Sörös Sanyi Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Szóval ki bánt? segberúgjam? :blink: ;) Öhm... Roli, a fenekem a tulajdonomat képezi, ezért kéretik, nem bántani, mert magántulajdon rongálásért még feljelentelek! ;) Úgyhogy a lényeg: általában én találom meg Tomit, de ő nem bánja... :P ;) :lol: (dehogynem, de akkor is :unsure:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 mostanában nem is :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Elfér minden, de inkább a gyors motorfelmelegedés A gyors felmelegedést olaj nélkül éred el a leggyorsabban! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 A gyors felmelegedést olaj nélkül éred el a leggyorsabban! ;) áááááááááá :unsure: ne csináld már te is :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 na akkor a dec. 9.... vannak fejlemények? Sanyi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Igen. Nincs hentes... De nagyon nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Drága cimbora ha a motortuningot igy nézed sajna meg kell jegyezzem sokat kell még fejlődnöd de idö az van mint tenger meg motor is az aki azt állitja télen kell a sürübb olaj ........ egy kérdésem van mit jelent az a szó hogy viszkozitás és ezt mi befolyásolja?????? erre megadod a választ és benned is foganatoas lessz hidd el a kopott motorokat ne hasonlitgassuk össze!!!! az olaj magassab hőre változtatja a sürüsségét(ritkul) és veszik a kenése ilyen szempontból télen ritkább olaj kellene a könnyeb inditás és a kisebb olajpumpa ellenállás miatt mert a motor sem melegszik annyira és elméletileg vagyis a régebbi konstrukcióknál a félszintetikus javasolt még az új konstrukciós motorok melyek olajhütővel vagy hőcserélővel rendelkeznek egy és ugyanazzal az olajjal képesek futni régi motorok ugynevezett ráhagyásos illesztéssel vannak összeállitva(ásványi) még az újak sokkal precizebbek az illesztések ergo vékonyabb olaj is használható(félszintetikus) az olajnyonmás eléréséhez ami a kenést végzi kivételt képeznek a turbo motorok melyek szintén nagyobb ráhagyással vannak tervezve a nagy hő miatti tágulásra ezek a motorok csakis a szintetikus olaj javasolt a magas olajhőfok miatt hogy elkeruljük az olaj kormosodását mivel az olajhütő sem képes csak motoron kivül hüteni !!!! a számok az olajos flakonokon a viskozitást jelzik de még belelehet bonyolodni a részletekbe :blink: ;) Így van!!! A turbóhoz még annyit, hogy ott azért is kell ásványi bázis, mert azoknak az olajoknak sokkal jobb a mechanikai tulajdonsága (a turbónál elég nagy az igénybevétel (fordulat, hőterhelés)), mint a szintetikusnak, aminek bár precízebb a molekulaszerkezete, de sérülékenyebb. Télen a hidegindítások miatt sokkal-sokkal jobb a hígabb olaj, gondoljunk csak bele, hogy a vizet, vagy a mézet könnyebb szivattyúzni. Viszont ettől függetlenül azt javaslom, hogy gyár által előírt olaj kerüljön a gépbe. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Igen. Nincs hentes... De nagyon nincs. vagyis van egy, de az meg vendég. :unsure: nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 menjünk el egy húsboltba,aztán csinálunk ott disznótort :blink: sztem Lujdzsit meg nem kellene ezzel terhelni :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Én sem akarom terhelni, ha figyelsz. :blink: bizisten mingyá kimegyek, és megnézem a vekit... ablakból, oldalról most látom, hogy elég tré módon áll a lámpa a lököshöz. Picit igazítani kéne. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Én sem akarom terhelni, ha figyelsz. ;) bizisten mingyá kimegyek, és megnézem a vekit... ablakból, oldalról most látom, hogy elég tré módon áll a lámpa a lököshöz. Picit igazítani kéne. :blink: tud mozogni a lámpa? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 tud mozogni a lámpa? :unsure: nem. szerintem a lokös állt be a helyére a jó magyar utakon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 :unsure: akkor meg a lökös mozdulhat el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Akkor mi legyen? Hizlaljuk a cocát vágásra, vagy akció lefúj, és valamikor tavasszal/nyáron re? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 :unsure: akkor meg a lökös mozdulhat el? ha a lápma elengedi... majd ha Ildi hazajön, megnézem, a srácokat nem hagyom egyedül. Akkor mi legyen? Hizlaljuk a cocát vágásra, vagy akció lefúj, és valamikor tavasszal/nyáron re? majd főnökasszony jön, és megmondja. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 ha a lápma elengedi... majd ha Ildi hazajön, megnézem, a srácokat nem hagyom egyedül. majd főnökasszony jön, és megmondja. :blink: fura! vagy a nem gyári lámpa kicsit slampos? Nyuszi pedig remélem jön napközben is fórumra. hiányzik innen :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 fura! vagy a nem gyári lámpa kicsit slampos? Nyuszi pedig remélem jön napközben is fórumra. hiányzik innen :blink: a nem gyári lámpa rögzítési pontjai kicsit megsínylették a seatot. aztán nagyon remélem, hogy nem a szervízesek balfékeskedtek el valamit, meg nagyon remélem, hogy nem a javítás adta meg magát. Mondjuk, akkor lehet megyek vissza, úgyis adtak 6 hónap garit... :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 gari hmmmmm nem rossz! pedig nem is opel-szervízben csinálták. korrekt Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 ajánlom mindenki figyelmébe a vicc topikban a vicces történetek című kommentet :unsure: én totál kikészültem :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 gari hmmmmm nem rossz! pedig nem is opel-szervízben csinálták. korrekt a saját munkára musz. volt nekik. Törvény kötelezi őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 ajánlom mindenki figyelmébe a vicc topikban a vicces történetek című kommentet :unsure: én totál kikészültem :blink: Na ja! A csillámporost nem ismertem egyedül, de az üt a legnagyobbat! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Na ja! A csillámporost nem ismertem egyedül, de az üt a legnagyobbat! :unsure: bulis viselet :blink: ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lujdzsi Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Sziasztok! :unsure: Itt jártam olvastam nevettem és a balszélen távoztam. Kellemes hétvégét mindenkinek! És persze A lóerő legyen veletek! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lujdzsi Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 Ha valaki látja Sörös kartársat legyenszives adja át! Álítólag tervezek 80cm széles mantát azért,hogy a tulaj mindkét ablakon ki tudjon könyökölni! :unsure: De végülis elvetették a tervet mert így nem férne rá a szélvédőre az 1méter10-es Michelin matrica :blink: Páááá Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve November10, 2006 Megoszt Elküldve November10, 2006 rééégiiiiiiiiiiii :unsure: de átadjuk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts