Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Végre valaki válaszolt :)))))) Nagyon szépen köszönöm az infót és ha szépen megkérlek akkor megcsinálnád azt a képet és eltudnád nekem küldeni a pocok211@gmail.com E-mail címre? :)

Elküldve

Sziasztok Opel-es testverek!

Uj vagyok a forumon, 1 ujnak tuno problemaval. Opel 1,7 CDti Cosmo 2006 marciusi gepem van.

Hibajelenseg: A kulcs elforditasaval a muszerfalon teljes sotetseg, es a vilagitas (orszaguti) bekapcsol. Tehat a visszajelzok nem vilagitanak, es az uzemanyag szintjelzo is nullan van, annak ellenere hogy a tank tele. Ha bekapcsolom az indexet, kivul a lampak mukodnek, de a muszerfalon levok nem. Az elakadas jelzo egyaltalan nem mukodik.

Esetleg valaki talalkozott ezzel a problemaval?

A valaszokat elore is koszonom!

Elküldve
  On 2012. 04. 08. at 14:19, zozoNagy írta:

Sziasztok Opel-es testverek!

Uj vagyok a forumon, 1 ujnak tuno problemaval. Opel 1,7 CDti Cosmo 2006 marciusi gepem van.

Hibajelenseg: A kulcs elforditasaval a muszerfalon teljes sotetseg, es a vilagitas (orszaguti) bekapcsol. Tehat a visszajelzok nem vilagitanak, es az uzemanyag szintjelzo is nullan van, annak ellenere hogy a tank tele. Ha bekapcsolom az indexet, kivul a lampak mukodnek, de a muszerfalon levok nem. Az elakadas jelzo egyaltalan nem mukodik.

Esetleg valaki talalkozott ezzel a problemaval?

A valaszokat elore is koszonom!

Az autó indul?

Elküldve

Vectra C-nél találkoztam már vele. Rendesen indul és működik csak a visszajelző műszerek nem. Szoftver "frissítés" megoldotta.

Elküldve (edited)

Üdv Mindenki.

Segítéset szeretnék kérni.

Pénteken vettem egy Astra H caravan (Z19DTH)150HP-s autót.

Problémám a következő:

A mai nap már nem működött(eddig jó volt)a fényszórómosóm és az ablakmosóm sem.A tartályával kezdet elsőnek és tele is töltöttem,de semmi változás.

Please help.

Módosítva : endorf
Elküldve
  On 2012. 04. 09. at 17:29, endorf írta:

Üdv Miondenki.

Problémám a következő:

A mai nap már nem működött(eddig jó volt)a fényszórómosóm és az ablakmosóm sem.A tartályával kezdet elsőnek és tele is töltöttem,de semmi változás.

Please help.

A biztositek elszall, ha befagyott tartalybol akarsz spriccelni... Nem tudom, volt-e most akkora hideg, de eloszor a biztositekot nezd meg.

Elküldve
  On 2012. 04. 09. at 17:36, csaba66 írta:

A biztositek elszall, ha befagyott tartalybol akarsz spriccelni... Nem tudom, volt-e most akkora hideg, de eloszor a biztositekot nezd meg.

Ez ma volt 7C volt reggel,tehát fagy abszolut tuti nem:(

A biztosítékok hol vannak???Astra g-ben a motortér nyitójánál voltak,ebben nem tudom sajna:(

Elküldve
  On 2012. 04. 09. at 17:43, endorf írta:

Ez ma volt 7C volt reggel,tehát fagy abszolut tuti nem:(

A biztosítékok hol vannak???Astra g-ben a motortér nyitójánál voltak,ebben nem tudom sajna:(

Van a motorterben is, hatul is, tobbfele elrendezesben, igy nem uszod meg a leiras megnezeset...

Elküldve
  On 2012. 04. 09. at 17:50, csaba66 írta:

Van a motorterben is, hatul is, tobbfele elrendezesben, igy nem uszod meg a leiras megnezeset...

Érte,keresek egy magyar nyelvű leírást,mert nekem német van sajna...

Elküldve
  On 2012. 04. 09. at 17:36, csaba66 írta:

Nekem is volt ilyen .feltöltöttem ablakmosóval hátha oldja a jeget,mert azt hittem befagyott(3. napja volt a kocsi nálam )(persze nem:( ,csövet dugtam bele és fecskendővel szívogattam le a levet télen minusz 10 be :(.aztán kipróbáltam és semmi zúgást nem hallottam .persze kicsi biztit este nem kaptam ott ahol gondoltam.

Nekem elől van a motortérbe de nem tudom már melyik(asszem piros,kicsi méretű 10A-es) 1.6 benzin

Elküldve

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Megoldottam a problémát és a biztosítékja szállt el(7-es számú biztosíték)10A-s piros biztosíték.

Köszönöm a magyar nyelvű leírást is.

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget kérnék.

A TID kijelző beépítő kerete megegyezik a BID keretével? Ki szeretném cserélni, de csak a kijelzőt találtam eladót keret nélkül. Bonyolult kicserélni, ha a BID un."lenullázott"?A szervizet kihagynám,ha nem muszáj. Kb. mennyiért szokták vállalni, esetleg tudja valaki?

Előre is kösz a választ (és a korábbiakat is).

Elküldve
  On 2012. 04. 11. at 19:23, ano69 írta:

Sziasztok!

Segítséget kérnék.

