Astra555 Elküldve Január18, 2013 Megoszt Elküldve Január18, 2013 Sziasztok! Megnéztem az autómat a myopelservice-n. A csomagokhoz azt írja: Helyi csomag. Ez mit jelent? Tudnátok segíteni? Ebből kettő van. Egyébként az opel.hu-n a konfigurátorral meg lehet találni a csomagokat. Helyi Elektronikus csomag3-küllős bőrbevonatú kormánykerék6 hangszóróAux-in bemeneti csatlakozó (LINE IN)CD 30 MP3 rádió CD- és MP3-lejátszóvalElektronikus klímaberendezésElső ködlámpákFedélzeti információs kijelzőFedélzeti számítógépKijelzés emlékeztető csomag / Kormányzás beállítás megőrzéseLábtér fűtés/hűtés a hátsó utastérben, második üléssorRádió előkészítésRádió keretRádió kezelőszervek a kormánykerékenSebességtartó automatika[*] [*]Helyi Selection csomag 3-küllős bőrbevonatú kormánykerék6 hangszóróAux-in bemeneti csatlakozó (LINE IN)CD 30 MP3 rádió CD- és MP3-lejátszóvalElső ködlámpákFedélzeti információs kijelzőLábtér fűtés/hűtés a hátsó utastérben, második üléssorLégkondícionáló berendezésRádió előkészítésRádió keretRádió kezelőszervek a kormánykeréke n Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Ebből kettő van. Egyébként az opel.hu-n a konfigurátorral meg lehet találni a csomagokat. Helyi Elektronikus csomag3-küllős bőrbevonatú kormánykerék6 hangszóróAux-in bemeneti csatlakozó (LINE IN)CD 30 MP3 rádió CD- és MP3-lejátszóvalElektronikus klímaberendezésElső ködlámpákFedélzeti információs kijelzőFedélzeti számítógépKijelzés emlékeztető csomag / Kormányzás beállítás megőrzéseLábtér fűtés/hűtés a hátsó utastérben, második üléssorRádió előkészítésRádió keretRádió kezelőszervek a kormánykerékenSebességtartó automatika[*] [*]Helyi Selection csomag 3-küllős bőrbevonatú kormánykerék6 hangszóróAux-in bemeneti csatlakozó (LINE IN)CD 30 MP3 rádió CD- és MP3-lejátszóvalElső ködlámpákFedélzeti információs kijelzőLábtér fűtés/hűtés a hátsó utastérben, második üléssorLégkondícionáló berendezésRádió előkészítésRádió keretRádió kezelőszervek a kormánykeréke n Akkor az enyém valami hiányos csomag lehetett, mert nincs benne aux csatlakozó, mp3 rádió, első ködlámpa, tempomat (ezt utólag tettem bele). A többi viszont megvan benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Akkor az enyém valami hiányos csomag lehetett, mert nincs benne aux csatlakozó, mp3 rádió, első ködlámpa, tempomat (ezt utólag tettem bele). A többi viszont megvan benne. Nem biztos. Csak arról van szó, hogy a mostani H-kat már csak ilyen csomaggal adják. Csökkent a motorválaszték, csak 1.6 benzin és 1.7 dízel van. De nem lehet rendelni már hozzá pl. DVD 90 Navi fejegységet, vagy éppen CID-et sem. Felszereltségi osztályokból pedig csak a Classic van, olyan mint Cosmo, Enjoy, Essentia, stb. megszűntek. Így már csak viszonyítani lehet egy mostani konfigurátorral, hiszen a H Astra már egy kifutó széria. Mikor bejön majd az újabb, akkor majd a J lesz a Classic. Egyébként nekem DVD90 van benne CID-del, de az AUX nekem sincs benne. Meg annyit, hogy nekem pl. 2 légzsákkal több van, mint amennyivel a rendszer szerint rendelték. Gondolom nem utólag tették bele őket önszorgalomból, szóval ez nem mindig lehet pontos.. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Egyébként nekem DVD90 van benne CID-del, de az AUX nekem sincs benne. Utólag berakható . :) Köszönet érte :Koco -nak és DartVödör -nek :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Utólag berakható . :) Köszönet érte :Koco -nak és DartVödör -nek :) Igen, tudom, már rajta vagyok a projekten, csak finanszírozási problémák álljék útját a következő fizuig. :D Könnyebb lesz így telefonról lejátszani a zenét. Ennek a jack-nek egyébként milyen a mérete, 3,5-es? