Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

sznuni

Recommended Posts

Hali!

Szertném a tükrön kicserélni a tükörlapot. Jelenleg ilyen van: http://t3.gstatic.co...JXD8OU-OULsEEd0

és a kocsi színére akarnám cserélni: http://t0.gstatic.co...F4JYozAIg2QA9fQ

Hogyan lehet leszerelni a takarólapot?

A "H" astra tükre megegyezik a "G" astráéval?

Behajtod, a tükröt és ami így kilátszódik előre rész azon van (ami egyébként takarva van) két rés, amit be kell nyomni (pl. csavarhúzó), utána a többi részen műanyag fülekkel rögzül... Csak óvatosan, könnyen eltörhetnek:)!

Megosztás:

Üdvözlök Mindenkit!

Tegnap mostam az autómat és észrevettem, hogy a bal oldali első sárvédő műanyag dobjából hiányzik az a kis ajtó, amelyik kiemelésével hozzá lehet férni a fényszóró égőhöz. A GM száma:13125606, a cikkszáma:1106013 (remélem). Egy ilyen ajtóra lenne szükségem. Elmentem egy közeli autósboltba ahol azt mondták, hogy 1-2 héten belül be tudják szerezni 5-6 ezer forint körül, illetve kerestem a neten lévő üzletekben, de nem találtam. Tudna valaki segíteni, hogy honnan szerezzek?

Köszönöm!

Megosztás:

Üdvözlök Mindenkit!

Tegnap mostam az autómat és észrevettem, hogy a bal oldali első sárvédő műanyag  dobjából hiányzik az a kis ajtó, amelyik kiemelésével hozzá lehet férni a fényszóró égőhöz. A GM száma:13125606, a cikkszáma:1106013 (remélem). Egy ilyen ajtóra lenne szükségem. Elmentem egy közeli autósboltba ahol azt mondták, hogy 1-2 héten belül be tudják szerezni 5-6 ezer forint körül, illetve kerestem a neten lévő üzletekben, de nem találtam. Tudna valaki segíteni, hogy honnan szerezzek?

Köszönöm!

Csergőnél van ilyen, 3390Ftba kerül kedvezményesen.

Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok!

Minap bekapcsoltam a klímát, tökéletesen hűtött. Majd egy későbbi alkalommal ismét bekapcsoltam és kellemetlen illat lett benne. Elvittem szervizbe és kitakarítattam + pollenszűrő csere. Most pedig egy másik illat van benne, és ez is büdös. Szerintetek mi lehet a bűz forrása? Nem szeretnék és nem szeretném h a nejem beteg legyen. Az autó március óta van meg, és most tanulgatjuk a klímát! Előre is köszönöm a válaszokat!

Megosztás:

Sziasztok!

Minap bekapcsoltam a klímát, tökéletesen hűtött. Majd egy későbbi alkalommal ismét bekapcsoltam és kellemetlen illat lett benne. Elvittem szervizbe és kitakarítattam + pollenszűrő csere. Most pedig egy másik illat van benne, és ez is büdös. Szerintetek mi lehet a bűz forrása? Nem szeretnék és nem szeretném h a nejem beteg legyen. Az autó március óta van meg, és most tanulgatjuk a klímát! Előre is köszönöm a válaszokat!

Ha kapott egy takarítást, nagy baj nem lehet, egy olyan tanáccsal tudlak ellátni, hogy mielőtt megérkeznél az uticélodhoz előtte pár perccel kapcsold ki a klímát, csak hagyd, hogy anélkül menjen menjen a szellőzés, hogy kiszáradjon a rendszer, így nem fog újra beposhadni, a mostani szag meg idővel el fog tűnni, de ha elégedetlen vagy vidd vissza, mert lehet hogy a kondenzvíz kivezetőcső el van tömődve, vagy csak a spray-s takarítást csinálták meg, nem pedig az alaposabb habosat...:)

Megosztás:

Sziasztok,

Bízom benne, hogy tudtok segíteni.

2006-os, 1.4-es H Astra-m van, Z14XEP.. motorral. A kérdésem az lenne, hogy a nívópálca beosztásai kb. mennyi dl olajnak felelnek meg?

Köszönöm előre is a válaszokat, Üdv, Z.

Megosztás:

Sziasztok,

Bízom benne, hogy tudtok segíteni.

2006-os, 1.4-es H Astra-m van, Z14XEP.. motorral. A kérdésem az lenne, hogy a nívópálca beosztásai kb. mennyi dl olajnak felelnek meg?

Köszönöm előre is a válaszokat, Üdv, Z.

Ha jó az informátorom, akkor a nívó pálca legfelső és legalsó beosztás közötti rész 1L olajnak felel meg. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Lehetséges hogy a vegyszer amit használtak,annak maradt meg egy kellemetlen szaga,ami pár nap múlva biztosan elmúlik. Amit a "kolléga"is irt mielőtt leállítod a kocsit kapcsold le a klímát és pár percet járjon még a ventilátor,és ezzel biztosan megelőzhető egy újabb büdösödés. Ez a módszer nálam is bevált.De ha egy jó minőségű és kellemesen citromos klímahabot ajánlhatok akkor a CARLOFON-t vedd meg.

http://www.neosil.hu/katalogus/garazsipar/car-fon/car-fon-klimatisztito-habspray-szonda-400-ml

Megosztás:

Ha jó az informátorom, akkor a nívó pálca legfelső és legalsó beosztás közötti rész 1L olajnak felel meg. :)

Szia,

Köszönöm a gyors választ!

Vagyis ha kb. 500km után egy beosztással lejjebb vagyok (~0.4l/1000km) , akkor az még elfogadható?

Köszönöm, Üdv, Z.

Megosztás:

Nekem ugyanilyen problémám van. Olvass vissza vagy az általános műszaki pr. , vagy a motorral kapcsolatos pr. topikban, ott kivesézzük a probléma forrását. :)

(a "nagykönyv" szerint 0,6L/1000km a gyári érték, de ez szrntm sok...) mások szerint is...:)

Megosztás:

Nekem ugyanilyen problémám van. Olvass vissza vagy az általános műszaki pr. , vagy a motorral kapcsolatos pr. topikban, ott kivesézzük a probléma forrását. :)

(a "nagykönyv" szerint 0,6L/1000km a gyári érték, de ez szrntm sok...) mások szerint is... :)

Szia.

Köszönöm. Olvastam igen, egy másik topikban erről, bár nem emlékeztem, hogy ott általánosságban, vagy G/H Astra kapcsán volt ez téma. Olvastam a rövid táv-hosszú táv hatásait, vezetési stílus, stb. Nekem is egy kicsit soknak tűnik, bár szintén ismerősök szerint Opel-nél ez normális. Van egy 2004-es FrdFsta dízel a rokonságban, évekig jártak városi forgalomban, most napi kb. 60km-t mennek vele. Annyi olajat engednek le, amennyit beletőltenek, a nívópálcát sem nézegetik ilyen sűrűn, sőt... Köszönöm mégegyszer a gyors válaszokat! Üdv, Z.

Megosztás:

Hello!

Nem az Astrámon, hanem korábban használtam ilyen jellegű bringatartót. Jobb a légellenállása, mintha tetőn lenne, de ha megfeledkezel róla, esős időben letörheted a hátsó ablaktörlőt. A felszerelésnél figyelj oda, mert könnyen tönkreteszi a fényezést, annak ellenére, hogy adnak mellé öntapadós védő matricákat. Nem akarlak rábeszélni, de nekem van egy Thule tetőcsomagtartóm 3 bringaszállítóval. Sajnos 120 centis a 108 helyett, de ki lehet esztergáltatni úgy, hogy jó legyen. A 4 db csavar, az alátét hiányzik hozzá, meg a takaróelemek közül az egyik, illetve a bringatartók zára. Újonnan kb. 100 ezer volt, de ha kell, odaadom ennek a bringaszállítónak az áráért, nálam csak a helyet foglalja a garázsban.

Más téma: Anyám Astrája elkezdett rohadni több helyen. Egy Caravanról van szó, törve nem volt, a bal hátsó ajtó alatti részen, a gumikéder alatt kezdett el rohadni (hólyagosodik a fényezés is), illetve a bal első sárvédő és a küszöb találkozásánál, valamint a vezetőoldali autó alján. Emellett még van egy kisebb folt a csomagtartón is. Mit lehetne csinálni ezekkel a foltokkal? Még az előtt szeretnék lépni, hogy komolyabb lenne a probléma.

Előre is köszi a segítséget!

G

Szia!

szokola kartársnak már volt ilyen jellegű problémája, kicsit olvass vissza, ha márkaszervizbe vittétek az autót, akkor 12 év garancia van átrozsdásodás ellen, így az Opelnek vállalnia kell a javítást:)!

Megosztás:

Hello!

Nem az Astrámon, hanem korábban használtam ilyen jellegű bringatartót. Jobb a légellenállása, mintha tetőn lenne, de ha megfeledkezel róla, esős időben letörheted a hátsó ablaktörlőt. A felszerelésnél figyelj oda, mert könnyen tönkreteszi a fényezést, annak ellenére, hogy adnak mellé öntapadós védő matricákat. Nem akarlak rábeszélni, de nekem van egy Thule tetőcsomagtartóm 3 bringaszállítóval. Sajnos 120 centis a 108 helyett, de ki lehet esztergáltatni úgy, hogy jó legyen. A 4 db csavar, az alátét hiányzik hozzá, meg a takaróelemek közül az egyik, illetve a bringatartók zára. Újonnan kb. 100 ezer volt, de ha kell, odaadom ennek a bringaszállítónak az áráért, nálam csak a helyet foglalja a garázsban.

G

Ami engem leginkább érdekelne az az hogy felszerelve ,megrakva bicajjal kitakarja e a lámpát ,ha igen akkor hogy lehet vonóhorog nélküli autóra utólagos lámpát kötni.(z16xer) enjoy +

fotót küldhetnél privibe a tartóról

Megosztás:

Szia!

szokola kartársnak már volt ilyen jellegű problémája, kicsit olvass vissza, ha kell márkaszervizbe vittétek az autót, akkor 12 év garancia van átrozsdásodás ellen, így az Opelnek vállalnia kell a javítást:)!

Látom nyomott hagyott a fórumban a rozsdás sztorim. :)

Vigyázat! különbséget kell tenni felületi rozsda és átrozsdásodás közt. A garancia felületire nem jár, mert azt okozhatja külső behatás. A rozsdának belülről kifelé kell kirágnia magát ez az eset garanciás. Ez volt a hivatalos álláspont az akkor 1 éves autómnál.

Azóta nincs vele gond. Az ajtóknál...

A hátsó részen alul a lemezek illesztésénél rohadt a felület tavaly, de az még kezelhető volt.

Megosztás:

Üdv !

Érdekelne, hogy milyen külső ápoló szert javasoltok enyhén felületi karcos metál fényezésre, lehetőleg, hogy a gyári lakkozást ne sértse meg.

Tehát nem polírozó, inkább lakkfelújító vagy fényesítő hatású legyen, kis karceltüntető hatással. Könnyen eldolgozható legyen.

Köszi.

Megosztás:

Üdv !

Érdekelne, hogy milyen külső ápoló szert javasoltok enyhén felületi karcos metál fényezésre, lehetőleg, hogy a gyári lakkozást ne sértse meg.

Tehát nem polírozó, inkább lakkfelújító vagy fényesítő hatású legyen, kis karceltüntető hatással. Könnyen eldolgozható legyen.

Köszi.

Ezt a szert még nem találták fel. Mossál waxos autósamponnal, attól csillogni fog, de a karcok megmaradnak. Azt csak polírral tudod eltüntetni.

Megosztás:

• 2 weeks later...

http://auto-motor.va...1601253425.html Felraktam az Adok-veszek-be is de gondolom itt többen megnézik:)! PÜ-ben vagy telefonon vagyok elérhető :)!

Kihangosítóban általában a Nokiára Ck sorozatokra szoktak esküdni, szívem szerint én valami napellenzőset is vennék a könnyebb telepíthetőség miatt és mert állítólag azok sem rosszak:)!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.