Maybal Elküldve Április14, 2012 Megoszt Elküldve Április14, 2012 Manta! picit(de tényleg csak egy picit) erős volt, de én jól szórakoztam..... Zsolti25! Ha sárga, akkor a rendszer hibás. Javaslom a szervizt. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
manta Elküldve Április14, 2012 Megoszt Elküldve Április14, 2012 Manta! picit(de tényleg csak egy picit) erős volt, de én jól szórakoztam..... Zsolti25! Ha sárga, akkor a rendszer hibás. Javaslom a szervizt. Mindenki máshogy bírja az erőset... :icon10: a gyenge gyomrúak pl. egyáltalán nem... én egyszer erőspistát ettem chilis taccoval - na, kemény voltam, mint a kádszéle - aztán másnap már csak annyira voltam kemény, mint az ázott karton :D szóval minden relatív ... Sajnos nem segített a lenéző / kioktató válaszod. Mi lenne a fórummal, ha mindenki így válaszolna a másiknak ? Sajnálom, hogy lenézőnek / kioktatónak vetted, nem annak szántam. Biztos oka van, hogy annak érezted. Válaszoltam a "kussoljál be és ne alázz nyilvánosan te ribanc, nehogy megtudja más is, hogy hülye vagyok" jellegű privát üzidre (bocs, de nekem meg az jött le így) - szóval píííííííísssszz :) Amúgy meg kb. 95x több hozzászólásom van, mint neked, majdnem 10 éve fórumozok, szóval azt hiszem nyugodtan válaszolhatok a kérdésedre :) : Ha időnként mindenki így válaszolna a másiknak, és nem sértődne be az illető a saját marhaságát szégyellve és azt kivetítve a másikra, hanem megtanulna magán is röhögni, akkor kb az történne, hogy egy nagyon jó társaság alakulna ki (ahogy ki is alakult), vicces és jó humorú figurák gyűlnének össze a talikon, szép lenne az élet, a madarak fütyörésznének a fákon, Hófehérke pitét sütne a Mote tagoknak, a boszorkány megdöglene már a mérgezett alma látványától is és Hamupipőkének sem kéne több lencsét válogatnia :) Ennyi :) Tudom, hogy most ideges vagy, de sajnos az igaz, hogy vannak akik őszinték - és vannak, akiknek meg vannak barátaik :) Barátból nekem nincs túl sok, és az is mind tapló bunkó - de legalább illünk egymáshoz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo84 Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Sziasztok! Keresek CID+Navi 70 kijelzőt és fejegységet. Aki tudna nekem ebben segíteni vagy valami infót adni azt megköszönöm. Vatera és egyébb hülyeség nem jó, mert nincsenek letanítva ....stb. Megjártam már sajnos! Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom78 Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Sziasztok! 1.3fiat mocis diesellel van gondom.Januárba vettem.Reggeli első indításnál,semmi gond,szépen indul.Mindaddig amig le nem állitöm ujra (akár több 100km) semmi nyüg.Ujraindítás,megint megy,de kb 2-300méter után,kigyullad a villáskulcsos hibakód.De semmit nem érezni,hogy baj lenne.Másnap reggel, -18fok izzítás,és már megy is.de a sztory megismétlődik.Elvittem kiolvasni, "izzítási gondok". Kimértük a gyertyákat,mindeggyik jó.Meg kemény minuszba is gyönyörüen indult. Most már jöbb idő van,már nem gyullad ki a hibakód eggyáltalán.De csak mindaddig,amíg a külső hőmérséklet,kb 4-5fok alá nem megy.Akkor ujra kezdi. A csucsok még értéken bellül vannak. Nem nagyon zavar hogy világít,de jobb lenne ha nem lenne ott.Lehet pár hónap mulva komolyabb hibát jelez,én meg legyintek,hogy csak az izzítás. Előre is kösz az ötleteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Április16, 2012 Megoszt Elküldve Április16, 2012 Sziasztok! 