vans Elküldve Április10, 2012 Megoszt Elküldve Április10, 2012 Sziasztok! Nincsen véletlenül valakinek egy első lökhárítója jó áron? :D Törött és hibás is jó, csak mintának kellene! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Április14, 2012 Megoszt Elküldve Április14, 2012 Hali! Szertném a tükrön kicserélni a tükörlapot. Jelenleg ilyen van: http://t3.gstatic.co...JXD8OU-OULsEEd0 és a kocsi színére akarnám cserélni: http://t0.gstatic.co...F4JYozAIg2QA9fQ Hogyan lehet leszerelni a takarólapot? A "H" astra tükre megegyezik a "G" astráéval? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Április14, 2012 Megoszt Elküldve Április14, 2012 Hali! Szertném a tükrön kicserélni a tükörlapot. Jelenleg ilyen van: http://t3.gstatic.co...JXD8OU-OULsEEd0 és a kocsi színére akarnám cserélni: http://t0.gstatic.co...F4JYozAIg2QA9fQ Hogyan lehet leszerelni a takarólapot? A "H" astra tükre megegyezik a "G" astráéval? Behajtod, a tükröt és ami így kilátszódik előre rész azon van (ami egyébként takarva van) két rés, amit be kell nyomni (pl. csavarhúzó), utána a többi részen műanyag fülekkel rögzül... Csak óvatosan, könnyen eltörhetnek:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
benkoa Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Üdvözlök Mindenkit! Tegnap mostam az autómat és észrevettem, hogy a bal oldali első sárvédő műanyag dobjából hiányzik az a kis ajtó, amelyik kiemelésével hozzá lehet férni a fényszóró égőhöz. A GM száma:13125606, a cikkszáma:1106013 (remélem). Egy ilyen ajtóra lenne szükségem. Elmentem egy közeli autósboltba ahol azt mondták, hogy 1-2 héten belül be tudják szerezni 5-6 ezer forint körül, illetve kerestem a neten lévő üzletekben, de nem találtam. Tudna valaki segíteni, hogy honnan szerezzek? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Üdvözlök Mindenkit! Tegnap mostam az autómat és észrevettem, hogy a bal oldali első sárvédő műanyag dobjából hiányzik az a kis ajtó, amelyik kiemelésével hozzá lehet férni a fényszóró égőhöz. A GM száma:13125606, a cikkszáma:1106013 (remélem). Egy ilyen ajtóra lenne szükségem. Elmentem egy közeli autósboltba ahol azt mondták, hogy 1-2 héten belül be tudják szerezni 5-6 ezer forint körül, illetve kerestem a neten lévő üzletekben, de nem találtam. Tudna valaki segíteni, hogy honnan szerezzek? Köszönöm! Csergőnél van ilyen, 3390Ftba kerül kedvezményesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
benkoa Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Csergőnél van ilyen, 3390Ftba kerül kedvezményesen. Köszönöm! Holnap utánanézek és megrendelem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo84 Elküldve Május2, 2012 Megoszt Elküldve Május2, 2012 Sziasztok! Minap bekapcsoltam a klímát, tökéletesen hűtött. Majd egy későbbi alkalommal ismét bekapcsoltam és kellemetlen illat lett benne. Elvittem szervizbe és kitakarítattam + pollenszűrő csere. Most pedig egy másik illat van benne, és ez is büdös. Szerintetek mi lehet a bűz forrása? Nem szeretnék és nem szeretném h a nejem beteg legyen. Az autó március óta van meg, és most tanulgatjuk a klímát! Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Május2, 2012 Megoszt Elküldve Május2, 2012 Sziasztok! Minap bekapcsoltam a klímát, tökéletesen hűtött. Majd egy későbbi alkalommal ismét bekapcsoltam és kellemetlen illat lett benne. Elvittem szervizbe és kitakarítattam + pollenszűrő csere. Most pedig egy másik illat van benne, és ez is büdös. Szerintetek mi lehet a bűz forrása? Nem szeretnék és nem szeretném h a nejem beteg legyen. Az autó március óta van meg, és most tanulgatjuk a klímát! Előre is köszönöm a válaszokat! Ha kapott egy takarítást, nagy baj nem lehet, egy olyan tanáccsal tudlak ellátni, hogy mielőtt megérkeznél az uticélodhoz előtte pár perccel kapcsold ki a klímát, csak hagyd, hogy anélkül menjen menjen a szellőzés, hogy kiszáradjon a rendszer, így nem fog újra beposhadni, a mostani szag meg idővel el fog tűnni, de ha elégedetlen vagy vidd vissza, mert lehet hogy a kondenzvíz kivezetőcső el van tömődve, vagy csak a spray-s takarítást csinálták meg, nem pedig az alaposabb habosat...:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Május3, 2012 Megoszt Elküldve Május3, 2012 Üdv Kerékpártartót szeretnék 5 ajtós Astrámra,ami a hátsó ajtóra rögzithető.3db kerékpár szállításához kellene.Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban? Amit kinéztem:http://www.kerekparszallito.hu/index.php?oldal=1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pazoli Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 Sziasztok, Bízom benne, hogy tudtok segíteni. 