A TID kijelző beépítő kerete megegyezik a BID keretével? Ki szeretném cserélni, de csak a kijelzőt találtam eladót keret nélkül. Bonyolult kicserélni, ha a BID un."lenullázott"?A szervizet kihagynám,ha nem muszáj. Kb. mennyiért szokták vállalni, esetleg tudja valaki?

Szia!

Nem egyezik meg.

A TID kerete csak a GID-hez jó.

A cseréhez ki kell szerelni a középkonzolt. Kell hozzá a Carpass kártyád a társításhoz, majd be kell állítani mindenféle érdekességeket egy Tech2-vel. A szerelés nekem 5E volt.

Üdv.

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget kérnék.

Csak az a jó ha kinullázott állapotban van, akkor tudod betaníttatni... Ha nincs kinullázva akkor "hackerkedni" kell vele ami jóval drágább 10-15e...!

Elküldve
  On 2012. 04. 09. at 17:29, endorf írta:

Üdv Mindenki.

Problémám a következő:

Please help.

És felszedi az aszfaltot a 150 HP??? :icon1:

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget kérnék.

Nem egyezik meg a két kijelző kerete, és sajnos a szervizt sem tudod elkerülni, mert ha beraktad a kijelzőt, akkor össze kell tanítani az autóval. Egyébként kb fél óra alatt ki lehet cser élni és te is meg tudod otthon csinálni ha van egy kis kézügyezsged.

Elküldve

defekted lesz :evilgrin: azért sárga, mert csak akkor pirosodik be, amikor már defekted van :evilgrin: olyan, mint a jelzőlámpa:

állj ha piros, várj ha sárga, indulhatsz, ha zöld a lámpa :smartass:

Elküldve
  On 2012. 04. 13. at 13:16, manta írta:

defekted lesz :evilgrin: azért sárga, mert csak akkor pirosodik be, amikor már defekted van :evilgrin: olyan, mint a jelzőlámpa:

állj ha piros, várj ha sárga, indulhatsz, ha zöld a lámpa :smartass:

Ez biztos ??????? :blink:

Azért ha volt már valakinek vagy valaki valakijének stb. akkor légyszi irjatok, hogy mibe fog ez kerülni ?

Érintheti e az ABS-t ?

Elküldve

igen, érintheti... de nem csak az ABS-t :goofy: ha nem veszed komolyan, akkor a kasznielemeket is :goofy:

Egyes benzinkutakon dolgoznak olyanok, akik jó pénzért beletesznek valamit, amitől elalszik a lámpa, és defekted sem lesz. Nehéz kiszúrni ezeket az embereket - én ugye nem foglalkozom ezzel, mert mantába nincs ilyen lámpa - de hallottam egy emberről, aki szinte minden héten ment ilyen figurákhoz....

Ha viszont olcsón akarod megúszni, akkor ne kérdezgess a kúton az ilyen emberek után, mert ez tök illegális, ha egyszer elkap egy szakszervizes, akkor még a kocsidat is elvehetik! Szóval inkább gurulj be a legközelebbi kútra, ha nincs otthon keréknyomásmérőd, és a levegős helyen, ahol a kerekeket "pumpálják" mérjél egyet magadnak. Ha nem megy, akkor kérj meg egy kutast. Ő majd fogja tudni, ki a te embered (és akkor mégse keveredsz gyanúba, hogy te kérdezgetsz ilyenek után). De ne adj neki sok pénzt!!!! Max egy 100as, oszt jól van...

Elküldve
  On 2012. 04. 13. at 13:32, manta írta:

igen, érintheti... de nem csak az ABS-t :goofy: ha nem veszed komolyan, akkor a kasznielemeket is :goofy:

Egyes benzinkutakon dolgoznak olyanok, akik jó pénzért beletesznek valamit, amitől elalszik a lámpa, és defekted sem lesz. Nehéz kiszúrni ezeket az embereket - én ugye nem foglalkozom ezzel, mert mantába nincs ilyen lámpa - de hallottam egy emberről, aki szinte minden héten ment ilyen figurákhoz....

Ha viszont olcsón akarod megúszni, akkor ne kérdezgess a kúton az ilyen emberek után, mert ez tök illegális, ha egyszer elkap egy szakszervizes, akkor még a kocsidat is elvehetik! Szóval inkább gurulj be a legközelebbi kútra, ha nincs otthon keréknyomásmérőd, és a levegős helyen, ahol a kerekeket "pumpálják" mérjél egyet magadnak. Ha nem megy, akkor kérj meg egy kutast. Ő majd fogja tudni, ki a te embered (és akkor mégse keveredsz gyanúba, hogy te kérdezgetsz ilyenek után). De ne adj neki sok pénzt!!!! Max egy 100as, oszt jól van...

A használati utasításban az van, csak ha pirosan világít akkor van defekt. Ha sárgán akkor a rendszer meghibásodott.

Nekem SÁRGÁN világít. Ebből következtettem arra, hogy meghibásodott. Sajnos nem segített a lenéző / kioktató válaszod.

Mi lenne a fórummal, ha mindenki így válaszolna a másiknak ?

Elküldve
  On 2012. 04. 14. at 7:44, Zsolti25 írta:

Mi lenne a fórummal, ha mindenki így válaszolna a másiknak ?

Mi lenne a fórummal ha mindenkit elhagyna a humor érzéke ? :smartass:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.