Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

sznuni

Recommended Posts

Üdvözlök Mindenkit!

Kérem, hogy akinek van magyar nyelvű, és kitöltött műbizonylata Thule-Brink vonóhoroghoz, küldje el nekem privát üzenetben, vagy segítsen a kitöltésben. A gondom az, hogy felszereltettem a napokban egy említett gyártmányú vonóhorgot az autómra, de a szerelési utasítás végén csak olasz nyelvű műbizonylat van, amivel a felszerelést végző kis műhelyben nem boldogulnak.Már lefordítottam a Googl-val, de ez sem egyértelmű.Különösen a kitöltendő és kipontozott részekre beírandó szöveg okoz gondot. Ezek azok:

Tipo funzionale:..............

DICHIARAZIONE DI CORRETTO MONTAGGIO : sottoscritta Ditta dichiara di aver montato in maniera corretta ed in conformit alle prescrizioni sia del costruttore del veicolo che del costuttore del dispositivo stesso il seguente dispositivo di attacco meccanico: tipo:...............

Il dispositivo di attacco sopra indicato é stato installato su autoveicolo modello:...............

targa:........................

Köszönöm a segítséget:benkoa

Megosztás:

ezt a vizsgán nem fogják elfogadni....

oda megyar nyelvü kell....

Tényleg? Ez nekem új, de lehet, hogy igazad van. Nálam pénteken voltak bent érdeklődni, hogy elfogadjuk e vizsgán az olasz bizonylatot és én bólogattam. (nem vagyok vizsgabiztos)

Megosztás:

Tényleg? Ez nekem új, de lehet, hogy igazad van. Nálam pénteken voltak bent érdeklődni, hogy elfogadjuk e vizsgán az olasz bizonylatot és én bólogattam. (nem vagyok vizsgabiztos)

na ezt akkor ma megkérdezem :P

logikusan nem kellene elfogadni, mert nem érted hogy mire adod ki a viszgát, amikor nem tudod elolvasni.

én még idáig csak magyar nyelvüvel vizsgáztattam autót, így ez fel sem merült....

na ma megkérdezem....

Megosztás:

Sziasztok!

Az eladó ezt a tájékoztatást adta: "A Központi Közlekedési Felügyelet hivatalos álláspontja szerint új gyári vonóhorogra nem kell műbizonylat. Szükséges viszont a forgalmazótól egy számla vagy nyugta, a vonóhorog robbantott ábrája, a kistábla, amin rajta van az "E" szabvány jelzés és a műszaki paraméterek, valamint a felszerelést végző szakember (szakműhely) pecsétje. Műbizonylat csak a kisipari és a bontott vonóhorgokra kell."

Egyébként a szerelési utasítás ország felsorolásában szerepel Magyarország is.

Megosztás:

na ezt akkor ma megkérdezem :P

logikusan nem kellene elfogadni, mert nem érted hogy mire adod ki a viszgát, amikor nem tudod elolvasni.

én még idáig csak magyar nyelvüvel vizsgáztattam autót, így ez fel sem merült....

na ma megkérdezem....

Igazad van! Megkérdeztem a vizsgabiztost, és magyar nyelvűnek kell lennie hivatalosan. Persze nem hajtjuk el a kedves ügyfelet ha nem az, mert amire szüksége van belőle azt úgy is látja.

Megosztás:

Sziasztok!

Az eladó ezt a tájékoztatást adta: "A Központi Közlekedési Felügyelet hivatalos álláspontja szerint új gyári vonóhorogra nem kell műbizonylat. Szükséges viszont a forgalmazótól egy számla vagy nyugta, a vonóhorog robbantott ábrája, a kistábla, amin rajta van az "E" szabvány jelzés és a műszaki paraméterek, valamint a felszerelést végző szakember (szakműhely) pecsétje. Műbizonylat csak a kisipari és a bontott vonóhorgokra kell."

Egyébként a szerelési utasítás ország felsorolásában szerepel Magyarország is.

a gyári vonóhorogra nem is kell semmi....

Megosztás:

Sziasztok!

Ma szereltem egy kicsit és le vettem az ajtókárpitot és a tükör belső borítását is, ahol a kis hangszóró van!

Az lett a vége, hogy a 3 kis fehér pöcökből 2 eltört az egyik oldalon, a másik oldalon egy sem... :icon1:

Mi ennek a kis fehér valaminek a neve?

Hol lehet kapni ilyet??

Megosztás:

Sziasztok!

Ma szereltem egy kicsit és le vettem az ajtókárpitot és a tükör belső borítását is, ahol a kis hangszóró van!

Az lett a vége, hogy a 3 kis fehér pöcökből 2 eltört az egyik oldalon, a másik oldalon egy sem... :icon1:

Mi ennek a kis fehér valaminek a neve?

Hol lehet kapni ilyet??

Márkaszervizben tudnak segíteni a fenti leírásod alapján:)! Annyi különbséggel, hogy pöcök helyett patentot mondanék:)!

Megosztás:

Sziasztok! Ma szereltem egy kicsit és le vettem az ajtókárpitot és a tükör belső borítását is, ahol a kis hangszóró van! Az lett a vége, hogy a 3 kis fehér pöcökből 2 eltört az egyik oldalon, a másik oldalon egy sem... :icon1: Mi ennek a kis fehér valaminek a neve? Hol lehet kapni ilyet??

Szia! 0149910 a cikkszáma, és 80Ft darabja.

Megosztás:

Sziasztok,

megrendeltem a vonóhorgot. Az lehetséges, hogy nem fog átmenni a műszaki vizsgán, ha fix azaz nem csavaros levehető?

Szia! Mivel a lökösben van a rendszám, így szerelés nélkül (excenteres) levehető kell hogy legyen a vonógömb! Tehát a két csavaros sem jó! Legalábbis a paragrafus ezt mondja. Nem azt mondom, hogy nem fogsz rá műszakit kapni, de aki ragaszkodik a törvényhez, az nem fogja átengedni műszakin.

Megosztás:

Szia! Mivel a lökösben van a rendszám, így szerelés nélkül (excenteres) levehető kell hogy legyen a vonógömb! Tehát a két csavaros sem jó! Legalábbis a paragrafus ezt mondja. Nem azt mondom, hogy nem fogsz rá műszakit kapni, de aki ragaszkodik a törvényhez, az nem fogja átengedni műszakin.

Szia gabb!

A szívbajt hoztad rám. Meg kellett néznem, (habár tudtam) hogy a kombin hol van a rendszám. Tehát a kombin az ajtón van! Az enyém két hét múlva vizsgázik két csavaros levehető fejjel és olasz műbizonylattal.

Megosztás:

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy az OPC line II első lökhárító milyen paraméterekkel rendelkezik?

Arra gondolok, hogy hány mm széles, mennyire nyúlik előre, kétoldalt a kiugrás mekkora,stb

Erről lehet valahol leírást vagy rajzot találni?

Megosztás:

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy az OPC line II első lökhárító milyen paraméterekkel rendelkezik?

Arra gondolok, hogy hány mm széles, mennyire nyúlik előre, kétoldalt a kiugrás mekkora,stb

Erről lehet valahol leírást vagy rajzot találni?

Ha arra gondolsz feltehető 5ajtósra!

Megosztás:

Ha arra gondolsz feltehető 5ajtósra!

Azt tudom!

Elkezdtük kifaragni egy szobrász ismerősömmel, utána megcsinálom karbonból...:D

(már csináltam egy két dolgot üvegszálból és carbonból)

Kicsit elakadtunk a méreteket illetően...pedig rápróbáltuk az autóra, csak minél pontosabban szeretném megcsinálni!

Megosztás:

Akkor azt nem értem, hogy a vonóhorog gyártók miért forgalmaznak a 3,ill. 5 ajtós H astrákhoz csavaros vonóhorgokat?

http://www.vonohorog-auguszt.hu/termek_504.html

http://www.vonohorog.hu/Vonohorog/lista/Opel/Astra/AstraH35ajtos?kategoria_id=680

Érdekes.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.