Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy ennek mi lehet a neve és hol lehet ilyet kapni? Sajnos letörött a jobb első visszapillantó, amit cseréltem is, viszont ilyen szerkezet nem volt az újhoz, pedig ahogy látom szükség lenne rá, mert ezzel tudnám odarögzíteni a bowdent az ajtóhoz, enélkül pedig csak fityeg a bowden vége kifele a kárpítból és beállítani sem tudom a tükröt :(

IMG_1198_www.kepfeltoltes.hu_.jpgIMG_1196_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve
On ‎2016‎.‎05‎.‎18‎. at 23:01, hodekal írta:

Sziasztok!

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy ennek mi lehet a neve és hol lehet ilyet kapni? Sajnos letörött a jobb első visszapillantó, amit cseréltem is, viszont ilyen szerkezet nem volt az újhoz, pedig ahogy látom szükség lenne rá, mert ezzel tudnám odarögzíteni a bowdent az ajtóhoz, enélkül pedig csak fityeg a bowden vége kifele a kárpítból és beállítani sem tudom a tükröt :(

Van rajta cikkszám?

Elküldve (edited)
50 perce, Frankie64 írta:

Az ecatban alvázszám alapján megtalálod a cikkszámát az alkatrészkereső részben.

Köszi, megvan, igaz szinte sehol nem találok ilyet csak 1 helyen lehet rendelni, na meglátjuk mi lesz :)

Köszi a helpet!

Módosítva : hodekal
Elküldve
16 órája, hodekal írta:

Köszi, megvan, igaz szinte sehol nem találok ilyet csak 1 helyen lehet rendelni, na meglátjuk mi lesz :)

Köszi a helpet!

Nincs mit! A cikkszám alapján tudsz keresni helyettesítőt, de inkább a gyárit rendeld. csergő, cromax.

Elküldve

Sziasztok!

H Astrához hol találok karbantartás tervet? A szervizfüzetében csak az ellenőrző listák és pecsételőhelyek vannak, hiányolom az ellenőrzésre/karbantartásra vonatkozó előírásokat, amik a G-nél benne voltak ugyanebben a füzetben. :confused:

Elküldve
54 perce, Kishenceg írta:

Sziasztok!

H Astrához hol találok karbantartás tervet? A szervizfüzetében csak az ellenőrző listák és pecsételőhelyek vannak, hiányolom az ellenőrzésre/karbantartásra vonatkozó előírásokat, amik a G-nél benne voltak ugyanebben a füzetben. :confused:

Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem ugyanúgy benne van a szervizfüzetben a karbantartási terv is. Mondjuk nekem német a füzet, külföldi autó... Azért majd megnézem otthon ha nem felejtem el.

Elküldve
48 perce, telo írta:

Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem ugyanúgy benne van a szervizfüzetben a karbantartási terv is. Mondjuk nekem német a füzet, külföldi autó... Azért majd megnézem otthon ha nem felejtem el.

Nekem is úgy rémlik, mintha benne lenne. Magyar autó, magyar füzet. De majd én is megnézem pontosan.

Elküldve
6 órája, telo írta:

Na megnéztem. Nekem a német füzetben ott vannak a karbantartási tervek a pecsételős oldalak előtt...

Elküldve
9 órája, Kishenceg írta:

Sziasztok!

Enyémben sincs benne, szerintem évjáratfüggő. Az enyém 2012-es Classic III.

A 2005-ös G-nél még nekem is benne voltak.

Elküldve
31 perce, sasa58 írta:

Enyém 2006 év végi.

Elküldve
12 órája, sasa58 írta:

Enyém 2005 év közepi.

• Like 1
Elküldve

2012. májusi. Lapozom előre-hátra a használati útmutatót, a szervizfüzetet, még a infotainment füzetet is, de semmi. Akinek van, be tudna esetleg tenni linket/képet/pdf-et?

Elküldve
1 órával ezelőtt, Kishenceg írta:

2012. májusi. Lapozom előre-hátra a használati útmutatót, a szervizfüzetet, még a infotainment füzetet is, de semmi. Akinek van, be tudna esetleg tenni linket/képet/pdf-et?

Ha jó neked a német 2006-os, akkor beszkennelhetem az enyémet...

Elküldve

Nekem a kezelési könyvben nincs benne, de a szervizfüzetben benne van, mindkettő magyar. Ha kell beszkennelem és feltöltöm valahová, vagy elküldöm email-ben. Jut eszembe: van olyan lementett kezelési útmutatóm (.pdf), ami magyar nyelvű és valahol középtájon benne van a szervizek alkalmával elvégzendő munkák listája. Email-ben akár ezt is el tudom küldeni. Mindkettő Zafira B kezelési, de ez a szerviz részen semmit nem változtat. 

