Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

sznuni

Recommended Posts

Szuper, remélem normálisan megcsinálják!

szétszedték tegnap és az egész alja rohad az ajtóknak, cserélik mind a 4-et, ez már tuti. megáll a víz az ajtó aljában.

csak kérdés, hogy ha konstrukciós hiba is, mi lesz a megoldás, hogy ne ismétlődjön.

Megosztás:

Nem kell küzdened vele, ha nem akarod. Ennek a műanyag takaró lapnak nincs funkciója a csomagtartó felszerelése szempontjából. Ez a kis lap nem tart semmit, egy pillanat alatt le lehet törni (érzékeny jószág, simogatni, becézgetni szabad csak :D ), a lyukat takarja el. Csupán csak esztétikai funkciója van.

Csak pótolnám a hiányosságot,csupán esztétikailag bántja a szemem,és ép darabbal szerettem volna éppen pótolni ezért is érdekelt volna 1 praktikus eltávolítási mód hogy ha beillesztem a megfelelő helyre akkor stabil maradjon

Megosztás:

Nem kell küzdened vele, ha nem akarod. Ennek a műanyag takaró lapnak nincs funkciója a csomagtartó felszerelése szempontjából. Ez a kis lap nem tart semmit, egy pillanat alatt le lehet törni (érzékeny jószág, simogatni, becézgetni szabad csak :D ), a lyukat takarja el. Csupán csak esztétikai funkciója van.

Na elemeztem kicsit ezt a tetősin projectet

addig piszkáltam a felnyíló kis lapocskát mire sikerült a gyufavastagságú rögzítését letörni.de már szárad a ragasztás. :D

viszont leszedtem a tetősínt ami nem is macerás.tényleg csak úgy lehet sérülés nélkül pótolni cserélni a benne rejlő műanyag izét.

viszont ha felnyitod azt a műanyag lapkát akkor elég egy pici rosszabb mozdulat és máris eltörik a rögzítés.kitalálhattak volna valami tartósabb megoldást is.

mivel tetőcsomagtartóm nincs és nincs is tervbe ezért a hiányzó részt eltüntetem,kap egy szép mattfekete fóliát akkor nincs baj vele több max ha cserés lesz a fólia

és még annyi hogy van front meg rear belőle vagyis első és hátsó

Megosztás:

Na elemeztem kicsit ezt a tetősin projectet

addig piszkáltam a felnyíló kis lapocskát mire sikerült a gyufavastagságú rögzítését letörni.de már szárad a ragasztás. :D

viszont leszedtem a tetősínt ami nem is macerás.tényleg csak úgy lehet sérülés nélkül pótolni cserélni a benne rejlő műanyag izét.

viszont ha felnyitod azt a műanyag lapkát akkor elég egy pici rosszabb mozdulat és máris eltörik a rögzítés.kitalálhattak volna valami tartósabb megoldást is.

mivel tetőcsomagtartóm nincs és nincs is tervbe ezért a hiányzó részt eltüntetem,kap egy szép mattfekete fóliát akkor nincs baj vele több max ha cserés lesz a fólia

és még annyi hogy van front meg rear belőle vagyis első és hátsó

Én szóltam :-), hogy nem szabad nyitogatni, meg birizgálni. Csak nézegetni szabad. :-)

Nekem nem tűnt fel, hogy az első és a hátsó eltérne valamiben is, de most már tudom. Köszi.

Megosztás:

Üdv Mindenkinek!

Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet a problémám a következő:

A múlt hét péntek óta az Astránk (H-2005Caravan, 1.7CDTI., 101LE - 150E Km.) nem a megszokott módon indul, több ideig kell indítani, fordult már olyan is elő, hogy csak harmadjára indult el.

Aksi feltöltve, elvileg nem volt "kétes" tankolás sem, de elvittük egy közeli műhelybe, ott azt mondták hogy szoftvert kell frissíteni rajta. Én Budapesti vagyok a 13., 14. kerületben tud valaki egy jó szak szervizt, ahol el is végzik ezt a szoftver frissítést?

Esetleg valakinek volt ilyen tapasztalata?

q.

Megosztás:

Sziasztok, egy 1.8-as 2006-os kombi Astrában mennyibe kerül márkaszervizben mind a négy fékbetét cseréje?

Az ismerős szerelő 32k-ért csinálta anyaggal együtt. Ez jó ár?

tavaly előtt 26000ft ot mondtak az ELSŐ fékbetétre.ez anyagár.persze nem kértem :D

Megosztás:

Kaptam négy új ajtót.

A képek tanulsága szerint az összes ajtóm alja belülről kezdett rozsdásodni végig alul, ami ugye csak akkor vált láthatóvá, ha szétbontották teljesen.

De kb 1 év és lyukas az egész.

Nem sikerült a galvanizálás. Mondták. Most kapott az új ajtó alja még egy védőfestéket is.

A régi kárpit lett átszerelve az új ajtókra. Néhol a gumik illesztése bánja a szerelést, de ez már csak kicsi esztétikai hiba.

Összességében, ha határozottan lép fel az ember, törődnek a gondjával, másképp csak pacsmagolnak. Tanulságos volt.

Megosztás:

sajna ez az ami kell nekem.na de hogy ha csomagtartót akarok feltenni küzdjek vele rengeteget már ha el nem hajtogatom a tetősínt?

jó kis találmány akkor ez.

ja és köszi a segítséget

Szia Krisztus!

Nem tudom, túl vagy-e már a tetőcsomagtartó takarólemez mizérián, de nekem a Vatera segített. Vettem két komplett tetődíszlécet 5.000,-huf-ért és kicseréltem a törött lemezt. / Egyébként tényleg 5.900,- kis takaró lemez, utánna járam! / Most van tartalékom legalább, mert tényleg törik mint a ropi! Ha le akarod varázsolni a tetődíszlécet, nekem azt javasolták álljak ki a napra a kocsival, mert melegen könnyebben enged az erőszaknak. Nem is próbáltam meg a cserét télen, csak kb. 3 hete. Teljes a siker. Az igaz, én gyakran gyakran rakok fel tetőcsomagtartót, ezért inkább cseréltem, mint ragasztottam. A takaró lemez végén található műanyag csapokat, amin fordul, a csere óta néha szilikonnal befújom és azóta nem tört. / Csak el ne kiabáljam!!! /

Megosztás:

Szia Krisztus!

Nem tudom, túl vagy-e már a tetőcsomagtartó takarólemez mizérián, de nekem a Vatera segített. Vettem két komplett tetődíszlécet 5.000,-huf-ért és kicseréltem a törött lemezt. / Egyébként tényleg 5.900,- kis takaró lemez, utánna járam! / Most van tartalékom legalább, mert tényleg törik mint a ropi! Ha le akarod varázsolni a tetődíszlécet, nekem azt javasolták álljak ki a napra a kocsival, mert melegen könnyebben enged az erőszaknak. Nem is próbáltam meg a cserét télen, csak kb. 3 hete. Teljes a siker. Az igaz, én gyakran gyakran rakok fel tetőcsomagtartót, ezért inkább cseréltem, mint ragasztottam. A takaró lemez végén található műanyag csapokat, amin fordul, a csere óta néha szilikonnal befújom és azóta nem tört. / Csak el ne kiabáljam!!! /

a tetősín levétele gyerekjáték volt(éjszakás műszakban eső közben de tető alatt).viszont ami elveszett az nincs pótolva.fóliát kap a sín komplett csak az emberrel nem sikerült beszélni.

4-5000 pénzt mondtak kb rá az alkatrészes pultnál a szervízbe úgy hogy nem nézett bele a gépbe.

addig nézegetem a helyét :Dés köszi az infót

Megosztás:

sziasztok

1000-1200 fordulat között klímával érdekes fémes rezgő hang kíséri a haladásom.pl 2.ban lassan kanyarodok be és gázadásra hallatszik.mióta nálam van hallani,és szervíz se tudott rá mit mondani anno.

valamelyik nap hallottam hasonlót z16xep nél is és már 1.8 zafiránál is.enyém z16xer

klima nélkül is rezonál valami de nem zavaró

valaki ötlet?

de ne az hogy ne menjek olyan kis fordulatszám közelében,vagy hogy ne klímázzak mert megfázok. :D

hőterelő lemez???

levesszük a napokban és kiderül anélkül van e.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok,

Polírozásban kérnék segítséget...

Vettem egy Einhell BT-PO 1100-as polírozógépet. Van hozzá többfajta korong. A kérdésem, hogy melyik koronggal mit kell csinálni.

Pontosabban aki már polírozta az autóját, légyszi írja le a pontos menetét. (sorban melyik koronggal mit csinálni milyen fordulaton, pasztát kocsira vagy a korongra kell nyomni, stb.)

Köszi,

N

Megosztás:

sziasztok

1000-1200 fordulat között klímával érdekes fémes rezgő hang kíséri a haladásom.pl 2.ban lassan kanyarodok be és gázadásra hallatszik.mióta nálam van hallani,és szervíz se tudott rá mit mondani anno.

valamelyik nap hallottam hasonlót z16xep nél is és már 1.8 zafiránál is.enyém z16xer

klima nélkül is rezonál valami de nem zavaró

valaki ötlet?

de ne az hogy ne menjek olyan kis fordulatszám közelében,vagy hogy ne klímázzak mert megfázok. :D

hőterelő lemez???

levesszük a napokban és kiderül anélkül van e.

Na megoldódott a fémes hang forrása:ki kellett cserélni az ékszíjat!!!!!

Megosztás:

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni mert az autómhoz keresnék alkatrészt és a szerelőm össze írt egy pár dolgot.

A következőket írta:

Ha valamit rosszul írnék akkor elnézést

-műszercsoport

-jobb első futómű

-jobb első sárvédő

-jobb első ajtó

-jobb első fényszóró

-írták hogy a küszöb is kellene jobb oldalra

Köszönöm.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.