1.3fiat mocis diesellel van gondom.Januárba vettem.Reggeli első indításnál,semmi gond,szépen indul.Mindaddig amig le nem állitöm ujra (akár több 100km) semmi nyüg.Ujraindítás,megint megy,de kb 2-300méter után,kigyullad a villáskulcsos hibakód.De semmit nem érezni,hogy baj lenne.Másnap reggel, -18fok izzítás,és már megy is.de a sztory megismétlődik.Elvittem kiolvasni, "izzítási gondok". Kimértük a gyertyákat,mindeggyik jó.Meg kemény minuszba is gyönyörüen indult. Most már jöbb idő van,már nem gyullad ki a hibakód eggyáltalán.De csak mindaddig,amíg a külső hőmérséklet,kb 4-5fok alá nem megy.Akkor ujra kezdi. A csucsok még értéken bellül vannak. Nem nagyon zavar hogy világít,de jobb lenne ha nem lenne ott.Lehet pár hónap mulva komolyabb hibát jelez,én meg legyintek,hogy csak az izzítás. Előre is kösz az ötleteket. Attól, hogy az izzítást írja, még nem biztos, hogy a gyertyának van baja! Vezeték szakadás, biztosíték, relé, stb... Gyertyákat hogy mértétek ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Sziasztok. Milyen költsége lehet és milyen alkatrészre lenne szükségem ha szeretnék a h astrámba elektromosan behajtható külső tükröt beszereltetni? Csak a gomb megnyomásával hajtja be,vagy ha a kulcson lévő nyomógomb bezárásával is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Sziasztok. Milyen költsége lehet és milyen alkatrészre lenne szükségem ha szeretnék a h astrámba elektromosan behajtható külső tükröt beszereltetni? Csak a gomb megnyomásával hajtja be,vagy ha a kulcson lévő nyomógomb bezárásával is? Csak a gomb megnyomására hajlik be a tükör. Angol fórumon olvastam, hogy valaki barkácsolt egy áramkört, amivel nyitás-zárásra is működik a tükörbehajtás, de kereskedelmi forgalomban ilyen nem kapható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Csak a gomb megnyomására hajlik be a tükör. Angol fórumon olvastam, hogy valaki barkácsolt egy áramkört, amivel nyitás-zárásra is működik a tükörbehajtás, de kereskedelmi forgalomban ilyen nem kapható. ok,köszönöm a válaszodat. neked elektromosan behajtható tükröd van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 ok,köszönöm a válaszodat. neked elektromosan behajtható tükröd van? Sajnos nem. Elég drága móka, az autó "előszereltségétől" függően 70-90 ezer Ft közötti beruházást igényel (az olcsóbbik opció akkor játszik, ha a vezeték gyárilag be van építve). http://www.courtenaysport.co.uk/buy-online/shop-by-category/finishing-touches/power-fold-mirrors-astra-h-3-dr/prod_589.html Egyébként itt egy videó az említett barkács-áramkörről és működéséről: Ha belevágsz, sok sikert! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Április17, 2012 Megoszt Elküldve Április17, 2012 Még futok egy kört bontott motyókból mit lehetne összehozni :D 70-90 ezer forint között???? inkább behajtom kézzel úgy mint eddig :icon1: :icon1: :icon1: azért minden áron nem kell.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
joebacsi82 Elküldve Április18, 2012 Megoszt Elküldve Április18, 2012 Sziasztok! Most lettem tulajdonosa egy 2008-as 1.7 Astra H kombinak (Z17DTR). Segítségeteket szeretném kérni a következő témában: A fedélzeti számítógépen a BC gomb megnyomására "No function" üzenet jelenik meg, tehát nem tudom megnézni a fogyasztást. Voltam egy Opel szervízben és azt mondták miután megvizsgálták a kérdést, hogy gyárilag nincs engedélyezve ez a funkció. Tehát ki van építve hozzá minden csak szoftveresen van letiltva. Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt "életre kelteni"? Esetleg egy teljes reset vagy hasonló? Előre is kösz a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Április18, 2012 Megoszt Elküldve Április18, 2012 Sziasztok! Most lettem tulajdonosa egy 2008-as 1.7 Astra H kombinak (Z17DTR). Segítségeteket szeretném kérni a következő témában: A fedélzeti számítógépen a BC gomb megnyomására "No function" üzenet jelenik meg, tehát nem tudom megnézni a fogyasztást. Voltam egy Opel szervízben és azt mondták miután megvizsgálták a kérdést, hogy gyárilag nincs engedélyezve ez a funkció. Tehát ki van építve hozzá minden csak szoftveresen van letiltva. Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt "életre kelteni"? Esetleg egy teljes reset vagy hasonló? Előre is kösz a segítséget! Szia! Tech2-vel fel kell programoztatni és működni fog, kb. 5ezer forint! Nem tudom milyen kijelződ van, de gondolom mivel kiírja, hogy "no function" minden további nélkül lehetséges aktiválni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
janoo84 Elküldve Április18, 2012 Megoszt Elküldve Április18, 2012 Sziasztok! Most lettem tulajdonosa egy 2008-as 1.7 Astra H kombinak (Z17DTR). Segítségeteket szeretném kérni a következő témában: A fedélzeti számítógépen a BC gomb megnyomására "No function" üzenet jelenik meg, tehát nem tudom megnézni a fogyasztást. Voltam egy Opel szervízben és azt mondták miután megvizsgálták a kérdést, hogy gyárilag nincs engedélyezve ez a funkció. Tehát ki van építve hozzá minden csak szoftveresen van letiltva. Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt "életre kelteni"? Esetleg egy teljes reset vagy hasonló? Előre is kösz a segítséget! Hello! Nekem is ilyen gondom volt, amit Márkaszervízben oldottak meg. Tech2 vel törölték az előző programot, és feltöltöttek egy újat. Így lett BC1 és BC2 funkció az autómban. (Astra Z17DTH 2008.jan 2) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabcsi Z19 Elküldve Április18, 2012 Megoszt Elküldve Április18, 2012 Még futok egy kört bontott motyókból mit lehetne összehozni :D 70-90 ezer forint között???? inkább behajtom kézzel úgy mint eddig :icon1: :icon1: :icon1: azért minden áron nem kell.... Futhatsz elég sokat... vélhetőleg bontóban elég ritka, mivel ez az egyik leggyakoribb fogyó karosszéria alkatrész. (, talán a lökhárító után.) .. :-) már a síma is nemhogy a motoros. A motorosnak az lesz a baja, hogy ha nem hajtod be ( ha meg behajtod, akkkor az tűnik fel valami fuóbolondnak ! ) mindig, egyszer lesz egy bolond aki a sorban álló minden kocsi tükrét be karja hajtani....így ha nem megy hát letöri! Az egyik ismerősömnek letörték .... a többieknek behajlott, ők jól jártak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
viperes Elküldve Április18, 2012 Megoszt Elküldve Április18, 2012 Sziasztok! Segítségeteket kérném abban,hogy itt a fórumozók küzül ki dolgozik opel szervízben? Köszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
joebacsi82 Elküldve Április19, 2012 Megoszt Elküldve Április19, 2012 Szia! Tech2-vel fel kell programoztatni és működni fog, kb. 5ezer forint! Nem tudom milyen kijelződ van, de gondolom mivel kiírja, hogy "no function" minden további nélkül lehetséges aktiválni! Köszönöm a választ!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve Április19, 2012 Megoszt Elküldve Április19, 2012 Ez engem is érdekel, csak Opel szervizben csinálnak ilyet ? Pesti lehetőség érdekelne. Akár magánzóba is. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
joebacsi82 Elküldve Április19, 2012 Megoszt Elküldve Április19, 2012 Hello! Nekem is ilyen gondom volt, amit Márkaszervízben oldottak meg. Tech2 vel törölték az előző programot, és feltöltöttek egy újat. Így lett BC1 és BC2 funkció az autómban. (Astra Z17DTH 2008.jan 2) Köszönöm! Szerintem amikor próbálkoztak akkor csak engedélyezni akarták és nem újra feltölteni. Az biztos, hogy az volt a Tech2 válasza, hogy "rögzítve van a funkció" és nem lehet engedélyezni. Tudnál adni egy telefonszámot ahhoz a szervízhez ahol Neked megoldották ezt? Én is márkaszervizben voltam, de ott ezt nem próbálták meg. Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Április19, 2012 Megoszt Elküldve Április19, 2012 Köszönöm! Szerintem amikor próbálkoztak akkor csak engedélyezni akarták és nem újra feltölteni. Az biztos, hogy az volt a Tech2 válasza, hogy "rögzítve van a funkció" és nem lehet engedélyezni. Tudnál adni egy telefonszámot ahhoz a szervízhez ahol Neked megoldották ezt? én is márkaszervizben voltam, de ott ezt nem próbálták meg. Előre is köszönöm! A kétsoros TID kijelző esetén is kiírja, hogy "No function", viszont TID-re nem lehet felprogramozni a BC-t. (TID: a legkisebb méretű kijelző, alatta két gombbal az óra állításához) A BC megjelenítéséhez legalább BID (háromsoros) kijelző szükséges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joebacsi82 Elküldve Április19, 2012 Megoszt Elküldve Április19, 2012 A kétsoros TID kijelző esetén is kiírja, hogy "No function", viszont TID-re nem lehet felprogramozni a BC-t. (TID: a legkisebb méretű kijelző, alatta két gombbal az óra állításához) A BC megjelenítéséhez legalább BID (háromsoros) kijelző szükséges. Háromsoros a kijelző. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dini979 Elküldve Április19, 2012 Megoszt Elküldve Április19, 2012 Futhatsz elég sokat... vélhetőleg bontóban elég ritka, mivel ez az egyik leggyakoribb fogyó karosszéria alkatrész. (, talán a lökhárító után.) .. :-) már a síma is nemhogy a motoros. A motorosnak az lesz a baja, hogy ha nem hajtod be ( ha meg behajtod, akkkor az tűnik fel valami fuóbolondnak ! ) mindig, egyszer lesz egy bolond aki a sorban álló minden kocsi tükrét be karja hajtani....így ha nem megy hát letöri! Az egyik ismerősömnek letörték .... a többieknek behajlott, ők jól jártak! Beszéltem két bontós barátommal,reménytelen szinte beszerezni és ha van akkor is baromi drága.Marad így ahogyan van :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tiptap Elküldve Április20, 2012 Megoszt Elküldve Április20, 2012 Helló! Nemrég vásároltam egy Opel Astra H tipusú személygépkocsit, és az lenne a problémám, hogy a display-en megjelenik az óra, de 00:00át mutat állandóan, a dátum 01.02.2005-ön áll, és nem tudom beállítani, amikor az autórádiót bekapcsolom akkor semmi se jelenik meg a display-en, nem változik egyáltalán.... CD30 mp3 tipusú autórádió van az autóban (http://www.opel.hu/content/dam/Opel/Eur ... 1-1C_H.pdf) Esetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gáz vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április20, 2012 Megoszt Elküldve Április20, 2012 Helló! Nemrég vásároltam egy Opel Astra H tipusú személygépkocsit, és az lenne a problémám, hogy a display-en megjelenik az óra, de 00:00át mutat állandóan, a dátum 01.02.2005-ön áll, és nem tudom beállítani, amikor az autórádiót bekapcsolom akkor semmi se jelenik meg a display-en, nem változik egyáltalán.... CD30 mp3 tipusú autórádió van az autóban (http://www.opel.hu/content/dam/Opel/Eur ... 1-1C_H.pdf) Esetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gáz vele? A radioval van gond, a kijelzot nelkule nem fogod tudni beallitani. Rossz biztositektol a teljesen halott radioig barmi lehet; ad egyaltalan eletjelet (vilagitas pl.)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tiptap Elküldve Április20, 2012 Megoszt Elküldve Április20, 2012 a rádió? persze, ha bekapcsolom működik rendesen, csak a display-en marad a 00:00 óra 01.02.2005 dátum és semmi se változik, nem mutatja a rádión melyik hullámhosszon van, se semmi hasonlót Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április20, 2012 Megoszt Elküldve Április20, 2012 a rádió? persze, ha bekapcsolom működik rendesen, csak a display-en marad a 00:00 óra 01.02.2005 dátum és semmi se változik, nem mutatja a rádión melyik hullámhosszon van, se semmi hasonlót A radio nem kommunikal a CAN buszon, nyilvan a kormanyrol sem tudod vezerelni (felteve, hogy vannak gombok). Valoszinuleg egyszerubb egy radio csere, mint a javitas... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts