Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok Valakinek mukodik egyaltalan a H Astraban a biztonsagi ovek visszajelzoje? Nekem nem mukodik, es meg vagy 8-10 ismerosnel erdeklodtem akinek van es egyikben sem mukodik. van kozottuk fapados verzio, van extras is, van Nemetorszagbol szarmazo es van Romaniai szalonbol vasarolt is, egyikben sem mukodik. Az enyem nagyon jol felszerelt valtozat. (BC, Navi, Tempomat, AC,) minden megy csak ez nem. Hogy lehet az, hogy az Opelben nem epitettek volna bele es sokkal gyengebb autokba ige Hogy lehet mukodesbe hozni a visszajelzot? Koszi

Nálam működik és azt hiszem évjárathoz van kötve. 2006-től vette ki az opel, nem tudom, hogy van e lehetőség tech2-vel aktiválni.

Megosztás:

Nálam működik és azt hiszem évjárathoz van kötve. 2006-től vette ki az opel, nem tudom, hogy van e lehetőség tech2-vel aktiválni.

Attól függ, hogy a biztonsági öv csatjában van-e érzékelő. Ha az övcsatból megy vezeték a kárpitba, akkor igen.

Nálam (Essentia Plus, 2005, Caravan) nincs vezeték, tehát ez a funkció nem működik.

(A műszerfalon egyébként ott a visszajelző lámpa mindegyikben.)

Egyébként tényleg furcsa, hogy nem alap mindegyik modellben, mert ez a jelzés fontos pontokat hoz az EuroNCAP teszten, nem mellesleg hasznos is, ha nem túl izgága.

Megosztás:

Sziasztok!

Ma voltam a szervizbe Nagykanizsán, hogy megcsinálják nekem is az ablakok fel-le mozgatását távirányítóról, valamint hogy a GID kijelzőmön jelenjen meg az autó üzemanyag fogyasztása és hasonló okosságok. Eddig csak a BC gombra az időmérő funkció működött.

Az ablakokat sikeresen megoldották és működnek, viszont azt nem tudták megcsinálni, hogy az üzemanyag fogyasztást kiírja a kijelzőn. Azt mondták hogy ezen a kijelzőn ezt nem lehet megoldani. Valahogy nem értem, mert amit írtatok a fórumon, hogy ha sokáig nyomot a settings gombot és hallok egy "csippanást" a kijelzőn, akkor a BC gombal tudok lapozgatni a test módban... ez nekem szépen működik. Ha nincs elég szélvédő folyadék a tartályban, azt grafikusan kijelzi... Akkor miért nem jó a kijelzőm???

Remélem valakitől kapok egy értelmes magyarázatot.... előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Ma voltam a szervizbe Nagykanizsán, hogy megcsinálják nekem is az ablakok fel-le mozgatását távirányítóról, valamint hogy a GID kijelzőmön jelenjen meg az autó üzemanyag fogyasztása és hasonló okosságok. Eddig csak a BC gombra az időmérő funkció működött.

Az ablakokat sikeresen megoldották és működnek, viszont azt nem tudták megcsinálni, hogy az üzemanyag fogyasztást kiírja a kijelzőn. Azt mondták hogy ezen a kijelzőn ezt nem lehet megoldani. Valahogy nem értem, mert amit írtatok a fórumon, hogy ha sokáig nyomot a settings gombot és hallok egy "csippanást" a kijelzőn, akkor a BC gombal tudok lapozgatni a test módban... ez nekem szépen működik. Ha nincs elég szélvédő folyadék a tartályban, azt grafikusan kijelzi... Akkor miért nem jó a kijelzőm???

A kijelzon nem mulik semmi, attol mukodhetne a board computer, ha aktivalva lenne. Nem tartom valoszinunek, hogy ne lenne benne, igy inkabb az aktivalas nem sikerult. Nalam pl. lehet aktivalni a folyadekszintek kijelzeset, csak folosleges, mert nincsenek bent a szenzorok (hiaba Cosmo). A BC-hez viszont semmi plusz szenzor nem kell, csak sw kerdese.

Megosztás:

Sziasztok!

Egyszerűen bénák a szervizben, vidd máshova, vagy menj vissza és mond meg nekik, hogy biztosan működnie kell, próbálják meg mégegyszer! (gondolom 5000 ft-ot azért elkértek szinte a semmiért)

Megosztás:

Egyszerűen bénák a szervizben, vidd máshova, vagy menj vissza és mond meg nekik, hogy biztosan működnie kell, próbálják meg mégegyszer! (gondolom 5000 ft-ot azért elkértek szinte a semmiért)

Úgy ahogy mondod! 5500ft-ot fizettem még átnézték hogy megtudják csinálni vagy sem + az ablakok beállítása.... Megyek nemsokára Országunk másik felébe (Békéscsaba), ott milyenek lehetnek a szervizesek???