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Igen, tudom, már rajta vagyok a projekten, csak finanszírozási problémák álljék útját a következő fizuig. :D Könnyebb lesz így telefonról lejátszani a zenét. Ennek a jack-nek egyébként milyen a mérete, 3,5-es? igen 3.5 A költség oldala, munkadíj és alkatrészek kb 8e Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 igen 3.5 A költség oldala, munkadíj és alkatrészek kb 8e Nekem CD30 mp3 van az autómban, arra is rá lehet kötni kimenetet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Nekem CD30 mp3 van az autómban, arra is rá lehet kötni kimenetet? http://carradio.5mp.eu/web.php?a=carradio&o=DPPzuus1TS olvass bele ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 http://carradio.5mp.eu/web.php?a=carradio&o=DPPzuus1TS olvass bele ;) Sima CD30-ra nem lehet aux csatlakozót kötni? Mert ha nem muszáj nem ruháznék be egy CD30MP3-ra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Sima CD30-ra nem lehet aux csatlakozót kötni? Mert ha nem muszáj nem ruháznék be egy CD30MP3-ra. nemtom a választ :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január19, 2013 Megoszt Elküldve Január19, 2013 Valaki szokott dízelbe az alap változaton kívül ilyen prémium dízeleket tankolni? Érdemes? Múltkor tukmálták rám egy kúton, de nem kértem. Most kicsit utána olvastam mi a különbség ugyan annak a kútnak az alap dízeléhez képest. Olyanokat írnak, hogy tisztítja az üzemanyagrendszert a lerakódásoktól, stb. Ebben van valami, vagy csak marketing szöveg? Én elég sokat tankolok. Egy hónapban több mint 100 litert elautózok. Arra gondoltam, hogy legalább időnként, mondjuk 2-3 havonta tankolnék ilyet. De kidobni való pénzem nincs. Szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január20, 2013 Megoszt Elküldve Január20, 2013 Valaki szokott dízelbe az alap változaton kívül ilyen prémium dízeleket tankolni? Érdemes? Múltkor tukmálták rám egy kúton, de nem kértem. Most kicsit utána olvastam mi a különbség ugyan annak a kútnak az alap dízeléhez képest. Olyanokat írnak, hogy tisztítja az üzemanyagrendszert a lerakódásoktól, stb. Ebben van valami, vagy csak marketing szöveg? Én elég sokat tankolok. Egy hónapban több mint 100 litert elautózok. Arra gondoltam, hogy legalább időnként, mondjuk 2-3 havonta tankolnék ilyet. De kidobni való pénzem nincs. Szerintetek? Én egyszer próbáltam, de nem vettem észre jelentősebb teljesítménynövekedést, vagy fogyasztáscsökkenést. Lehet, hogy azért, mert sosem taposom, vagy azért, mert nem mindig ugyanazon az útvonalon közlekedek rendszeresen. Viszont egy próbát megér, ha mindig ugyanarra jársz, akkor már tudod mérni, hogy pl. csökken e a fogyasztás. Az biztos, hogy az adalékolt üzemanyag jobb mint a sima, de kérdés, megér e annyit. Én pl. az STP adalékait szoktam hozzáönteni. Van belőle több fajta is dízelekhez. Ezek használatát kb. 2-5000 km-es intervallumban javasolja a gyártó. Kb. 1500-2500 Ft között mozog az áruk. Egy barátomnak volt egy 1.4-es D Corsája. A barátnője vidéken lakott, Ő meg hétvégenként Budapestről ment le hozzá, majd visszajöttek, vasárnap meg ugyanez. Igaz, hogy hajtotta rendesen az autót, meg 17-es kerekek voltak rajta (OPC Line), de sokallta a fogyasztást. Egyszer aztán 95-ös helyett 98-ast tankolt bele és érdekes módon a fogyasztása csökkent kb. 1-2 litert ugyanolyan körülmények között. Az pedig a hétvégi 500 km-es túrák során nem volt rossz a pénztárcának sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január20, 2013 Megoszt Elküldve Január20, 2013 pl én csak 100al járok a ft/km ugyan annyi mint a 95el ,mert annyival kevesebbet eszik belőle ... csak érdekes hogy egyeltessen jár a motor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január20, 2013 Megoszt Elküldve Január20, 2013 Ezt az STP-t én is használtam már. De pont azt számolgattam, hogy ha ebből az egy tankhoz való 1500Ft, leosztva 52-vel, közel 30 Ft jut egy literre. Tehát ugyan ott vagyok, mintha drágább üzemanyagot tankolnék külön általam adott adalék nélkül. A hétvégi 500 km nekem is megvan, mindig ugyan azon az útvonalon: péntek Budapest-Pécs, vasárnap: Pécs-Budapest. A fogyasztásom elég kaotikusan alakul, amine az okára nem jöttem még rá. Erre a 230-240 km-es távra van hogy egy negyed tanknyi sem fogy, máskor egy harmad tank is kevés. Pedig szintem mindig ugyan azon a kúton is tankolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Január20, 2013 Megoszt Elküldve Január20, 2013 Üdv! Én egyszer tankoltam a MOL drágább dizeléből, egy tele tankot. Az hamar feltűnt, hogy csendesebb, simább lett a motor járása. Nekem nincs bc, csak kilométerszámláló, nem számolgatom a fogyit, csak ha nagyon kevésnek tűnik a megtett táv. Valamivel jobb fogyit adott a drágább anyag, de a literenkénti 30Ft-t nem hozta vissza. Teli tankról kb 800 km-t megyek el vegyesbe, a sárga lámpa kigyulladásáig. A drágább anyag adott kb 30 km plusszt. Viszont amit észrevettem, hogy a guminyomás jobban befolyásolja a fogyit, mint gondolná az ember, meg, hogy közvetlen olajcsere után jobbak az adatok. Ez előtt F astrám volt, és evvel is 2,0-2,1-s bár nyomással autóztam eleinte, most már 2,5 nyáron, az a pár tized fél-egy liter különbséget jelentett a fogyiban. Üdv! Frankie Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január20, 2013 Megoszt Elküldve Január20, 2013 Ezt az STP-t én is használtam már. De pont azt számolgattam, hogy ha ebből az egy tankhoz való 1500Ft, leosztva 52-vel, közel 30 Ft jut egy literre. Tehát ugyan ott vagyok, mintha drágább üzemanyagot tankolnék külön általam adott adalék nélkül. A hétvégi 500 km nekem is megvan, mindig ugyan azon az útvonalon: péntek Budapest-Pécs, vasárnap: Pécs-Budapest. A fogyasztásom elég kaotikusan alakul, amine az okára nem jöttem még rá. Erre a 230-240 km-es távra van hogy egy negyed tanknyi sem fogy, máskor egy harmad tank is kevés. Pedig szintem mindig ugyan azon a kúton is tankolok. Van amelyikből 2000 km-re ajánlanak egy flakont, de van amelyikből 4-5 ezer km-enként kell használni. Szóval nem kell minden teli tankhoz önteni. Így jóval olcsóbban jössz ki. Igaz ezek inkább tisztító adalékok. Bár, ha kitakarítják az üzemanyagrendszert, akkor már jobb a teljesítmény meg a fogyasztás is. http://www.meteorcee.hu/content/adalekok Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Január23, 2013 Megoszt Elküldve Január23, 2013 Van amelyikből 2000 km-re ajánlanak egy flakont, de van amelyikből 4-5 ezer km-enként kell használni. Szóval nem kell minden teli tankhoz önteni. Így jóval olcsóbban jössz ki. Igaz ezek inkább tisztító adalékok. Bár, ha kitakarítják az üzemanyagrendszert, akkor már jobb a teljesítmény meg a fogyasztás is. http://www.meteorcee.hu/content/adalekok A benzinesekhez való tisztítóadalékokról tudtok valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január24, 2013 Megoszt Elküldve Január24, 2013 Ugye az ablakmosó fúvókákat ki tudom cserélni Insigniásra? Most rendeltem meg, nem egy nagy összeg... Ránézésre ugyan az a méret csak a kiporlasztó része más. De a kezemben még nem volt egymás mellet a kettő. Házilag kicserélni mennyire bonyolult, macerás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január25, 2013 Megoszt Elküldve Január25, 2013 Ki lehet cserélni, van, aki már megcsinálta: Nem tudom mennyire bonyolult. Miért cseréled le az Astráét? Nem fúj eleget? Pont azért, amit belinkeltét! Jobban beteríti a szélvédőt, mint az a 2-2 sugár. Talán kevesebb mosófolyadék is fogyna. Ebben a trutyis időben két hét alatt elmegy nekem az 5 liter. Nem egy nagy beruházás, kb 1500 pénz a két fúvóka. Közben utánakeresgéltem: igen, kompatibilis a kettő, tehát simán ki lehet cserélni. Valószínű le kell majd hozzá húzni az ablaktörlő karokat. Ez tűnik a legkeményebb diónak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január25, 2013 Megoszt Elküldve Január25, 2013 Pont azért, amit belinkeltét! Jobban beteríti a szélvédőt, mint az a 2-2 sugár. Talán kevesebb mosófolyadék is fogyna. Ebben a trutyis időben két hét alatt elmegy nekem az 5 liter. Nem egy nagy beruházás, kb 1500 pénz a két fúvóka. Közben utánakeresgéltem: igen, kompatibilis a kettő, tehát simán ki lehet cserélni. Valószínű le kell majd hozzá húzni az ablaktörlő karokat. Ez tűnik a legkeményebb diónak. Részletezhetnéd majd ezt a projektet, mert nagyon én sem vagyok megelégedve vele. Ráadásul az céges verdáknál is elég szarul porlasztja szét a vizet (ráadásul alulra visz), pedig az tutira gyári beállítás még. Felülre nem megy elég víz és utána az a sáros keverék megmarad a szélvédőn miután a folyadék elpárolgott és szép foltos marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január25, 2013 Megoszt Elküldve Január25, 2013 Pont azért, amit belinkeltét! Jobban beteríti a szélvédőt, mint az a 2-2 sugár. Talán kevesebb mosófolyadék is fogyna. Ebben a trutyis időben két hét alatt elmegy nekem az 5 liter. Nem egy nagy beruházás, kb 1500 pénz a két fúvóka. Közben utánakeresgéltem: igen, kompatibilis a kettő, tehát simán ki lehet cserélni. Valószínű le kell majd hozzá húzni az ablaktörlő karokat. Ez tűnik a legkeményebb diónak. http://www.ebay.de/itm/INSIGNIA-ASTRA-J-FAN-STYLE-WASHER-JETS-ADJUSTING-JET-TOOL-/251209562343?pt=UK_Measuring_Tools_Levels&hash=item3a7d41b8e7 Valamivel majd be is kell állítani, van rá eszköz:D, bár hallottam már olyat aki barkácsolt hozzá! Egy hátránya van ennek az insigniásnak, hogy könnyebben eldugul, de talán nem gyakori ez a hiba...:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január25, 2013 Megoszt Elküldve Január25, 2013 http://www.ebay.de/i...=item3a7d41b8e7 Valamivel majd be is kell állítani, van rá eszköz:D, bár hallottam már olyat aki barkácsolt hozzá! Egy hátránya van ennek az insigniásnak, hogy könnyebben eldugul, de talán nem gyakori ez a hiba... :) Ez gyakorlatilag egy 6 mm külső átmérőjű, 4 mm belső átmérőjű cső keresztben bereszelve egy horonnyal. Bármiből lehet ilyet házilag is barkácsolni. Ha jól emlékszem Mc-elek fórumtársunk is csinált ilyet. A G Astrás topikban hosszasan folyt róla a diskurzus 1-1,5 évvel ezelőtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január25, 2013 Megoszt Elküldve Január25, 2013 a Link to comment Megosztás: More sharing options...
endrijunge Elküldve Január26, 2013 Megoszt Elküldve Január26, 2013 a Hali! Nekem cserélve lett, kb. másfél éve csináltam meg, nem egy nagy művészet. 100x jobb ahogy teríti az üveget és nagyjából fele annyi vizet használ. Szerintem kötelezően cserélendő darab, mindenkinek ajánlom!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
endrijunge Elküldve Január26, 2013 Megoszt Elküldve Január26, 2013 Nem tud valaki véletlenül olyan bontót ahol jó felszereltségű angol, tehát jobb kormányos H Astrát bontanának? Gerinctámaszos vezetőülés egyes részei kellenének belőle, ha olcsón odaadják akkor akár az egész ülés, bár csak 1-2 részére lenne szükségem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts