warwolf Elküldve Március1, 2006 Megoszt Elküldve Március1, 2006 DE!!! Tegnap a szokásomtól eltérően nem MOL kúton (mégiscsak magyar cég :-)), hanem Shell-en tankoltam. Kb. 50 km múlva igen nagy mértékben csökkent a fenti jelenség - legnagyobb örömömre. Utólag rekonstruálva az eseményeket én az alacsony oktán számra gondolok, emiatt kopoghatott a motor. Ez azért elgondolkodtató, hogy a két 95-ös benzin között ilyen különbség lehet.... Az F ASTRA-m szerette a MOL-os benzint... Szerintetek 98-as benzin tankolható a H ASTRA-ba? Lehet, hogy kíváncsiságból egy tankolás erejéig kipróbálom. Ha Shell kúton tankolsz, akkor csak és kizárólag Vpower 95-öt javasolnék.Megfelelő a minősége, és a motor is szereti.Igaz kicsit drágább, de cserébe rendes benzin lesz az autódban, megfelelő adalékokkal párosítva. Én anno tankoltam OMV 98-ast, de nagyon kár volt.Nem elég, hogy belustult az autó, de kereken egy literrel többet is evett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Március1, 2006 Megoszt Elküldve Március1, 2006 Egy kis színes történet.... A fed. komp. folyamatosan jelzi, hogy szerinte mennyi a még megtehető távolság, ugyanakkor a benzin szint jelző műszer is mutat valamit. Nemrégiben a fed. komp. elérte a 0 km, de mivel a benzinszintjelző a sűrűn vonalazott terület tetején járt, így a 0 km-es kiírást javaslatként értelmeztem. További 20-30 km-t megtéve a benzinszint jelző a sűrűn vonalazott terület felén járt még, de az autó néhány hörgés kiséretében leállt. Ezen csak a benzines kanna segített... Nálatok is mutat még benzint a műszer, amikor a fed. komp 0 km-t mutat? Ha Shell kúton tankolsz, akkor csak és kizárólag Vpower 95-öt javasolnék.Megfelelő a minősége, és a motor is szereti.Igaz kicsit drágább, de cserébe rendes benzin lesz az autódban, megfelelő adalékokkal párosítva. Én anno tankoltam OMV 98-ast, de nagyon kár volt.Nem elég, hogy belustult az autó, de kereken egy literrel többet is evett. Az nem gond, hogy ezekben az üzemanyagokban adalékok is vannak? A garancia papír szerint az adalékanyagok okozta károk érvénytelenítik a garanciát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március1, 2006 Megoszt Elküldve Március1, 2006 Az nem gond, hogy ezekben az üzemanyagokban adalékok is vannak? A garancia papír szerint az adalékanyagok okozta károk érvénytelenítik a garanciát... Ezeknek az adalékoknak minden benyában felár nélkül benne kellene lennie.Ezzel szemben ha megfelelő minőségű benzint akarsz tankolni, felárat kell fizetned érte.Erre csak azt tudom mondani, hogy "magyarországon élünk". :rolleyes: Egyébként káros hatása nincs.Tisztább marad tőle az üza.rendszer, és nem kell mindig mindenféle szelepeket takarítgatni.Legalább is nálam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thom007 Elküldve Március1, 2006 Megoszt Elküldve Március1, 2006 ha 0 mutat a Range akkor azonnal menni tankolni..mert levegős lesz a rendszer és romlik a motorteljesítmény Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Március2, 2006 Megoszt Elküldve Március2, 2006 De aztán alábbadta, és csak GTC lesz... ;) De ez mér itt lassan off! Go to chat topik... :D Igenis főnök! Téged meg jól kimoderállak a "csak" miatt! :rolleyes: Amúgy meg nem GTC lesz, nem Astra, hanem Leon, és nem Opel, hanem Seat... Mert abból jobb ajánlatot kapott egy fullos változatra, és sok a Vókszvágenes brádör, akiktől lesz szok occószág -> nagyobbb bódogságosság :blink: (kár, hogy minőségi kifogások miatt ki akarták zárni a konszernből) Amúgy a tagságit még nem adtam oda neki, szerintem érdemes lesz megvárni, mi lesz ennek a vége ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tabasco Elküldve Március2, 2006 Megoszt Elküldve Március2, 2006 Ajánlom figyelmetekbe, friss cikk az autólopásról: http://www.fn.hu/index.php?id=1&cid=127124 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Március6, 2006 Megoszt Elküldve Március6, 2006 Nem tudjátok véletlenül, hohy 5 ajtós 1.6-os H ASTRA-hoz létezik-e kézikönyv? Az előző tulajtól csak a fejegységről és fed. komp.-ról kaptam leírást, magáról az autóról nincsen kézikönyvem. Letölthető vagy utólag beszerezhető ez valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Március6, 2006 Megoszt Elküldve Március6, 2006 Van valami "Standard" kézikönyv. Ha visszahozod, odaadom egy fénymásolás erejéig :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Március6, 2006 Megoszt Elküldve Március6, 2006 Köszönöm a felajánlást, élnék vele! Privát üzenet ment a részletekkel kapcsolatban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Taxy Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 Azt meg tudja nekem valaki mondani, hogy az MP3-as hét hangszórós gyári hifinél hol van az a bizonyos hetedik hangszóró. és mekkora? Esetleg mélynyomóról van szó? Gondolkodom rajta, hogy bővítek kicsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 a müszerfal közepén a szélvédő elött. picike :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 a müszerfal közepén a szélvédő elött. picike ;) Szerintem az nem az,hanem a légkondi érzékelője. ;) A fényerősséget érzékeli.Napsütés meg hasonlók. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 nem a kis gomb méretüre gondoltam, hanem egy kocka alaku rácsos izére a második képen a bekeretezett. az elsőt a jobb szemléltetés miatt tettem be :) 2, Link to comment Megosztás: More sharing options...
meriva1.8 Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Szeged-BP oda vissza:8.5L jött ki nem sok?? 1.6 Caravan. 130nál 7.5-8 mutat 150-160 10-11L, míg 100nál olyan 6,5L, igaz az autóban 2500Km van összesen. Szóval amit tud az autó ehhez a fogyasztást nagyon soknak tartom. Nekem tavaly ugyanígy H-Caravan 1.7 /100LE dízellel kerek 8 litert fogyasztott. Nyár volt, fele pálya, országút, fele város. Az se kevés. Ahhoz a súlyos kasztnihoz keves a 100 ló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstraGabor Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 sztem center hangszoró Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 ezekre én is kíváncsi vagyok én inkább shell tankolnék, mint MOLt bár fene se tudja.. de az tényleg igaz hogy átlag magyar 98 benzin németben 95 felel meg sajna de a JET 98 egész jó :) Ezt már másik topicban kitárgyaltuk... Ua. a benzin, csak lehet, hogy más adalék van benne - amikor éppen nem felejtik el belerakni. Pl. MOL későn rakott dermedésgátlót a gázolajba... köszönjük széépen ;) @Taxy: ha bővíteni akarsz, körül kell nézni német oldalakon, miket szórnak ki ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Taxy Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 a müszerfal közepén a szélvédő elött. picike :) Köszi Uhuhu az infót! Akkor valószínüleg nem sok vizet zavar, nyilván nem foglalkozok vele. Van ennek értelme? Mármint hangzásilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 mittómén. nekem nem ilyen paripám van, ugyhogy fogalmam siincs :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstraGabor Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 ebay-re gondolsz, vagy valami más??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Taxy Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 @Taxy: ha bővíteni akarsz, körül kell nézni német oldalakon, miket szórnak ki ;) Jó az ötlet, de marhára nem tudok németül. ;) Azért az ebay-t is megnézem. A keresőbe be tudom írni a dolgokat, aztán majd átküldöm a linket, hogy ez kell-e nekem. :) Bele kéne rakni valami mélyet nyomó dobozt, mert írogattam "lendületesebb" muzsikákat ki cd-re, és a gyári hifi kezd halványnak tűnni. Van láda, meg erősítő is, de kábelezni kell, meg úgy kezdődik hogy másik fej, tehát bc ugrik, meg kiadás is, szóval keresem a köztes megoldást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tabasco Elküldve Március12, 2006 Megoszt Elküldve Március12, 2006 üdv, meg tudja nekem valaki mondani, hogy GTC-nél a gyári immo és a gyári riasztó modulja hol van, az utastérben vagy a motortérben? jó lenne ha a motortérben lenne, mert motortérzáron gondolkodom, hogy a gyári cuccok érjenek is valamit... köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Március20, 2006 Megoszt Elküldve Március20, 2006 stopperrel neked mit gyorsul a gtc 100ig? 1x méregettük GSITomival, viszont akkor még nagyon új volt a gép, és még nem szoktam meg rendesen a váltót. Így mértünk kb. 8.9-et... Majd fel kell rakni a nyári kerekeket, aztán mérni újat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstraGabor Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Váltáskor hagytál gázt, fent tartottad a fordulatot? 18as keréktől nem hiszem, hogy nagyon javulni fog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 kb. 4e felé kellene váltani, így kb. 2.5e-ig esik a fordulat. Csak akkor még ezt nem tudtam, így elég gyakran 4.5-5e között kapcsoltam. Passz... próbálkozni kell :) Nem is a 18-as kerék, inkább szerezni kellene 16-os alut normális gumikkal ... Pl. a Kadettről a 4x100-as "Astra H" kerekeket kellene becserélnem 5 csavarosra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
AstraGabor Elküldve Március21, 2006 Megoszt Elküldve Március21, 2006 Nem is a 18-as kerék, inkább szerezni kellene 16-os alut normális gumikkal ... Pl. a Kadettről a 4x100-as "Astra H" kerekeket kellene becserélnem 5 csavarosra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts