincs képünk, milyen a lengyel opel gyár belülről. ;)

Halom modellre 12 évet vállal a suzi, akár csak az opel. Agila+Splash meg ugye 1 kaptafa, ráadásul az opel is suzi mocival adja.

Arra akarok kilikadni, hogy ha véletlen egy off verdával jelenek meg, még ne verjetek meg. B)

A sors fintora... nekem is nehéz elfogadni.

Megosztás:

Tudom, ismeri a rokonságomat -beszélgettünk már róla.

Tudod úgy kell, ahogy a "nagyok" csinálják -át kell cimkézni. :lol: B) ;)

Én is járok néha pandamacival (annak meg a szíve került opelbe -CDTi) és mit ne mondjak külsőre tetszik is. Igaz láttad is a kis kung-fu mackót :blush: bár a belseje nemigazán vonz, vannak dolgok amik nem tetszenek belülről, alapból az ülésnél kezdődik... :D

Megosztás:

miért,mi van a vectrával??? B)

(talikon meg nem sűrűn látunk ;) )

Anyám lecserélte a puntót, de úgy néz ki, nem lesz szükségük 2 autóra. Vectrát le akartam cserélni, már folymatban is volt az ügy, erre jöttek anyámék az ötlettel. A hátam is borsózik, kiráz a hideg, de félig még akkor is opel. csak qrva kicsi.

Megosztás:

ez elég meredek,hogy az ő nyűgjüket te nyeld le.

másrészt a vectra lecserélése azért igazából véve jó ötlet,tekintve mennyi nyűgje volt (van?)

amikor nézelődtek, ajánlottam nekik a G astrát. Nagynak találták... most meg ha úgy vesszük, a splash kicsi.

Nem gondolták végig, fog-e kelleni nekik 2 kocsi, csak annyit, hogy a puntot ideje lecserélni.

És igen, a vectrának vannak bajai. Mellesleg örülhetek, ha 100%-os állapotban is adna érte valaki 800-at. Így majd örülhetek, ha 700-ért elviszik.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.