Megosztás:

Sziasztok!

Új Astra tulaj vagyok. Érdeklődnék, hogy a sima GID-es kijelzőt rá lehet-e venni,hogy alap üzeneteket kijelezzen (fogyasztás, hátralévő km,stb.). Most ui. a rádión kívül nem jelez ki semmit (CD30 kezelőpult van benne). A kézikönyv szerint próbálgattam,de az audio-n kívül nem hoz be semmit.Ezek szerint csak ennyit tud a három funkciós kijelző?

Megosztás:

Úgy ahogy mondod! 5500ft-ot fizettem még átnézték hogy megtudják csinálni vagy sem + az ablakok beállítása.... Megyek nemsokára Országunk másik felébe (Békéscsaba), ott milyenek lehetnek a szervizesek???

igen, mert nem variant konfigurációban kell programozni, hanem kodindexet kell cserélni. ( ezt én is megszivtam a zafirában, merthogy ezeknél az autóknál mindent a variant konfigurációban kell programozni, csak a kijelzőt nem)

Megosztás:

Üdv!

Az előbb elírtam TID-es kijelző van a kocsiban (2007-es astra kombi). Előre is kösz a segítséget! (Lehet,túl lámer vagyok?)

A TID kijelzőre sajnos nem lehet felprogramozni a BC-t (fedélzeti számítógépet, ami mutatja a pillanatnyi- és átlagfogyasztást, a megtehető távolságot, az átlagsebességet és a stoppert).

Ezekhez a funkciókhoz minimum BID (háromsoros) kijelző kell.

Megosztás:

A BC programozásához kell car pass kártya? Használtan vettem a kocsit és nem kaptam hozz car passt. Ha visszamegyek abba a márkaszervízbe ahol forgalomba lett helyezve,van esély rá,hogy ingyen kiadják?

Nem, de valószínű, hogy a 4 számból álló kódot meg tudják mondani (ez van/volt a kártyán), ami elég!

Megosztás:

Sziasztok!

Új vagyok fórumon és szeretnék egy kis segítséget kérni! Szeretnék a kocsiba tempomatot rakni, de a szervízben azt mondták, hogy mivel nincsen bekábelezve így nem lehet belerakni. De ha jól tudom akkor lehetséges utólagos kábelezés is. Na ez érdekelne engem, hogy budapesten valaki fogalakozik-e ilyennel!

Előre is köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok.

Egy kis segítségre lenne szükségem. Astra gtc tulaj vagyok, múlt héten kezdődtek a bajok, a klíma a motor leállítása után is ment, kivettem a kulcsot és utána is fújta a levegőt. Tegnap voltam márkaszervízben, túl sok jó dolgot nem mondtak. Szerintük a klíma vezérlő panel rossz, cserélni kell. Elég húzós összeget mondtak 192 000 huf. Megkérdeztem, de azt mondták szerelni nem szokták, eddig mindig kicserélték újra. Mik a tapasztalatok? Tényleg nem lehet szerelni vagy van aki nekiáll? A válasokat előre is köszi.

Megosztás:

Sziasztok! Van egy kis problčmŕm. Ma elkezdett visszautni a fčkpedŕl vŕrosi hasznŕlatban(abs),pŕr perc mulva megszunt a visszarugŕs de kigyulladt az abs lŕmpa čs allo helyzetben jŕro motornŕl kilomčterora felugrŕl 20-30 ig. A kocsi Astra H caravan 2005 1.7cdti.

Géppel ki kell olvasni, hogy melyik ABS jeladód ment gallyra. Ha tényleg jeladó baj van és nem szakadás, vagy kontakt, akkor kezdj el gyűjteni, mert kerékcsapággyal együtt van.

Megosztás:

Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Astra gtc tulaj vagyok, múlt héten kezdődtek a bajok, a klíma a motor leállítása után is ment, kivettem a kulcsot és utána is fújta a levegőt. Tegnap voltam márkaszervízben, túl sok jó dolgot nem mondtak. Szerintük a klíma vezérlő panel rossz, cserélni kell. Elég húzós összeget mondtak 192 000 huf. Megkérdeztem, de azt mondták szerelni nem szokták, eddig mindig kicserélték újra. Mik a tapasztalatok? Tényleg nem lehet szerelni vagy van aki nekiáll? A válasokat előre is köszi.

