redline Elküldve Október28, 2005 Megoszt Elküldve Október28, 2005 Kinek van igaza? Neked! Te vagy a vevő, te hagysz ott érte iszony sok pénzt Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Október28, 2005 Megoszt Elküldve Október28, 2005 Na ja, a másik szalon is arra adott árat, a jelenlegi szerint meg ez nem rendelhető extra :twisted: mindig csak a fákk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Október29, 2005 Megoszt Elküldve Október29, 2005 http://www.origo.hu/auto/autosmozi/2005062...9autosmozi.html Van rajta egy video is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rezso Elküldve Október31, 2005 Megoszt Elküldve Október31, 2005 Sziasztok! Szeptemberben rendeltem egy GTC-t, ami remélhetőleg nemsokára megjön :P Nekem is volt (van) pár nyitott kérdés az autóval kapcsolatban, de ahogy a fórumon olvasgattam ezzel nem vagyok egyedül. Például: 5 vagy 4 lyukú a felnifelfogatás, miben tud többet az elektronikus klíma az automatánál, érdemes lett volna-e motorvédő lemezt rendelni, hátul dob vagy tárcsa van? Egyébként maga az autó 1.6 Enjoy plusz, pár aprósággal kiegészítve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yoko82 Elküldve November1, 2005 Megoszt Elküldve November1, 2005 Sziasztok! Szeptemberben rendeltem egy GTC-t, ami remélhetőleg nemsokára megjön :D Nekem is volt (van) pár nyitott kérdés az autóval kapcsolatban, de ahogy a fórumon olvasgattam ezzel nem vagyok egyedül. Például: 5 vagy 4 lyukú a felnifelfogatás, miben tud többet az elektronikus klíma az automatánál, érdemes lett volna-e motorvédő lemezt rendelni, hátul dob vagy tárcsa van? Egyébként maga az autó 1.6 Enjoy plusz, pár aprósággal kiegészítve. 5 lyukú kerék, hátul dobfék (nem biztos, de az 5 ajtóson 1.6nál tuti), motorvédő jó dolog (tapasztalat, bár nekem 1.7CDTi-m van). Elektronikus klíma annyiban más, hogy az automatától, hogy utóbbit nem tudod kikapcsolani, ha kell hűt, ha kell fűt. A sima elektromosnál tudtommal klíma kikapcsolható. Tehát automata = elektromos kikapcsolási lehetőség nélkül Egyéb kérdés? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November1, 2005 Megoszt Elküldve November1, 2005 Szijasztok! Mit kell érteni az elektromos klímán??? Mert én kézi és autómata variációt ismerek, a digitális klíma meg igazából az autómatának olyan változata ahol dgitális kijelzőn állítod a hőmérséklet értékét. Mondjuk analóg kijelzős automata klímát még nem láttam!! :roll: Atán van még 2 - 4 -sőt újabban nagyon sok zónásklíma is, de az megen más tészta.... Na de elektromos?? Szerintem minden klíma elektromos! A felni - fék kérdésről.... Uhu több topikban is leírta mi a szokás Opeléknál... Eszerint: Kicsi benzines, és kicsi dízel 4 lyukú felnivel, és hátul dobbfékkel jön (nek) ki A nagy benzinesek 1.8 - 2.0 pedig általában 5 lyukúval, a 2.0 dízelek szintén. Ettől eltérés lehet ha valamilyen limitált szériás, vagy külön megrendelt opciós lehetőség áll fenn. (Kintről hozott kocsik...) Mivel most egy GTC Astráról van szó elképzelhető, hogy eleve 5 lyukú lesz a felni. Amúgy meg konkrét infóm nincsen, csak okoskodok itten!! :roll: 8) Persze a fennt említett szabály még igaz! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Yoko82 Elküldve November1, 2005 Megoszt Elküldve November1, 2005 Szijasztok! Mit kell érteni az elektromos klímán??? Mert én kézi és autómata variációt ismerek, a digitális klíma meg igazából az autómatának olyan változata ahol dgitális kijelzőn állítod a hőmérséklet értékét. Mondjuk analóg kijelzős automata klímát még nem láttam!! :roll: Atán van még 2 - 4 -sőt újabban nagyon sok zónásklíma is, de az megen más tészta.... Na de elektromos?? Szerintem minden klíma elektromos! A felni - fék kérdésről.... Uhu több topikban is leírta mi a szokás Opeléknál... Eszerint: Kicsi benzines, és kicsi dízel 4 lyukú felnivel, és hátul dobbfékkel jön (nek) ki A nagy benzinesek 1.8 - 2.0 pedig általában 5 lyukúval, a 2.0 dízelek szintén. Ettől eltérés lehet ha valamilyen limitált szériás, vagy külön megrendelt opciós lehetőség áll fenn. (Kintről hozott kocsik...) Mivel most egy GTC Astráról van szó elképzelhető, hogy eleve 5 lyukú lesz a felni. Amúgy meg konkrét infóm nincsen, csak okoskodok itten!! :roll: 8) Persze a fennt említett szabály még igaz! :wink: Na akkor vegyük sorra.. :P Amit a kerékről és fékről leírtál, az