Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• Hozzászólások 23,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

• mackosajt

4294

• adorjant

3721

• nyuszifül

3645

• Sörös Sanyi

2865

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
Nekem sosem nyikorgott, büszke is voltam rá, hogy új autók nyikorognak mellettem, és mindig kinéztem, hogy nem én vagyok-e, de nem, viszont most, hogy lecseréltem a fékpofákat, féktárcsákat, fékcsöveket, így mosmár szinte midnig nyikorog :-DDDDDDDDDDDdd

fater járt így,fékbetétcsere lett aktuális,sámsonsi fékcentrum,mondom neki,hogy ne hagyja magát rábeszélni kemény betétre,mert az életét megeszi a nyikorgás majd..jóóó nem fogom hagyni,stb.fordul be a házhoz,hallom visít,na mondom ######a.... :rolleyes:

rábeszélték a kemény betétre :mellow:

Elküldve
fater járt így,fékbetétcsere lett aktuális,sámsonsi fékcentrum,mondom neki,hogy ne hagyja magát rábeszélni kemény betétre,mert az életét megeszi a nyikorgás majd..jóóó nem fogom hagyni,stb.fordul be a házhoz,hallom visít,na mondom ######a.... :rolleyes:

rábeszélték a kemény betétre :mellow:

Legalább az üzletben tájékoztathatnának arról, hogy több féle fékbetét is létezik, ez lenne az eladó dolga. Én nem tudam, hogy van puha betét is.

Elküldve
Legalább az üzletben tájékoztathatnának arról, hogy több féle fékbetét is létezik, ez lenne az eladó dolga. Én nem tudam, hogy van puha betét is.

pedig van :rolleyes: a sportosnak nevezettek tudtommal mind azok. hamarabb kopnak,de úúúggyyy fognakkkkkk :mellow:

Elküldve
izééé... azé óvatosan velük... van olyan sportos, ami csak akkor tuti, ha bemelegszik... utcainak meg kifejezetten gyengén hathat.

a szupersportkocsik kerámiáfékéről beszélsz? :rolleyes:

Elküldve
nem... ferodo verseny fékbetétek... ds2000... asszem

hát nemtom,hogy azt kell-e "melegíteni"

aki ilyeket használ,azt mondja,nem melegszik,majd nyúlik el a fékhatás,ahogy gyári cucc esetén elő szokott fordulni...

Elküldve

én arról beszélek, hogy pl. ferodo esetében több minőség van. Utcai lágy/kemény. verseny stb.

A verseny szintű akkor fog igazán, ha bemelegszik... de az meg nem ilyen városi forgalomban történik...

Elküldve

Hali mindenkinek !

Fék ide fék oda szerintem még mindig az arany középút a legjobb.Gyári cuccot a kocsiba.És ha nem nyikorog, ha nem úgy fog ahogy kellene, ha nagyon hamar kopik , stb. irány a szerviz.Annyira nem drága a csere a javítás hogy én barkácsoljam a féket a kocsimon és mint hozzá nem értő pancser elbaltázzak valamit és emiatt valaki meghaljon miattam.Magamról nem is beszélve.Úgyhogy szakemberhez kell vinni , szerintem.

Elküldve

szeva!

persze,a gyári megoldás nem hiába van az autó alatt,ha meg valaki komolyan erősíteni akar,nem egy betéttel fogja megoldani :rolleyes:

de kétségkívűl érezhető egy puha és egy kemény betét között a különbség

Elküldve
gyári... nyáron mikor hátulra vettem fékbetétet volt 2 gyári... egyik indiai, másik német...

az indiai autóipar igencsak fellendülőben van :rolleyes:

amúgy meg fura kérdés ez a melyik országban készült...németországban sem kevés vendégmunkás van...

Elküldve
a kettő közt volt majd 5e különbség...

nem meglepő...indiában ami bért fizetnek a szerencsétleneknek...

nemrég volt az auto bildben erről egy hosszabb cikk...

Elküldve
Hali mindenkinek !

Fék ide fék oda szerintem még mindig az arany középút a legjobb.Gyári cuccot a kocsiba.És ha nem nyikorog, ha nem úgy fog ahogy kellene, ha nagyon hamar kopik , stb. irány a szerviz.Annyira nem drága a csere a javítás hogy én barkácsoljam a féket a kocsimon és mint hozzá nem értő pancser elbaltázzak valamit és emiatt valaki meghaljon miattam.Magamról nem is beszélve.Úgyhogy szakemberhez kell vinni , szerintem.

Enyémet szakember csinálta, akkor nem is nyikorgott, de eltelt 1-2 hét, és utána.

Elküldve

Nekem, amikor legutóbb nyikorogni kezdett a fékem (csere után 1-2 ezer kilóméterrel, gyári fékbetétekkel), akkor jobb láb gázon, bal a féken, kettesben és adjad neki. Utána nem nyikorgott. :rolleyes:

Elküldve
Nekem, amikor legutóbb nyikorogni kezdett a fékem (csere után 1-2 ezer kilóméterrel, gyári fékbetétekkel), akkor jobb láb gázon, bal a féken, kettesben és adjad neki. Utána nem nyikorgott. :rolleyes:

de legalább megégett :mellow:

és milyen távolságon csináltad ezt?

Elküldve
de legalább megégett :rolleyes:

és milyen távolságon csináltad ezt?

Na jó, nem túrtam neki, csak lekoptattam a felkeményedett réteget. 2x 3-400méter.

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.