Szerintem ennyi pénzért nem fogsz újat venni, el kéne vinni elektronikai műszerészhez, vagy olyan helyre ahol vezérlőket javítanak. Ha nem megy a javítás, akkor bontottan nagyságrendekkel kevesebbért kapsz, de azt hiszem ebből is csak letanítottat lehet beépíteni, és utána össze kell tanítani a tieddel

Megosztás:

Géppel ki kell olvasni, hogy melyik ABS jeladód ment gallyra. Ha tényleg jeladó baj van és nem szakadás, vagy kontakt, akkor kezdj el gyűjteni, mert kerékcsapággyal együtt van.

Koszonom a vàlaszt!

Mèg anny a kocsival kulfoldon vagyok (francia) 1 honapig most pihenni fog de muszàj lesz làbon hazajonnie (1400km) egyenlore annyi a hiba hogy most nem muxik az abs ha jol gondolom, mire szàmithatok mèg "tulèli ezzel a hibàval a hazautat? francia szervizkrol annyi infom van :nagyondràga munkadij,kènyelmes hozzààllàs ès hanyag munkavègzès:/

Megosztás:

Koszonom a vàlaszt!

Mèg anny a kocsival kulfoldon vagyok (francia) 1 honapig most pihenni fog de muszàj lesz làbon hazajonnie (1400km) egyenlore annyi a hiba hogy most nem muxik az abs ha jol gondolom, mire szàmithatok mèg "tulèli ezzel a hibàval a hazautat? francia szervizkrol annyi infom van :nagyondràga munkadij,kènyelmes hozzààllàs ès hanyag munkavègzès:/

Elvileg két lehetőség lehet. Az egyik, ha szakadt, akkor nem fog működni az ABS, csak blokkolnak a kerekek. A másik, ha rossz forgásjel érkezik a hibás jeladótól, pl sokkal kisebb forgást érzékel, akkor alig érsz hozzá a fékpedálhoz és máris működik az ABS, tehát nagyon megnő a fékút, mert indokolatlanul veszi el a fékerőt, mert azt hiszi, hogy a hibás jeladónál blokkol a kerék.

Megosztás:

Elvileg két lehetőség lehet. Az egyik, ha szakadt, akkor nem fog működni az ABS, csak blokkolnak a kerekek. A másik, ha rossz forgásjel érkezik a hibás jeladótól, pl sokkal kisebb forgást érzékel, akkor alig érsz hozzá a fékpedálhoz és máris működik az ABS, tehát nagyon megnő a fékút, mert indokolatlanul veszi el a fékerőt, mert azt hiszi, hogy a hibás jeladónál blokkol a kerék.

Ha hibat jelez, azaz tudja, hogy valami nem stimmel az ABS korul, akkor az a logikus, ha teljesen kiiktatja, es nem probal hibas adatokbol dolgozni. Nem tudom biztosan, igy van-e, de remelhetoleg igen.

Megosztás:

Ha hibat jelez, azaz tudja, hogy valami nem stimmel az ABS korul, akkor az a logikus, ha teljesen kiiktatja, es nem probal hibas adatokbol dolgozni. Nem tudom biztosan, igy van-e, de remelhetoleg igen.

Találkoztam már olyan ABS hibával, hogy nem világított a visszajelző, nem volt tárolt hiba, viszont élő adatban látható volt hogy 3 kerék sebessége egyforma volt és a 4. teljesen más értékeken ugrált.

Megosztás:

Találkoztam már olyan ABS hibával, hogy nem világított a visszajelző, nem volt tárolt hiba, viszont élő adatban látható volt hogy 3 kerék sebessége egyforma volt és a 4. teljesen más értékeken ugrált.

Ez az az eset, amikor valamiert nem eszleli a hibat, ilyenkor nincs mit tenni... De ha eszleli, akkor nem lenne logikus, hogy a hibas adatokbol dolgozzon.

Megosztás:

Sziasztok,

Feljebb olvastam, hogy valakinek grafikusan jelzi a computer, ha kevés a szélvédőmosója. Ezt hogy lehet elővarázsolni? Nekem 2007-es Astram van, cosmo felszereltség. Kirajzolja ha kiég valamelyik izzó, távirányítóval fel-le húzom az ablakokat, stb. de ilyet miért nem ír ki nekem?

Köszi,

Norbi

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.