Elküldve

Sziasztok,

Információra lenne szükségem műszaki vizsgával kapcsolatban.

Ma voltam egy márkafüggetlen autószervizben,ahová mellesleg bejelentkeztem műszaki vizsga miatt is a jövő héten.
A mai klímatisztításnak a részét képezte egy ingyenes átvizsgálás is,amikor is egy műszaki vizsgabiztos is látta az autót.
Ugyebár le van sötétítve teljesen legálisan az autóm a B oszloptól hátrafelé műbizonylattal.

A lényeg,hogy a vizsgabiztos azt mondta,hogy egy idei szabályozás értelmében a sötétített autókat már csak a Nemzeti Közlekedési Felügyelet vizsgáztathatja.Sőt még állítólag a könnyűfém felniről is kellene műbizonylat vagy valami szám bele kellene legyen ütve a felnibe.

Tud erről valaki valamit?

Megtisztelő válaszaitokat nagyon szépen köszönöm.

Üdvözlettel:Szabi

Elküldve
3 órája, koco írta:

Nekem a kezelési könyvben nincs benne, de a szervizfüzetben benne van, mindkettő magyar. Ha kell beszkennelem és feltöltöm valahová, vagy elküldöm email-ben. Jut eszembe: van olyan lementett kezelési útmutatóm (.pdf), ami magyar nyelvű és valahol középtájon benne van a szervizek alkalmával elvégzendő munkák listája. Email-ben akár ezt is el tudom küldeni. Mindkettő Zafira B kezelési, de ez a szerviz részen semmit nem változtat. 

Igen, megkérnélek rá! Privátban küldök egy mail címet.

23 perce, telo írta:

Köszönöm, de sajnos németül éppen csak nem adnak el... :(

Elküldve (edited)
14 órája, jszabi írta:

Sziasztok,

Információra lenne szükségem műszaki vizsgával kapcsolatban.

Ma voltam egy márkafüggetlen autószervizben,ahová mellesleg bejelentkeztem műszaki vizsga miatt is a jövő héten.
A mai klímatisztításnak a részét képezte egy ingyenes átvizsgálás is,amikor is egy műszaki vizsgabiztos is látta az autót.
Ugyebár le van sötétítve teljesen legálisan az autóm a B oszloptól hátrafelé műbizonylattal.

A lényeg,hogy a vizsgabiztos azt mondta,hogy egy idei szabályozás értelmében a sötétített autókat már csak a Nemzeti Közlekedési Felügyelet vizsgáztathatja.Sőt még állítólag a könnyűfém felniről is kellene műbizonylat vagy valami szám bele kellene legyen ütve a felnibe.

Üdvözlettel:Szabi

Szerintem hívd fel a NKH-t és próbálj bejelentkezni vizsgára a fóliázás miatt. Ha adnak időpontot, akkor igaz, ha elhajtanak, akkor meg nem igaz. A nem gyári felnire jogszabály szerint mindig is kellet volna műbizonylat, az más kérdés, hogy még sosem hallottam senkiről, akitől tényleg kértek volna vizsgán. Tedd vissza vizsga előtt a gyári lemezfelnit a téligumival ha nem akarsz papírokat keresgélni.

Módosítva : kezdőkabriós
Elküldve
16 órája, jszabi írta:

Nekem 2 éve szarakodtak az Magyra Autóklubban a vizsgáztatás során a sötétített üveggel. Azt mondták kell rajta lenni egy számnak, amit nem találtak.

Majd elvittem ahhoz aki felrakta a fóliát és megmutatta a számot. Visszavittem a vizsgáztatónak az autót és megmutattam neki, hogy hol találja a számot. Majd letagadta, hogy ez a multkor még nem volt rajta. Szóval korrektek, többet nem viszem oda.

Elküldve (edited)

öhöm, kicsit gyermeteg kérdés lesz, de azért megpróbálom. :blush: szóval az astrán ilyen dísztárcsa van:

thumb_3z1gpcs90qwuleghlrlncgefarkjvn.jpg

...és hát nem igazán tetszik. találtam ezt itt, ami elvileg opel, de nem tudom,tényleg az-e, illetve szerintetek jól nézne ki?

(lemezfelnire, nem "struktúrfelnire")

8468_1_big.jpg?v2

Módosítva : Kishenceg
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.