2006-os, 1.4-es H Astra-m van, Z14XEP.. motorral. A kérdésem az lenne, hogy a nívópálca beosztásai kb. mennyi dl olajnak felelnek meg? Köszönöm előre is a válaszokat, Üdv, Z. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Május4, 2012 Megoszt Elküldve Május4, 2012 Sziasztok, Bízom benne, hogy tudtok segíteni. 2006-os, 1.4-es H Astra-m van, Z14XEP.. motorral. A kérdésem az lenne, hogy a nívópálca beosztásai kb. mennyi dl olajnak felelnek meg? Köszönöm előre is a válaszokat, Üdv, Z. Ha jó az informátorom, akkor a nívó pálca legfelső és legalsó beosztás közötti rész 1L olajnak felel meg. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 Sziasztok! Minap bekapcsoltam a klímát, tökéletesen hűtött. Majd egy későbbi alkalommal ismét bekapcsoltam és kellemetlen illat lett benne. Elvittem szervizbe és kitakarítattam + pollenszűrő csere. Most pedig egy másik illat van benne, és ez is büdös. Szerintetek mi lehet a bűz forrása? Nem szeretnék és nem szeretném h a nejem beteg legyen. Az autó március óta van meg, és most tanulgatjuk a klímát! Előre is köszönöm a válaszokat! Lehetséges hogy a vegyszer amit használtak,annak maradt meg egy kellemetlen szaga,ami pár nap múlva biztosan elmúlik. Amit a "kolléga"is irt mielőtt leállítod a kocsit kapcsold le a klímát és pár percet járjon még a ventilátor,és ezzel biztosan megelőzhető egy újabb büdösödés. Ez a módszer nálam is bevált.De ha egy jó minőségű és kellemesen citromos klímahabot ajánlhatok akkor a CARLOFON-t vedd meg. http://www.neosil.hu/katalogus/garazsipar/car-fon/car-fon-klimatisztito-habspray-szonda-400-ml Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pazoli Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 Ha jó az informátorom, akkor a nívó pálca legfelső és legalsó beosztás közötti rész 1L olajnak felel meg. :) Szia, Köszönöm a gyors választ! Vagyis ha kb. 500km után egy beosztással lejjebb vagyok (~0.4l/1000km) , akkor az még elfogadható? Köszönöm, Üdv, Z. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Május5, 2012 Megoszt Elküldve Május5, 2012 Nekem ugyanilyen problémám van. Olvass vissza vagy az általános műszaki pr. , vagy a motorral kapcsolatos pr. topikban, ott kivesézzük a probléma forrását. :) (a "nagykönyv" szerint 0,6L/1000km a gyári érték, de ez szrntm sok...) mások szerint is...:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pazoli Elküldve Május6, 2012 Megoszt Elküldve Május6, 2012 Nekem ugyanilyen problémám van. Olvass vissza vagy az általános műszaki pr. , vagy a motorral kapcsolatos pr. topikban, ott kivesézzük a probléma forrását. :) (a "nagykönyv" szerint 0,6L/1000km a gyári érték, de ez szrntm sok...) mások szerint is... :) Szia. Köszönöm. Olvastam igen, egy másik topikban erről, bár nem emlékeztem, hogy ott általánosságban, vagy G/H Astra kapcsán volt ez téma. Olvastam a rövid táv-hosszú táv hatásait, vezetési stílus, stb. Nekem is egy kicsit soknak tűnik, bár szintén ismerősök szerint Opel-nél ez normális. Van egy 2004-es FrdFsta dízel a rokonságban, évekig jártak városi forgalomban, most napi kb. 60km-t mennek vele. Annyi olajat engednek le, amennyit beletőltenek, a nívópálcát sem nézegetik ilyen sűrűn, sőt... Köszönöm mégegyszer a gyors válaszokat! Üdv, Z. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Május8, 2012 Megoszt Elküldve Május8, 2012 Hello! Nem az Astrámon, hanem korábban használtam ilyen jellegű bringatartót. Jobb a légellenállása, mintha tetőn lenne, de ha megfeledkezel róla, esős időben letörheted a hátsó ablaktörlőt. A felszerelésnél figyelj oda, mert könnyen tönkreteszi a fényezést, annak ellenére, hogy adnak mellé öntapadós védő matricákat. Nem akarlak rábeszélni, de nekem van egy Thule tetőcsomagtartóm 3 bringaszállítóval. Sajnos 120 centis a 108 helyett, de ki lehet esztergáltatni úgy, hogy jó legyen. A 4 db csavar, az alátét hiányzik hozzá, meg a takaróelemek közül az egyik, illetve a bringatartók zára. Újonnan kb. 100 ezer volt, de ha kell, odaadom ennek a bringaszállítónak az áráért, nálam csak a helyet foglalja a garázsban. Más téma: Anyám Astrája elkezdett rohadni több helyen. Egy Caravanról van szó, törve nem volt, a bal hátsó ajtó alatti részen, a gumikéder alatt kezdett el rohadni (hólyagosodik a fényezés is), illetve a bal első sárvédő és a küszöb találkozásánál, valamint a vezetőoldali autó alján. Emellett még van egy kisebb folt a csomagtartón is. Mit lehetne csinálni ezekkel a foltokkal? Még az előtt szeretnék lépni, hogy komolyabb lenne a probléma. Előre is köszi a segítséget! G Szia! szokola kartársnak már volt ilyen jellegű problémája, kicsit olvass vissza, ha márkaszervizbe vittétek az autót, akkor 12 év garancia van átrozsdásodás ellen, így az Opelnek vállalnia kell a javítást:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Május8, 2012 Megoszt Elküldve Május8, 2012 Hello! Nem az Astrámon, hanem korábban használtam ilyen jellegű bringatartót. Jobb a légellenállása, mintha tetőn lenne, de ha megfeledkezel róla, esős időben letörheted a hátsó ablaktörlőt. A felszerelésnél figyelj oda, mert könnyen tönkreteszi a fényezést, annak ellenére, hogy adnak mellé öntapadós védő matricákat. Nem akarlak rábeszélni, de nekem van egy Thule tetőcsomagtartóm 3 bringaszállítóval. Sajnos 120 centis a 108 helyett, de ki lehet esztergáltatni úgy, hogy jó legyen. A 4 db csavar, az alátét hiányzik hozzá, meg a takaróelemek közül az egyik, illetve a bringatartók zára. Újonnan kb. 100 ezer volt, de ha kell, odaadom ennek a bringaszállítónak az áráért, nálam csak a helyet foglalja a garázsban. G Ami engem leginkább érdekelne az az hogy felszerelve ,megrakva bicajjal kitakarja e a lámpát ,ha igen akkor hogy lehet vonóhorog nélküli autóra utólagos lámpát kötni.(z16xer) enjoy + fotót küldhetnél privibe a tartóról Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Május9, 2012 Megoszt Elküldve Május9, 2012 Szia! szokola kartársnak már volt ilyen jellegű problémája, kicsit olvass vissza, ha kell márkaszervizbe vittétek az autót, akkor 12 év garancia van átrozsdásodás ellen, így az Opelnek vállalnia kell a javítást:)! Látom nyomott hagyott a fórumban a rozsdás sztorim. :) Vigyázat! különbséget kell tenni felületi rozsda és átrozsdásodás közt. A garancia felületire nem jár, mert azt okozhatja külső behatás. A rozsdának belülről kifelé kell kirágnia magát ez az eset garanciás. Ez volt a hivatalos álláspont az akkor 1 éves autómnál. Azóta nincs vele gond. Az ajtóknál... A hátsó részen alul a lemezek illesztésénél rohadt a felület tavaly, de az még kezelhető volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marci28 Elküldve Május14, 2012 Megoszt Elküldve Május14, 2012 Sziasztok! Nagyobb esőben a bal hátsó ajtó aljában a gumiban megáll a víz. Mi lehet a megoldás, gumi csere? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Május20, 2012 Megoszt Elküldve Május20, 2012 Üdv ! Érdekelne, hogy milyen külső ápoló szert javasoltok enyhén felületi karcos metál fényezésre, lehetőleg, hogy a gyári lakkozást ne sértse meg. Tehát nem polírozó, inkább lakkfelújító vagy fényesítő hatású legyen, kis karceltüntető hatással. Könnyen eldolgozható legyen. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Május20, 2012 Megoszt Elküldve Május20, 2012 Üdv ! Érdekelne, hogy milyen külső ápoló szert javasoltok enyhén felületi karcos metál fényezésre, lehetőleg, hogy a gyári lakkozást ne sértse meg. Tehát nem polírozó, inkább lakkfelújító vagy fényesítő hatású legyen, kis karceltüntető hatással. Könnyen eldolgozható legyen. Köszi. Ezt a szert még nem találták fel. Mossál waxos autósamponnal, attól csillogni fog, de a karcok megmaradnak. Azt csak polírral tudod eltüntetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május21, 2012 Megoszt Elküldve Május21, 2012 van valakinek LBR-xxx rendszámú ,valszeg z14xep (hang alapján :) ) LPG-s szekere?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Május22, 2012 Megoszt Elküldve Május22, 2012 Sziasztok! Szeretnék valamilyen kihangosítót beszerelni, de nagyon sok márkájú és árú van és nem tudok választani... Valakinek van ilyen kütyüvel tapasztalata? Egy vagy több telefont is lehet rá csatlakoztatni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Június6, 2012 Megoszt Elküldve Június6, 2012 http://auto-motor.va...1601253425.html Felraktam az Adok-veszek-be is de gondolom itt többen megnézik:)! PÜ-ben vagy telefonon vagyok elérhető :)! Kihangosítóban általában a Nokiára Ck sorozatokra szoktak esküdni, szívem szerint én valami napellenzőset is vennék a könnyebb telepíthetőség miatt és mert állítólag azok sem rosszak:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Június6, 2012 Megoszt Elküldve Június6, 2012 harmlevi! (Azt írja a fórum, hogy "Nem tudsz új üzenetet fogadni") :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts