Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

uj caravan enjoy vasarlasan gondolkozunk, a ford kombijaval osszeshasonlitva...

a szervizigenye milyen idokozokent van az opelnak, es mennyibe kerul egy _atlagos_ (olaj+szuro+legszuro csere) kotelezo szerviz?

a masik marka kombijanak minositeset nem kernem, ha lehet :P

Elküldve

Astra H szervíz:

Kötelező 2 évente, vagy 30e km (benzin), v. 50e km (dízel).

Nekem még csak a javasolt kiegészítő szervíz volt 3e km-nél.

Olajcsere+olajszűrőcsere+motorvédő lemez le-fel: 12.500,-Ft.

Próbáld ki egy hosszabb próbaúton az Astra H kanyarstabilitását, sebességváltó működését, meg fogsz lepődni. Az Enjoynak 16"-os kereke és széles gumija van.

Én a döntés előtt sok tesztet olvastam, tanulmányoztam az Enjoy felszereltségét és a választható extrákat. Javaslom, ha a kereskedő is partner benne, kérd el a belső használatra szánt leírást az extráktól, sok minden kiderül belőle, hogy részletesen mit tartalmaz. Pl. a digitális klima tartalmazza a kesztyűtartó hűtést és a hátsó lábtér fűtés-hűtést is. A kilátás csomagban van a belső visszapillantó alján lévő kis lámpa, ami halványan megvilágítja a seb.váltó környékét: nagyon jó. A viágítás csomag is jó: elöl három: általános, bal, jobb; hátul kettő mennyezet világításvan. Nagyon bevált a twin audio is. Ez a hátsó utasoknak biztosítja a fülhallgatós zenét, függetlenül az elöl hallgatottól. Ott is lehet irányítani. Nagyon sokat használjuk. Én elég sok extrát kértem: egyiket sem bántam meg.

Nekünk mind a két első ülés 6 irányban állítható, gerinctámasszal. Hosszabb úton is nagyon kényelmes. Nekem nagyon fontos a hátsó ülés kényelme is. Gyakran megyünk tele kocsival.

Kiváncsi vagyok, mi érdekel még?

Elküldve
Astra H szervíz:

nekem ez a lenyeg...

a Ford 1 ev, vagy 20ezer km...

Próbáld ki egy hosszabb próbaúton az Astra H kanyarstabilitását, sebességváltó működését, meg fogsz lepődni. Az Enjoynak 16"-os kereke  és széles gumija van.

sok tesztet es velemenyt olvastam, ami meglepo, hogy az elektronika topic-ban sok panaszt lattam, es ez elbizonytalanit

Én a döntés előtt sok tesztet olvastam, tanulmányoztam az Enjoy felszereltségét és a választható extrákat. Javaslom, ha a kereskedő is partner benne, kérd el a belső használatra szánt leírást az extráktól, sok minden kiderül belőle, hogy részletesen mit tartalmaz. Pl. a digitális klima tartalmazza a kesztyűtartó hűtést és a hátsó lábtér fűtés-hűtést is. A kilátás csomagban van a belső visszapillantó alján lévő kis lámpa, ami halványan megvilágítja a seb.váltó környékét: nagyon jó. A viágítás csomag is jó: elöl három: általános, bal, jobb; hátul kettő mennyezet világításvan. Nagyon bevált a twin audio is. Ez a hátsó utasoknak biztosítja a fülhallgatós zenét, függetlenül az elöl hallgatottól.  Ott is lehet irányítani. Nagyon sokat használjuk. Én elég sok extrát kértem: egyiket sem bántam meg.  

Nekünk mind a két első ülés 6 irányban állítható, gerinctámasszal. Hosszabb úton is nagyon kényelmes. Nekem nagyon fontos a hátsó ülés kényelme is. Gyakran megyünk tele kocsival.

enjoy plusz csomaggal rendelnenk, valamint mp3 cd-s lejatszo, riaszto es metalfeny van a kivansaglistankon...

Elküldve
Astra H szervíz:

Próbáld ki egy hosszabb próbaúton az Astra H kanyarstabilitását, sebességváltó működését, meg fogsz lepődni. Az Enjoynak 16"-os kereke  és széles gumija van.

Én a döntés előtt sok tesztet olvastam, tanulmányoztam az Enjoy felszereltségét és a választható extrákat. Javaslom, ha a kereskedő is partner benne, kérd el a belső használatra szánt leírást az extráktól, sok minden kiderül belőle, hogy részletesen mit tartalmaz. Pl. a digitális klima tartalmazza a kesztyűtartó hűtést és a hátsó lábtér fűtés-hűtést is. A kilátás csomagban van a belső visszapillantó alján lévő kis lámpa, ami halványan megvilágítja a seb.váltó környékét: nagyon jó. A viágítás csomag is jó: elöl három: általános, bal, jobb; hátul kettő mennyezet világításvan. Nagyon bevált a twin audio is. Ez a hátsó utasoknak biztosítja a fülhallgatós zenét, függetlenül az elöl hallgatottól.  Ott is lehet irányítani. Nagyon sokat használjuk. Én elég sok extrát kértem: egyiket sem bántam meg.  

a 2006 os modellévtől az Opel megváltoztatta a szervizperiodusokat.

azt hogy az Asztra H t is, sajnos nem tudom, de a Zafira B nél már visszavitték 1 év / 30.000 km re a benzinest, és a dizelt is.

Szerintem ez egy jó lépés volt tőlük, mert azért egy autónak kevés a 2 évente szerviz. as dizelnek meg az 50.000 res olajcsere periódus....

én nem szeretnék olyan autót venni 150,000 km rel, aminek még csak 2 olajcseréje volt ... :shock:

hétfőn megnézem...

Elküldve

Nos papír szerint Astra Caravan H 1.6 Easytronic Essentia, "ajándék" klímával, gyári riasztó, tempomat, centrálzár elöl (kívácsi leszek az ablak húzogatás megy-e, nem beszélve az automata ajtózárról induláskor), tetősín, műa. kilincsek meg tükör, 15-ös kerekek (a kereskedő szerint már nem jön 16-ossal!!), bőr kormány rádió tekergetővel, és ami számomra meglepő csak a megrendelés után derült ki, hogy lesz hátul is tárcsafék. Ezt úgy közölték mintha valami extra lenne! Számomra az lett volna az extra (nagy megdöbbenés) ha dobfékkel adnak át egy majdnem 4 milliós kocsit 2005-ben.. Jó hír a Sport gomb - modá a kereskedő. Meglássuk. A színe fekete (metál!!) lesz. Barátnő szerint halottaskocsinak simán használhatom majd. Barbár! Az ára 4 millió alatt (pár száz forinttal).

Ennyi

Elküldve

na erre kiváncsi leszek.

én még a tanfolyamon oktatták, hogy kelet europába az 1.4 es és az 1.6 os dobfékkel jön. németországba csak tárcsa van...

az ablakfelhuzás szerintem nem fog menni. azt csak a 4 ablakhoz csinálják.

de lehet hogy módositottak rajta, csak én még nem tudok róla :P

Elküldve

Mutatott a kereskedő valami megrendelő papírt amiben a NEM rendelhető extrák között van a "hátsó tárcsafék 5 lyukú kerékkel" tehát ha nem rendelhető akkor rajta van! Furcsa logika, de el merem hinni. Megmondtam neki, ha hátul dob fék van átvételkor nagyra tekerem a gyári emelőt a hátsó felében...

ÉS hatalmas szenzáció, hogy nem Angliában gyárttatik, hanem valahol a Hollandoknál. Tényleg?

Elküldve
a NEM rendelhető extrák között van a "hátsó tárcsafék 5 lyukú kerékkel" tehát ha nem rendelhető akkor rajta van!

vagy lehet hogy inkább szó szerint fogják érteni??

azaz ha nem rendelhető akkor nem rendelhető, mert igy nem szállitják?? :roll:

ne nekem legyen igazam, de szerintem nekem lesz....

Elküldve

Én anno mikor bemutatták a H Astrát a nyilt napon szóbaelegyedtem egy eladóval, és akkor szóvá tettem, hogy egy 4.5 millás 1.6-os autóban (ilyen volt a kiállított modell) miért nincs tárcsafék?! Erre az volt a válasz, hogy a tárcsafék csak az 1.8-as modelltől elérhető, és mindez azért van mert teljesítményben nincs különbség tárcsa és dob között, viszont jelentősen olcsóbb megoldás! :D :P :D

Elküldve

Kedves Uhuhu!

Astra szakértőnek tökéletes vagy. Remélem jósnői vénád nincs! :D

Alapban is feszült vagyok, számolom hányat kell még aludni, ne paráztass kérlek! Maradok inkább a tudatlanok rózsaszín ködében..

Mindenesetre a kereskedő megígérte. Kérdeztem tőle biztos-e a dolog, mert a HK USP Compact .44-emnél gyorsabban úgysem futhat. :P

Elküldve

Sziasztok !

Új leendő opelesként írok a fórumba.

Astra H Caravan 1.6 16V Twinport gépet rendeltem, és szeretnék róla személyes tapasztalatokat gyűjteni.

Ha módotokban áll kérlek segítsetek nekem.

Előnyök, hátrányok, motor lomha v. dinamikus......

Előre is köszönöm

Elküldve
[q

a 2006 os modellévtől az Opel megváltoztatta a szervizperiodusokat.

azt hogy az Asztra H t is, sajnos nem tudom, de a Zafira B nél már visszavitték 1 év / 30.000 km re a benzinest, és a dizelt is.

Az Astra H-t is visszatették, mert állítólag már volt belőle baj, hogy 50-et ment a dízel egy olajjal utána meg mehetett generálra....

Nekem a kereskedő szerdán küldött egy sms-t, hogy menjek be, bementem és mondta mizujs. :P

A szervíz annyiban módosult hogy évente kicsi, kétévente nagy. Ezt Uhuhu, szerintem te jobban tudod mit takar, mindenestre én eleve évente egyszer bevittem volna a kis dízelmacskát :D

Elküldve

Az Astra H-t is visszatették, mert állítólag már volt belőle baj, hogy 50-et ment a dízel egy olajjal utána meg mehetett generálra....

Nekem a kereskedő szerdán küldött egy sms-t, hogy menjek be, bementem és mondta mizujs. :P

A szervíz annyiban módosult hogy évente kicsi, kétévente nagy. Ezt Uhuhu, szerintem te jobban tudod mit takar, mindenestre én eleve évente egyszer bevittem volna a kis dízelmacskát :D

atv2.jpg

Eredeti méretben

Elküldve
Kedves Uhuhu!

Astra szakértőnek tökéletes vagy. Remélem jósnői vénád nincs! :D

Alapban is feszült vagyok, számolom hányat kell még aludni, ne paráztass kérlek! Maradok inkább a tudatlanok rózsaszín ködében..

Mindenesetre a kereskedő megígérte. Kérdeztem tőle biztos-e a dolog, mert a HK USP Compact .44-emnél gyorsabban úgysem futhat. :P

Kedves Doki!

Uhuhuban az egyik mo. Opel márkakereskedő jól felkészült munkatársát tisztelheted, nem valami jósnőt :D

Amúgy én is szép szeretetcsomagot állíttattam össze a GTChez, és sajnos egy-két szalonban elég nagy fejetlenség volt, nem tudták mi-mivel, hogyan rendelhető, esetleg mi nem rendelhető...

Ezzel annyit akarok csak mondani, hogy rengeteg emberrel beszéltem, de a végleges kép nekem is meglepetés lesz... :twisted: Van eddig egy elképzelésem, ettől biztosan lesz valami eltérés vagy pozitív, vagy negatív irányban. Ma is visszahívtak valamelyik apróság miatt...

Elküldve
Kérdeztem tőle biztos-e a dolog, mert a HK USP Compact .44-emnél gyorsabban úgysem futhat. :P

Hk USP Compactból nincs is .44... :oops: :oops:

Elküldve

Kedves Doki!

Uhuhuban az egyik mo. Opel márkakereskedő jól felkészült munkatársát tisztelheted, nem valami jósnőt :P

Amúgy én is szép szeretetcsomagot állíttattam össze a GTChez, és sajnos egy-két szalonban elég nagy fejetlenség volt, nem tudták mi-mivel, hogyan rendelhető, esetleg mi nem rendelhető...

Ezzel annyit akarok csak mondani, hogy rengeteg emberrel beszéltem, de a végleges kép nekem is meglepetés lesz... :twisted: Van eddig egy elképzelésem, ettől biztosan lesz valami eltérés vagy pozitív, vagy negatív irányban. Ma is visszahívtak valamelyik apróság miatt...

:P

hát ja. nem tudhat mindenki mindent....

Elküldve

Uhuhu!

Az új szervíz periódus miatt van, hogy H Astorom első kötelező szervíze óta nem működik a szervízintervallum kijelző? Esetleg letiltották, vagy ilyesmi?

Kösz:

Calvados

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.