a G-re igaz, a H Astrán máshogy van. De már a G Astra DTi szériás 1-7-esené is hátul tárcsa van, a H Astrán meg az összes dízelen. Én legalábbis így tudom. A lyukak száma pedig a felni méretétől függ. Ha 15-ös kerekeken jön ki az autó, ott még 1.4-1.6 esetében előfordul a 4* 100-as körosztás (tehát 4 lyuk), de 16-os már 5*110 (azaz 5 lyuk) van. És ez nem motorra válogatott, hanem felszereltségre. Nekem az 1.7-es dízelen is 16-os, 5 lyukú felni van, mert Enjoy. ÉS gyárilag, ide így jön (jött). Elektromos klíma: a VW csoportnál van elektromechanikus, illetve a régebbi S40-es Volvókon is ez van (ECC): lényege, hogy a forgókapcsoló végállásai között fix, beállított hőmérséklettartomány van, amit levegőkeveréssel hoz létre a klíma. Lényegileg elektronikus. Itt, ebben az esetben nincs kijelző, tehát nem digit klíma. Aminek van grafikus, vagy bármilyen kijelzője, többnyire digit klímának szokás hívni. Az automata, meg mint említettem olyan elektronikus, vagy digit, aminél a klímakompresszort nem tudod kikapcsolani. Előbbi, leírt esetekben erre általában van mód. De ez sem szentírás, igazság szerint sok esetben már átfedés van az egyek légkondícionáló berendezések működési elvét illetően. Én két fajtára osztanám: manuális, vagy digit. Pont :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November1, 2005 Megoszt Elküldve November1, 2005 Na hiszen te többet tudsz! Azt nem tudtam pl., hogy a H szériánál már nem "úgy" van! Klímaügyileg meg asszem kb. uazt mondjuk! :wink: :P mechanikus klíma??? Fűszoknyás lányok legyezik a sofőrt menet közben! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rezso Elküldve November2, 2005 Megoszt Elküldve November2, 2005 Kösz szépen mindenkinek a segítséget. Azt hiszem ettől függetlenül a felnivásárlással megvárom, amíg megérkezik a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
calvados Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 Németről fordításban segítsetek légyszíves! Jól gondolom, hogy Németországban mindössze 265 EUR (~68e Ft) a 4. évig a garanciahosszabítás? Ha igen mindjárt megüt a guta :x én 127eFt fizettem érte kishazánkban! 11. oldal alján van némi infó: http://www.opel.de/res/download/pdf/0T_48_price.pdf Az már csak hab a torán, hogy (ha jól emléxem) 4 év/120e Km nálunk, kint meg 150e km. :shock: kösz előre is! Tudom nem szorosan H astra téma, de a .pdf hivatalos németországi astra alapár, extra és tartozék árlista is egyben.... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve November5, 2005 Megoszt Elküldve November5, 2005 érdekes... Mivel ez szolgáltatás, szerintem meg tudnád venni ott is... persze a vásárlástól számított megfelelő időszakon belül... Ezt legalább is nálunk, a Brand cuccok esetében így működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
calvados Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Megvan a tempomat!!! :P :D Számlásan, szereléssel burttó 29e Ft lett a vége. Kellett kuplungkapcsoló és kormányműn belüli kábelezés is, mert annyira fapados modellem van. (esetleg korai széria - 2004.06) Érdekesség, hogy a 2006-os H Astrához már csak 50e ez az extra, mig 1éve még 75-öt kellet kicsengetni. Eddig csak városban próbálkoztam, de a héten útra kelek egy 3000 km-es tesztútra :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Doki Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 :D :D :P :D nem hinném, h. lesz az 1.6-oson hátul tárcsafék, ha csak nem külön kéred... nézz csak a bal oldali képre :idea: 1.6 enjoy és hátul DOB :!: sajna. (a kereskedésben azt mondták, h. 1.6 dob, 1.7 D tárcsa...) viszont nekem nem volt beleszólásom ebbe, mivel használtan vettem... azért kívánom, hogy legyen szerencséd!!!! Istennek hála vagy a GM-nek, de tegnap legördült a trailerről az autóm és lássatik csodát, hátul is tárcsafék van az essentia 1.6 caravánon!!! Talán pénteken ideadják és akkor egy szép hétvége tapasztalatait mesélem majd el... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chapi Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Gratula a géphez. Nagyon sok baleset- és problémamentes kilométert kíyánok !! Minden tapasztalatot figyelemmel hallgatok (motor, gyorsulás, stb..), mivel én is nov 20. környékére várom a kicsikét. (1,6 caravan szintén, csak, hát nem easytronic) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dio Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 :smt038 GRATULÁLOK! Kívánom, hogy sok örömed legyen benne. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Gratula... Nekem meg még van időm :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dórea Elküldve November18, 2005 Megoszt Elküldve November18, 2005 Na akkor vegyük sorra.. :P Amit a kerékről és fékről leírtál, az a G-re igaz, a H Astrán máshogy van. De már a G Astra DTi szériás 1-7-esené is hátul tárcsa van, a H Astrán meg az összes dízelen. Én legalábbis így tudom. A lyukak száma pedig a felni méretétől függ. Ha 15-ös kerekeken jön ki az autó, ott még 1.4-1.6 esetében előfordul a 4* 100-as körosztás (tehát 4 lyuk), de 16-os már 5*110 (azaz 5 lyuk) van. És ez nem motorra válogatott, hanem felszereltségre. Nekem az 1.7-es dízelen is 16-os, 5 lyukú felni van, mert Enjoy. ÉS gyárilag, ide így jön (jött). Elektromos klíma: a VW csoportnál van elektromechanikus, illetve a régebbi S40-es Volvókon is ez van (ECC): lényege, hogy a forgókapcsoló végállásai között fix, beállított hőmérséklettartomány van, amit levegőkeveréssel hoz létre a klíma. Lényegileg elektronikus. Itt, ebben az esetben nincs kijelző, tehát nem digit klíma. Aminek van grafikus, vagy bármilyen kijelzője, többnyire digit klímának szokás hívni. Az automata, meg mint említettem olyan elektronikus, vagy digit, aminél a klímakompresszort nem tudod kikapcsolani. Előbbi, leírt esetekben erre általában van mód. De ez sem szentírás, igazság szerint sok esetben már átfedés van az egyek légkondícionáló berendezések működési elvét illetően. Én két fajtára osztanám: manuális, vagy digit. Pont :D Helóka !! Egyik ismerősömnek van egy H-ja, 5-ajtós és 1.6 twinport ! Gyárilag 16-os acéllal jött ki 4x100 :twisted: és hátul dob :D 8) 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November18, 2005 Megoszt Elküldve November18, 2005 Uhúúúú! Hogy van eeeez??? :? 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rezso Elküldve November20, 2005 Megoszt Elküldve November20, 2005 Sziasztok. Megjött nekem is az autó. GTC 1.6 Twinport, hátul dob 4*100. Egyébként az igazság 1.4, 1.6 4*100+ hátul dob. Kivétel: Caravan, ESP-s 1.6 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chapi Elküldve November20, 2005 Megoszt Elküldve November20, 2005 Gratulálok ! :hello1: Sok örömet kívánok!!!! Örömmel venném, ha írnál az első tapasztalatokról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dio Elküldve November22, 2005 Megoszt Elküldve November22, 2005 PUSZTÁBA KIÁLTOTT SZÓ....... Hello Srácok! Sajnálattal kell közölnöm mindenkivel, hogy 16"-os dísztárcsával már nem tudok szolgálni akármennyire is tőlem szeretne hozzájutni, viszont maradt még a kis Corsán 4 db 14"-os... Persze nem Nektek jó érzésű embereknek szól ez, csak szeretném szétkürtölni bánatomat.... :smt093 és mérgemet. Szóval kb 1 órás vásárlás a madaras teszkoban és -önkiszolgáló lévén- valaki (k) gazdagabbak lettek 4 db gyári OPEL dísztárcsával... Főként KECSKEMÉTIEKnek írom, hogy tudják mi itt a szokás. (beszéltem az Opelnél az egyik ismerőssel az előbb és azt mondta, hogy a kolléganője tegnap járt ugyanígy) Tehetetlen dühöt érzek és kicsit mérges is vagyok magamra mert télen nem is szokott rajta lenni, de a gumis visszatette én meg egy hete nem vettem le. Levette más. NNa erről ennyit. Más: Ma kicserélték a B oszlop tömítéseket a gépen, kicsit csendesedett... de xar kedvem lett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November22, 2005 Megoszt Elküldve November22, 2005 :lol: :lol: Ez az anyázós topikban is elmenne! Most néztem csak, hogy te is Kekkeméti vagyol! :roll: Szekcijó mítingen voltál már?? :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dio Elküldve November22, 2005 Megoszt Elküldve November22, 2005 még nem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Most kérdeztem meg, hogy áll a rendelésem. Ha minden jól megy, dec.20-án lesz átadás :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve November24, 2005 Megoszt Elküldve November24, 2005 Most kérdeztem meg, hogy áll a rendelésem. Ha minden jól megy, dec.20-án lesz átadás :twisted: Jo kis karacsonyi meglepi. :twisted: :twisted: Szerezz hozza EDS chipet es akkor mar az Anti uj verdaja sem lesz ellenfel! :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts