Robee Elküldve Május29, 2010 Megoszt Elküldve Május29, 2010 Robee de milyen kijelződ van, mert ha TID akkor nem fog ám működni:D! Hát sajna csak TID a kijelzom, akkor ennek lottek :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiibii Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Sziasztok, Nekem OSRAM Night Breaker-el van fél éves tapasztalatom egy C Vectra-ban. A gyári szintén OSRAM izzóhoz képest sokkal fehérebb a fénye, érezhetően jobban bevilágítja az utat, még vizes burkolaton is jobban látni vele. Élettartamról nem tudok nyilatkozni, de kíváncsi vagyok meddig fogja bírni a diesel remegését :D A gyári égővel sem volt rossz bár még fiatal az autó, alig múlt fél éves (na jó, már 2008-ban legyártották). Viszont az ősszel volt nálam két hónapot egy másfél éves C Veki, na az katasztrófa volt. Sárga és erőtlen volt a fénye. Azt nem néztem milyen izzó volt benne, de nem lehetett sokat látni vele. Már arra is gondoltam, hogy ezek a modern, vetítőlencsés fényszórók mintha visszafogottabb fényerővel rendelkeznének. Az előző autóm egy C Corsa volt, hagyományos fényszóróval, egy pár normál Tesla égővel, és tökéletesen lehetett vele látni, éles kontúrja, és viszonylag fehér fénye volt. Szóval nekem mondhatni kötelező "upgrade" volt az emelt fényerejű égő. Sajnos a héten kiégett az egyik tompított, ez nem volt túl tartós... ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiibii Elküldve Június20, 2010 Megoszt Elküldve Június20, 2010 Sziasztok! Van egy kis problémám. Fekete autó, már egyszer asszem írtam erről, de nem kaptam használható infót. Az autómosás kész rémálom. Valaki leírhatná hogy tudja úgy lemosni a fekete járgányát hogy az nem lesz foltos mint a zebra. Próbálkoztam már mindennel, szarvasbőrrel, vileda kendővel de semmi. Valahol én cseszem el az tuti, azért is vok kiváncsi ki hogy csinálja. De kérlek láma vok, ezért lépésről-lépésre írjatok le mindent! :D Előre is köszi ^_^ Peti Hát igen, elég nagy szívás. Amit eddig észrevettem, hogy tilos tűző napon fekete autót mosni. Szigorúan árnyékban, így nyáron pl. este 7-8 után ;) A víz ne legyen kemény, ezzel sokmindent nem lehet csinálni... Úgy vettem észre, hogy magasnyomású mosóval is jobban lehet dolgozni, nem marad annyi víz mosás után az autón. Mostanában próbáltam egy viaszos autósampont. Eddig úgy tűnik, hogy egész jó, mert ennek hatására is kevesebb víz marad a kocsin, jól lepergeti. És a végén persze óvatosan végig kell viledázni. Ja és mosáshoz szivacsot használok, nagyon sok vízzel és öblítéssel. Vigyázz, nehogy valami homok kerüljön rá, mert az egyből karcol, és ezen minden meglátszik. Ha végeztél vele, akkor van 10 perced hogy gyönyörködj benne :P Negyed óra múlva már úgyis egy nagyon vékony, de látható porréteg lesz rajta... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Június27, 2010 Megoszt Elküldve Június27, 2010 Hy Hogyan lehet cserélni a 3- ik féklámpán a burát (ami a csomagtartó tetején van) ? Vagy az egyben van a LED-kel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Június27, 2010 Megoszt Elküldve Június27, 2010 Hy Hogyan lehet cserélni a 3- ik féklámpán a burát (ami a csomagtartó tetején van) ? Vagy az egyben van a LED-kel? Leveszed az ajtó kárpitját, egy fém patent tartja a helyén, ezt kell kipattintani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Június27, 2010 Megoszt Elküldve Június27, 2010 Leveszed az ajtó kárpitját, egy fém patent tartja a helyén, ezt kell kipattintani. Köszi az infót :D És a kárpitot hány patent tartja? hol kezdjem el bontani hogy ne törjön el semmi?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Üdv Azt vettem észre a minap hogy valamiféle nyiszorgo hang vagy szürcsölő, hallatszik a kormánytol vagy a motorházbol még azt nem tom pontosan mert csak 2x hallottam és csak akkor csinálja ha bestartolom és elindulok majd tekerem a kormányt is, de menet kozben már nem hallatszik! Lehetséges hogy a szervotol jönne és az olaj csinálja??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Üdv Azt vettem észre a minap hogy valamiféle nyiszorgo hang vagy szürcsölő, hallatszik a kormánytol vagy a motorházbol még azt nem tom pontosan mert csak 2x hallottam és csak akkor csinálja ha bestartolom és elindulok majd tekerem a kormányt is, de menet kozben már nem hallatszik! Lehetséges hogy a szervotol jönne és az olaj csinálja??? Talán inkább az olaj hiánya. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Talán inkább az olaj hiánya. A szervoé?? és azt hol tom ellenorizni hogy menyi van benne, hol keressem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 A szervoé?? és azt hol tom ellenorizni hogy menyi van benne, hol keressem? Nahát passz, F-m van, az is szervó nélküli, csak cégautón nyikorgott a kormánymű felől, amikor kevés volt benne a szervóolaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gbor Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Robee! nekünk van egy g astrán és szalonból vettük rá kb 1 évre nekünk is úgy csinált a nem lehetett tudni h a motortér vagy a kormány de kiderült h szar a szervó olat j lett benne cserélve de később vissza jött ezért cserélték az egészet szerencsére garanciás volt még. Lenne 1 kérdésem ismerősnek h astrá-ja van és benne egy cd70-es navi frissítési lehetőség érdekelne, mert neten mindent találtam csak az nem ami kéne dvd90-eshez full európa cd70-eshez középeurópa de 2008-as valahonnan beszerezhető vagy inkább mennyek opel-ékhez? előre is köszi: -gbor- Link to comment Megosztás: More sharing options...
sipos Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Sziasztok!!! :D Nekem egy Z19DT motorral szerelt Astra H-m van. A kérdésem az lenne, hogy az normális-e, hogy a 120 ezres szerviz óta 20 ezrenként írja ki, az eredeti 30 ezer helyett, hogy vigyem Inspekcióra (olajcsere...etc.). 140 ezernél nem foglalkoztam vele a vezérműszíj csere miatt, de most 160 ezernél megint kiírta, hogy "INSP". Lehetséges, hogy a szerviz, ahol a 120 ezres olajcsere....etc.-t csináltattam átállította az ECU-t 20 ezres intervallumra? ^_^ üdv:Balázs :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Szia! A DVD90-es dvd lemezén elfér az összes európai térkép, a CD70-nél több cd lemezre vannak kiírva az országok. Kisebb úthálózatú és hasonló régiójú országokból több is lehet egy lemezen, illetve kiterjedt úthálózat esetén egy lemezen egy ország. Tudtommal a neten (racingbazar, apronet) lehet kapni 4-10 eFt között 2010-es térképeket, köztük magyar térképet is. Üdv :Laci Robee! nekünk van egy g astrán és szalonból vettük rá kb 1 évre nekünk is úgy csinált a nem lehetett tudni h a motortér vagy a kormány de kiderült h szar a szervó olat j lett benne cserélve de később vissza jött ezért cserélték az egészet szerencsére garanciás volt még. Lenne 1 kérdésem ismerősnek h astrá-ja van és benne egy cd70-es navi frissítési lehetőség érdekelne, mert neten mindent találtam csak az nem ami kéne dvd90-eshez full európa cd70-eshez középeurópa de 2008-as valahonnan beszerezhető vagy inkább mennyek opel-ékhez? előre is köszi: -gbor- Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Az 1.9-es dízelekhez nemrég volt frissítés, és abban szigorodott az olajhasználat mértéke. Alapból 30000 km az olajcsere időpontjában, de ha sokszor hidegindítod, többet közlekedsz rövid távon, hideg motorral, akkor a frissítést követően jobban fogja emészteni a megtehető kilómétereket. Azt hogy miért ír ki rögtön a csere után 20 ezret, nem értem, talán a Tech2-vel lett más országkód beállítva. Üdv: Laci Sziasztok!!! :D Nekem egy Z19DT motorral szerelt Astra H-m van. A kérdésem az lenne, hogy az normális-e, hogy a 120 ezres szerviz óta 20 ezrenként írja ki, az eredeti 30 ezer helyett, hogy vigyem Inspekcióra (olajcsere...etc.). 140 ezernél nem foglalkoztam vele a vezérműszíj csere miatt, de most 160 ezernél megint kiírta, hogy "INSP". Lehetséges, hogy a szerviz, ahol a 120 ezres olajcsere....etc.-t csináltattam átállította az ECU-t 20 ezres intervallumra? ^_^ üdv:Balázs :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
sipos Elküldve Július2, 2010 Megoszt Elküldve Július2, 2010 Az 1.9-es dízelekhez nemrég volt frissítés, és abban szigorodott az olajhasználat mértéke. Alapból 30000 km az olajcsere időpontjában, de ha sokszor hidegindítod, többet közlekedsz rövid távon, hideg motorral, akkor a frissítést követően jobban fogja emészteni a megtehető kilómétereket. Azt hogy miért ír ki rögtön a csere után 20 ezret, nem értem, talán a Tech2-vel lett más országkód beállítva. Üdv: Laci Szia Laci! Lehet, hogy nem voltam 1értelmü. :D Bocsi! Az "Insp"-t eddig 30 ezrenként írta ki, és csak a 120 ezres olajcserét követően írja ki 20 ezrenként, hogy "Insp". Tehát nem az olajcsere útán közvetlenül. Egyébként 2008 októberében kapott SW Update-et itt Magyarországon a 90 ezres szervizkor amikor a BC-t is aktiváltattam. A sok rövid táv sem 1értelmü, mert kb. 40 ezer km-t megyek vele évente, teljesen vegyes (város, országút, autópálya) használat mellett. Üdv:Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Az "Insp"-t eddig 30 ezrenként írta ki, és csak a 120 ezres olajcserét követően írja ki 20 ezrenként, hogy "Insp". Nekem egy 2007-es Z17DTH semmit nem ir ki :D Legalabbis a gombnyomasos jatekkal a meg hatralevo tavot nem. Mondjuk nem mintha nem tudnam a 30ezrerrrel oszthato kilometereket fejbol produkalni, de miert nem ugy mukodik, ahogy a leiras mondja? Masoknal hogy van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peti468 Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Szia Laci! Lehet, hogy nem voltam 1értelmü. :D Bocsi! Az "Insp"-t eddig 30 ezrenként írta ki, és csak a 120 ezres olajcserét követően írja ki 20 ezrenként, hogy "Insp". Tehát nem az olajcsere útán közvetlenül. Egyébként 2008 októberében kapott SW Update-et itt Magyarországon a 90 ezres szervizkor amikor a BC-t is aktiváltattam. A sok rövid táv sem 1értelmü, mert kb. 40 ezer km-t megyek vele évente, teljesen vegyes (város, országút, autópálya) használat mellett. Üdv:Balázs Én úgy tudom hogy lehet állítani hogy 15 vagy 30ezrenként írja ki az inspekciót, persze Tech2-vel. ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Szia Csaba! Rég hallottam felőled. Majdnem vettem egy CID-et, de sajna csak kétsoros volt. Kérdésedre válaszolva: Amikor nincs bent a gyújtáskulcs, akkor röviden megnyomod a műszercsoporton a nullázó gombot, erre kiírja a napi meg össz km-t. Utána nyomva kell tartani, és rövidesen megjelenik az esedékes szervizig hátralévő táv. Üdv: Laci Nekem egy 2007-es Z17DTH semmit nem ir ki :D Legalabbis a gombnyomasos jatekkal a meg hatralevo tavot nem. Mondjuk nem mintha nem tudnam a 30ezrerrrel oszthato kilometereket fejbol produkalni, de miert nem ugy mukodik, ahogy a leiras mondja? Masoknal hogy van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Szia Balázs! Megkérdezem egy hozzáértő barátomat a szerviz emlékeztetőről. Egyébként én azt szerettem volna leírni, hogy talán nem csökkent 30-ról 20-ra, csak gyorsabban fogy. De ahogy most leírtad, aszerint 20-ra csökkent. Megnéztem a szervizfüzetemet is, abban csak 150-ig vannak leírva a javítási feladatok, de azért látszik, hogy 120 után is marad a 30-as intervallum. Ez most szerintem sem volt segítség, bocsi. Üdv: Laci Még egyszer átolvasva amit írtál: lehet, hogy neked nem is veszi figyelembe a használatot, csak simán számol vissza? Ezt is megkérdezem. Szia Laci! Lehet, hogy nem voltam 1értelmü. :D Bocsi! Az "Insp"-t eddig 30 ezrenként írta ki, és csak a 120 ezres olajcserét követően írja ki 20 ezrenként, hogy "Insp". Tehát nem az olajcsere útán közvetlenül. Egyébként 2008 októberében kapott SW Update-et itt Magyarországon a 90 ezres szervizkor amikor a BC-t is aktiváltattam. A sok rövid táv sem 1értelmü, mert kb. 40 ezer km-t megyek vele évente, teljesen vegyes (város, országút, autópálya) használat mellett. Üdv:Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Szia Csaba! Rég hallottam felőled. Majdnem vettem egy CID-et, de sajna csak kétsoros volt. Kérdésedre válaszolva: Amikor nincs bent a gyújtáskulcs, akkor röviden megnyomod a műszercsoporton a nullázó gombot, erre kiírja a napi meg össz km-t. Utána nyomva kell tartani, és rövidesen megjelenik az esedékes szervizig hátralévő táv. Üdv: Laci Szia Laci! Vagyok, csak nem sokat haladtam... De rugdalj minket, akkor talan lesz valami :D Azt teszem, amit irsz, de a "rovidesen megjelenik" c. resz elmarad... Nem tragedia, csak erdekesseg, es kivancsi voltam, egyedi eset vagyok-e... Ha eleg sokat szansz ra, nyilvan lesz 3 soros CID is ^_^ Udv: Csaba Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Július3, 2010 Megoszt Elküldve Július3, 2010 Hy A szervo olajtartályon nincsen MIN és MAX jel? meddig kéne benne lenni olajnak nem látni kívülről, vagy csavarjam le a tetejét és nézzek bele ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 A kormányszervóra gondoltál? Annál a fedélre van erősítve egy pálca, ha kitekered a tetejét a pálcán látszik a szint.Hy A szervo olajtartályon nincsen MIN és MAX jel? meddig kéne benne lenni olajnak nem látni kívülről, vagy csavarjam le a tetejét és nézzek bele ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sipos Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 Szia Balázs! Megkérdezem egy hozzáértő barátomat a szerviz emlékeztetőről. Egyébként én azt szerettem volna leírni, hogy talán nem csökkent 30-ról 20-ra, csak gyorsabban fogy. De ahogy most leírtad, aszerint 20-ra csökkent. Megnéztem a szervizfüzetemet is, abban csak 150-ig vannak leírva a javítási feladatok, de azért látszik, hogy 120 után is marad a 30-as intervallum. Ez most szerintem sem volt segítség, bocsi. Üdv: Laci Még egyszer átolvasva amit írtál: lehet, hogy neked nem is veszi figyelembe a használatot, csak simán számol vissza? Ezt is megkérdezem. Szia! "....Még egyszer átolvasva amit írtál: lehet, hogy neked nem is veszi figyelembe a használatot, csak simán számol vissza?...." Így van!!! Csak simán számol visszafele!!! Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Udv! Ahol lehet vezérelni klímát ott az első gombot ha tekergetem (az az amelyik az utastérben állítsa be hogy éppen hova fújjon pl.: ablak, ablak+lábtér stb.) akkor hallani hogy valami motor állítja is de eléggé nyiszorgó hangot ad ki, meg kellene kenni valamiféle olajjal nem? De hogyan lehet hozzáférni és mit kell megbontani és hogyan? thx Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jampec Elküldve Július12, 2010 Megoszt Elküldve Július12, 2010 Sziasztok! Td valaki olyan táblázatot / linket adni, ahol az összes Astra H, vagy az összes Opel modell/motortípus mellé meg lehet nézni, milyen széria féktárcsával gyártották szériában? Sajnos én csak a 2000-es turbós variánsokhoz találtam ilyet... Előre is köszi Jani Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts